TRAVEL / Nieuw-Zeeland – over een bijzondere tweedaagse boottocht door Milford Sound

14
Milford Sound overnight

Ik vaar langs de massieve pieken van Milford Sound in Nieuw-Zeeland met slechts een handjevol mensen om me heen en geen andere boten in het water, en voel me kalm. De zon laat zich niet zien, maar dit maakt deze plek eigenlijk nog mystieker. In de verte hoor ik het geluid van een volumineuze waterval die volgens de kapitein eens nader geïnspecteerd moet worden. Voor ik het weet geniet ik van een verfrissende natuurdouche. Doorweekt neem ik een slok van mijn wijn, een zeehond lijkt me uit te lachen en in de verte zie ik een dolfijn boven het water duikelen. Ik glimlach. Dit is precies hoe ik Milford Sound wilde ervaren. Ik besluit vanavond in de jacuzzi op het dek te springen, maar laat me eerst in een kajak zakken om me écht helemaal alleen te voelen in deze wildernis. De zon verdwijnt achter de toppen en kleurt alles even oranje. Wanneer de nacht valt is het water zwart als inkt en de rotsen kijken over me heen als reusachtige, gekartelde silhouetten.

Wat een out-of-this-world ervaring.

Milford Sound, Nieuw-Zeeland

Milford Sound in Fiordland is als geen andere plaats op aarde. Dit Werelderfgoedwonder maakt deel uit van het Fiordland National Park. Met majestueuze toppen die honderden meters zowel boven als onder de zeespiegel torenen, prachtige watervallen, ongerept regenwoud en zeedieren in overvloed is Milford Sound ongetwijfeld één van de de meest spectaculaire van Nieuw-Zeelands dertien fjorden.

Ik kon niet wachten om dit natuurwonder te zien, deze eeuwenoude smalle waterweg omlijst door bijna verticale kliffen. Ik was echter een beetje bang dat ik het te druk zou vinden. Ik heb zelfs getwijfeld of ik überhaupt zou gaan… Ik heb een hekel aan toeristische trekpleisters. Het maakt niet uit hoe mooi de plaats zelf is – als ik word omringd door duizenden toeristen (of duizenden boten vol toeristen in dit geval) is de ervaring voor mij verpest. Daarom zocht ik naar nét wat andere, niet-toeristische manier om toch Milford Sound te verkennen. Ik kwam terecht bij Fiordland Discovery en een betere keuze had ik niet kunnen maken. Ze bieden een boutique overnight ervaring en varen in alle rust door dit prachtige wildernis gebied in Nieuw-Zeeland.

De Jewel van Fiordland Discovery

Wat mij vooral heeft overtuigd is het feit dat Fiordland Discovery een maximum van 18 personen op hun schip (The Jewel) toestaat en dat de boot pas rond het einde van de middag de haven verlaat, zodra alle toeristische dagboten terug zijn. Ze hebben 9 slaapcabines aan boord, allemaal met een eigen badkamer en een onvergetelijk uitzicht. Je slaapt dus in de boot op het water tussen de bergen! In de middag kaasplankjes en wijn in overvloed, en als flexitariër werd ik ‘s avonds verrast door de chef met een overheerlijk vegetarisch driegangen diner, terwijl iedereen aan het genieten was van hun verse kreeft. In de ochtend varen we vóór de drukte nogmaals een stuk door de fjord en eindelijk begint de zon te schijnen. De zonnestralen doorboren gaten tussen de toppen als we centimeter voor centimeter weer dieper in deze wondere fjord verdwijnen. Wat een rust en luxe na al dat kamperen! Ik heb zo genoten, de groep was ook verbazingwekkend leuk. Deze ervaring is z’n geld echt waard.

Mijn persoonlijke hoogtepunt? Vlak voor zonsondergang in een kayak springen en helemaal alleen deze fjord rond peddelen, de extra tocht met de Zodiac en de on-deck jacuzzi (bubbelen onder de sterren!). Tijdens de tocht zag ik zeehonden, dolfijnen en pinguïns. En die zonsondergang? No words needed!

Milford Sound overnight

Milford Sound overnight

Milford Sound overnight

Milford Sound overnight

Milford Sound overnight

Milford Sound overnight

Milford Sound overnight

Milford Sound overnight

Milford Sound overnight

Milford Sound overnight

Milford Sound overnight

Milford Sound overnight

Milford Sound overnight

Milford Sound overnight

Milford Sound overnight

Milford Sound overnight

DESTINATIONS, Hotspots, Must Sleep, Nature, Nieuw-Zeeland, Oceania, Outdoor Adventure, The Boho Guide, TRAVEL, Travel Must Do's, Travel Stories

Leave a reply

14 comments

  1. Lucas 4 april, 2019 at 10:02 Beantwoorden

    What a beautiful place this is … very beautiful. Seeing these photos gave me a strong will to take a tour of this region of New Zealand. Beautiful scenery and this view of the ocean is breathtaking :)

Post a new comment

Lees ook: