TRAVEL / Indonesië, Maleisië, Singapore

16

Ik mis Indonesië en de prachtreis die we hebben mogen maken. We hebben vorige zomer een paar weken rondgetrokken door Singapore, Kuala Lumpur, Sumatra, Bali en de Gili Eilanden.

Ik mis de prachtige mensen. Ik mis de wonderlijke natuur. Ik mis de oneindigheid en grootsheid van de jungle, ik mis de wilde rivieren. Ik mis de dagenlange vliegreizen die mee leken te vallen omdat we samen waren. Ik mis hoe fijn het was om elkaar te leren kennen tijdens zo’n reis. Ik mis het feit dat we alleen maar hebben genoten, we perfect voor elkaar gemaakt lijken te zijn. Hoe we over alles hetzelfde denken, hoe makkelijk het is gegaan. Hoe verliefd we waren, en hoe verliefder we terugkwamen. Ik mis de Lassies, de Roti Canei. Ik mis Bintang. Het met tranen in de ogen staren naar mijn allereerste wilde Orang Oetan. De harde huid van een olifant, de stilte van Sumatra en de altijd lawaaierige steden. Ik mis de easyness van Bali, het paradijs Gili Islands, de saté van de straat. Ik mis het contact met de locals, de verbazing dat wij met ze mee reizen zoals zij doen, het nachtenlang met ze bij een rivier zitten en muziek maken terwijl er eentje de rivier in duikt om een spies met vis te maken voor boven het vuur. Ik mis de foodcourts. De offerbakjes overal en nergens, met de meest hilarische offers (een donut, een sigaret, een haarspeldje..). Het buiten slapen op een zeiltje midden in de jungle. Het snorkelen met de grote zeeschildpadden. Ik mis de wonderlijke vuurvliegjes, het genieten, het dromen.

Ik mis zelfs het benauwde zwetende broeierige weer. Ik mis het drukke chinatown, het bijna onwerkelijk neppe Singapore, het om de minuut schreeuwende ‘Banana? Mango? Pineapple?’ ‘Mushroom yes?’. Ik mis zelfs de vogelspin naast mijn bed, de schorpioen over mijn been en de krioelende beestjes overal. Ik mis zelfs het urenlang in propperige hete busjes zitten, het gewicht van mijn backpack en de tien vliegreizen. Het afzien tijdens een jungle tocht van twee dagen. Ik mis zelfs het bed dat uit elkaar viel in ons hostel van 2 bij 2 meter, alle Indonesiers die om de vijf minuten met mijn blonde haar op de foto wilden, de nachtelijke roep van een moskee en de agressieve apen. Ik mis zelfs het verzuipen van de camera na het snorkelen.

Ik heb nog zoveel te schrijven

dat er gewoonweg niets meer te schrijven valt.

60

61

63

64

65

68

69

70

71

72

76

77

78

80

82

83

84

87

90

92

93

Azië, Bali, Beach Life, DESTINATIONS, Gili Eilanden, Indonesië, Local Life, Maleisië, Nature, Outdoor Adventure, Singapore, Sumatra, TRAVEL, Travel Category, Travel Stories, Wildlife

Leave a reply

16 comments

 1. Jess 17 januari, 2013 at 14:59 Beantwoorden

  Een paar jaar geleden volgde ik altijd je oude blog met mijn oude blog. Wat leuk dat je het bloggen weer hebt opgepakt. Ben benieuwd naar je toekomstige schrijfsels :-)

 2. Marlow Travels 15 mei, 2013 at 13:34 Beantwoorden

  Hey wat leuk :) Ik heb je blog via ‘It’s a lovely day’ gevonden (lang leve de Spam je blog!). Komende zomer ga ik een klein maandje naar Maleisië en ook Borneo, ben heel benieuwd! Nog leuke hotspots in KL die ik niet moet missen? Leuke barretjes, restaurantjes, winkeltjes o.i.d.? – Daphne

 3. Sander 24 april, 2014 at 11:51 Beantwoorden

  Leuk verhaal en mooie foto’s.

  Ik hoor zelf ook van veel mensen dat ze bij thuiskomst het reizen en leven in Indonesië zo missen! Het zal niet lang meer duren voordat ik mijn roots in Indonesië op zal zoeken, en ben dan ook zeer benieuwd of ik dat ook zo ga ervaren!

 4. chinou 12 januari, 2015 at 13:01 Beantwoorden

  Wauw! Elke keer weer raak ik zo enthousiast bij het kijken van dit reisverslag !
  Wij willen ook graag naar het mooie bali en sumatra.
  Is een combinatie van Sumatra, Bali en de Gili Eilanden aan te raden in twee a drie weken tijd?

  • Laura 12 januari, 2015 at 13:40 Beantwoorden

   Wat leuk! :-) Ik heb er nog veel meer over geschreven! Kijk maar bij bestemmingen :-)! Dat is wel te doen in drie weken!
   Ik zou iets van 9 dagen Sumatra, een week Bali en nog een paar dagen naar de Gili’s doen. Als je meer wilt weten, roep maar!

 5. Kelly 3 december, 2015 at 12:07 Beantwoorden

  Ik krijg gewoon kippenvel als ik jou verhalen lees, zó mooi schrijf je. En zonder ook maar 1 tip te geven heb je het voor elkaar gekregen dat ik nóg meer zin in onze reis naar Bali heb gekregen. Nog 3 nachtjes…

Post a new comment

Lees ook: