TRAVEL / Hongarije – Boedapest

44

Het kon geen toeval zijn. TravelBird biedt naast wisselende reisdeals en reisinspiratie ook een vast aanbod stedentrips aan en stuurde me op ontdekking naar één van deze steden.

Het werd Boedapest, de Hongaarse stad waar wij drie jaar geleden samen verliefd op werden. De stad waar wij hand in hand ronddwaalden en op een ontzettend tof wijnfestival stuitten. Ik herinner me dat we bijna dansten door de straten, zwevend op wolkjes van geluk. We waren net een paar maanden samen en straalverliefd. Al hadden we samen net vijf weken door Indonesië gereisd, deze stad maakte iets in ons los. Boedapest, de stad die ons in exact (!) hetzelfde weekend weer zou verwelkomen. Nee, dat kan geen toeval zijn. Het wijnfestival roept ons alsof we nooit weg zijn geweest en met een glimlach stappen we in het vliegtuig.

Zonnestralen. Kattencafé’s. Wijnfestivals. Ons favoriete lokale restaurantje. Fietsen huren. De brug. Verliefd. Herkenning. Herinnering. Verandering. Verdwalen. Zweven. Oneindige straatjes. Kastelen. Uitzicht. De Donau. Kelderkroegen. Vintage winkels. Oneindige trappen. Hand in hand. Een briesje. Ruin pubs. Poezen. Bier. Lampjes. Ademhalen. Ons Boedapest in een notendop.

Nog steeds heb ik niet in één van de bekende spabaden gelegen. Nog steeds is Budapest voor mij expres verdwalen, niets moeten en ultiem genieten van de mooie uitzichtpunten. Vanaf het oude stadsgedeelte heb je een waanzinnig uitzicht, maar ook beklimmen we de Sint-Stefanusbasiliek en drinken we wijn op een dakterras. Ik hou van de levendigheid van deze stad. We lopen van lokale restaurantjes naar de gezellige ruin pubs en ik besef me dat dit is wat ik in Nederland mis: een écht gezellige eet- en drinkcultuur, het buiten zijn, de afwisselende outdoor pubs. Een tip van Liv brengt me in een heus kattencafé en ik wil er niet meer weg. Nog één aai voor die dikke pluizebol en we stappen weer op onze gehuurde fietsen. Terwijl we op zoek gaan naar de bijzondere plekjes van drie jaar geleden, weer heerlijke glazen wijn drinken op het festival en genieten van de mooie uitzichtpunten van de oude stad realiseer ik me dat dit nog steeds één van mijn favoriete Europese steden is.

We blijken nog even verliefd op elkaar en op de stad.

Fijn.

Boedapest Travelbird

Boedapest Travelbird

Boedapest Travelbird

Boedapest Travelbird

Boedapest Travelbird

Boedapest Travelbird

Boedapest Travelbird

Boedapest Travelbird

Boedapest Travelbird

Boedapest Travelbird

Boedapest Travelbird

Boedapest Travelbird

Boedapest Travelbird

Boedapest Travelbird

Boedapest Travelbird

Boedapest Travelbird

Boedapest Travelbird

Boedapest Travelbird

Mijn 10 favoriete hotspots?
Frici Papa – het lokale restaurantje wat wij drie jaar geleden per toeval ontdekten. Goedkoop en lekker. Inmiddels hebben ze een Engelse kaart, maar de bediening spreekt daar nog steeds geen woord van. Briljante plek. Aanrader? De gebakken camembert en de Hongaarse stoofpotjes.
Retrock – Een ontzettend gave vintage winkel vol mooie spullen. Hier rondlopen is een feestje. Niet heel goedkoop, maar je vindt er unieke jurkjes en prachtige laarzen.
Cat Café – Hier zijn geen woorden voor nodig. Een heus kattencafé met tien pluizige poezen die van een aai houden. Ze serveren heerlijke taartjes en goede thee.
Hummus Bar – Fijne tip voor je lunch. Hier haal je de lekkerste broodjes falafel en andere goede, Oosterse happen.
360 BAR – Een fancy rooftop bar met goede wijn, cocktails, bier en een fenomenaal uitzicht over de stad. Het is even zoeken, maar dat maakt het juist zo leuk!
Most – Sfeervolle ruin pub. Ik ben echt gek op deze initiatieven en zou dit ook in Nederland willen zien. Hint hint.
Szimpla Kert – Nog zo’n toffe ruin rub, de oudste van Boedapest.
Filter Klub – Ook een aanrader. Ik krijg heimwee.
Budapest Wine Festival – Eigenlijk moet je dus altijd in september naar Boedapest. Drie jaar geleden ontdekten we het wijnfestival en dit bleek nog even leuk. Het kasteel is omgeven door houten wijnstalletjes en food trucks. Overal drink je een glas wijn tegen een klein (of groot) bedrag terwijl je van het uitzicht geniet. Doen!
Mozaiek – Hippe koffietent. Neem maar gewoon even een kijkje.

Ben jij al eens in Boedapest geweest?

&nsbl;

Boedapest, Citytrip, DESTINATIONS, Europa, Hongarije, Hotspots, Must Eat, Must Shop, TRAVEL, Travel Category, Travel Stories

Leave a reply

44 comments

 1. Ester 6 oktober, 2015 at 16:33 Beantwoorden

  Ik was er 4,5 jaar terug en toen ook stapelverliefd. Mijn vriend vroeg mij naar Budapest te komen vanuit Nederland, terwijl hij vanuit Frankrijk met zijn ouders een trip door Europa maakte om zijn nieuwe werelddeel te laten zien. En hoewel ik normaal altijd zo fanatiek aan het sightseeing ben, door alle vlinders en onbekende schoonouders heb ik weinig opgelet in de stad ;-) Ik kan me wel herinneren dat ik zo onder de indruk was van de oude mooie bruggen.

  Een goed excuus om terug te gaan en je tips uit te proberen :-)

 2. Shirley 6 oktober, 2015 at 16:52 Beantwoorden

  Wat een lief verhaal en hoe mooi dat je de stad precies drie jaar later opnieuw samen kon bezoeken. Ik vond Budapest ook heel erg leuk, al was ik er toen het -15 was, zelfs dan is het prachtig.

 3. Mellisa 6 oktober, 2015 at 17:30 Beantwoorden

  Ik vond Budapest ook echt geweldig! Was er alleen toen het mega koud en aan het vriezen was, dus niet heel lang buiten kunnen wandelen. Wij zochten naar die 360 bar, maar konden het niet vinden volgens mij haha! Ga zeker een keer terug, maar dan wanneer het iets warmer is!

  • Laura 6 oktober, 2015 at 17:42 Beantwoorden

   Hahaha ja, hij zit in een vreemd gebouw. Geen idee wat het was, maar met een ‘gewone’ deur. :’) Ik had het adres ingevoerd op de Stay.com app (handig!). En jaaa, doen! Ik ben juist benieuwd naar de winter, hihi.

 4. Bianca 6 oktober, 2015 at 18:32 Beantwoorden

  Boedapest vond ik ook echt fantastisch. Zo veel pracht het toch een heel fijn en relaxt sfeertje. Een plek waar ik naar terug wil en niet na twee dagen stadsmoe ben! Oh en dan het kattencafe bezoeken natuurlijk!

 5. Eva 13 oktober, 2015 at 17:30 Beantwoorden

  Boedapest lijkt me zo mooi, altijd als ik foto’s zie vind ik de stad wat magisch hebben. Als ze dan ook nog een wijn festival hebben dan zie ik totaal geen reden om niet te gaan, hihi.. Hoop de stad ooit eens te mogen ontdekken!

 6. Shamira 18 november, 2015 at 11:28 Beantwoorden

  Zomer 2016 ga ik samen met mijn vriend roadtrippen door Europa en komen dan onder andere langs Boedapest. Het kattencafé, hoe verzinnen ze het? Maar wat geweldig! Daar gaan we zeker een kijkje nemen :)

 7. Milou 2 maart, 2016 at 12:33 Beantwoorden

  Mijn vriend en ik zitten nog echt te wikken en wegen waar we heen gaan maar dit klinkt zooo ongeloofelijk mooie en leuk werd er helemaal enthousiast van hoe je het beschreef en ik wil heeel erg graag die katten bar bezoeken

Post a new comment

Lees ook: