TRAVEL / Jamaica – 5x bijzondere hotspots

40
hermosacove

Ya Mon! Mijn reis naar Jamaica was misschien wel één van de grootste verrassingen van vorig jaar. Jamaica heeft me echt verbaasd. Ik werd op slag verliefd. Het is een waar paradijs en zit nog vol bijzondere, onbekende plekjes. Ik vond vijf unieke off-the-beaten-track hotspots.

Scotchies

Als je naar Jamaica komt móet je Jamaican Jerk eten. Wij zochten de meest bejubelde plek door locals op, Scotchies. De rijke geuren komen je al van ver tegemoet. Het vlees gaart hier langzaam in jerksaus op enorme grills vol brandend hout van de pimento boom. Ik bestel een Jerk Chicken en een Red Stripe, zit op een plastic stoel in de buitenlucht en smikkel dit Jamaicaanse gerecht op met mijn blote handen. Genieten.

jerk

Hermosa Cove

Hermosa Cove in Ocho Rios is een sprookjeswereld. Ik voel me er een klein prinsesje. Onze kleine villa staat vol met persoonlijke souvenirs van de eigenaar uit allerlei landen, we hebben een buitendouche en een privé plunge pool, buiten dwaal ik rond in een bloemenzee vol verborgen boomhutten en een duizend jaar oude boom, vogels fladderen om mijn hoofd, het restaurant heeft een geheime torenkamer en een tafeltje in zee. Klinkt als een droom, is het ook.

hermosacove

hermosacove

hermosacove

Pelican Bar

De hippie in mij werd heel enthousiast bij het lezen over de Pelican Bar. Helaas hebben wij deze bar in zee moeten overslaan, maar toch vind ik dat je naar de Pelican Bar moet. Het is een houten bar gebouwd op een zandbank in zee vlakbij Treasure Beach. Lokale vissers kunnen je samen met de dolfijnen afzetten bij de bar. What About Her proof. Perfecte sereniteit.

pelican bar

Meet the People

Geen fysieke hotspot, wel een bijzondere kans om nog meer off-the-beaten-track hotspots te ontdekken op Jamaica. Het allermooiste onderdeel van lokaal reizen vind ik de interactie met de lokale bevolking. Is er een betere manier om Jamaica te leren kennen? Het Jamaica Tourism Board biedt een gratis programma voor avontuurlijke reizigers die de kleurrijke levensstijl, tradities en gewoonten van dit bruisende Caribische eiland willen leren kennen.
Het programma koppelt reizigers aan Jamaicanen en deze vrijwilligers nemen je mee naar het echte Jamaica. Ik vond de locals op Jamaica ontzettend vrij, lief en gastvrij en heb de mooiste mensen ontmoet. Jamaicanen doen iets met je.

Meet the People

Meet the people

Stush in the Bush

Stush in the Bush is een verhaal van de liefde. Het is Jamaica. Het is de vermenging van Rastafari en chique. Het is de liefde van moeder natuur en de liefde voor lekker eten. Het is het eerste en laatste ingrediënt op elke fles, in elke maaltijd, in alles wat ze doen. Het zijn Lisa en Chris en hun liefdesverhaal. Hun biologische boerderij van 15 hectare heet Zionites en ligt in de heuvels van St. Ann. Ik vertelde je er alles over in dit artikel, maar ze mogen niet in dit lijstje ontbreken.

stush

stush

stush

Caribbean, DESTINATIONS, Hotspots, Jamaica, Local Life, Must Eat, Must Sleep, Nature, TRAVEL, Travel Category

Leave a reply

40 comments

 1. Maris 12 februari, 2016 at 07:52 Beantwoorden

  Wat een leuke plekjes (en mensen!). Een nicht van mijn vriend is op Jamaica getrouwd, toen konden we helaas niet mee, maar we hebben nog wel de hoop daar een keer met ze allen op vakantie heen te gaan <3

 2. Fleur Sophia 12 februari, 2016 at 10:13 Beantwoorden

  Wat ziet dit er allemaal fantastisch uit, zeg! Toen ik in Miami woonde en het Thanksgiving was, zou ik met wat meiden naar Jamaica gaan, maar helaas moest dat heel last minute geannuleerd worden. Toch hoop ik er ooit nog een keer te komen!

 3. De reisblogs v/d week - #52 - Expedia Blog 12 februari, 2016 at 11:20 Beantwoorden

  […] Verrassend Jamaica Laura van What about her ging eind vorig jaar naar Jamaica en werd positief verrast door dit relaxte eiland in de paradijselijke Caraïben. In een blog deelt ze nu vijf bijzondere off-the-beaten-track hotspots, zoals de plek waar je de beste Jamaican Jerk kunt eten, en een bar op een zandbank in zee. Meer tips en mooie foto’s vind je op Laura’s blog. […]

 4. Linda 13 februari, 2016 at 11:17 Beantwoorden

  Mooi artikel! Krijg er zin van om ook naar Jamaica op vakantie te gaan! Wat zou jij aanraden qua tijdsduur? Is 2 weken voldoende voor een rondreis?

 5. Mellisa 17 februari, 2016 at 11:16 Beantwoorden

  Wat leuk dat je via het toerisme bureau gewoon met een Jamaicaan op stap kan! Dat zou zeker het eerste zijn wat ik zou doen op Jamaica, na een lekker drankje op het strand natuurlijk ;)

 6. Linda 27 februari, 2016 at 11:05 Beantwoorden

  NOT. JEALOUS. AT. ALL.

  Nee even serieus, Jamaica hoort volgens mij op ieder zijj travel Bucket list thuis. De mensen, de natuur, en die bar op palen, ik zit nu al heerlijk weg te dromen bij deze prachtige foto’s <3

 7. http://www./ 26 november, 2016 at 04:12 Beantwoorden

  Hei.Takker for kommentar inne hos meg.Vakkre bilder du har lagt ut.Løvetann er jo bare vakkert der den står og lyser opp.Tror det blir pent vær i morgen.Ønsker deg og dine en riktig fin 17.de.Mai.Hilsen fra Helene.

Post a new comment

Lees ook: