TRAVEL / Marokko – kleine woordjes over Marrakech

64
Marrakech What About Her

Stof tussen mijn tenen, munt in mijn thee. De rust van de riad. Een sprookje dat duizend-en-één-nacht mag duren. De geur van muskus en jasmijn. Wakker worden en omhoog klimmen, hoger dan de zon en haar met open armen ontvangen. In de verte pronken witte bergen; immuun voor deze wervelwind van kleuren, geuren en stemmen.

Een fluisterend gebed, een ezel stuift langs. De oneindige souks vol kunstschatten, bruisende pleinen vol mysterieuze slangenbezweerders, verhalenvertellers, kruidengenezers. Het verliezen van de Medina, verdwalen in de wirwar van straatjes. Vrouwen met amandelvormige ogen, kleine mannen met een grote mond. Een stomend hete hammam. Wapperende was, schreeuwende bakkers, magie in de lucht. De energie, het contrast. Steegjes met straatjes en straatjes met lichtjes en gedichtjes. Zandkleuren en pasteltinten. De doodstille tuinen, de paleizen vol herinneringen.

Roze muren, gouden licht dat stof doet glanzen, strepen zon op een zwaaiend kind. Gestaar en gefluister, gevraag en geroep. Shakira. The Silver. Angel. Barbie. Marry me. Tea? Een walhalla van zoetigheid. Honderden poezen om te aaien. Een dakterras, hoog boven het stof. Schitterende lampjes, een zeldzaam glaasje wijn. Kruidige tajine, smakelijke olijfjes. Een lach en een traan met mijn dierbare vriendin. De kaarsjes in het sprookje. Een verhaal in schetsen en kleuren.

Marrakech, intens en fijn.
Intens fijn.

 

Marrakech What About Her

Marrakech What About Her

Marrakech What About Her

Marrakech What About Her

Marrakech What About Her

Marrakech What About Her

SAMSUNG CSC

SAMSUNG CSC

Marrakech What About Her

Marrakech What About Her

Marrakech What About Her

Marrakech What About Her

Marrakech What About Her

Marrakech What About Her

Marrakech What About Her

Marrakech What About Her

Marrakech What About Her

Marrakech What About Her

Afrika, Citytrip, Local Life, Marokko, Marrakech, TRAVEL, Travel Category, Travel Stories

Leave a reply

64 comments

 1. Elien 15 april, 2016 at 15:59 Beantwoorden

  Wauw wat een leuke post! Ik heb zo genoten van dit te lezen!
  Echt prachtige foto’s, het lijkt wel een sprookje.
  Nu ben ik zeker dat ik er eens naartoe wil gaan .

  X Elien
  (www.littlelouvain.com)

 2. Diana 15 april, 2016 at 16:49 Beantwoorden

  Wat hou ik van die stad. De sfeer die je daar beleeft, beleef je nergens anders. Helaas niet meer om de hoek, maar ooit ga ik nog eens terug.

  prachtig geschreven en geweldige foto’s.

 3. Lieke 16 april, 2016 at 09:20 Beantwoorden

  Kleine woordjes, met een groots gevoel.
  Je beschrijft echt precies hoe ik Marakech zelf heb ervaren.
  De drukte in de souks, oude lachende mannen op straat, ezels die de weg blokkeren, taxi’s uit het jaar nul, mensen die oversteken terwijl het nog rood is, de geur van warm brood, tajines met de heerlijkste smaken, de natuur en de mooiste gebouwen.
  Je merkt het waarschijnlijk al, maar ik wil terug!

 4. LA DOLCE EVITA 17 april, 2016 at 08:46 Beantwoorden

  Wat een geweldig mooie foto’s! Ik kan mij ook altijd uren vermaken met fotografie tijdens het reizen! Marokko staat nog op mijn travel wishlist. Aan jouw foto’s te zien is dit land zeker een bezoekje waard!

 5. Simone | Simone's Kitchen 24 april, 2016 at 06:56 Beantwoorden

  Mooooie foto’s weer! Ik moet zeggen dat wij jaren geleden in Marrakech waren en ik vond het er mooi maar soms ook erg vervelend door alle “mannetjes” die ons achterna liepen. Ik heb gehoord dat dat sinds die tijd een heel stuk erger is geworden. Hebben jullie daar veel van gemerkt? Ik zou er graag nog een keer naar terug willen maar Tom wil niet meer… :(

  • Laura 24 april, 2016 at 19:15 Beantwoorden

   Ahhhh, dat hadden wij ook. Maar niet heel vervelend. Al was ik dat na 4 dagen wel zat, haha! Zodra je in het Arabisch ‘hallo, nee dankjewel’ leert scheelt het een hoop. Hadden we baat bij!

 6. Kar 24 april, 2016 at 12:59 Beantwoorden

  “Gestaar en gefluister, gevraag en geroep. Shakira. The Silver. Angel. Barbie. Marry me. Tea?”

  Dit stukje doet mij heel erg aan mijn tijd in Turkije denken, erg herkenbaar dus ;-)
  Mooie beschrijving!

 7. Monique 26 oktober, 2016 at 14:24 Beantwoorden

  Hoi Laura,

  ik zie helemaal geen tekst meer.. alleen maar (prachtige!) foto’s.. nu zit ik er aan te denken om volgend jaar naar Marrakech te gaan en al ben ik al redelijk overtuigd door jouw foto’s, zou graag lezen hoe jij het daar ervaren hebt. Zou de tekst nog terug te halen zijn?

  • Laura 26 oktober, 2016 at 16:31 Beantwoorden

   Hoi Monique, wat gek! Het zou kunnen dat je op de Engelse site zit. Ik loop achter met vertalen en dan staan er alleen foto’s in. Rechtsbovenin vind je vlaggetjes om naar Nederlands te gaan, laat je me weten of het gelukt is?

 8. Monique 2 november, 2016 at 13:58 Beantwoorden

  Hoi Laura nog even een berichtje om je te laten weten dat dat het inderdaad was..! dank voor je reactie en heerlijk om jouw stukje te lezen! hopelijk ga ik in feb hetzelfde ervaren!

  • Laura 20 december, 2016 at 19:28 Beantwoorden

   Hoi Annette! Wij sliepen in Riad Papillon, echt een super fijne plek. Ik zou sowieso in de oude stad (medina) verblijven, in een rustige riad om je wat terug te trekken uit de hectiek van Marrakech. Fijne reis alvast! :)

Post a new comment

Lees ook: