TRAVEL / Het mooiste plekje op de Veluwe: Otterlo

37

Zo schrijf je over Nepal, zo schrijf je over de Veluwe. Het authentieke dorp Otterlo ligt op slechts een paar kilometer van ons eigen huis. Hier huren we, hoe burgerlijk ook, een romantisch witgekalkt huisje met rieten dak op Het Lorkenbos. Want een maand in Nederland blijven betekent niet een maand thuisblijven. 

Op het Lorkenbos, in een prachtige groene omgeving, staan deze mooie boshuisjes te huur.Ons huisje staat precies aan de rand van Nationaal Park De Hoge Veluwe. Je hebt totaal niet het idee dat je op een vakantiepark zit (want daar hou ik niet zo van) en er hangt een hele fijne sfeer.

Het allerfijnste? Je loopt zo de Veluwe op. Op een paar stappen vanaf ons huisje ligt een grote zandverstuiving en ik raak verliefd op dit stukje natuurschoon. Mijn schoonouders en hun twee honden sluiten aan en we genieten van een heerlijke avond BBQ, wijn en goede gesprekken op het terras. De vogels kwetteren erop los en ik geniet als een malle. De Veluwe is één van de fijnste plekjes van Nederland. En ik woon er.

Het is heet. Loom rijden we door bossen naar kringloopwinkels en terrasjes. Hand in hand maken we een prachtige wandeling door de bossen, verdwalen op de hei (Nederland is zo klein nog niet) en volgen de zon terug naar ons huisje. Als de avond valt besluiten we weer even naar de zandverstuiving te lopen. Het beste idee ooit. De zon gaat langzaam onder en alles kleurt oranje. De honden steken donker af tegen het mulle zand en rennen rond als blije wildebrassen. Ze genieten. Net als ik. Wolken lijken te ontploffen uit de zakkende zon en ik voel me intens gelukkig. Ha, ook dichtbij huis is het fijn.

Zo’n maand Nederland was zo verkeerd nog niet.

Lorkenbos OtterloLorkenbos OtterloLorkenbos OtterloLorkenbos OtterloLorkenbos Het Lorkenbos Lorkenbos Otterlo

DESTINATIONS, Europa, Hotspots, Must Sleep, Nature, Nederland, Otterlo, TRAVEL, Travel Category, Travel Stories

Leave a reply

37 comments

 1. Linda | Meisje van de Wereld 19 augustus, 2015 at 11:59 Beantwoorden

  Mooie omgeving inderdaad! Wij zijn in maart ook naar het Lorkenbos geweest. We hadden toen met de vriendengroep het hele grote huis gehuurd en dat beviel ons erg goed. En heerlijk dat je inderdaad zo naar de zandverstuiving kan wandelen. Wij hadden toen ook heerlijk weer. Heerlijke plek!

 2. Stéphanie | Expeditie Aardbol 20 augustus, 2015 at 07:45 Beantwoorden

  Wat leuk dat je weer vaker update :D, I like! Heerlijk kan zo’n weekend in eigen land zijn, geen reisstressdingetjes, maar wel het idee er even tussenuit te zijn. Ik ga in november met een stel vriendinnen ergens naartoe, maar we denken er over om gewoon in het land te blijven. Het gaat ten slotte om het gezelschap, en als je in een mooie omgeving zit (zoals deze, wauw!) dan maakt het niet uit of je over de grens zit of niet.

 3. Taina 20 augustus, 2015 at 22:12 Beantwoorden

  Leuk dat jullie zo dichtbij huis een huisje hebben gehuurd! Ik sta ook vaak versteld van de mooie plekken die we in Nederland hebben. Vaak besef je zelf niet in wat voor mooi gebied je woont. Ik wil graag weer eens naar de Veluwe. Het Lorkenbos is een mooie aanrader. Thanks:)

 4. Zoë 22 augustus, 2015 at 09:27 Beantwoorden

  Wat heerlijk dit! Mijn schoonouders wonen in die buurt; zó mooi inderdaad.
  PS lieve sis, omdat ik niet overal meer op reageer betekent het niet dat ik niet meer lees ;)

 5. Annelies Rombouts 24 augustus, 2015 at 18:52 Beantwoorden

  Wat een mooi stukje over het Lorkenbos! Helemaal herkenbaar! En wat een prachtige foto’s!
  Wij hebben deze vakantie nog te goed! Op 7 september gaan we weer voor 2 weken naar “ons” huisje “De Gaai” !
  Ik kijk er weer enorm naar uit!
  We komen er al zeker 10 jaar. Er is geen fijner plekje in Nederland denkbaar!
  Ik ben een beetje jaloers op je, dat je op de Veluwe woont! Hoewel het hier in Brabant ook heel mooi is!

Post a new comment

Lees ook: