TRAVEL / Jordanië: kamelentocht in Wadi Rum

46

Ja, ik ben er nog lang niet met onze Jordanië verhalen en foto’s (ook niet met de rest van mijn wereldreizen, gelukkig). Al hebben jullie al mee kunnen genieten met onze film over de reis, en vertelde ik over wereldwonder Petra, een bedoeïenenkamp, de Dode Zee & het hotel in Wadi Musa, er staan nog een aantal posts op de planning. Zoals? Onze heerlijke tocht per kameel door ‘de mooiste woestijn ter wereld’: Wadi Rum. Wadi Rum is geen ‘standaard’ zandvlakte waar je aan denkt bij het woord woestijn: het is een enorme rode vallei van zand waar je omarmd wordt door oprijzende rotswanden van zandsteen en graniet. Misschien kennen jullie de film ‘Lawrence of Arabia’?

Met z’n tweetjes en een gids van Rum Stars die geen woord Engels sprak (behalve ‘get camel’ en ‘rope’) vertrekken we voor onze tweedaagse tocht door de hete en stoffige woestijn. Ik voel me ‘Laura of Arabia’ deze eerste dag, terwijl ik me uren in de brandende zon op mijn nieuwe lievelingsdier (bekijk die foto recht van voren maar, dan begrijp je waarom) verwonder over deze uitgestrekte wildernis én het feit dat we op een paar kilometer afstand van intrigerend Saudi Arabië rond hobbelen.

Wadi Rum is een verbazingwekkende en tijdloze plek, vrijwel onaangetast door de mensheid en haar destructieve krachten. Hier is het weer en de wind die de imposante, torenhoge wolkenkrabbers hebben gesneden. Tussen 11.00 en 13.00 nestelen we ons tegen een rode rotswand in de schaduw, de woestijn is op dit tijdstip onbegaanbaar door de brandende zon.

De gids bereidt hier een heerlijke lunch voor ons en met handen en voeten communicerend begrijpen we dat we ons de komende twee uur zelf moeten vermaken. Een cadeautje in deze omgeving, mediterend en mijmerend heb ik meer dan genoten van dit stukje pure aarde. Dat wij ons langzaam op verantwoorde kamelenkracht naar het hart van de woestijn mogen begeven is sowieso een cadeautje. Een bijzondere dag en tegen de namiddag hobbelen we het bedoeïenenkamp binnen, waar ik jullie in een volgende post alles over vertel. Iets met duizend sterren…

1762

1763

1764

1765

1766

1767

1769

1770

1771

1772

1773

1775

1776

1777

DESTINATIONS, Jordanië, Local Life, Midden Oosten, Nature, Outdoor Adventure, TRAVEL, Travel Category, Travel Stories

Leave a reply

46 comments

 1. Marlou 17 november, 2013 at 19:24 Beantwoorden

  awww, die knuffelfoto :)
  Die ene keer dat ik op een kameel zat werd ik eraf gegooid en vervolgens keihard tegen m’n benen geschopt waardoor ik een paar dagen niet kon lopen :’) Dus je kunt vast nagaan met wat voor gedachten ik dit lees ;) Maar toch: wauw! Ik zou het bijna nog eens proberen, zo fijn als dit klinkt en eruit ziet.

 2. Natasja 18 november, 2013 at 12:14 Beantwoorden

  Haha, geweldige beesten! En wat een prachtige foto’s weer, goed om te lezen dat er nog meer aan komt! Ik krijg geen genoeg van je reisverhalen. Leuke broek & sjaal trouwens!

 3. Eline 19 november, 2013 at 16:50 Beantwoorden

  Prachtige foto’s alweer, maar ja, ondertussen niet anders gewenst van jou. Heb ooit op een dromesaris gezeten, maar nooit meer hahaha, ik denk dat toen mijn vrees voor hoogtes is beginnen ontwikkelen.

 4. Lizette 22 juni, 2023 at 13:57 Beantwoorden

  Nice, ik zou graag zoiets doen, maar dan te paard. Ik houd wel van een beetje tempo haha. Jordanië staat sowieso nog op onze lijst, heel bijzonder land. Egypte wel al 5 x geweest trouwens, maar voornamelijk om te duiken. Bedankt voor het delen van je ervaring!

Post a new comment

Lees ook: