TRAVEL / Nederland – Kamperen bij de boer op Ameland (in een daktent!)

18
ameland

Plots laat de Nederlandse zomer zich van haar mooiste kant zien. Het weekend zal tropisch worden en de agenda’s zijn nagenoeg leeg. We willen naar een eiland. Vol overgave zoeken we een camping, al hebben meer mensen het weerbericht gezien. De meeste campings zijn volgeboekt, gelukkig vinden we nog een vrije eco-boerencamping op Ameland. Binnen een minuut boeken we de camping en de boot, pakken de Land Rover Defender in en rijden (via een feestje in Amsterdam) naar Holwerd. Het weerbericht heeft niet gelogen en de zon schijnt zo hard naar binnen dat ik een raampje opendraai en mijn hoofd even gelukzalig naar buiten steek.

Reizen met een daktent

We rijden de auto op de boot. Mensen wijzen naar onze Dare To Be Different daktent en stellen vragen. In Nederland zijn daktenten zeker in opkomst maar blijkbaar nog steeds een eye-catcher. Ze zijn zó leuk, avontuurlijk en praktisch! In Namibië werden we verliefd op het reizen met een daktent en in Nederland schaffen we er direct een aan (en een Land Rover Defender om het plaatje af te maken). We gaan deze zomer een road trip maken door Europa met dit mooie koppel en dit weekend is ideaal om ‘m eens goed te testen.

In de verte zie ik Ameland liggen. Ik bedenk me dat ik naar mijn weten nog nooit op dit eiland ben geweest. De overtocht is prijzig inclusief een auto, maar wat voelen we ons gelukkig als de boot richting Ameland vaart en de wind door mijn haren waait. Ik klets wat met een meeuw en wanneer de duinen dichterbij komen kruipen we weer in de auto en rijden we richting de boerencamping. Alles laat ik thuis, zelfs mijn fotocamera. De foto’s die ik heb gemaakt zijn gemaakt met mijn telefoon. Die verder uit stond. Genieten.

Slapen bij de boer op Ameland

En oh, wat hebben we een pareltje gevonden! We staan nagenoeg alleen achteraan op camping Tussen Wad en Strand (slechts 15 plekken en wat yurts) en hebben een weids uitzicht over de landerijen, koeien en schapen. De daktent is in een mum van tijd opgezet en we ploffen neer met een koel drankje. Ha, dit is het leven! Het maakt dan ook eigenlijk helemaal niet uit of je in India of Ameland zit. De zon schijnt als een malle en we zijn binnen een dag bruiner dan na een week Thailand. Iedere avond steken we de BBQ aan en wanneer het iets afkoelt genieten we van een fijn kampvuurtje, een zacht muziekje en een goed glas whisky. De daktent slaapt heerlijk. Hij zit niet helemaal goed op de foto’s, al doende leert men, maar wat is ‘ie leuk niet? We gooien alle flappen omhoog en zien vanaf ons kussen de sterrenhemel boven ons. Ik kan niet wachten op onze road trip, wat voel ik me vrij en zorgeloos in een tent in de natuur.

Fietsen op Ameland

Tijdens de dagen die volgen ontdek ik wat voor prachtig eiland Ameland is. Wat heeft Nederland toch ook een machtig mooie plekjes. We fietsen het hele eiland rond via knetterende schelpenpaadjes terwijl het duingras lijkt te dansen in de wind. Het enige dat ik zie zijn parelwitte duinen, groene pluimen gras, een helderblauwe lucht en mijn grote liefde voor me. Mijn haren vangen de zilte zeelucht en de zon tekent sproetjes op mijn neus. Af en toe passeren we een schaap, een mooie vogel of een konijn. Ik zwaai naar alles met een vacht. Natuurgebied ‘t Oerd steelt een stukje van mijn hart en ook de eilanders zelf zijn zo zorgeloos, zo gastvrij en zo warm. Ja, hier zou ik weken kunnen vertoeven.

Mocht een pensioen in Zuid-Afrika niet lukken, bouw ik hier mijn boomhut.

ameland

Ameland-2

Ameland-6

Ameland-3

ameland

Ameland-23

Ameland-10

ameland

ameland

ameland

ameland

Ameland-20

Ameland-21

Ameland-19

Ameland-22

Ameland-16

Ameland-14

Ameland-13

ameland

Ameland, Beach Life, DESTINATIONS, Europa, Nature, Nederland, Outdoor Adventure, TRAVEL, Travel Category, Travel Stories

Leave a reply

18 comments

Post a new comment

Lees ook:

LIFESTYLE / Polaroid wall

Nog een idee uitgewerkt in ons nieuwe knutselpaleis! Ik wilde al heel lang een muur met polaroid-foto’s. Bij gebrek aan een polaroid camera én bijbehorende ...