TRAVEL / ATHENE – Griekenland

75

Kennen jullie dit onwijs originele en gave concept al? Srprs.me wil de spontaniteit in reizen terugbrengen door haar reizigers pas op het vliegveld te vertellen waar ze naartoe gaan. Zo dagen ze je uit om eigen herinneringen te maken door je hart te volgen in plaats van een reisgids. Ze bieden verschillende mogelijkheden; van een bijzondere citytrip in Europa tot een avontuurlijke reis van 11 dagen. Ik ben helemaal weg van dit nieuwe concept.

Deze reisorganisatie heeft het afgelopen jaar al ruim 1000 reizigers op pad gestuurd. Geef je ook over aan het avontuur. Ik kon er niet onderuit. Ook ik ging op reis met srprs.me. En of ik het spannend vond? Best wel. Ik reis veel en bereid me meestal niet erg goed voor (ook ik hou van het verrassende, het onverwachte, het express verdwalen) maar tóch zoek ook ik vaak alvast wat leuke plekjes uit. Dit keer kon dat niet en ik had geen idee waar ik naartoe zou vertrekken. Een week van tevoren kreeg ik de temperatuur door (zo’n 17 graden) en dat is het dus op veel plekken in (zuidelijk) Europa. Op Schiphol kraste ik giebelend en wiebelend de kaart open, voerde de nummers in op de website en…begon te springen. We gaan naar Athene!

Ik had niet zoveel van Athene verwacht, maar ben meer verrast dan ooit. Wat een bijzonder mooie stad met een prettige sfeer. Ik vind het een soort Berlijn, maar dan echter (sorry Berlijn liefhebbers). Er heerst een voelbaar hippie cultuurtje, de stad bestaat uit graffiti, alternatieve wijken en opstandige hipheid. Het voelt oprecht. Krachtig. De jongeren hebben door de situatie van Griekenland natuurlijk echt iets om tegenaan te trappen. Ik hou van het sfeertje dat hier hangt, al is het verdrietig om te zien dat de stad vervallen raakt. Op elke hoek zijn prachtige gebouwen zijn ingestort. Rauw, puur, mooi, niet gelikt, echt. De stad ademt haar eeuwenoude geschiedenis en de Griekse tempels en oudheden zijn waanzinnig. Ik geniet met een glimlach van Athene. De mensen zijn lief en behulpzaam, wij laten ons op gevoel leiden door de stad (het voordeel van niet voorbereiden) en komen terecht op de meest bijzondere plekjes. De oudheden, geschiedenis en de rauwheid in contrast met schoonheid raken me. De groene heuvels en fenomenaal mooie wijkjes grijpen me. We happen heerlijke Griekse gerechten, drinken Ouzo, klimmen, dromen, verdwalen, genieten met volle overtuiging. Athene is een verrassing. Binnenkort meer, geniet alvast van een paar beelden.

athene1 Athene2 Athene3 athene5 Athene6 Athene7 Athene9

Athene, Citytrip, DESTINATIONS, Europa, Griekenland, TRAVEL, Travel Category, Travel Stories, Travel Tips & Inspiration

Leave a reply

75 comments

 1. Caro 10 maart, 2015 at 07:35 Beantwoorden

  Wauw wat een mooie foto’s! Ben nog nooit in Athene geweest, wel in Kos en daar vond ik het ook al zo bijzonder. Door een paar straatjes in te slaan veranderde dan opeens de hele omgeving. Ik kijk uit naar een volgend verslag over Athene!

  • Huck&Jim (Soof) 10 maart, 2015 at 10:52 Beantwoorden

   Daar was ik ook nieuwschierig naar! Maar ik heb net even op de site gekeken en daar staat dat je eerst je voorkeuren en je “vakantie thema” bespreekt. Dus ik denk dat dat het geschikte moment is om aan te geven dat je bijvoorbeeld je studie in Salamanca hebt gedaan en daar niet echt heen hoeft;).

   Laura, heb jij ook van te voren al dingen aangegeven? Wat was jouw “vakantie thema”?

   • Laura 10 maart, 2015 at 17:47 Beantwoorden

    Haha ja, precies! Je kan echt van alles aangeven en er zijn ook reisjes op maat. Maar het is dan weer niet de bedoeling dat je zegt waar je heen zou willen! Slim gedaan, en zo leuk.

    Ik was op citytrip, en heb alleen wat steden opgegeven waar ik ben geweest en niet direct nog eens heen zou willen! :-)

 2. Anne 10 maart, 2015 at 07:48 Beantwoorden

  Mooie foto’s weer! Ik ben nog nooit naar Athene geweest eigenlijk, maar een ‘oprechter’ Berlijn klinkt me goed in de oren ;-) (ik geloof dat ik een beetje hipster- en hype-moe ben). Stiekem zou ik ook heel graag een reisje boeken met srprs.me, nog eeeeventjes geduld haha! Zou jij nog eens met hen zo’n verrassings-reis boeken?

 3. Mandy 10 maart, 2015 at 08:23 Beantwoorden

  Zo’n gaaf concept! Het staat ook zeker op mijn travel wishlist, het lijk me erg fijn om een keer blanco ergens naartoe te gaan. Dat je het gewoon allemaal op je af laat komen. Al is de reisvoorbereiding ook altijd leuk.

 4. Lizet 10 maart, 2015 at 09:03 Beantwoorden

  Ik vind dit zo’n leuk concept! Wil dit echt doen, maar moet alleen nog iemand vinden die mee wil, haha. Athene lijkt me echt de perfecte verrassing. Die geschiedenis vind ik zo mooi! En natuurlijk alle feta van de wereld eten. Ben benieuwd naar de rest van de verhalen :D

 5. Anouk 10 maart, 2015 at 09:50 Beantwoorden

  Het zijn inderdaad prachige beelden! Ik verbaasde me ook gewoon dat je zo enthousiast was, haha… omdat ik hetzelfde gevoel had! Fijn even wegdromen. ben benieuwd naar meer!

 6. Claudia 10 maart, 2015 at 10:03 Beantwoorden

  Erg leuk concept! Lijkt me ook erg spannend om niet te weten waar je naartoe gaat!
  Athene is prachtig, ik ben er ruim 10 jaar geleden geweest, met een cultuur rondreisje van school.
  Mooi om alle oudheden te zien waar je vroeger over las of les kreeg op school.

 7. Natasja 10 maart, 2015 at 11:08 Beantwoorden

  Heerlijk! Dit had ik totaal niet verwacht bij Athene (zoals eerder gezegd ;) ) Mooi om weer een hele andere kant te zien, wat er (helaas :P) weer voor zorgt dat ik hier toch ook écht heen moet haha.

 8. Marissa 10 maart, 2015 at 11:36 Beantwoorden

  Wauw, ziet er echt super uit! Niet echt verwacht dat Athene er zo uit zou zien, mooie verrassing! Ik heb gisteren toevallig op die site gekeken en ik vind het concept echt zo leuk!

 9. Eva 10 maart, 2015 at 12:06 Beantwoorden

  Dat filmpje, zo leuk om te zien! Oprecht zo blij en verrast! :) Zoals eerder gezegd vind ik het echt een onwijs tof concept en kan ik niet wachten om ook een keer via SPRS.me op reis te gaan. Ben ook erg benieuwd naar meer beeld en verhalen (hebben jullie ook gefilmd?) over Athene!

  • Laura 10 maart, 2015 at 17:50 Beantwoorden

   Hahaha ja! Ik was zenuwachtig, haha! We hebben een beetje gefilmd, niet echt. Lekker rustig genieten. Er komt nog wel wat op @infifteenseconds! :-) en meer verhalen en foto’s!

 10. Melanie 10 maart, 2015 at 12:34 Beantwoorden

  Oh, dit is zo leuheuk!! De foto’s zijn wederom echt prachtig! Ik had niet zulke rauwheid verwacht eigenlijk maar dat maakt het wel allemaal mooi. Ik ben benieuwd naar nog meer over je tripje.

  Fijne dag!
  XoXo Melanie

 11. Xaviera 10 maart, 2015 at 12:57 Beantwoorden

  Heel erg mooi om te zien en te lezen. Die puurheid van Athene lijkt mij prachtig om te zien. Ik had het filmpje al op Instagram gezien, ik vind het geweldig dat je deze mooie filmpjes maakt en deelt op infifteenseconds! <3 Srprs.me is echt een leuk concept, hier wil ik zeker een keer gebruik van gaan maken.

 12. Sabrina 10 maart, 2015 at 14:42 Beantwoorden

  Jaa Athene is echt heel mooi, ik ben er ongeveer een jaar geleden geweest toen ik door Griekenland heb gereisd. Gaaf dat je met die site bent geweest, dat wil ik ook nog een keer!

 13. Kirsten | Travelaar.nl 10 maart, 2015 at 16:14 Beantwoorden

  Het filmpje, wauw! Ik heb steeds meer de neiging om iets te boeken via srprs.me. Vind het toch nog een beetje spannend! Voor de komende tijd al redelijk wat op de planning, maar wie weet in het najaar. Athene lijkt me zeker geen straf om naartoe gestuurd te worden.. Ziet er super gaaf uit! Nu lekker genieten van Nepal :)

 14. Simone | Paper Travels 11 maart, 2015 at 06:20 Beantwoorden

  wat leuk! Ik ben in Athene geweest tijdens de Olympische Spelen ( was dat nou 2004?) en verbleef er toen twee weken voor mijn werk. Ik weet nog dat ik dacht ‘wat moet ik in vredesnaam in Athene’ maar dat bleek echt zo’n leuke stad te zijn! En door jouw foto’s wil ik weer terug en de toerist uithangen. En Srps me vind ik echt een leuk concept!

 15. Raya 11 maart, 2015 at 20:01 Beantwoorden

  Ik wil ook graag eens een reisje ondernemen met Srprs.me. Het lijkt me echt spannend om tot op het vliegveld te moeten wachten op je reisbestemming. Mooie foto’s ook!

 16. Karbonkel 17 maart, 2015 at 18:26 Beantwoorden

  Ben laatst in Berlijn geweest, super leuk! Athene lijkt me leuker eigenlijk, stond ook stuk hoger op mijn lijstje, alleen was gewoon veel duurder, helaas. Ik kijk zo vaak op srprs.me en ik wil zo graag een keer.. Maar ja, wie krijg ik mee xd Alleen zou ik dit toch niet zo gauw doen, stel dat je in een hele rustige stad komt en constant alleen bent. Maar wat een vette ervaring! En super stad waar je uit kwam :)

 17. Morag 3 april, 2015 at 03:51 Beantwoorden

  Hi Laura great article, I had never heard of srprs.me before now but will definitely check it out – sounds like a really cool way to discover somewhere new! Also I’m now curious to visit Athens, your photos are fantastic!

Post a new comment

Lees ook:

5unday’s pleasures #21

Met een beetje vertraging door Aruba, de nieuwe 5unday’s pleasures! Op zondag deel ik graag vijf pleasures – simpelweg vijf dingen die ik wil delen ...