TRAVEL / Jamaica

42
Jamaica

Jamaica. Met een glimlach denk ik terug. Mijn beeld van Jamaica bleek totaal niet te kloppen met de werkelijkheid. Kleine, dromerige woorden vloeien op papier. Mijn vingers rammen op de toetsen om deze fijne herinneringen over te brengen in een onsamenhangend verhaal vol liefde voor dit stuk pracht.

Ocho Rios. Op een bamboevlot vaar ik naar ons tijdelijke thuis. Een droomboomhut, een vuurtoren als restaurant met een drijvende tafel in een azuurblauwe zee, een buitendouche, een eeuwenoude boom, dekens zo zacht als zijde. De heuvels in. Een organische boerderij op de top van een berg gerund door twee vrije geesten en ontelbare honden met natte neuzen. De lekkerste guacamole ter wereld. Ons nieuwe huis roept. Port Antonio. Fladderende kolibries. De geur van hout en Jerk. Een achtertuin dat langs kliffen met messcherpe randen de diepte in valt, opgevangen door een regenboog. Groene junglebladeren. Het voelt als Indonesië. Het onwerkelijk blauwe water van een blauwe lagune laten me beseffen dat ik toch echt in de Caraïben ben, terwijl de vrolijke stem en wapperende dreadlocks van een local me mijn geliefd Afrika doen missen. Tien landen op één eiland, al road trippend raakt het me. Maakt het me nieuwsgierig. Kingston, via ontelbare bochten die ons door de bergen slingeren. Het huis van Bob Marley ademt zijn geest. Reggaetonen laten mijn hoofd dansen. Mooie gesprekken. Dromen worden gedeeld als nooit tevoren. Krokodillen drijven in de rivier. Afscheid in Negril. Yoga, ik heb je gemist. Met blote voeten stap ik even in het helderblauwe water. De zon zegt vaarwel. De schelpjes aan mijn broek tinkelen en met natte benen plof ik in het zand. Een poes schuift ongemerkt zij aan zij en samen staren we naar de zakkende zon terwijl zijn staart om mijn arm slaat.

Jamaica. Wat een fijne verrassing.

Jamaica

Jamaica

Jamaica

Jamaica

Jamaica

Jamaica

Jamaica

Jamaica

Jamaica

Jamaica

Jamaica

Jamaica

Jamaica

Beach Life, Caribbean, DESTINATIONS, Jamaica, Local Life, Nature, TRAVEL, Travel Category, Travel Stories

Leave a reply

42 comments

 1. Sabine 1 december, 2015 at 19:59 Beantwoorden

  Ik houd ontzettend van Zuid- en Midden Amerika en zou ook hier wel eens heen willen! Ziet er prachtig uit! Toen ik de foto’s bekeek was het eerste wat ik dacht: wauw die kolibrie heb je mooi op de foto! :D Echt mijn favoriete vogel, die gewoon hier in Bogotá vliegen, soms zelfs in het tuintje bij ons huis. Maar ze mooi op de foto krijgen… pfff :P

  • Laura 2 december, 2015 at 12:03 Beantwoorden

   Jaaa, je zou natuurlijk zo een tripje kunnen plannen vanuit daar. Of is dat stiekem nog heel ver? En jaaa, kolibries! Zo bijzonder zijn ze. Deze zat heel stil te loeren, lucky me.

 2. Diana 1 december, 2015 at 21:07 Beantwoorden

  wat een mooie foto’s en wat is jamaica mooi. zeker weten dat ik daar nog eens heen wil! wat ik me wel afvraag.. vraag je eigenlijk van te voren aan die mensen of je ze op de foto mag zetten? ik vind dat altijd zo mooi, maar durf nooit foto’s van mensen te maken. bang dat ze t niet leuk vinden ofzo.

  • Laura 2 december, 2015 at 12:02 Beantwoorden

   Dankjewel! Jaaa, jij kunt er natuurlijk zo heen straks. Zo leuk! Doen hoor. Heeft echt veel te bieden! En ja, over het algemeen vraag ik het altijd netjes. Tenzij ze zomaar ergens staan op een markt in de verte ofzo! Mensen reageren meestal heel leuk. Ze zijn ook zo mooi :)!

 3. Kelly 3 december, 2015 at 12:00 Beantwoorden

  wat een prachtig stuk! En ik vind die allerlaatste foto met de kat extra leuk =) op de een of andere manier kom ik altijd overal katten tegen, en dan móet ik ze aaien. Heb jij dat ook?

 4. Nancy 5 december, 2015 at 10:31 Beantwoorden

  Ik heb me altijd wel afgevraagd hoe Jamaica zou zijn, maar ben er nooit geweest. Dankzij jouw woorden en foto’s krijg ik een klein inkijkje. Nieuw bucketlist material!

Post a new comment

Lees ook:

Leipzig

Fridiary #15

Fridiary. Het dagboekje op vrijdag. Persoonlijke nootjes tussen de droombestemmingen door. Een klein kijkje in mijn leven. Momentjes delen. Grootse dagboekjes met kleine telefoonfotootjes en kleine woordjes. Gluur ...