TRAVEL / Nederland – 4x Gelderse Streken

10
veluwetourdeculinair-27

De afgelopen tijd ben ik voor de Gelderse Streken veel op pad geweest in mijn eigen provincie: Gelderland! Ik vind het heerlijk om hier te wonen, de Veluwe is zo groen. Voor een aantal reportages bezocht ik een aantal leuke evenementen in de vier verschillende Gelderse Streken.

Regio Arnhem en Nijmegen – Bij Ons On Tour

Mijn favoriet! Op een zonnige zomeravond at ik samen met Robert bij de boer in het weiland via Bij Ons on Tour. We schuiven aan een lang en mooi gedekte tafel om gezellig met zijn allen samen te genieten van een heerlijk diner bij de boer. Het plaatje was idyllisch: een prachtig gedekte oneindige tafel, een overheerlijk vers bereid diner en lokale wijnen. De zon zakte langzaam achter de heuvels, luchtballonnen verschenen plots en het gezelschap was onvergetelijk. Camping ‘Bij Ons’ maakt jaarlijks een tour door het prachtige gebied van Berg en Dal. Ze koken op locatie bij de boer met de producten van de boer in een natuurlijke omgeving. De producten die ze gebruiken zijn zoveel mogelijk van het land van de boer, ook de wijnen en sappen die ze schenken. De lokale wijnen zijn overheerlijk en we zien vanaf de heuvel deze wijngaarden liggen. Volgend jaar wil ik weer aanschuiven!

bijons

bijonsontour

bijonsontour2

bijonsss

Rivierenland – Landgoedfair Mariënwaerdt

Midden in Nederland vind je Rivierenland, een karakteristieke streek met de regio’s Betuwe, Bommelerwaard en het Land van Maas en Waal. Denk aan pittoreske dijken en dorpjes, boomgaarden vol bloesem of fruit, de prachtige uiterwaarden. Hier bezocht ik de Landgoedfair op Landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt, waar ik een dag geniet van heerlijk eten, de zon, een leuke sfeer en bijzondere standhouders. Samen met vriendin Anouk dwaalde ik de hele dag rond. Heerlijkheid Mariënwaerdt is een landgoed van ruim 900 hectare, gelegen aan de Linge in het hart van de Betuwe. Op de uitgestrekte groene akkers heerst een weldadige stilte en in de bossen bestaat een grote kans op een onverwachte ontmoeting met herten, zwijntjes en konijnen. We dwalen langs 180 stands met kleding, accessoires, decoraties, planten, antiek, tuinmeubelen, kunst en Hollandse lekkernijen af en genieten we van de demonstraties in de centrale ring, variërend van jachthondendemonstraties tot schapendrijven. Schapen! Ik werd er blij van.

landgoeddddd

landgoedmarienwaerdtlandgoedfair-13-1200x800

landogedd-kopie

landfog

De Achterhoek – Nationale Bokbierdag

Op naar Zutphen – tijd voor de Nationale Bokbierdag! Dit jaar werd de twintigste editie gehouden. Veel brouwerijen presenteren op deze dag hun nieuwste bokbier. Daarnaast ontbrak de nostalgische optocht niet. Bijna honderd deelnemers trekken door de straten van Zutphen, waaronder veel aanspanningen met paarden. Zo mooi! We nemen plaats tussen de haag van duizenden toeschouwers langs de kant van de weg en genieten van de bonte stoet en doen de rest van de dag een stap terug in de tijd onder het genot van een goed glas bokbier.

bokbierdag

bokbierdag

bokbierdag

bokbierdag

De Veluwe – Tour Culinair de Veluwe

Samen met vriendin Henriek besluit ik zomaar, op een gelukkig zonnige dag, 40 kilometer te gaan fietsen… en te eten! Vanuit een liefde voor streekproducten, bijzondere locaties en al het moois dat de verschillende streken in Gelderland te bieden hebben, is Tour Culinair de Veluwe ontstaan. Rust, ruimte, stuifzand, prachtige bossen, wildsporen, uitgestrekte heidevelden, schaapskuddes, bijzondere flora en fauna… Precies dat waarom ik hier zo graag woon. Fietsen en eten, de perfecte combinatie om zowel de prachtige omgeving als lokale specialiteiten van de Veluwe te ontdekken. Tijdens Tour Culinair de Veluwe maken we al fietsend kennis met de mooiste plekjes. We fietsen 45 kilometer door de prachtige paarse heide, de bossen en de natuur en door het stadscentrum en pauzeren bij de meest bijzondere locaties om te genieten van de lekkerste streekproducten. Hele fijne middag, moet ik vaker doen!

veluwetourdeculinair-27

veluwetourdeculinair-27

veluwetourdeculinair-27

veluwetourdeculinair-27

DESTINATIONS, Europa, Nederland, TRAVEL, Travel Tips & Inspiration

Leave a reply

10 comments

Post a new comment

Lees ook: