TRAVEL MOVIE / Jordanië – sprookje uit 1001 nacht

143
Jordanie

 

Nog steeds ligt er een onaangename sprei met nattigheid over ons landje. Dit gaf ons geen andere keus dan met een pyjamabroek en dekentje achter de computer te kruipen en de beelden van onze reis naar Jordanië te monteren. Oké, hij dan. Ik dronk thee en leverde commentaar. We hebben niet alleen foto’s gemaakt (waar ook nog 827974389 posts over komen) maar ook wat van de mooie duizend-en-één-nacht momentjes gefilmd. Wat leuheuk om te doen! Ik zou me bijna aanmelden voor de filmacademie. Hadden we dit maar bij elke reis gedaan.

Thee, cointreau en thuisbezorgd.nl heeft ons door deze montage-dag heen geholpen en negen uur later (…film duurt drie minuten) kan ik jullie met trots presenteren: een bewegende Laura plus manfriend. Telt dit als vlog? Ik loop als een eend, dans als een hobbezak met bedoeïenen, ik zwaai naar kamelen en ik laat loslopende poezen niet meer los. Maar ik ben wel dolgelukkig met onze eigen videoclip op Emiliana Torrini – Sunny road. Ik ga MTV e-mailen denk ik. Of National Geographic. Liep het contract van Floortje Dessing niet bijna af? Ik ben ook blond. Dus. Luister (geluid aan!) en huiver. Nee, geniet.

DESTINATIONS, Jordanië, Local Life, Midden Oosten, Nature, Outdoor Adventure, TRAVEL, Travel Category, TRAVEL MOVIES, Travel Movies, Wildlife

Leave a reply

143 comments

 1. Chantal 14 oktober, 2013 at 06:42 Beantwoorden

  Wat een geweldig filmpje! SUPER!
  Nu helemaal enthousiast. Laat je weten als ik m’n ticket richting Jordanië heb geboekt.
  Hoe heet het nummer wat je hoort?

 2. Esther van Bezooijen 14 oktober, 2013 at 08:45 Beantwoorden

  ah wauwwauwauw (en nu wil ik ook zo mooi kunnen filmen en leren editten!!!) Ik vind je rok ook echt zo mooi trouwens, en dat katje zo lief. En die man die aan het koken is maakt me echt nieuwsgierig naar wat en hoe hij het klaarmaakt!

 3. Michelle @ The World is a Book 14 oktober, 2013 at 10:30 Beantwoorden

  Oooh, wow, wow, wow! Ik ben verliefd op jullie en op Jordanie. Wat is dit prachtig en wat een geweldig nummer ook eronder. Ik wil ook die film en montage skills van je man! Heerlijk dit! Mijn vriend wilde heel graag een video recorder, ook voor op reis, maar daar hadden wel helaas geen budget voor. Ik heb wel wat filmjes gemaakt met mijn cameraatje, maar niet zo veel, dus ik kan er weinig mee. Haha, is inderdaad wel heel veel werk. Ik heb een keer een filmpje gemaakt met alleen foto’s achter elkaar en een muziekje eronder; ook uuuuren mee bezig geweest. Het is wel een heel fijn resultaat. Ooh heerlijk, ik ga hem nog een keer kijken haha! En nu altijd bewegende beelden schieten op reis. Echt een must zo te zien :)

  • Laura - what about her 14 oktober, 2013 at 11:06 Beantwoorden

   Hahaha, heerlijk mens! Inderdaad heel fijn dat hij goed kan filmen & monteren (al heb ik zelf ook wat gefilmd en goed opgelet bij het monteren, ik vind het echt zo leuk om te doen!). Wij filmen gewoon met de Canon 550D, waar we ook al onze foto’s mee maken. Is zeker de investering waard, foto’s en film van topkwaliteit. Fijn voor reisjes. Een losse videorecorder zou ik niet zo snel kopen! Hahah, ik ga ook nog even kijken *gniffel. :)

 4. Talisa 14 oktober, 2013 at 11:33 Beantwoorden

  Inspirerend Laura, echt prachtig gedaan door jullie beide!

  Brengt me ook op een goed idee, heb wel een aantal leuke filmpjes gemaakt van Thailand en Cambodja, maar die kijk je toch bijna niet terug zoals met foto’s.

 5. Karlijn 14 oktober, 2013 at 15:01 Beantwoorden

  Okee, ik weet dat praten met hoofdletters onaardig kan overkomen, maar halloooo dit is SUPERVET!!!! Ik heb het filmpje nu al vier keer bekeken en ga straks lekker voor de vijfde keer meereizen :)

 6. Natasja 14 oktober, 2013 at 15:10 Beantwoorden

  Wauw, echt wauw! Zo ontzettend mooi en wat een leuke herinnering naast de foto’s. Heel erg bedankt voor deze ‘tip’, ik ga ook zeker filmen in Australië en Indonesië.

 7. Mariska 14 oktober, 2013 at 15:11 Beantwoorden

  Ik kan niet vertellen hoe mooi dit filmpje is, echt geweldig, mijn complimenten! Perfecte muziek, beelden, alles…

  Ik ben de laatste twee weken van mijn backpackersreis in Australie ook pas gaan filmen, ZO’N spijt dat ik het niet eerder heb gedaan, werd er helemaal verdrietig van. Maarja, niks aan te doen. Ik weet wat me volgende keer te doen staat ;)

 8. Jess 14 oktober, 2013 at 15:23 Beantwoorden

  Heel gaaf! Wat een mooi filmpje, geweldig om de sfeer van Jordanië te mogen proeven. Kan me goed voorstellen dat je graag terug wilt. Wat een bijzonder land! Het was het werk meer dan waard meid. hoop nog veel meer van dit soort vlogs van je te zien in de toekomst.

 9. Zussie 14 oktober, 2013 at 17:41 Beantwoorden

  Wauw zeg. Echt wauw, wauw, wauw. Ik stuurde dit gelijk naar mijn vriendje om te laten zien dat ik dit OOOOK wil haha. Ik wil ook naar Jordanië nu. Het filmpje voelt als een sprookje. Iets waar je naar droomt en waar alles fijn en mooi is :) Super knap gemaakt en heel erg creatief. Ik ga je gelijk volgen!

  • Laura - what about her 14 oktober, 2013 at 21:24 Beantwoorden

   JA! Dat was echt zo tof. De avond ervoor wilden we naar Petra by night maar kwamen toen in een rel terecht. Misschien had het daar iets mee te maken. We waren ook heeeel vroeg en namen een alternatieve route…de hele dag alleen. Op de terugweg kwamen we in de toeristenmassa, dus ik was zo blij!

 10. Mirthe 14 oktober, 2013 at 17:48 Beantwoorden

  Waaaaauw wat een prachtig filmpje! Echt supersupersupermooi gedaan! Heel erg mooie beelden, de muziek klopt, alles. Het lijkt me heel fijn om zo’n herinnering te hebben aan je reis! Vind je het goed als deze in mijn Goud op maandag categorie verschijnt?

 11. Fem 15 oktober, 2013 at 10:00 Beantwoorden

  Haha, “Ik loop als een eend, dans als een hobbezak met bedoeïenen, ik zwaai naar kamelen en ik laat loslopende poezen niet meer los.”, dat filmpje móest ik natuurlijk zien :) Mooi geworden, is die 9 uur editen zeker waard! (en dikke bonuspunten voor de kameel, natuurlijk)

 12. Danique 15 oktober, 2013 at 13:00 Beantwoorden

  Wauw, echt een geweldig filmpje! Dat is die 9 uur wel waard geweest! Echt supertof! Mag ik trouwens vragen hoe jullie precies naar Jordanië zijn gegaan? Gewoon een vliegticket gekocht en gaan? Misschien dat je het wel een keer op je blog hebt genoemd hoor, maar Jordanië lijkt mij echt onwijs vet om een keer naartoe te gaan. Dus ik ben benieuwd of je nog een tip/website hebt :-).

  • Laura - what about her 15 oktober, 2013 at 15:43 Beantwoorden

   Ahhh leuk om te horen! :) We hebben alleen een ticket geboekt. De rest zouden we daar wel zien, mocht het niet zo zijn dat ik in een paar accommodaties ben uitgenodigd. Uiteindelijk viel het me een beetje ‘tegen’ om het zo te zeggen qua backpackers land: we hebben heel vaak de taxi moeten nemen wegens gebrek aan bussen, maar er zijn her en der wel leuke hostels. Maar je moet sowieso in bedoeïenenkampen slapen, dat is zooooo prachtig! Ik heb wel tips (komen allemaal op de blog onder hotspots deze maand :) of ga je binnenkort? ) Absoluut een keertje heengaan, ik vond het een fantaaaastische reis.

 13. Marcella 15 oktober, 2013 at 13:26 Beantwoorden

  Wat een onwijs gaaf filmpje, heel leuk gemaakt! Tof om jou in bewegend beeld te zien, haha. En je vriend ziet er ook lief uit. Ga je voortaan van al je reizen filmpjes maken? Wij hebben een GoPro en zijn van plan om vooral ook veel te gaan filmen. Hebben we in Amerika ook een beetje gedaan, al hebben we met die beelden uiteindelijk niet enorm veel gedaan. Toch jammer want het is zo een prachtige herinnering!

 14. Eva 15 oktober, 2013 at 14:22 Beantwoorden

  Wauw wat mooi zeg!! Vooral die sterrenhemel is echt adembenemend, nu wil ik oohook! En wat fijn trouwens om te zien dat het bij de tempel bij Petra (dat was ‘m toch of zeg ik nou iets heul doms? ;) ) helemaal niet zo druk is altijd. De enige beelden die ik daar van ken zijn die van hele kuddes toeristen die allemaal dezelfde foto’s maken.

  En nu heb ik inderdaad bewegend beeld van je gezien. Had ik me ook niet zo vergist waarschijnlijk gisterenavond als ik dat eerder had gedaan ;)

  • Laura - what about her 15 oktober, 2013 at 15:51 Beantwoorden

   Jaaa nou, dat kwam omdat er de nacht ervoor een rel is geweest daar (waar ik in terecht kwam, eng) en we gingen heel vroeg én we namen een alternatieve route. Pas op de ‘terugweg’ na de hele dag samen Petra te hebben ontdekt kwamen we pas mensen (massa’s ugh) tegen. Dus ik was echt DOLGELUKKIG. Ik haat toeristen. Maar Petra moet je gewoon gezien hebben. Hahaha, bewoog zij anders? Vast niet zo eendachtig ;)

 15. Silke 15 oktober, 2013 at 15:23 Beantwoorden

  Ik wilde het filmpje eerst niet kijken, omdat ik ook zo graag naar Jordanie wil en ik dacht dat het kijken het verlangen op een verdrietige manier erger zou maken. Maar, toch ging ik het kijken en werd er zelfs heel blij en rustig van, en wat prachtig prachtig en wat mooi gemaakt door jullie!

 16. Eline 15 oktober, 2013 at 16:08 Beantwoorden

  Wat een prachtig filmpje! En zeg, lopen als een eend, een hele elegante eend allesinds. Heb het denk ik al eens gezegd, maar je hebt echt een hele mooie lach en uitstraling. Moest effe giechelen bij dat shot van de kameel/dromedaris. :D

 17. Diede 16 oktober, 2013 at 21:11 Beantwoorden

  WAUW! Ik ben er een paar jaar geleden geweest, prachtig, maar helaas wel met massa’s toeristen. Wat kan ik me daar aan ergeren. Maar na het zien van dit filmpje wil ik weer! Super mooi gedaan!

  • Laura - what about her 17 oktober, 2013 at 06:58 Beantwoorden

   Ja, zo’n geluk! We hoorden ook dat ontzettend veel mensen de reis hebben gecanceld door de onrust in de omliggende landen. Het was overal rustig. Ik heb ook een hekel aan massatoerisme, dus gelukje voor ons ondanks de nare toestanden.

Post a new comment

Lees ook: