TRAVEL | Met baby Atlas de grens over: dat fijne natuurweekend in de Ardennen

0

Atlas wordt al een heus joch (bijna vier maanden alweer, stop de tijd: alle clichés zijn waar) en we zijn al een paar keer een weekendje weggeweest, maar de grens gingen we nog niet over… tot een maandje geleden! Last-minute besloot ik voor het einde van m’n verlof de grens over te willen en ik boekte een cabin in de Ardennen, op de grens van België en Frankrijk. Het bleek een weekend van lente verwelkomen te zijn, want wat hebben we geluk gehad met het weer! De autorit ging met wat borstvoedingspauzes tussendoor goed, het huisje was leuker dan leuk en Atlas deed het zó goed. Dat smaakt naar meer…

Atlas goes Ardennes

We hebben zo genoten van de wandelingen in de omgeving én het huisje zelf, een echte aanrader. Dit authentieke chalet ligt in de Semois vallei, op en top Ardennen! We vonden het heerlijk om vanuit het huisje naar het dorpje te wandelen. Om daar wat lekkers te kopen en op te eten aan de rivier de Semois. Om ‘s ochtends op de veranda een kopje koffie te drinken. Om de mooiste uitzichtpunten op te zoeken. Om doelloos rond te rijden. De zon op onze gezichten te voelen. Om Atlas te zien lachen, verwonderd om zich heen kijkend vanuit de draagzak, te zien genieten wanneer we door het bos lopen. Om even samen te zijn op een andere plek. Om Sok weer te zien rennen. Om het vuur aan te steken en te proosten op de goede dagen. Om in slaap te vallen naast Atlas. Om gelukzalig met slaperige ogen in de nacht te voeden. Wakker te worden naast Atlas. Te praten over de slechte dagen. Om samen te lachen en te huilen over alle intense gebeurtenissen van de afgelopen maanden. Dromen te bespreken. Over de toekomst te fantaseren. Het is alsof het nooit anders is geweest, met hem erbij. Ik kan me er althans niets meer bij voorstellen. Om samen uit te zijn.

Ik ben groot fan van Natuurhuisje.nl, je vindt er fantastische en vaak unieke slaapplekjes in de natuur, vaak méér dan alleen een vakantiehuis. Weg van de massa, in de natuur en niet op een grootschalig vakantiepark… Ik vind er de leukste plekjes. Je kunt er ook nog eens filteren op mijn favoriete filters (denk aan: middle of nowhere, in het bos, met jacuzzi, met open haard, honden toegestaan, en ga zo maar door) én voor iedere boeking doneren ze €1 aan lokale natuurprojecten. Deze projecten voeren ze uit met hun partners Buitenfonds, Staatsbosbeheer en Vogelbescherming Nederland. I like! En check dit huisje dan… Een droom!

baby ardennen natuurhuisje

Komende reizen

De eerste keer de grens over, en zeker niet de laatste. Wat deed Atlas het goed! Want wat wil ik hem graag de wereld laten zien. Over twee weken vertrekken we naar Denemarken, over vier weken naar IJsland en de tickets naar Zuid-Afrika zijn ook al geboekt. Deze zomer… Azië lonkt, of toch welverdiende rust op een Grieks eiland?

Betekent niet dat ik het allemaal maar makkelijk vind trouwens, daar schreef ik nog iets over:

België, DESTINATIONS, Europa, Hotspots, Must Sleep, TRAVEL, Travel Stories, Travel Tips & Inspiration

Leave a reply

No comments

Lees ook:

5unday’s pleasures #9

Op zondag deel ik graag vijf pleasures, favorites (of less favourites…) en delights – simpelweg vijf dingen die ik wil delen. Van leuk tot minder ...