TRAVEL / Met een peuter in een camper naar de Noordkaap: wij deden het

0
Camper Noordkaap Peuter Zweden Noorwegen Senja Lapland

Gewoon doen. Dat is wel een beetje ons motto geworden. Want waarom zou het niet kunnen? Met een baby naar IJsland, met een dreumes naar Zuid-Afrika en Canada of met een peuter naar Marokko? Een greep uit de 15 (!) reizen die we inmiddels met ons zoontje hebben gemaakt. Oh, en vergeet die andere reis door Noorwegen met een daktent niet. Hij is inmiddels 2 en afgelopen zomer (toen was hij dus 1,5) vertrokken we in een camper richting de Noordkaap. We reden een stukje van de Polarsteps Never-ending Road Trip en vlogen op Oslo, om dwars door de wildernis van Zweden met een omweg via het Noorse eiland Senja zo naar de Noordkaap te cruisen, om vervolgens door te rijden naar Fins Lapland. Elke dag vrijheid, iedere dag kamperen in het wild. Dit deden wij in twee weken en mét een peuter. Niet op campings, maar helemaal zelfvoorzienend naar de Noordkaap.

De eerste woordjes over deze reis naar de Noordkaap

Twee weken, twee grenzen, drie landen. Oh, de herinneringen. Van Oslo naar Zweden, helemaal omhoog door het binnenland van Zweden via bossen, meren, watervallen, tweedehandswinkels en prachtige wildkampeerplekken, de geweldige Wilderness Route, het plateau, de vele rendieren, vossen, zonnige dagen, regenachtige avonden, stapels wol om mee naar huis te nemen, onze zeer gelukkige kleine nomad Atlas die zó veel van reizen houdt, het uiterste puntje van Zweeds Lapland verlaten richting Noorwegen, via bucketlist bestemming Senja (of was het Hawaï?) met zijn prachtige watervallen, epische bergen, blauwe zee en smalle wegen, omhoog langs de fjorden helemaal tot aan de Noordkaap, het Noorderlicht zien, keer op keer, avond na avond, een neergestorte drone, weer een grens oversteken naar Fins Lapland en zijn wilde bossen en meren, een eland zien en twee weken camper-en verruilen voor drie nachtjes in de mooiste accommodaties, waaronder een echte glazen aurora cabin. Oh man, we hebben zoveel herinneringen gemaakt.

Ik hield voor de verandering een uitgebreide Polarsteps dagboek bij en dat heeft ervoor gezorgd dat ik hier nog helemaal geen verhalen over deze onvergetelijke reis heb gedeeld. Vandaag deel ik, binnenkort deel ik onze route (de mooiste route naar de Noordkaap, vinden wij!) en nog een overzicht van de wildkampeerplekken waar we hebben geslapen. Vandaag is gewoon even wegdromen bij wat beelden, omdat ik het zo gek vind dat ik er hier nog helemaal niet veel over heb gedeeld. Toch alvast meer lezen? Lees dan de verhalen over onze etappe via Polarsteps, vanaf dag 21!

Geniet nu eerst maar van de beelden, want die zeggen een hele hoop.

DESTINATIONS, Europa, Finland, Lapland, Noorwegen, Outdoor Adventure, Reizen met kinderen, Road Trip, TRAVEL, Travel Category, Travel Stories, Zweden

Leave a reply

No comments

Lees ook:

DIARY / Q&A session

Dress: vintage (in shop soon) Regelmatig krijg ik vragen van jullie via de mail, instagram of mijn blog. Dat waardeer ik, dat persoonlijke tintje. Ik ...