TRAVEL / IJsland – Waar sliep ik? 3x bijzondere accommodaties in IJsland

41
Hotel Rangá

IJsland. Je bent een magisch sprookje. Ik ontmoette je al eens hartje winter, toen je wegen van ijs gemaakt leken te zijn en je overal bedekt was met een deken van witte sneeuw. Je bent één van de puurste plekken die ik ooit heb gezien. Je huid is een ruig maanlandschap, een mix van fenomenale verschijnselen; vulkanen en vuur, sneeuw en ijs, zwarte stranden en warme geisers, witte valleien en kleurrijke dorpjes. Je bent onvergetelijk en ik moest en zou terug naar je grillige grillen, je ruige randen en je wondermooie natuurverschijnselen.

Op weg naar Canada met Icelandair maakten we een stopover van drie dagen. De vorige keer in IJsland reden we de besneeuwde Golden Circle, dit keer namen we de zuidelijke route tot Vík. Daar vertel ik je volgende week alles over, maar vandaag deel ik onze drie bijzondere accommodaties in IJsland. Deze drie dagen zijn onvergetelijk mooi en ik had bijna (bijna!) het gevoel dat het zo goed was, dat ik niet eens door had hoeven vliegen naar Canada. IJsland grijpt me. Ooit wil ik een paar weken lang in een camper door IJsland trekken, maar omdat we in Canada al met een camper zouden rondreizen zochten we deze drie bijzondere plekjes uit om te overnachten.

Icelandic Cottages

Icelandic Cottages bestaat uit drie self-catered houten huisjes op een privé terrein vlakbij Sélfoss. Hier slapen we in ons eigen houten huisje. Eigenaresse Rósa is ontzettend gastvrij. Ze woont ook op het terrein en staat 24/7 voor je klaar.

Het huisje heeft drie slaapkamers (dus ook heel ideaal voor families en groepen), een badkamer en een volledig uitgeruste keuken. We doen boodschappen in Sélfoss en koken hier zelf een heerlijk maaltje. Het huisje lijkt in the middle of nowhere te staan en we genieten ontzettend van het panoramische uitzicht op het wilde IJslandse landschap.

Icelandic Cottages

Icelandic Cottages

hotelsijsland-1

Icelandic Cottages

Icelandic Cottages

Icelandic Cottages

Hotel Rangá

Deze plek heeft een speciaal plekje in mijn hart omdat we hier samen, voor het eerst, het Noorderlicht hebben gezien. En hoe – vanuit de warme jacuzzi voor onze kamer! Een magisch moment. Hotel Rangá is een prachtig houten hotel en erg sfeervol, de kamer is heel fijn en de jacuzzi voor de deur met uitzicht op de vulkaan de Hekla nog fijner.

Het restaurant heeft uitzicht op de rivier en serveert traditioneel IJslandse/Scandinavische gerechten met mediterrane invloeden. Voor de bereiding worden verse biologische producten gebruikt en de gerechten zijn echt overheerlijk. De zon zakt en na het diner besluiten we met een fles wijn de jacuzzi in te duiken. Geduld is een schone zaak…

Na drie uur gebubbeld te hebben verschijnt er een groengrijze gloed in de lucht. Vanuit de jacuzzi kunnen we niets anders dan staren naar dit wonderbaarlijke schouwspel van Moeder Natuur. Na een uur besluiten we om ons aan te kleden en even rondom het hotel te lopen om het nog beter te kunnen zien. Op het moment dat wij de hoek om lopen barst de show los, groene wolken lijken maar naar beneden te vallen. De wereld danst.

Hotel Rangá

Hotel Rangá

Hotel Rangá

Hotel Rangá

Hotel Rangá

Hotel Rangá

Hotel Rangá

Hotel Rangá

Hotel Rangá

Hotel Rangá

Hotel Rangá

Frost & Fire

Terwijl we richting Frost & Fire rijden voor onze laatste nacht overvalt een gevoel van herkenning me. Wat blijkt, tijdens mijn eerste trip naar IJsland heb ik hier geluncht! The odds. Restaurant Varmá serveert fantastische gerechten uit de Slow Food-keuken. Het diner is heerlijk. Ook leuk: je kunt tijdens het ontbijt een ei koken met een netje in één van de warme bronnen buiten.

Frost & Fire ligt vlakbij Selfoss en is echt een heerlijk guesthouse. Onze kamer heeft uitzicht op de rivier Varmá en er zijn twee hot tubs met water van de bruisende geothermische bronnen van Hveragerdi. Man, wat een heimwee heb ik.

Frost & Fire

Frost & Fire

Frost & Fire

Frost & Fire

Frost & FireBooking.com

DESTINATIONS, Europa, Hotspots, IJsland, Must Sleep, The Boho Guide, TRAVEL, Travel Category, Travel Tips & Inspiration

Leave a reply

41 comments

 1. Iris 17 november, 2016 at 17:15 Beantwoorden

  Omg dat Noorderlicht, zo onvoorstelbaar mooi! Ik wil het zo graag nog eens in het echt zien. Wauw! IJsland lijkt me inderdaad ook echt fantastisch, dat land staat al een tijdje heel hoog op mijn verlanglijstje.

 2. Veerlez 17 november, 2016 at 17:32 Beantwoorden

  Wat een heerlijke plekken! Ik geloof dat het niet helemaal in mijn budget valt, maar ik wil er naar toe, hoe dan ook! Wellicht komt het ook omdat ik hoe dan ook zo snel mogelijk terug wil. Ik zat vorige week nog in IJsland :)

 3. Jenny 17 november, 2016 at 21:13 Beantwoorden

  Mooie plekjes! Een hot tub is zo fijn. Behalve dan dat moment dat je er weer uit moet :)

  Ik had in IJsland pech en heb geen noorderlicht gezien. Hopelijk lukt het in Finland met kerst.

  • Laura 18 november, 2016 at 07:31 Beantwoorden

   Haha jaaa, dat is KOUD! Maar ook wel weer lekker wanneer je direct naar je bed rent. En ahhh, ik had de vorige keer in Ijsland en in Finland en Lapland ook pech, geduld is beloond haha!

 4. Lizet 17 november, 2016 at 22:49 Beantwoorden

  Ik betwijfel of ik ooit zulke fancy plekken om te overnachten in het echt zal zien (minstens €100 per nacht, not gonna happen :’)..), maar wat is IJsland moooooi!!! Gelukkig zit ik er over twee weken ook. :D

 5. Luc Herbergs 24 november, 2016 at 15:26 Beantwoorden

  Hoi Laura,

  Ik heb al een aantal keren foto’s gezien over Island en wat ik van de foto’s kan zien lijkt het mij echt een geweldige omgeving. Daarnaast denk ik ook dat het een walhalla is voor fotografen.

 6. Shirley 29 november, 2016 at 11:38 Beantwoorden

  ZO MOOI! Net als bij vele anderen staat IJsland ook hoog op mijn lijstje. Helaas is het niet zo heel goedkoop, maar ooit zal het ervan komen. Tot die tijd geniet ik gewoon van de foto’s van anderen :-)

 7. Eva 23 december, 2016 at 10:02 Beantwoorden

  Wat een prachtige foto’s, IJsland en vooral het noorderlicht wil ik toch ooit nog wel zien! Even een vraagje: met welke camera & lens heb je de foto’s gemaakt? Ik ben al een tijdje aan het kijken om een nieuwe lens te kopen om te gebruiken tijdens mijn reizen, maar ik ben er nog niet uit welke dus alle tips zijn welkom :)

 8. Syl 19 april, 2017 at 07:01 Beantwoorden

  Ontzettende mooie omgeving. Wat een romantische plek. Ook in die jacuzzi lijkt het mij heerlijk om ht Noorderlicht te spotten. Ben jaloers! Ik denk al te weten waar mijn huwelijksreis naar toe gaat;)

Post a new comment

Lees ook: