TRAVEL / Gran Canaria & Tenerife, Spanje

41

Een paar weken geleden vloog ik naar Gran Canaria & Tenerife. Een flitsbezoek, maar één die mij heeft verrast als een cadeautje. De Canarische eilanden zijn prachtig. Wanneer ik het vliegtuig uitstap zwaai ik mijn sjaal af en zet ik een zonnebril op mijn neus. Het is november, maar de zon schijnt nog krachtig in mijn gezicht. Een koffer vol met zowel korte rokjes als dikke wollen truien volgt, ik had geen idee wat te verwachten. De geruchten zijn waar, dit is wat ze met recht een winterzon bestemming noemen. Een eeuwigdurende lente kabbelt hier voort. Hier zou ik wel vaker wille vertoeven in de winter, en direct bekijk ik het mooie aanbod van vakantiehuizen in Tenerife.

In mijn hoofd lag deze eilandengroep ergens bij Mallorca in de buurt (?). Of aan de kust bij Salou. Dat idee. Daar gaat mijn reputatie als wereldreiziger – blijkt het zowaar naast Afrika te liggen. En dat voel je. Op de eilanden hangt een mengeling van Spaans temperament en exotische sferen. In twee dagen Gran Canaria loop ik met open mond door Las Palmas, drink ik sangria bij het leven, surf ik als een malle tijdens zonsondergang, daal ik een vulkaan af, grijp ik tapas met twee handen tegelijk en laat ik al rennend door oneindige duinen zand langs mijn wangen schuren.

In Tenerife laat ik me nog meer verrassen. Dit eiland grijpt me zodra ik de boot af struikel. Het stadje La Laguna is meer dan fijn. Simpelweg écht. Op de markt waan ik me in Afrika, op het terras in Spanje, in de kerk driehonderd jaar terug. Tijdens zonsondergang stijg ik 3500 meter en sta ik op vulkaan de Teide. Het is donker, ik onderscheid nog net de grillige vormen van de rotsen. Verrukt bewonder ik de sterrenhemel vanaf het hoogste punt van Spanje. Ik geniet van de duizenden sterren die één voor één verschijnen. Van de fijne gesprekken met fijne mensen. Van goede happen en wijn. Van de zon en de wind, de wolken en de rotsen. Het meest geniet ik van de road trip naar het noorden. Ontelbare bananenplanten, pittoreske dorpen en stranden van zwart zand vliegen aan me voorbij. Slingerend vinden we een weg omhoog naar de vulkaantop waar heksen nog magie uitoefenen en de tijd lijkt te hebben stilgestaan. Ja, het noorden heeft me.

Na vier dagen op deze twee eilanden wil ik meer zien, meer proeven, hoger reiken en langer kijken. I’ll be back. Een kleine terugblik in beeld. Komende week komen mijn Must Do’s in Gran Canaria & Tenerife online, met meer mooie plaatjes. Nog leuker: we hebben ook gefilmd!

Gran Canaria

Gran Canaria

Gran Canaria

Tenerife

Gran Canaria

Tenerife

Gran Canaria

Las Dunas Gran Canaria

Tenerife

Tenerife

Tenerife Teide Sterren

Tenerife

Tenerife

Tenerife

Beach Life, DESTINATIONS, Europa, Gran Canaria, Nature, Spanje, Tenerife, TRAVEL, Travel Category

Leave a reply

41 comments

 1. Bianca 4 december, 2014 at 17:41 Beantwoorden

  Die duinen zijn prachtig! Ik wil graag eens naar Fuerteventura. En Lanzarote moet je zeker eens zien! Het is zwart, enorme kraters, lavagrotten, felblauw water, rode rotsen, albinokrabbetjes in een prachtige laguna en een gifgroenmeer. Zo bijzonder. Ik ga zeker eens terug, lekker in de onze winter hier!

 2. Sandra 4 december, 2014 at 19:37 Beantwoorden

  Jaaaa Tenerife <3! Ik kan niets anders zeggen… Ik was er vorig jaar november (in een megaluxe hotel) en heb zowat de reis van mijn leven gehad. Als je net een buiten de gebaande paden treed… Is Tenerife echt een parel (en ugh… parel… but you get the point). Zo jammer dat je niet het laatste stuk de vulkaan op kon. Dat was zo bijzonder. Echt helemaal bovenaan, aan de rand van de krater, de hitte van de rotsen, de geur van zwavel, het gerommel onder je voeten, de rook die uit alle gaten en kieren kwam… Wauw.. Ik ben er nog van onder de indruk!

  • Laura 4 december, 2014 at 19:46 Beantwoorden

   Haha ah, jij bent echt heel enthousiast haha! Zat op je te wachten :D. Dan moet je ook echt een keer naar Indonesië, daar deed het me soms aan denken. Het is wel een parel ja, haha! Volgende keer bij daglicht naar de top! :-)

 3. Lieke 4 december, 2014 at 21:49 Beantwoorden

  Wat kan jij je gevoel toch mooi onder woorden brengen. Ik voelde bijna hetzelfde en ben nog nooit daar geweest. Je foto’s zien er ook echt heerlijk uit. Snap goed dat je terug wilt!

 4. Marte 5 december, 2014 at 07:50 Beantwoorden

  Prachtige foto’s weer (die sterrenhemel!!).
  Ik was vorig jaar spontaan een week op Lanzarote; de schoonheid van het zwarte & het ‘kale’ heeft me daar ronduit verbaasd. Ook echt een aanrader! Bijzondere sfeer.
  Sindsdien ook erg benieuwd naar de buureilanden :) Perfect inderdaad voor de dichtbij-en-toch-zon-in-de-winter-bestemmingen.

 5. Eva 5 december, 2014 at 08:00 Beantwoorden

  Wat een prachtige, diverse omgeving zeg.. Wauw!! Totaal verrast! Die foto van de sterrenhemel is ook magisch :) Ben als klein kind een keer op Tenerife geweest en wat wil ik nu graag terug zeg! Benieuwd naar de volgende posts :)

  • Laura 5 december, 2014 at 08:05 Beantwoorden

   Dat had ik dus ook! Kijk echt met een glimlach terug. Ahhh, snap ik! de meeste mensen gaan naar het zuiden (want meer zon en warmte) maar daar is het wel droog en dor. Het noorden is echt een totaal andere wereld, prachtig!

 6. Desiree 7 december, 2014 at 17:49 Beantwoorden

  JE WAS GEWOON IN SAN CRISTOBAL DE LA LAGUNA!!!
  Super grappig! Ik woon hier namelijk (tijdelijk) en ik lees zo nu en dan je blogs! Had ik dat maar geweten… ;)
  Het kan niet anders dan dat je reis fantastisch geweest moet zijn! Ik vind het echt een tof eiland dat meer te bieden heeft dan je in eerste instantie denkt!
  Mocht je terug gaan… en je tips nodig hebben, hoor ik dat graag!

 7. Marcella 11 december, 2014 at 18:46 Beantwoorden

  Deze eilanden staan sinds kort ook op mijn wishlist, het lijkt me erg fijn om daar even wat zon mee te pakken als het hier kouder wordt. En wat is het landschap daar bijzonder mooi zeg, top! Ik ben zeer benieuwd naar jullie film, de foto’s zijn in elk geval bijzonder mooooi!

 8. Tari | TravelAlone 26 december, 2014 at 12:01 Beantwoorden

  <3 de Canarische eilanden. Heb Lanzarote al 3 keer bezocht en Fuerteventura 1x. Heerlijk het sfeertje op de eilanden. Knus, gezellig, lieve mensen & heerlijk eten. Wanneer ik weer naar de Canarische eilanden ga wil ik graag naar Gran Canaria of naar Tenerife. Welke van deze 2 vond jij het leukste?

Post a new comment

Lees ook:

DIARY / The answers part I

De reacties op mijn Q&A waren overweldigend, wat ontzettend leuk om ook vragen te krijgen van ‘stille lezers’ (daar ben ik sowieso altijd erg benieuwd ...