TRAVEL / Lesotho

49

Lesotho. Dak van Afrika. Tijdens één van de road trips in Zuid-Afrika besloten we naar het land Lesotho te gaan. Lesotho is een afzonderlijk land gelegen in Zuid-Afrika. Het bestaat voornamelijk uit bergen. Hoge bergen. Lesotho ligt op 2873 meter hoogte. En daar ligt (ja, we zijn nog steeds in Afrika) sneeuw. Ze noemen Lesotho ook wel ‘the roof of Africa’. En ik vond het prachtig. Er leven nog stammen en daar heb ik een zwak voor.

En wij wilden natuurlijk naar de top. Via de Sani Pass zijn we omhoog gereden met een 4×4 en een 80-jarige chauffeur die over de ijzige rotsweggetjes scheurde. Ik ben blij dat ik vandaag de dag nog heelhuids thuis zit. De bochten zijn naar moeilijkheidsgraad genaamd, denk aan de Suïcide-bocht en de Oh my God-bocht.

De Sani Pass is de enige toegangsweg naar het vorstendom Lesotho. Onderweg zien we de ruïnes van een oude handelspost. Wat een bijzondere omgeving en wat een bizarre natuur. Sprankelende bergstromen doorsnijden de ravijnen en hoe hoger we klimmen, hoe kouder het wordt. Een bevroren waterval zorgt er bijna voor dat we te pletter storten. Een zwarte arend speurt om zich heen op zoek naar voedsel. Het kleine suikervogeltje vliegt vliegensvlug van bloem naar bloem. De Kaapse rotsklipdas zit verscholen op de keien in de rivier. En wat een uitzicht over de Drakensbergen.

En op de top, als je denkt dat je echt in the middle of nowhere bent, zie je in de verte een schapenhoeder naar je kijken. Heel bijzonder. De zoeloe’s noemen de ruige pieken Ukhahlamba: barrière van speren. Hier hebben heel wat gevechten tussen de stammen plaatsgevonden. Al ligt Lesotho midden in Zuid-Afrika, het lijkt een compleet andere wereld. Het regent alleen in de zomer, in de winter vriest het iedere nacht. Het is de enige staat in de wereld die boven de 1000 meter grens ligt. Lesotho is rijk aan water. Voor 300 miljoen Rand per jaar verkopen ze water aan Zuid-Afrika, bizar toch? Zo blijft Lesotho een vorstendom.

We bezoeken een authentiek dorp, waar we brood leren bakken onder de grond. En ik zou Laura niet zijn als ik geen warme chocolademelk heb gedronken in de hoogste pub van Afrika.

1331

1333

1335

1336

1337

1338

1339

1340

1341

1342

1343

1344

1345

1346

Afrika, DESTINATIONS, Lesotho, Local Life, Nature, TRAVEL, Travel Category, Travel Stories

Leave a reply

49 comments

  1. Karlijn 24 september, 2013 at 07:53 Beantwoorden

    Ontzettend mooie foto’s! Ik kan me voorstellen dat je dit fantastisch vond. Hallo zeg, wat zou ik daar graag heen willen. Chocolademelk in Lesotho, toe maar ;p en wat apart van dat water!

  2. Leonie 24 september, 2013 at 12:03 Beantwoorden

    En ik dacht dat ik al flink wat Zuid-Afrika kende! Nou, zeg, dat van mij komt nog niet eens in de buurt van jouw ervaringen. Als ik terug ga, lijkt me dit sowieso ook een bezoekje waard.

Post a new comment

Lees ook: