TRAVEL / GIVE AWAY: een compleet verzorgd weekend LILLE

61

winLILLE

We doen het gewoon nog een keer. Ik geef weer een reisje weg, en dat met dezelfde reden als de vierdaagse minicruise die ik vorige maand weggaf aan één van mijn lezers: bedankt. Ik herhaal het gewoon nog een keer: het lijkt me fantastisch om een van mijn lieve lezers (+ vriend, vriendin, mama, papa, opa, oma, buurvrouw of krantenjongen…) wederom blij te maken met zo’n heerlijk reisje. Door hard werken, veel passie, maar vooral dankzij jullie ben ik enorm gegroeid. Ik schiet richting een ton aan unieke bezoekers per maand, krijg dagelijks hartverwarmende mailtjes, won dit jaar de Bloscars Travel Award voor de tweede beste reis blog van Nederland en ben reisreporter geworden – naast mijn communicatiebureau een groot deel van mijn werk. Ik mag reizen naar de mooiste plekjes van de wereld. Ik hou me niet alleen bezig met mooie verhalen schrijven, ook ben ik volop bezig met destination marketing, reisfilms, reisfotografie en andere plannen. Ik schreeuw het allemaal niet van de daken, maar mag het duidelijk zijn dat ik echt ontzettend gelukkig én enorm dankbaar dat ik sta waar ik nu sta. Ik heb absoluut geen spijt dat ik twee jaar geleden, na een heftige periode, mijn baan heb opgegeven om mijn dromen te volgen en ik hoop dat ik jullie een klein beetje kan inspireren om hetzelfde te doen. Ik doe heel graag iets terug, en wat is er nou leuker dan een reisje weggeven?

Lille

Dit keer geef ik, in samenwerking met het Lille Tourism Office< , een compleet verzorgd weekend Lille weg aan één van mijn lezers. Lille zit vol Franse sferen en is een klein Parijsje. In een comfortabele bus van iDBUS reis je samen van Amsterdam naar Lille. Je verkent de stad met behulp van de Lille City Pass en kunt heerlijk lunchen of dineren bij het hippe Basilic Café (aanrader: de cheesecake en de heerlijke burgers). Een paar weken geleden mocht ik zelf Lille verkennen, en ik was positief verrast door deze ontzettend leuke en charmante stad. Je vindt mijn blogpost hier. Je slaapt in het ontzettend mooie Le Couvent des Minimes. De volgende ochtend geniet je van je ontbijtje en heb je nóg een dag de tijd om deze charmante stad te verkennen. Het viersterren Le Couvent des Minimes bestaat uit een subtiele mix van geschiedenis, midden in het centrum van Lille. Ruimte, luxe en comfort is gecombineerd met de geschiedenis van het oude klooster. Het klooster en de achterste tuin werden hersteld in 1990. Het gebouw is een prachtig voorbeeld van de Vlaamse architectuur die teruggaat tot de 17de eeuw, gecombineerd met moderne architectuur. Het is een unieke plek in Lille:

couvent2

couvent3

Wat win je?
Compleet verzorgd weekend Lille voor twee personen:

– Busretour met iDBUS Amsterdam – Lille (ca. 3:30u)
– Een overnachting in het prachtige **** Alliance Couvent des Minimes (inclusief ontbijt)
– Voucher t.w.v. €25,00 per persoon om te lunchen/dineren bij het hippe Basilic Café
– Twee 24h Lille’s City Passes (gratis toegang tot meer dan 27 musea en toeristische attracties en gratis gebruik van het openbaar vervoer in Lille)

* vertrek tussen 31 juli 2014 – 31 december 2014
* vertrek op willekeurige dag op basis van beschikbaarheid
* overnachting niet mogelijk tijdens de Braderie de Lille (eerste weekend van september)

Wat moet je doen?

Ik hoor graag in de comments waarom jij zo graag naar Lille wilt, en hoe jij de ideale Franse sfeer ziet.
Aanvullen met foto’s of andere leuke dingen mag!

Daarnaast vind ik het leuk als je me op welk kanaal dan ook volgt en je deze give away deelt via jouw social media kanalen.
Facebook
Instagram
Twitter
Bloglovin’

De winnaar wordt op 31 juli 2014 gekozen!

Weekend Lille winnen

Weekend Lille winnen

Weekend Lille winnen

Weekend Lille winnen

Weekend Lille winnen

Hotelbeelden: Hotel Alliance Couvent des Minimes
Andere foto’s Lille: eigen archief.

Give Away, LIFESTYLE, TRAVEL

Leave a reply

61 comments

 1. Jolanda 10 juli, 2014 at 07:31 Beantwoorden

  Vorig jaar september voor het eerst in Lille geweest wat een heerlijke prachtige stad. Echt intens genoten van de vriendelijke mensen die heel graag alles over hun stad willen vertellen en de leuke eettentjes en winkels en wijken aan je doorgeven. En niet te vergeten de Moulles Frites. Ik ben naar de grote brocante geweest ik kreeg zoveel inspiratie van die stad en heb zoveel prachtige foto’s gemaakt. Ik zou heeeel erg graag terug gaan.

 2. Jamie den haan 10 juli, 2014 at 07:35 Beantwoorden

  Heerlijk lijkt me het, een lang weekend naar Lille. Frankrijk een land vol levensgenieters, mooie gebouwen en prachtig landschap. Genieten, en dat eigenlijk zo dicht bij huis. Net afgestudeerd, hard op zoek naar een baan en eigenlijk geen tijd om te zoeken naar een leuk uitstapje. Als ik dit zou winnen zou ik samen met mijn beste vriendin gaan, die ook wel wat ontspanning kan gebruiken, net te horen gekregen dat haar vader een ernstige ziekte heeft. Dit lange weekend zal voor haar ook genieten zijn en zo kunnen we samen onze gedachten op 0 zetten en wegdromen in het Franse landschap.

 3. Mandy 10 juli, 2014 at 07:50 Beantwoorden

  Twee dagen Lille, wat lijkt me dat onwijs gaaf!
  Dit jaar zou ik eigenlijk niet op vakantie gaan, maar twee dagen er toch even tussen uit zou echt top zijn! Toch nog even weg voordat ik in september ga beginnen met mijn stage, even echt weg van de sleur van alle dag die thuis gewoon door gaat als je niet weg gaat. Wat zou dat heerlijk zijn. =)

 4. Daisy (Soetkees) 10 juli, 2014 at 07:52 Beantwoorden

  Wauw wat een enorm aantal bezoekers heb je! En terecht hoor, maar jeetje wat veel. Weet ik meteen dat ik nog heel veel moet gaan groeien :)
  Een weekend Lille staan al lange tijd op mijn verlanglijstje. Steeds vaker hoor ik over deze mooie Franse stad. Ik heb me dan ook al vaak vergaapt aan de mooie plaatjes van de stad. Helaas ben ik zelf (schaam schaam) nog maar één keer in Frankrijk geweest. In Parijs uiteraard. En daar houden al mijn Franse ervaringen op. Frankrijk heeft vast veel meer te bieden dan alleen Parijs, dus ik zou me graag laten verrassen door een stad als Lille. Lille…de ideale mix tussen Parijs, Gent en Antwerpen.
  En had ik al gezegd dat ik echt super, vet, mega graag wil gaan? ;)

 5. milou 10 juli, 2014 at 07:55 Beantwoorden

  Reizen…..zucht……de manier om te ontspannen, nieuwe indrukken op te doen, genieten en nieuwe mensen te ontmoeten. Drie jaar geleden ging ik met een vriendin op reis naar Maleisië. Toen we in een bus zaten onderweg naar een tropisch eilandje, stapte hij in samen met een vriend. Vanaf dag 1 was het raak. Niet uitgekletst kunnen raken, dezelfde passies delen en lachen om dezelfde dingen. Reizen heeft voor mij een heel andere betekenis gekregen, want wat is het mooi om je liefde op een heel bijzondere plek te ontmoeten. Ik hoop dat we samen naar Frankrijk mogen om in het land van de romantiek weer even zo’n herinnering op te halen…….eigenlijk heeft dat geen verdere aanvulling nodig ;)

 6. Esther 10 juli, 2014 at 08:00 Beantwoorden

  Oooh, wat een geweldige Give Away. Ik neem me al tijden voor om eens richting Lille te gaan. Dat het klein Parijs is hoor ik wel van meer mensen, dus dat zou ik weleens met eigen ogen willen zien. De laatste keer dat ik in Frankrijk was, ging ik naar Lyon voor mijn werk. Ik besloot spontaan een paar dagen extra te blijven om de stad helemaal in me op te nemen. Door de smalle straten te wandelen (lees: verdwalen), oesters te eten en witte wijn te drinken om me op een gegeven moment te realiseren dat de dag alweer bijna om was. La Vie Française… ah!
  Groetjes Esther en nog héél veel succes met je blog!!

 7. Sharon 10 juli, 2014 at 08:10 Beantwoorden

  Ooooh wat prachtig! Laura zo trots op je dat je je eigen weg bent gegaan! Kijk hoe goed je het nu doet :)

  Ik zou dolgraag naar Lille gaan samen met mijn verloofde. Lekker genieten van de romantische franse sfeer door samen te dineren op een terras of lekker te slenteren door de steegjes.

  Laura, ik wens je nog veel succes en blijf je dromen volgen!

  Groetjes,
  Sharon

 8. Laura 10 juli, 2014 at 08:11 Beantwoorden

  Oeh leuk! Ik ben totaal geen francofiel, wij gingen vroeger altijd naar Spanje en reden er dan simpelweg doorheen. Toen ik uit huis ging, sloeg het reisvirus toe en ben ik op veel plekken geweest. Maar Frankrijk kwam niet veel voor in het lijstje. Ja Parijs! Maar in 2010 hadden we onze meest relaxte vakantie ever in La Douce France, we gingen varen op Canal du Midi, door de sluizen, dorpjes aandoen. Geweldig! Die ontspannenheid zou ik graag nog eens ervaren.

 9. Esther 10 juli, 2014 at 08:14 Beantwoorden

  Mijn mond viel open van verbazing van jouw aantal unieke bezoekers per maand. Maar aan de andere kant ook heel goed te verklaren door jouw verhalen, foto’s en blog! Het is een feestje om te lezen en als startende blogger kan ik hier alleen maar van dromen :-)
  Ik zou heel graag dit reisje naar Lille willen winnen en dan zou ik mijn zus willen meenemen. Zij is ook getuige op mijn bruiloft en ik zou haar graag willen danken voor alles wat ze voor mij betekent door haar mee te nemen naar dit prachtige Franse stadje!
  Het Franse leven ziet er voor mij uit als door leuke straatjes en steegjes slenteren (met een baguette onder mijn arm ;-) en genieten van een goed wijntje op een pleintje. Daarna een heerlijke salade ergens en kleine boetiekjes en ateliers opzoeken. Ja, ik wil heel graag naar Lille want volgens mij heeft dat het allemaal!

  Ik volg je via alle kanalen overigens!

 10. Nikki 10 juli, 2014 at 08:16 Beantwoorden

  Oh, dit lijkt me zo leuk! Vorig jaar zijn mijn vriend en ik samen op de bonnefooi naar Noord-Frankrijk gereden en we waren aangenaam verrast. Ik kende alles boven Parijs alleen maar vanaf de snelweg. Daar reed je hard doorheen op weg naar de Provence ;) Blij dat we vorig jaar eens gestopt zijn. We sliepen op een camping in Verdun en zaten zodoende midden in het gebied waar de Eerste Wereldoorlog diepe, diepe sporen heeft achtergelaten. Ontzettend bizar, indrukwekkend en treurig om te zien wat daar gebeurd is en hoe jongens, pubers bijna nog, naar het front gestuurd werden om als kanonnenvoer te dienen. Na twee dagen ‘oorlog’ zijn we een dagje naar Metz gegaan om dat nare gevoel een beetje van ons af te schudden. Superleuke stad trouwens! Heel anders dan ik gewend was van bijvoorbeeld de Provence, de Bourgogne en andere bekende vakantiestreken waar ik vroeger met mijn ouders naar toe ging. Het tripje van vorig jaar heeft mij een hele andere kant van Frankrijk doen leren kennen en ik ben heel benieuwd naar de rest, zoals bijvoorbeeld Lille! We hebben net een huis gekocht, dus een lange vakantie zit er niet in, maar we zijn wel een weekje vrij in augustus en dan zou zo’n weekendje Lille een heerlijke toevoeging zijn. :)

 11. Eva 10 juli, 2014 at 08:17 Beantwoorden

  Frankrijk staat voor mij gelijk aan de zomers met mijn ouders. Elke zomervakantie trokken we drie weken lang met de vouwwagen door Frankrijk, geen camping geboekt en gewoon rondcrossen, de omgeving verkennen en heel, heel veel bbq’en. Later werden dat heel, heel veel wijntjes. En nadat ik met mijn zusje de Franse sferen nog eens op heb gezocht in Parijs (wat was dat geslaagd!) lijkt het me zeer bijzonder om dat met mijn moeder te mogen doen in Lille. Loovely!

 12. Anne 10 juli, 2014 at 08:26 Beantwoorden

  Ik ga vaak met de auto naar Parijs en kom dan langs de stad Lille. Telkens vraag ik me af of deze stad een bezoekje waard zou zijn en wat er allemaal te doen is. Na het lezen van je blog ben ik er uit. Lille is wel degelijk een bezoek waard! De Franse sfeer, de mode, het eten. Ik hou ervan. Ik ben enkele weken geleden naar de Cote d’Azur geweest en ook daar adem je Franse cultuur. Parijs is anders, net als Lille ongetwijfeld, maar heeft nog steeds die Franse nuchterheid en charme. Ik ben ontzettend benieuwd naar de stad!

 13. Hilde 10 juli, 2014 at 08:30 Beantwoorden

  Gave give away! Ik zou met Linda gaan, zij is nu superhard aan het bikkelen voor haar thesis & heeft daarna wel een weekendje weg verdient! Lekker in ons gestreepte Breton shirt & hoed op, op een stoepje crepes of baguettes met brie verorberen (liefst naast een geparkeerde 2CV!), mooie kerken bezoeken, kiezen tussen uitslapen of zoveel mogelijk zien, vin de rouge drinken in een park, dat soort dingen. Ik kan niet wachten ;)

 14. Marjanne 10 juli, 2014 at 08:41 Beantwoorden

  Via Laura beland ik ineens in Lille… tenminste dat gevoel krijg ik. Zulke mooie foto’s.

  Al ik win, dan zou ik graag deze winactie weggeven. Aan mijn dochter geef ik dan mijn gewonnen weekend weg. Mijn dochter die vorig jaar is afgestudeerd in de Franse Taal en cultuur. Sinds die tijd werkt ze heel hard om haar zelfstandige bestaan op te bouwen. Geen geld en tijd voor een uitje.

  Als ik win, dan kan zij haar verworven taalvaardigheid bijhouden en bijkomen van de laatste 3 zware jaren. Als ze mij mee wil, dan doe ik dat. Wil ze een vriendin mee, prima! Of gezellig met haar vader. Q-time.

  Een cadeau van jou, van mij aan haar? 6 augustus wordt ze 27 jr. dat is Sowieso een mooie reden voor een Feest ;-)

 15. JOëlle 10 juli, 2014 at 09:02 Beantwoorden

  Frankrijk is voor mijn de kampeervakanties met mijn ouders, van vroeger. De regen die tikt op het dak van het koepeltentje. De geur van zomer. Rijden over B-wegen door slaperige dorpjes waar de tijd stil lijkt te staan. Waarvan niemand de naam kent, maar waar dan blijkt dat je er in het lokale restaurantje fantastisch kunt eten. Bonnetjes met bedragen in Franse Francs. Niet weg kunnen met de auto omdat de lokale markt op het plein blijkt te zijn opgebouwd, en dan maar je gewoon aanpassen aan het tempo en lekkere kaasjes en worst gaan halen. In de steden: het leven ‘s avonds laat op straat, mensen die elkaar buiten ontmoeten, de terrasjes met obers die af en aan rennen. Ik vond Parijs de laatste keer dat ik er was wat internationaler geworden, wat minder Frans. Dat bedoel ik niet per se negatief, het is maar net waar je naar op zoek bent. Maar ik heb wel weer eens zin in dat Frankrijk van vroeger, zonder de hippe sushibars en hop on hop off-bussen. Ik denk dat Lille nog wat authentieker is en ben heel erg benieuwd naar deze stad. Een tripje lijkt me ook de perfecte beloning voor mijn vriend die al een maanden tegen zijn scriptie aanhikt en deze zomer toch echt moet doorhalen om op tijd af te studeren voor zijn master.

 16. Linda 10 juli, 2014 at 09:24 Beantwoorden

  Ik was al een beetje in Lille. Wanneer? Toen jij net terug was. En je verhaal aan ons vertelde. Dus eigenlijk hoef ik niet meer te gaan! Maar graag treed ik in jouw voetsporen om als wanna-be Française door de stad heen te struinen. Op zoek naar nieuwe belevenissen om thuis het inspireren voort te zetten. Een grote wauw voor je succesvolle blog, geniet ervan, dan genieten wij mee. Bisou!

 17. Kimm 10 juli, 2014 at 09:45 Beantwoorden

  Hoi Laura, super leuk deze actie!! Ik zou ehm ook graag willen winnen en dan samen met mn nieuwe lievde naar Lille, even een rust moment in deze stressvolle periode en een leuk begin van onze toekomstige tripjes :)

 18. Nanda 10 juli, 2014 at 09:57 Beantwoorden

  Zo leuk om te horen dat je blog zo groeit, vind het ook altijd leuk om je verhalen te lezen. Ik hou van je enthousiasme, schrijfstijl en praaachtige foto’s. Het is je gegund :)
  Nu over Lille, natuurlijk wil ik daar naartoe! Ik ga al van kinds af aan naar Frankrijk, maar ben nooit in dit deel geweest, en dankzij je foto’s ben ik enthousiast. Ik zeg zeker geen nee tegen zo’n fotogenieke plek, een weekend frans eten en hopelijk lekker weer!

 19. Joyce Huijbers 10 juli, 2014 at 10:10 Beantwoorden

  Ik ga niet slijmen, geen zin in. Maar ik geloof dat het belangrijk is dat ik mijn vader een cadeau kan doen. Na alles wat we afgelopen jaar hebben meegemaakt, en wat er nog gaat komen.. Ik gun hem die rust voor een paar dagen, om bij thuis komst, weer te knallen voor de gezondheid van mijn moeder.
  Mijn vader is iemand die elk hoekje van een stad/kamer/bos etc gezien wil hebben, dat is zijn ontspanning. En a.s. zaterdag is hij jarig, maar hij wil geen cadeau, het cadeau voor hem is mama die thuis komt… Laat hem aub ontspannen.

 20. Myrna peters 10 juli, 2014 at 10:14 Beantwoorden

  Ook ik heb een heftige periode achter de rug en ben net als jij mijn leven aan t omgooien; heb een nieuwe baan en ga mij focussen op mijn passie! Daar past een weekendje Lille goed bij want dan kan ik de culinaire kant van klein Parijs ontdekken en erover bloggen! T lijkt me fantastisch om te verdwalen in de straatjes van Lille en op zoek te gaan naar de verborgen pareltjes van deze stad!

 21. Sheena 10 juli, 2014 at 10:23 Beantwoorden

  Lijkt me heel erg leuk weer een keer naar Lille te kunnen. Ik weet dat we daar met de middelbare school heen gingen voor Frans 2 en we vooral heel veel vreselijke taalopdrachten moesten uitvoeren. “Ga naar de viswinkel en vraag hoe duur de duurste vist is” dat soort dingen. Ik kan me Lille bijna niet herinnen, maar wel dat het een ontzettend mooi en oud centrum heeft.

  Lijkt me echt fantastisch om Lille nog een keer mee te mogen maken (maar dat de volwassen versie haha, zonder vervelende brugklieren), ook omdat het niet echt een bestemming is die je snel zou kiezen voor een stedentrip. Zou zeker al je tips afgaan als ik daar ben :)

  Liefs!

 22. Kaatje Hoornenborg 10 juli, 2014 at 10:41 Beantwoorden

  J’aime la France! Het doet me denken aan mijn kindertijd toen ik vers stokbrood, chocoladebroodjes en kaas mocht halen op de camping. Helaas ben ik nog nooit in Lille geweest maar je verhalen en foto’s trekken mijn aandacht, wat een mooie stad. Toen je schreef dat het net een klein Parijsje is was ik helemaal verliefd, Parijs heeft voor mij iets sprookjesachtigs. Graag zou ik deze ervaring delen met mijn maman, die er altijd voor me is en echt een paar dagen eruit verdient. En nu duimen maar.. ;) Merci

 23. Anke 10 juli, 2014 at 11:06 Beantwoorden

  Klinkt en ziet er prachtig uit! Normaal ben ik niet zo van de winacties, maar nu wil ik toch graag een kansje wagen. Ik ben in de 2e klas van de middelbare eens op schoolreisje naar Lille geweest. Kan me er weinig van herinneren, behalve dat de 70-jarige lerares Engels – slecht ter been en een beetje hardhorend – de begeleidster van mijn groepje was en de boel ontzettend ophield. Geloof dat we niks gezien hebben, omdat zij niet wist wat, hoe, waar en ook nog eens koppig en eigenwijs was, gevalletje hulpeloos dus. Zodra we richting een winkelcentrum konden ontsnappen waren we weg. Ik zou dus heel graag eens terug gaan om Lille echt te ervaren en gewoon lekker door de straatjes te slenteren en de Franse stijl en architectuur te bewonderen.

 24. Robbert 10 juli, 2014 at 11:23 Beantwoorden

  Ik zou Lille ontzettend graag willen verkennen! Juist het sfeertje van een ”mini-parijs” maakt het een aantrekkelijke stad. Dat prachtige Franse ‘bon vivant’ in een kleine intieme setting, heerlijk.
  Het roept gevoelens op van het Frankrijk wat je in films ziet, in boeken, het romantische, het relaxen, even weg van alles en alleen maar genieten!

  Mijn lief en ik houden ervan om nieuwe steden te ontdekken, rondlopen zonder kaart, kijken waar we uit komen. Nieuwe mensen ontmoeten, nieuwe culturen. Onze uiteindelijke droom is om een ‘scratchmap’ vol te kunnen kleuren met alle plekken waar we zijn geweest en deze ook ten volle beleeft te hebben. Nu we beiden toekomen aan ons laatste half jaar waarin wij afstuderen zou dit een prachtige break zijn om nieuwe energie te geven, te kunnen afstuderen en daarna de rest van de wereld te verkennen en wie weet waar we dan eindigen!

 25. Rosanne 10 juli, 2014 at 11:27 Beantwoorden

  Ooooo Laura, wat een geweldige actie! Ik ben wel een klein beetje Francofiel (beetje maar, hè…), maar ben nog niet in Lille geweest. Daarvoor schaam ik me natuurlijk ernstig, maar óóit komt het ervan. Wie weet nu. Wat ik er wil doen is door de straten flaneren als een Franse madame, croissants en pain au chocolats eten, een café au lait drinken, gevolgd door een apéro of een Bordeautje. En natuurlijk mijn ogen uitkijken. Ja, ik zie het wel zitten!

 26. Roëlle 10 juli, 2014 at 12:13 Beantwoorden

  Vette actie, gaaf! Lille kan je nu ook met de Thalys bereiken zag ik, en ik wilde al een tijdje richting Noord-Frankrijk. Ik rijd altijd snel door naar het zuiden, of naar Parijs. Steden zoals Lille zijn het (waarschijnlijk) net zo hard waard! Ik word al helemaal enthousiast, lekker veel musea bekijken, flaneren door de winkelstraat, croissantjes eten en lekker rondhuppelen met m’n camera en notitieboekje. ;-) Natuurlijk komt er dan een giga artikel over op m’n reisblog en hopelijk gaan dan veel meer mensen Lille verkennen!
  liefs!

 27. Kimberly 10 juli, 2014 at 12:30 Beantwoorden

  Supertoffe give-away!
  Ik zou in het najaar sowieso al een weekendje naar Lille gaan, ik vind het een fantastische stad, dus als ik het zou winnen zou het al helemaal mooi meegenomen zijn! ;)
  Ik vind Lille echt een gezellige stad!

 28. Lisa de jong 10 juli, 2014 at 16:17 Beantwoorden

  Niemand minder zou ik het gunnen dan mijn lieve ouders om er even lekker tussen uit te gaan. Mijn vader heeft vandaag zijn laatste werkdag gehad en moet helaas ivm ontslag opzoek naar een nieuwe baan. Mijn moeder is druk met van alles en nog wat en neemt voor iedereen altijd al het werk uit handen. Ik gun het de twee mensen die mijn leven zo fantastisch hebben gemaakt vanaf het moment dat ik geboren ben om te gaan genieten in een pittoreske stad en het dagelijks leven wat nu even niet zo prettig is te ontvluchten! Daarnaast hebben mijn ouders een enorme liefe

 29. Laura 10 juli, 2014 at 16:28 Beantwoorden

  OH LAURA WAT GAAF! Stiekem weet ik al wanneer ik naar Lille wil gaan: in het tweede weekend van september! Ik had al gevraagd aan mijn vriend of dit mijn verjaardagscadeau zou worden (ik ben 2 september jarig), maar aangezien we ook al een paar weken naar Tsjechië willen gaan, is dit niet goed voor ons samenwonende-studentenbudget.

  Toch lijkt het me alsnog heerlijk om daar een weekendje heen te gaan. Om lekker rond te struinen, crêpes te eten en om te verdwalen in al het moois wat in Lille verstop zit. Om over de tweedehands-winkeltjes maar nog niks te zeggen…

 30. Lenneke 10 juli, 2014 at 17:29 Beantwoorden

  Leuke actie en je schrijft zo leuk dat het onmogelijk is om niet enthousiast te worden over Lille!
  Ik zou graag naar Lille willen, omdat ik in het buitenland verliefd ben geworden op mijn fransman en ik op een weekendje Parijs na nog nooit in Frankrijk ben geweest. Hij heeft me dus wel enthousiast gemaakt over Frankrijk en zou er graag meer van willen zien. Omdat hij nog wel een tijd in het buitenland verblijft, kan ik dit nog niet samen met hem doen. Maar ik zou alvast graag een weekendje in Lille de franse sferen willen proeven.

 31. Laura 10 juli, 2014 at 18:12 Beantwoorden

  Ik zou heel graag mijn vriend mee willen nemen, we zijn dit jaar allebei geslaagd en daarnaast kennen we elkaar deze maand 2 jaar. Dat wil ik graag vieren! We hebben momenteel alleen allebei niet de financiële middelen om echt iets leuks te gaan doen. Onze eerste vakantie was samen in Frankrijk vorig jaar en ik wil daar best nog wel eens samen naar terug. Ik heb ook nooit echt steden gezien in Frankrijk, alleen de stranden in Zuid-Frankrijk. Volgens mij heeft Frankrijk veel meer te bieden als ik het zo hoor :)

 32. Giulia 10 juli, 2014 at 19:01 Beantwoorden

  Ik zou heel graag naar Lille gaan, om mijn vriend de charme van Frankrijk te laten zien! Hij heeft echt een hekel aan Frankrijk, maar eigenlijk zonder reden! Perfect dus om hem in zo n veelzijdige stad te laten zien dat er geen reden is om Frankrijk te haten!

 33. Linda 10 juli, 2014 at 19:05 Beantwoorden

  Lille! ooo dat zou zo ontzettend prettig zijn!
  Vandaag precies een jaar geleden zette ik samen met mijn best vriendinnetje weer voet op Nederlandse grond na onze 101-daagse reis om de wereld….. sindsdien jeukt de reiskriebel ontzettend maar studie/druk leven en reiskriebel gaan jammer genoeg niet zo goed samen. Gelukkig bestaan er travelblogs als die van jou en reis ik zo toch lekker mee over de wereld…. dús je raad het al een een give away naar lille zou zo welkom zijn. Dichtbij huis maar toch je even geheel in een andere cultuur wanen….. crepes, francais, baquette, breton t-shirt en ondertussen zoveel musea bekijken als je lief is!

 34. Sanne 10 juli, 2014 at 19:18 Beantwoorden

  Ten eerste, reizen! Reizen reizen reizen.. Wat een verrijking van het leven.

  De reden, dat Lille me zo aanspreekt is omdat mijn herkomst daar ligt. Mijn oma (moeder van mijn moeder) is daar geboren en verliefd geworden op een Nederlandse man, mijn opa. Ze is destijds dan ook naar Nederland gegaan voor hem. Echter heeft ze altijd zeer sterke heimwee gehad naar de stad waar haar hart ligt.
  Helaas heb ik niet de financiële middelen om zo te gaan, en toch zou ik heel graag ondervinden wat het is wat haar zo betoverd heeft. Het kriebelt!

 35. Larissa Remmelswaal 10 juli, 2014 at 21:55 Beantwoorden

  Waarom ik naar het prachtige Lille wil? Ik ben dit jaar geslaagd voor mijn opleiding Verkoper Reizen – Toerisme. Het was een zware opleiding waar heel veel tijd in gestoken moest worden. Ik zelf moest ook een jaar lang stage lopen terwijl iedereen in de zomervakantie van het zonnetje genoot. Nu ik dus meer tijd heb zou ik graag met mijn mannetje naar Lille willen. Ik heb er veel van geleerd maar heb het nog nooit bezocht. Zou SUPER zijn om met mijn mannetje deze mooie stad te bezoeken en tevens wat ervaring opdoen! Ik hoop dat ik win want dit is wel een mooie en unieke kans!

 36. Corinne 10 juli, 2014 at 22:08 Beantwoorden

  Hi! Ik volgde je al op Twitter en ben echt wel megajaloers op jouw job, dat is 1! Punt 2: die foto’s… hallo! Ik vertrek morgen nog, maar echt; wat ‘n sfeer en heerlijkheid zeg! Alweer jaloers… Maar goed. Ik zou graag gaan met m’n zusje, die heeft ‘n Franse, in A’dam wonende, lover – sinds kort. Kunnen we vast oefenen op de taal, voor als ‘t serieus wordt en ze naar Parijs moet om d’r schoonfamilie te ontmoeten (het idee alleen al – ik kom niet meer bij) en daarnaast… Frankrijk is heerlijk, ik hou van de wijn, de kaas, het stokbrood…

 37. Mandy 11 juli, 2014 at 11:33 Beantwoorden

  Wat een onwwwwwwwijs toffe actie weer! Ik doe heel graag mee. Mijn lief is al 3 jaar niet op reis geweest dus hoog tijd om te ontspannen en besmet te worden met mijn reisvirus. Franse sfeer? Een groot stokbrood halen bij een lokaal bakkertje, kaasjes, smeersels en een fles lekkere rode wijn halen bij een delicatessenzaakje en dan buiten in het zonnetje opeten. Kletsen met locals en lekker struinen door van die mooie smalle straatjes en de weg kwijt raken.

 38. Stéphanie 11 juli, 2014 at 12:30 Beantwoorden

  Wat ontzettend goed van je dat het zo goed gaat met je bedrijfje. Wat dat betreft ben je een inspiratie voor velen, want niet iedereen jaagt zijn droom achterna. Ik zou het hartstikke leuk vinden om te winnen omdat ik Frankrijk vooral associeer met de kampeervakanties met mijn ouders. Niets mis mee, maar ik wil graag ook wat ‘eigen’ herinneringen aan Frankrijk willen hebben. Lille klinkt perfect!

 39. Maaike 11 juli, 2014 at 15:40 Beantwoorden

  Wat een ontzettend gave winactie Laura! De ideale franse sfeer is voor mij toch echt wel met blote voeten buiten een ontbijtje eten. Jam, croissantjes, stokbrood en koffie. Ik heb er een tekeningetje van gemaakt: http://nl.tinypic.com/r/30u3cip/8. (Ik hoop niet dat ik nu in de spam beland, haha!)

  Ik zou er ontzettend graag heen willen, zodat ik mijn moeder kan meenemen. Zij zit de laatste tijd nogal in de stress, vanwege de crisis en haar baan in de zorg die misschien door de bezuinigingen van de overheid misschien moet worden weg bezuinigd. Daarnaast wordt ze van de zomer 50, wat ook wel een mooi cadeautje verdient. Ik gun het haar heel erg om naar Lille te gaan.

 40. Sanne 11 juli, 2014 at 15:59 Beantwoorden

  Wat een gave winactie! Ik heb je blog pas net ontdekt, door jouw blog kan ik een beetje meereizen terwijl ik aan mijn scriptie werk. Bijna klaar en na een zware 1,5 jaar meer toe dan ooit aan een heerlijk weekendje weg. Even alle sores van studie en ziek zijn vergeten en vooral genieten. En waar kan dat beter dan in Frankrijk? Ik zou het liefste mijn vriend verrassen en niks tegen hem zeggen en dan in de bus stappen. Waar de vakantie al begint, I love road trippen! Met Franse muziek in onze oren zou ik hem willen vertellen dat we een weekend gaan genieten in het mooie Lille. Genieten van wijn en lekker eten en de Franse sfeer opsnuiven zodat we er daarna weer tegen aan kunnen, op naar nieuwe avonturen (ook al zal dit in de realiteit van alle dag zijn, maar ook daar maar een avontuur van maken).

 41. Marieke 11 juli, 2014 at 17:06 Beantwoorden

  De unieke Franse sfeer is voor mij: slenteren door de steegjes – waarbij ik natuurlijk gezellig struikel over de steentjes – met in de ene hand een stuk vers stokbrood en in de andere hand de hand van mijn vriend. Bij de ondergaande zon op muurtje zitten, kijkend naar de zon, terwijl mijn benen lekker bungelen. Dat je dan ‘s avonds tegen elkaar aan in bed kruipt en denkt: potverdikkie, wat is het leven mooi.

 42. Charlotte 11 juli, 2014 at 20:07 Beantwoorden

  Ik wil graag naar Lille omdat ik voor de verandering wel eens ergens anders heen wil dan elk jaar naar Engeland! Frankrijk staat hoog op mijn wishlist maar for some reason durf ik niet ofzo. Een compleet verzorgde reis maakt de stap om een nieuw land te ontdekken net iets kleiner :)

 43. Marcella 11 juli, 2014 at 21:38 Beantwoorden

  Ik had veel klasgenoten die zomers lang in Frankrijk waren en er de tijd van hun leven hadden. Ik had dat in Duitsland, maar stiekem ben ik altijd benieuwd gebleven naar Frankrijk. En na twee keer Parijs zou ik heel graag wat meer zien van dat wonderschone land. Lille lijkt me heerlijk, ik werd erg enthousiast van je supermooie foto’s. Dus ja, ik heb wel onwijs veel zin ik deze gave trip!

 44. Jolijn 12 juli, 2014 at 11:35 Beantwoorden

  Wat heb je weer een geweldige actie. Ik doe heel graag mee (:
  Reizen is ontzettend leuk en Frankrijk is een heerlijk vakantie land.
  De sfeer is daar altijd zo goed, gezellige straatjes, lekker eten, super weer! Echt genieten.

 45. t. 12 juli, 2014 at 11:54 Beantwoorden

  Oeh ik wil wel graag naar Lille omdat wij er vroeger op vakantie wel langs gereden zijn, op weg naar Normandië en Bretagne of juist de Middellandse Zee, maar ik Lille helemaal niet kan herinneren! Terwijl ik van een kennis (zij komt daar vandaan) wel heb gehoord dat het een leuk stadje is en ik dat nu ook op de foto’s zie. Ik zou graag dan ook deze stad willen leren kennen! Ik houd sowieso van Frankrijk dus Lille kan ik vast ook in mijn armen sluiten. ;) Verder heb ik het plan om met mijn vriend in september/oktober een weekendje weg te gaan en dit komt dan natuurlijk heel mooi uit! Leuke winactie!

 46. Patricia 12 juli, 2014 at 20:36 Beantwoorden

  Na bijna 25 jaar werkzaam te zijn geweest in de reisbranche ga ik nu toch echt afscheid nemen van deze branche. Helaas met tranen. Het lijkt me heerlijk om eens een keer verwend te worden met een reisje dat voor mij is gereserveerd, i.p.v. het zelf te regelen of voor andere te regelen. Vele heb ik geboekt naar de antiekmarkt. Het lijkt me superleuk om in die periode te gaan. Dan laat ik me verassen voor wat er met liefde voor mij is uitgezocht, zoals ik dit ook lang voor mijn klanten heb gedaan. Frankrijk altijd een supermooie bestemming met alles wat een land nodig heeft om te kunnen genieten, lekker eten, drinken, mooie plaatsen. Lille ben ik nog nooit geweest maar het lijkt me heerlijk om te verdrinken in de plaats. Ik volg je via FB en I love it.

 47. Lee 12 juli, 2014 at 22:11 Beantwoorden

  Oh ik wil graag deze reis winnen! Niet voor mezelf, maar voor mijn vriendinnetje dat 2 weken terug haar moeder is verloren en tóch keihard heeft gevochten voor haar propedeuse. Helaas heeft ze wegens de ziekte van haar moeder haar vakantie moet cancellen, maar ik gun haar echt een paar dagen weg.

  Liefs Lee

 48. Jessica 13 juli, 2014 at 11:34 Beantwoorden

  Alhoewel ik al tijden in Frankrijk kom ben ik *schaam* nog nooit in Lille geweest. Frankrijk (en weekendjes weg) zijn voor mij ontspannen: rondslenteren, wijntjes drinken, kaasjes eten, mensen kijken en gelukkig zijn.

  Ik zou heel graag dit weekendje weg winnen om vriendlief te bedanken. De afgelopen tijd heb ik het emotioneel niet makkelijk gehad, vaak heb ik huilend en boos gezegd dat ik niet snapte wat hij nog bij mij deed, omdat ik hem zoveel meer gun. En telkens weer verzekerde hij mij dat hij voor mij heeft gekozen en dat we er samen wel uitkomen.

  Lille: de taal van de liefde, eten, drinken, ontspannen, het paleis voor schone kunsten. En de liefste.

 49. Jiska 14 juli, 2014 at 12:15 Beantwoorden

  Reizen, het is iets waarmee je begint op de dag dat je geboren wordt. Eerst reis je mee in de buidel van je mama of op de rug van je papa. Er begint een nieuw hoofdstuk wanneer je eigen benen je kunnen dragen. Dat is het moment waarop je de wereld gaat ontdekken. Eerst in de veilige omgeving van je ouders. Steeds wordt je zelfstandiger en komt er na de benenwagen ook nog de fiets, de eerste keer in de bus, trein, taxi en wie weet vliegtuig. De wereld wordt groter met iedere plek die je ontdekt.

  Ontdekken, mijn nieuwsgierigheid is altijd hongerig naar ontdekken. Iets voor het eerst zien, doen, ervaren, proeven. Reizen, het geeft me altijd de mogelijkheid om te ontdekken. Me onder te dompelen in een andere wereld. Me laten verleiden door al het moois wat mijn ogen waarnemen, alle klanken die mijn oren tot zich nemen, alle smaaksensaties die ik proef.

  Frankrijk heeft me al veel geboden, roadtrips langs de zuid- en westkust, kamperen in de alpen, flaneren in Parijs, een weekje totale rust in een boerderij in het kleine maar fijne Avree. Reizen, het maakt dat ik los kan komen van alles wat me bindt wanneer ik thuis ben.

  Door het leven wordt je soms gedwongen een uitdagende route te nemen. Op mijn route kwam dit jaar een diep dal. Een moedige start maakte ik aan het beklimmen van deze berg, een heel eind beklom ik de berg. Ineens besloot ik te stoppen met klimmen en af te dalen. Het is een bewuste keuze. Want door te stoppen kon ik zien dat ik niet de juiste route heb gekozen. Nu sta ik opnieuw in het dal. Het is moeilijk om in het dal te zijn. Toch voel ik vertrouwen, want vanuit dit dal ga ik opnieuw de berg beklimmen. Dat is het mooie van reizen, je kunt stoppen, de route wijzigen en verder gaan. Of daar blijven waar het goed voelt en fijn is.

  Er zijn momenten waarin je geen controle hebt tijdens je reis. De route wordt voor je wordt bepaald, dat is het leven. Ik geloof erin dat er altijd kleine stappen zijn die je kunt zetten, waardoor jezelf weer invloed hebt op de reis die je maakt.

  De dag nadat ik besloten had te stoppen met klimmen en langzaamaan af te dalen naar het dal, las ik dit bericht. Het lukte niet direct om te reageren, want waarom zou ik naar Lille willen. Om te reizen, te ontdekken, los te laten en mijn rugzak te vullen met energie. Want hé, ik heb een berg te beklimmen en ik ga ervoor!

 50. Michelle | Travel lifestyle.nl 14 juli, 2014 at 19:16 Beantwoorden

  Oh wow! Wat tof! Ik had je andere weg-geef-reisje niet eens gezien. Shame on me! (sorry, dat doet Schotland met je ;-)) En geniet ervan meid; het is je allemaal heel erg gegund en je hebt het super dik verdiend. Laat ons nog maar heel lang lekker meegenieten van je mooie reizen! Oh, en ik wil stiekem best wel met lief naar Lille. Omdat we na een jaar lang Schotland best wel toe zijn aan een croissant. Of aan cheesecake met hamburgers. Maar dan wel in Franse sferen ;-) <3

 51. Daphne Hendriks 15 juli, 2014 at 12:08 Beantwoorden

  Dag Laura,

  Wat een heerlijke prijs. Heb met veel plezier je blog gelezen, Lille zou ik graag toevoegen als volgende stedentrip. Wanneer ik mezelf visualiseer in Lille, zie ik het volgende voor me:

  Stokbrood onder de ene arm, krantje onder de ander. Slenterend door tweedehandswinkeltjes en bric-à-brac. Onderweg scoor ik een verse koffie en op een bankje midden in de stad geniet ik van dit geïmproviseerde ontbijt.

  Na het ontbijt wandel ik door oude en nieuwe wijken, en pik ik nog even wat cultuur mee in een fijn museum.

  Aan het einde van de middag duik ik een typisch Frans supermarktje in en schaf daar typisch Frans lekkers aan zoals rode wijn en kaas. Ik plof vervolgens neer in een park zoals het Parc de Loisirs de La Citadelle, om de tijd vergeten en te genieten van alle verschillende mensen die passeren.

  Tegen de avond fris ik mij op in mijn hotelkamer in Le Couvent des Minimes. Heerlijk avondeten zal geen probleem zijn. En een goede bodem is nodig om de laatste uurtjes van de dag het nachtleven van Lille te ontdekken.

  De voorpret is volop aanwezig. Je croise les doigts!

  Salut!
  Daphne

 52. Naomi 16 juli, 2014 at 10:14 Beantwoorden

  Parijs heeft al een plekje in mijn veroverd en als jij zegt dat Lille een klein Parijsje is, dan zou het niet anders zijn dan dat Lille ook mijn hart zou veroveren. Echter als ik deze prijs zou winnen, zou ik niet zelf, maar mijn ouders er naar toe laten gaan. Ik ben blij met ze en ze zijn een voorbeeld voor mij. Volgend jaar februari zijn ze 30 jaar getrouwd, iets wat je niet zo heel veel meer ziet. Wat zou mooier zijn om daar voor nog samen weg te kunnen naar een mooie stad. Proosten en eten op hun liefde!

 53. Food Love and Happiness 17 juli, 2014 at 06:02 Beantwoorden

  Wat een leuke winactie weer Laura, ik doe natuurlijk graag mee! Omdat ik 2 jaar geleden (!) voor het laatst weg ben geweest en omdat ik nu al bij meerdere blogs zo veel leuks over Lille lees! Stel nou, als, what if I win…dat weet ik al wie ik er mee ga verrassen. En dan samen genieten van al het moois wat Frankrijk te bieden heeft: ‘s ochtends wakker worden, rustig aan doen en ergens buiten de deur un pain au chocolat eten, overdag wandelingen maken door de vele parken…op en top genieten!

 54. Fabienne 17 juli, 2014 at 10:06 Beantwoorden

  vijf jaar geleden was ik met mijn mama in Lille om mijn trouwjurk te zoeken, vinden en kopen. We hebben genoten van het passen, maar ook een beetje van de stad. De tijd was echter kort en we zouden nog eens terug gaan met de mannen erbij. Mama is alweer terug gegaan met paps, ik nog steeds niet. Dus het lijkt me super om manlief nu we vijf jaar getrouwd zijn (afgelopen week) te kunnen verrassen met een verlaat cadeautje (niet dat ie er niet genoeg heeft gekregen al…)

 55. Laura 17 juli, 2014 at 12:39 Beantwoorden

  Wat gaaf dat je al weer een reisje mag weg geven zeg! Natuurlijk doe ik ook weer graag mee. En waarom ik zou willen winnen? Simpel om gewoon er even lekker tussen uit te zien met vriendlief omdat we de komende tijd geen mogelijkheid hebben om er tussen uit te gaan. En dan bedoel ik met dit soort reisjes of vakanties enzovoort.

 56. NICOLETTE 24 juli, 2014 at 14:25 Beantwoorden

  Ik ben nu een poging aan het doen mijn Master ‘Compartive Arts and Media Studies’ af te ronden en zou heel erg graag, als ik dat heb afgerond, eventjes weggaan en de periode van het studeren afsluiten. Ik kom er meer en meer achter dat ik nog zo ongelooflijk weinig van de wereld gezien heb. Vorig jaar ben ik voor het eerst (en ik ben 27 jaar..) naar Frankrijk (lees; Parijs) geweest en dat vond ik geweldig! Sinds een aantal jaar ben ik dol geworden op het maken van stedentrips, maar dat is eigenlijk meer uit financiële overwegingen dan als keuze, want het liefst zou ik, net als jij, de hele wereld rondgaan en zien. Wie weet, misschien is Lille voor mij wel het begin van de rest van de wereld :) Overigens; bij gebrek aan eerder opgedane indrukken denk ik in films. Dat wil zeggen dat bijvoorbeeld New York er voor mij dus uit ziet als Sex and the City, en Frankrijk in zijn geheel er voor mij dus uitziet als Le Fabuleux destin d’Amélie Poulain, haha! Succes met je verdere werk; zolang ik er zelf dus nog eventjes het geld en de gelegenheid niet voor heb, geniet ik erg van het lezen van andermans reisbelevenissen, dus bedankt! Groetjes! Nicolette

 57. Madeleine 24 juli, 2014 at 18:26 Beantwoorden

  Lieve Laura, leuke actie en je weet dat ik niet verbaasd ben over je bezoekersaantallen. Kwaliteit etc. etc. Ik hoef zelf niet naar Lille, maar wil een jonge vrouw aanbevelen die geen reisblogger is, maar wel leuke reisblogs kan schrijven. Lastige keus moet je maken met al die reacties! Iedereen heeft een eigen, goede reden om deze trip te winnen. Succes ermee!

 58. petra 26 juli, 2014 at 06:07 Beantwoorden

  Wat een super leuke blog! Zelf reis ik ook graag en dit geeft veel inspiratie!

  Ik ben nu ook enthousiast over Lille! Frankrijk is voor mij brocante, wijn en kneuterige plaatsjes. Lijkt mij genieten in Lille!

Post a new comment

Lees ook: