TRAVEL / Griekenland: Santorini

52

Een duik in het archief. In een ver verleden (…9 jaar geleden, so bare the puppy face) vertrok ik naar wat mijn eerste buitenlandavontuur voor lange tijd zou worden: Griekenland. Ik ging een paar maanden werken op het eiland Kreta. In de jaren die volgden woonde ik ook in Londen, Zuid-Afrika en Parijs, en dit is de reis die het ‘in-buitenland-wonen-virus’ heeft aangewakkerd.

Over al deze avonturen heb ik nog een boel verhalen te vertellen, maar het mooiste tripje dat ik tussen het (harde) werken door maakte, was het reisje naar het pittoreske eiland Santorini. Ja, dat eiland dat bestaat uit witgekalkte huisjes met blauwe daken. Dat eiland dat zo ongeveer op elke ansichtkaart vanuit Griekenland afgebeeld staat. En niet zonder reden: het is er prachtig. Santorini is een Grieks eiland aan de oostzijde van Griekenland. Het ligt in de Egeïsche zee en maakt deel uit van de Cycladen eilandengroep. Santorini bestaat uit pittoreske dorpjes, eigenzinnige architectuur, vulkanen, zwarte stranden en prachtige vergezichten.

Vanuit Heraklion vertrekken we naar dit wonderlijke eiland. Hier voel ik het authentieke Griekenland. Na een pittige klim naar boven (600 treden) komen we aan in het stadje Fira. Hier doen we niet meer dan rondlopen en staren, letterlijk alles is witgekalkt en met de exotisch blauwe daken en andere blauwe accenten is het een bizar paradijs. Of het toeval is weet ik niet meer: maar met mijn witte korte broek en blauwe hemd val ik hier niet op.

We nemen een bus naar het dorp Oia, waar het net zo onbeschrijfelijk mooi is. We belanden in een typisch Griekse taverna, worden opgehouden door een tandeloze man met een ezel als enig bezit die ons niet meer los wil laten en maken talloze foto’s met onze ouderwetse compact-cameraatjes. Toen wij er waren zagen we geen toeristen. Helaas schijnt dat nu, 9 jaar later, anders te zijn. Desondanks zou ik graag nog een keer teruggaan naar dit bijzondere eiland – in combinatie met de andere eilanden van de Cycladen eilandengroep.

PICT0200

SAMSUNG DIGITAL CAMERA

SAMSUNG DIGITAL CAMERA

SAMSUNG DIGITAL CAMERA

PICT0204

PICT0195 PICT0177 PICT0145  PICT0198

PICT0197  PICT0193

PICT0191

PICT0189

Beach Life, DESTINATIONS, Europa, Griekenland, Nature, Santorini, TRAVEL, Travel Category, Travel Stories

Leave a reply

52 comments

 1. Eva 27 januari, 2014 at 10:24 Beantwoorden

  Awh die foto’s! <3
  Santorini lijkt me echt te prachtig. Heb Rhodos, Kos en Kreta al wel gezien (al was dat wel jaren terug met mijn ouders) maar Santorini staat zooo hoog op mijn to-visit-lijst, en dan hopelijk een keer in een periode zonder zoveel toeristen.

 2. Karlijn 27 januari, 2014 at 11:10 Beantwoorden

  Nou, wel een hele lieve pyppy face hoor ;) Wat een mooie foto’s. Afgelopen jaar ben ik in Griekenland geweest en ik heb daar de blauwste foto’s gemaakt en halleluja wat een hitte! Maar het was heerlijk!

 3. Anneke 27 januari, 2014 at 13:19 Beantwoorden

  Ahhh ja ik kan me dit nog wel herinneren van Bokt. Volgens mij ging je toen werken bij Friet van Piet oid? Haha. Is het toevallig dat je zelf ook blauw en wit draagt?
  Wat een heerlijke foto’s… Zeker nu het vandaag zo koud is!

 4. Malou 27 januari, 2014 at 18:23 Beantwoorden

  Lijkt me echt zo’n mooi eiland! Ook nog op m’n to-go lijstje. Haha, die lijst wordt alleen maar langer. ;-)

  En schattig hoor, zo’n 17-jarige Laura. :p

 5. Anouk 29 januari, 2014 at 10:14 Beantwoorden

  Hahaha, ik vind je foto’s zo liefffff. Je hebt echt zo’n ‘aahhww’ gezichtje. In positieve zin;)! Ik heb deze natuur en de strakblauwe zee met de witte huisjes vaak in films gezien. Daar word ik keer op keer verliefd. Leuk dat je er nog over schrijft al is het even geleden. Bijzonder!

  • Laura 29 januari, 2014 at 10:50 Beantwoorden

   Hahaha, ik was ook heel ‘aww’ toen ik 17 was (al vond ik mezelf heel stoer doen, ik ben 17 en ga in het buitenland wonen doei). Jaaaa, ik heb nog zo ontzettend veel te schrijven over voorgaande reizen en tripjes en vakanties. Zelfs nog niets over Londen & Parijs geschreven, terwijl ik er gewoond heb. Te veel inspiratie!

 6. Louise 30 januari, 2014 at 22:10 Beantwoorden

  Haha wat was je jong! Je ziet er nu ook fantastisch uit hoor, daar niet van :) En wat leuk al die witte huisjes tegen een blauwe achtergrond – alleen al daarom zou ik Griekenland eens echt willen bezoeken :)

Post a new comment

Lees ook: