TRAVEL IN STYLE / The travel outfit #2 – Nepal: mijn ideale outfit op reis

48
fashion op reis

Wat draag ik op een citytrip? Wat neem ik mee naar Azië? Hoe pak ik efficient mijn backpack of koffer in? Wat zijn handige gadgets? Fijne kleding? Mooie koffers? Functionele tassen? Wat vergeet ik nooit in mijn handbagage? Wat zijn mijn ideale reisoutfits? 

Laatst introduceerde ik mijn hernieuwde Travel in Style rubriek. Tijd voor een nieuw artikel en een nieuwe outfit: mijn ideale outfit op reis. Ik ben net terug uit het waanzinnig mooie Nepal. Als backpacker nam ik maar een paar kledingstukken mee. Dat had twee redenen:

1) ik heb maar een kleine backpack en daar past niet erg veel in. Daarbij hoe lichter, hoe beter.
en 2) ik ben verliefd op mijn Free People jurk en ik had al wel zo’n beetje verwacht dat ik deze jurk (zoals het een rasechte ‘vieze backpacker’ betaamt) elke dag aan zou hebben.

Ik had gelijk.

IMG_4229

Mijn ideale reisoutfit

Dit is absoluut mijn ideale reisoutfit in een land als Nepal. Ik respecteer altijd de cultuur, normen en waarden van een land waar ik doorheen reis en in Nepal kunnen korte broeken, blote schouders, strakke kleding en teveel bloot als aanstootgevend worden gezien. Ook al is het er vrij warm, ik pakte alleen lange items in. Ik heb me overigens behoorlijk geërgerd aan alle toeristen die in korte broek en crop top om een tempel heen aan het huppelen waren.

De jurk is lang, lekker luchtig en licht door het materiaal (linnen) en zit heerlijk. Ik voel me er helemaal Laura in, als halve hippie ben ik dol op dit soort jurken. Ik zweer bij Birkenstocks sinds ik er de Tafelberg mee heb beklommen, en een goede zonnebril is een must in een zonnig land. Een haarband is vaak ook onmisbaar. Meer heb ik niet nodig, hier kan ik de hele wereld in rondreizen.

Wat is jouw ideale reisoutfit?

Nepal

Rondreis – 25 °C.

Jurk / Free People
Schoenen / Birkenstocks via Zalando
 Zonnebril / Rayban via Zalando

Free People travel in style NepalNepal Nepal travel in style


Pssst, kennen jullie mijn nieuwe #infifteenseconds project
op Instagram
al? Je vindt er de meest inspirerende korte reisvideo’s
van What About Her. We maakten een kleine teaser met een aantal drone
beelden. Sluit goed aan bij dit artikel, dacht ik zo.

Azië, DESTINATIONS, Fashion, Lifestyle, LIFESTYLE, Nepal, Travel In Style

Leave a reply

48 comments

 1. Milene 1 april, 2015 at 15:24 Beantwoorden

  Super mooie jurk, helaas iets te duur voor mij maar mocht er ooit een kans zijn om ‘m te winnen I’m in =) Vind de jurk niet alleen mooi maar hij staat je natuurlijk ook heel erg goed =)

  • Laura 1 april, 2015 at 15:26 Beantwoorden

   Dankjewel, wat lief! :) Snap ik! Sparen, oude kleding verkopen en dan weer iets kopen is mijn tactiek als ik iets graag wil hebben, al had ik nu geluk met een voucher. Hoop toch op een fijne outfit te inspireren, linnen is fijn, Birkies ook!

 2. Eva 1 april, 2015 at 20:20 Beantwoorden

  Jeeeeetje, knap kind. Jij en jouw mooie jurk passen helemaal in de omgeving, stuk voor stuk magische foto’s. Blijf kijken ernaar, het klopt. (En ik kende Free People nog niet – surf meteen naar Zalando om te kijken! :) )

 3. Sabrina 2 april, 2015 at 13:27 Beantwoorden

  Wat een super gave outfit! Ik hoor heel veel over dat merk, ik ga ook maar eens een kijkje nemen! En heel erg goed dat je je kleed volgens de normen en waarden van Nepal!

 4. Jessica 2 april, 2015 at 22:06 Beantwoorden

  Bedankt Laura, nu zit ik de halve avond al op de website van Free People rond te struinen… Wat een tof merk! En met dat prachtige Nepalese landschap op de achtergrond komt die jurk van jou nog beter tot z’n recht ;)

 5. Liselore - GRAB YOUR BAGS 23 april, 2015 at 19:18 Beantwoorden

  Staat je mooi! Zeker met die haarband en ketting. Ik zag jouw kledingcollectie voor Nepal laatst al op Instagram voorbij komen en was behoorlijk impressed haha, maar het is inderdaad wel heel handig om jezelf te beperken tot een (oké, een paar) favoriet(en). Good choice!

Post a new comment

Lees ook: