TRAVEL INSPIRATION / Dromen of doen: Cycle4Girls

17

Wil je een avontuurlijke reis maken en tegelijkertijd iets betekenen voor de lokale bevolking? Dit is je kans om je dromen waar te maken. Mij lijkt het waanzinnig en daarom breng ik het graag onder de aandacht. Plan Nederland zoekt avontuurlijke fietsers voor een onvergetelijke reis door Vietnam met Cycle4girls. Cycle4Girls is een indrukwekkende en uitdagende fietstocht voor 30 vrouwen die het avontuur aangaan en zich in het zweet trappen voor een beter leven voor meisjes in Vietnam. De reis vindt plaats van 8 tot 17 maart 2015. In totaal fiets je 300 kilometer, en al lijkt dit een pittige tocht, je hoeft niet in topconditie te zijn. Je fietst over fantastische kustwegen, langs oneindige rijstvelden en onwijs mooie natuur en onderweg bezoek je projecten van Plan. Ook ontmoet je de sponsorkinderen en hun familie in de traditionele dorpjes.

Iedere deelnemer laat zich via een speciale fondsenwervende pagina sponsoren door familie, vrienden en bekenden. Met de opbrengst zorgt Plan er voor dat kinderen in Vietnam toegang hebben tot onderwijs, gezonde voeding en veilig drinkwater. Daarbij is er speciale aandacht voor meisjes omdat zij achtergesteld en gediscrimineerd worden en daarom nog minder toegang hebben tot de noodzakelijke basisvoorzieningen. Plan zet zich samen met de deelneemsters in voor een veilige leefomgeving waarin de meisjes kunnen opgroeien tot sterke vrouwen met een toekomst. De komende jaren worden de deelneemsters op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen van het meisje. Op deze manier blijven de deelneemsters betrokken bij het gebied dat ze in maart 2015 bezoeken.

Helaas kan ik zelf niet. Ik vind het een fantastisch initiatief, en ooit hoop ik (nog een keer) zoiets dankbaars te doen voor een goed doel. In Vietnam ben ik nog niet geweest, wel in buurtlanden Laos en Cambodja. Ook daar was ik niet alleen onder de indruk van de machtig mooie natuur, maar schrok ik ook van alle armoede. Mij lijkt het prachtig om zoiets te kunnen doen.

Plan Nederland zoekt nog 20 fietsers die met Plan naar Vietnam gaan en geld ophalen voor betere levensomstandigheden voor meisjes. Ben je enthousiast en ga jij je droom volgen of wil je meer informatie? Op 3 juli aanstaande wordt er een voorlichtingsavond georganiseerd in Amsterdam.

Beeld: Plan Nederland
201307-KHM-90

201212-VNM-37

201203-KHM-15

1. Cover

1059-1_0020

0508 Viet Dung NHA (1)

TRAVEL, Travel Tips & Inspiration

Leave a reply

17 comments

  • Laura 1 juli, 2014 at 18:23 Beantwoorden

   Ja hè? Oh ja, dat kan ik begrijpen! Ik heb het in Zuid-Afrika veel gedaan & ben een weeshuis gaan bezoeken (met tassen vol spulletjes) in de Filipijnen. Dit lijkt me ook zo prachtig!

 1. Lonneke 2 juli, 2014 at 03:16 Beantwoorden

  Heel mooi initiatief! Ik ben nu in dit geweldige land en inderdaad, iets buiten de toeristische route is de armoede onmiddellijk zichtbaar. Ik ga de website bekijken!

 2. Marcella 6 juli, 2014 at 19:45 Beantwoorden

  Ik kwam het ook tegen op Twitter en vind het erg interessant. Ik hou onwijs van fietsen en dat voor zo’n goed doel doen is natuurlijk is natuurlijk helemaal gaaf. Ik denk er nog even over na ;-)

 3. Jolinde 27 augustus, 2014 at 15:49 Beantwoorden

  Op weg naar Vietnam checkte ik nog snel even mijn mails, FB en Tweets en toen las ik jouw post over dit fan-tas-tische initiatief. Ben inmiddels terug van een heel bijzondere reis door Vietnam, net als jij ook een reisblog bijgehouden -www.expedition6.cinev.nl-en ik heb besloten ervoor te gaan! Cycle4girls in maart 2015, en nu als een jekker aan de slag om dat sponsorgeld bij elkaar te krijgen!

Post a new comment

Lees ook:

Crop over Festival Barbados

TRAVEL MOVIE / Barbados, Caribbean

Het is weer zover, de volgende reisfilm is klaar. Ga even mee naar Barbados. Een klein, paradijselijk eiland met vele gezichten in het midden van ...