TRAVEL | Onze magische stedentrip naar Marrakesh met een dreumes

0
Marrakesh met dreumes kind Marrakech Marokko

Stel je voor, een stedentrip naar het betoverende Marrakesh met je kleine dreumes van 1 jaar oud. Niet echt een reis die als eerste in je opkomt, of wel? Wij zijn met Atlas (van inmiddels bijna 2) al naar o.a. IJsland, Griekenland, Canada, Marokko, Zuid-Afrika en de Noordkaap geweest, dus je kan wel stellen dat wij niet opeens zijn veranderd in kindvriendelijke vakantiepark-gangers (ook wel eens lekker hoor!) en dat we er inmiddels ook van overtuigd zijn dat alles kan met een kind. En ik wilde weer eens naar Marrakesh, dus daar gingen we!

Hoewel het misschien een uitdaging lijkt, was deze reis echt een waanzinnig mooi en inspirerend avontuur. Marrakesh is een intense stad, maar zolang je rust inbouwt (en dat kan hier júist, meer dan in bijvoorbeeld een stad als New York!) dan is het echt ultiem genieten. Wissel je bezoekjes aan de stad, de souks en de bezienswaardigheden af met lekker lang lunchen op de vele dakterrassen, je eigen stille riad en de kalme tuinen om even te ontprikkelen en kijk ook eens naar een nachtje in de woestijn: dit was voor ons op deze manier de meest ultieme zesdaagse trip!

Marrakesh is een stad die de zintuigen enorm prikkelt, en dit geldt dus ook voor een kleintje. Atlas vond het machtig mooi zolang we ook maar rust tussendoor namen. Hij werd betoverd door de kleurrijke markten, de geurige kruiden en het geluid van de drukte om hen heen. De locals zijn ontzettend lief voor kindjes en uiteraard werd hij op handen gedragen zodra iemand maar hoorde dat zijn naam Atlas is. De rust vonden wij op de dakterrassen van onze riads: deze waren volledig stil, omheind (lekker kruipen!) en heerlijk rustig. Ik tip ze verderop in het artikel! Ook de prachtige paleizen, zoals het Bahia-paleis, waren fijne uitjes om even aan de souks te ontsnappen. Hoogtepunt was ons nachtje in de Agafay woestijn, wat een rust en weidsheid!

Ik vind het echt een kans en een voorrecht om hem kennis te laten maken met verschillende culturen. Ook al weet hij het later niet meer, ik ben ervan overtuigd dat de reizen die we nu al maken echt forever ingeprent zullen staan in zijn zíjn! Laat je niet weerhouden om deze magische stad te bezoeken met je kleintje. Benieuwd naar alle tips? Check mijn Marrakesh highlights op Instagram, daar reis je per dag met ons mee en zie je waar we allemaal zijn geweest!

Kijk dan, hoe mooi:

Een zangerig gebed, een ezel stuift langs. Atlas zwaait. Naar ezels, katten, mensen. Een moeras van chaos. Het verliezen van de Medina, verdwalen in de wirwar van oneindige gangen vol schatten. Atlas dragen, kleine ogen uitkijken. De rust van de riads. Een stomend hete hammam. De geur van muskus. Wapperende was, magie in de lucht. De energie, het contrast. Vrouwen met amandelvormige ogen, kleine mannen met een grote mond. Toeterende brommers in te smalle steegjes en straatjes, straatjes met lichtjes en lichtjes met onze gedichtjes, geschreven in het stof. Zandkleuren en pasteltinten. De doodstille tuinen, de paleizen vol herinneringen.

Roze muren, strepen zon op ons zwaaiende kind. Gestaar en gefluister, gevraag en geroep. Een walhalla van zoetigheid. Stille dakterrassen hoog boven het rumoer. Kruidige tajines, smakelijke olijfjes. Zelfs Atlas smult. De intensiteit van de stad verruilen voor een nachtje slapen onder ontelbare sterren in de woestijn. Hier pronken de witte Atlas (!) bergen; immuun voor de wervelwind van kleuren, geuren en stemmen in de souks. Heimwee.

 

Tips voor kindvriendelijke accommodaties in Marrakesh

Riad BE Marrakech

Kijk dan wat een knap plaatje, deze riad in Marrakech. De kamer was heel fijn, het eten verrukkelijk, het dakterras een droom (zeker voor Atlas) en de binnenplaats wil ik copy paste naar onze tuin klikken. Aanrader for sure. Check ‘m hier!

 

Riad Dar Palm

Rust ten top! Het is hier zo fijn stil in rumoerig Marrakesh en het dakterras bleek de favoriete plek van Atlas. De dag hier beginnen en eindigen zorgde voor een fijn anker en mooie momentjes samen. Er was niemand en het voelde als ons tweede thuis, met toch elke dag een heerlijk vers ontbijtje en de souks, paleizen en poezen gewoon om de hoek. Dat thuisgevoel is niet zo gek trouwens, dit is namelijk een privériad (te huur via AirBnB!) en ook het tweede thuis van de Nederlandse eigenaresse. Dat voel je!

 

Woestijnkamp BE Agafay

Och wat bleek het een goed idee: de kleine week intens Marrakech opbreken met een nachtje in de stille Agafay woestijn. Ons even onderdompelen in lege zandvlaktes vol verhalen en de grillige witte toppen van het Atlasgebergte in de verte. Tel daar een knappe yurt bij op en je hebt me. Dit woestijnkamp is een droom onder de sterren! Check BE Agafay hier.

Afrika, Citytrip, Cultuur, DESTINATIONS, Marokko, Marrakech, Reizen met kinderen, TRAVEL, Travel Category, Travel Stories, Travel Tips & Inspiration

Leave a reply

No comments

Lees ook:

5unday’s pleasures #18

Op zondag deel ik graag vijf pleasures – simpelweg vijf dingen die ik wil delen en waar ik blij van word. Van leuk tot pakkend, ...