TRAVEL / Met een hippiebus door Noord-Ierland (& onze eigen aanwinst)

71
Noord Ierland

Het landschap vervormt van een wazig geheel naar uitgestrekte boerenvelden, perfect gescheiden door groene heggetjes. Hoe dichterbij we naar beneden zakken, hoe meer schapen ik tel. Ik kan een glimlach niet onderdrukken. De vliegtuigwielen raken de grond. Daar zijn we dan, Noord-Ierland. Ik stap uit en we vervolgen onze weg naar Newtownards, vlakbij Belfast, waar twee Volkswagen-liefhebbers, Logybear, een collectie Volkswagenbusjes hebben waar je u tegen zegt. De hippie in mij is zielsgelukkig.

Ons gele zonnetje staat van ver al te stralen. Hij heet Pooh Bear en is de komende dagen van ons.

De twee liefhebbers zwaaien ons uit, het gele zonnetje al ver aan de horizon. Ik steek mijn hoofd uit het raam en grijns als een malle. De komende dagen rijden we de Causeway Coastal route, een road trip langs de oost- en westkust van Noord-Ierland. We rijden de meest onzichtbare weggetjes die ik op de kaart kan vinden, verdwalen tussen heuvels en weilanden, redden lammetjes, aaien honderden schapen, herkennen Game of Thrones plekken, rijden door natuurgebieden, weilanden en bossen, langs mysterieuze kastelen, watervallen en kliffen, slapen op campings, bakken eitjes aan zee en voelen ons vrijer dan ooit. We willen niet dat het stopt.

Wat een trip. Wat een mooie plek, wat een natuurschoon, wat een mysterieuze kracht, wat een avontuur.
Noord-Ierland is mooi, en ik ga jullie er alles over vertellen.

Noord-Ierland

Noord-Ierland

Noord-Ierland

Noord-Ierland

Noord-Ierland

Noord-Ierland

Noord-Ierland

Noord-Ierland

Noord-Ierland

Noord-Ierland

Noord-Ierland

En…

Bij thuiskomst waren we om. Die camper waar we al zolang over dromen komt er. Dat krijg je als je met intensiteit door het leven raast, impulsief bent en er alles wil uithalen…

Meet Dodgie.

Dodgie

Dodgie is een oude legerambulance, en hoe leuk ik Pooh Bear ook vond, Dodgie kan bergen beklimmen, door de modder in de bossen scheuren en naar de andere kant van de wereld rijden zonder problemen.

En dat… is toch wel een beetje mijn grootste droom.

 
 

DESTINATIONS, Engeland, Europa, Nature, Noord-Ierland, TRAVEL, Travel Category, Travel Stories

Leave a reply

71 comments

 1. Sanne 25 mei, 2016 at 09:34 Beantwoorden

  Mooie foto’s! Prachtige natuur zo te zien. Lijkt me een heerlijke trip. Wel jammer dat je reisverslagen steeds korter worden. Er staat nu eigenlijk weinig informatie in, dat viel me bij eerdere stukken ook al op.

  • Laura 25 mei, 2016 at 09:37 Beantwoorden

   Dankjewel! Dit is nog maar het begin hoor, haha! Er staat al een 5x mooiste plekken van de Causeway Coastal route op de planning, en er komt natuurlijk meer. Ik maak altijd dezelfde reisverslagen, ik begin altijd met een korte, persoonlijke reflectie met vooral veel foto’s, daarna de meer informatieve stukken met meer tips. Waar mis je nog meer informatie van? Er staat namelijk nog een boel op de planning! :)

 2. Jessica 25 mei, 2016 at 09:55 Beantwoorden

  Wat gaaf! Dat is jullie gegund na het gedoe met jullie vorige (bijna) aankoop.
  Mijn schoonouders hebben een oude Magirus Deutz omgebouwd tot camper en daar rijden we deze zomer achteraan door Noorwegen, over een aantal jaar hopelijk met onze eigen oldtimer :)

  • Laura 25 mei, 2016 at 10:05 Beantwoorden

   Jaaaa, ik ook! Maar sinds deze trip wel besloten om, hoe mooi ook, voor een andere te gaan. Zo’n VW busje is niet altijd even handig en kwam amper de heuvel op, haha!

 3. Stephanie 25 mei, 2016 at 09:59 Beantwoorden

  Dodgie is een kleine campervan, hij kan rijden als de beste… Ik begin spontaan oude kinderliedjes te zingen van jullie nieuwe aankoop ;). Toffe plannen en goed dat je het niet laat wachten. Je leeft maar een keer!

 4. Anita - Reisvlinder.nl 25 mei, 2016 at 10:04 Beantwoorden

  Ik vind Dodgie geweldig! Pooh Bear trouwens ook :) Ik ken alleen het zuiden van Ierland, maar zo te zien mag het noorden er ook wezen. Alvast veel plezier gewenst met de avonturen die jullie samen met Dodgie (aan de andere kant van de wereld?) gaan beleven.

 5. Jolinda - Missforty.nl 25 mei, 2016 at 10:15 Beantwoorden

  Ik was al verliefd op Ierland tijdens onze meivakantie, maar door jouw foto’s op Instagram wilde ik ook zo snel mogelijk naar Noord-Ierland. Helaas, iets met vakantiedagen en op :-) Ben erg benieuwd naar de blogposts die nog gaan volgen over Noord-Ierland, ben met name geïnteresseerd in hiking!

 6. Shirley 25 mei, 2016 at 11:21 Beantwoorden

  Hi Dodgie, nice to meet you. Wat een gave bus. Dat jullie maar veel mogen beleven samen. Jouw foto’s zijn altijd zo mooi en sfeervol. Hoe krijgt je dat toch altijd voor elkaar :-)

 7. Yvonne 25 mei, 2016 at 12:25 Beantwoorden

  Mooi! Ierland is er altijd nog bij gebleven bij ons… ik hou van zon en mooi weer, maar zo te zien hebben jullie niks te klagen gehad over het weer, en nog een zonnetje om in rond te rijden ook :)

 8. Jennifer 25 mei, 2016 at 12:46 Beantwoorden

  Zo super tof! Echt mooie foto’s weer, en ik vind die foto met jou in je gele jurkje en dan zo’n gele VW fantastisch hahaha. Zo prachtig ben je. Jullie eigen Dodgie is ook een mooi exemplaar! Veel plezier ermee!

 9. Tikva 25 mei, 2016 at 17:07 Beantwoorden

  Wat een super gave aanwinst! Die bovenste foto super ook opeens zit ik ook de googlen naar rondreizen met busjes. Hoewel ik toch meer een landcruiser type ben.

 10. Iris 25 mei, 2016 at 18:25 Beantwoorden

  Wat heerlijk! Ierland staat ook echt heel hoog op mijn wensenlijst !! En wat een goede keuze! Wij touren ook rond in Europa met onze omgebouwde Kangoo, stukje minder luxe maar alsnog goed vertoeven:)!

 11. Leonie 25 mei, 2016 at 21:17 Beantwoorden

  Wow prachtige fotos zwg! Heel mooi. En echt te gel die camper, maar Dodgie is zo te zien ook al helemaal klaar voor zijn avonturen! Lees graag nog meer tips. Ierland is te gek!

 12. Anne 26 mei, 2016 at 05:49 Beantwoorden

  Ooooh my! Ik vind alles aan deze post leuk <3 Het doet me een beetje denken aan onze reis door Australië met Iggy – zo heette ons busje – en het gevoel van vrijheid dat die reis ons gaf. Ik snap helemaal dat jullie zelf nu een busje hebben gekocht!

 13. Sonja 26 mei, 2016 at 07:22 Beantwoorden

  Ierland is echt zo ontzettend mooi, lijkt me geweldig om daar met zo’n busje doorheen te touren. Maar jullie camper, aaah wat mega gaaf!!! Zo benieuwd wat jullie daar allemaal voor avonturen mee gaan beleven! Hij ziet er echt lekker stoer uit en hij kan dus ook echt alles aan, ideaal!

 14. Lotte - scratchingmymap 26 mei, 2016 at 19:06 Beantwoorden

  Yay, kan niet wachten om te zien wat je met Dodgie gaat doen! Zowel dan met de inrichting als de reizen die jullie gaan maken. Eens Robert zijn rijbewijs heeft gehaald, zijn jullie precies helemaal om voor de roadtrips. :-) Ik ga deze trip echt onthouden, door de natuur rijden met zo’n iconisch VW-busje lijkt me echt te gek! En jouw prachtige plaatjes. PS: hartjes voor jouw gele jurk bij de gele hippiebus, je matcht weer zo mooi.

  • Laura 27 mei, 2016 at 15:26 Beantwoorden

   Jaaaaa, zin in haha! En ja, dat is wel echt ons ding geworden. Zo fijn, zo vrij! Namibië straks ook met auto + daktent en Canada met camper, woooooooo! <3

 15. Nathalie 27 mei, 2016 at 16:43 Beantwoorden

  Wauw, Causeway Coastal route staat nu ook op onze travel wish list :-)
  Mag je langs de route overal vrij kamperen, lees: staan en overnachten met een camper?
  Dat zou het helemaal te gek maken!

 16. Yvonne 29 mei, 2016 at 08:16 Beantwoorden

  Aahhh zo tof! Alsof ik onze eigen UK roadtrip nog eens zie langskomen in onze Sunshine Van! En wat een vette wagen hebben jullie gekocht! Mocht je een knalgele VW camper zien langsrijden waarvan de bestuurder heel hard zwaait naar jullie toffe wagen, that’s me?

 17. Eva 7 juni, 2016 at 17:22 Beantwoorden

  Jeetje, ben heel benieuwd naar je andere posts over Noord-Ierland, ziet er nu echt al mooi uit. En dat zo dichtbij! En jullie camper <3, wat geweldig zeg!!!!

Post a new comment

Lees ook:

BABY ATLAS | Welkom kleine nomad

Hij is er! Inmiddels alweer zes weken, maar ik deel de woorden over deze eerste tijd nu pas. Hallo babybubbel! De zes weken bestonden uit ...