TRAVEL / Italië – Over gouden dagen in Rome

32
Rome

We nemen ons bakje verse ravioli mee en strijken neer aan de rivier, terwijl we gieren van het lachen om de hebberige meeuwen en een diepgaand gesprek voeren met een muskusrat. De zon gaat langzaam onder en het openluchtmuseum dat Rome heet kleurt goud. Het zijn gouden dagen die overgaan in gouden avonden met een gouden randje. Elke avond luisteren we naar live operamuziek op ons dakterras met een whisky in onze hand en de sterren in onze ogen. We ontwijken alle toeristische spots nadat we onze kont niet kunnen keren bij de Spaanse Trappen en volgen onze eigen weg. We verdwalen in piepkleine straatjes met bossen vol roze muurbloemen, vallen neer in Vila Borghese en drinken goedkope wijn terwijl we onze broodjes aan de tientallen duiven en aan elkaar voeren. We verbazen ons over al het pracht en praal, elke straathoek verrast me met monumenten en ruïnes uit de oudheid en prachtige kerken, fonteinen en paleizen die elkaar afwisselen. In de wijk Monti voelen we ons thuis tussen de talloze boetiekjes en ateliers en in de avond komt Rome pas echt tot leven, als jong en oud zich met een aperitivo in de hand verzamelen rondom de fonteinen en de terrasjes in de smalle straten zich vullen.

Waarom was ik nog nooit in Rome geweest? Ik vond het er fantastisch.Ik had een mooie maar grote en drukke stad verwacht, maar Rome is zo piepklein dat het voelt als een dorp. Wat me nog het meest verbaasde was het feit dat er geen hoogbouw is en de stad overgaat in groene heuvels. Er is niets lelijks te vinden. De stad heeft me geraakt en ik ben blij met de keuze die ik heb gemaakt. Ik zei een te drukke persreis naar Granada af omdat deze reis alles was dat we niet meer wilden doen, boekten zelf een last-minute hotel aanbieding via Weekendesk en een goedkoop Ryanair ticket en zo geschiedde. Er stond een fles bubbels op de kamer om onze liefde te vieren en dat deden we dus.

Wat was het ongelooflijk fijn. Ben jij wel eens in Rome geweest?

Mijn 10 favoriete momentjes in Rome

✿ Vers belegde broodjes halen bij Pane & Salame
✿ Happy hour cocktails & heerlijke gratis (!) hapjes bij La Zanzara
✿ Vintage shoppen in de wijk Monti
✿ Opera & whisky op het dakterras bij Les Etoiles
✿ Street food aan de rivier opsmikkelen
✿ Chillen in Parc Vila Borghese (met de broodjes van Pane & Salame en een fles wijn)
✿ Dwalen door het mooiste straatje van Rome: Via Margutta
✿ De authentieke delicatessenzaak Volpetti
✿ Het uitzicht vanaf de heuvel de Aventijn
✿ Street art in de wijken Ostiense, Pigneto, Testaccio en Prenestina

Rome

Rome-17

Rome-15

Rome

Rome-10

Rome-6

Rome-5

Rome-2

Rome-13

Rome-8

Rome-11

Rome-20

Rome

Rome-4

Rome-3

Rome

Citytrip, DESTINATIONS, Europa, Italië, Rome, TRAVEL, Travel Stories

Leave a reply

32 comments

 1. Malou | Blonde Blossom 22 juni, 2017 at 12:13 Beantwoorden

  Gefeliciteerd met jullie jubileum, wat prachtig om dat te vieren in Rome! Ik ben twee keer in Rome geweest, een keer met het gymnasium en een keer met mijn vriend. Beide keren waren geweldig! Ik heb vooral zo genoten van Villa Borghese, dat is echt zo’n beeldschone plek. Het klinkt alsof jullie een heerlijke tijd hadden samen! Malou x

 2. Sarah 22 juni, 2017 at 15:32 Beantwoorden

  Heerlijke plek is Rome he? Je hebt echt prachtige foto’s gemaakt, mooi dat jullie het leuk gehad hebben. Ik was in april met mijn vriend in Rome en wij hebben het ook geweldig gehad. :) Dat tempeltje bij het water ken ik niet maar het ziet er mooi uit!

 3. Hanneke 25 juni, 2017 at 05:58 Beantwoorden

  Waarom wil ik nu ook ineens zo graag naar Rome door jouw verhaal?
  Ik denk om de liefde te vieren….
  Ik denk omdat … Rome…. tja… wow!

  Van harte met jullie jubileum. De liefde…zo fijn… zo lastig. Fin dat jullie elkaar weer helemaal gevonden hebben. Fijn dat jullie dit in Rome konden delen.

 4. Eva 5 juli, 2017 at 14:44 Beantwoorden

  Oh wat heerlijk dit <3
  En wat fijn ook dat de foto's er totaal veel mooier, fijner en relaxter uit zien dan wat je normaal van Rome ziet. Zoveel meer rust en kalmte in plaats van grote massas toeristen.

Post a new comment

Lees ook: