TRAVEL / Mijn liefde voor Zuid-Afrika & reisvideo’s in één: film jij jezelf naar mijn Zuid-Afrika?

30
zuid-afrika

Zuid-Afrika, Zuid-Afrika. Een land dat zich diep in mijn hart genesteld heeft. In 2009 heb ik in dit bijzondere land mogen wonen, studeren en reizen en dit is een tijd en ervaring die ik nimmer te nooit vergeet. Ik leerde er ontzettend veel over de natuur, de dieren, mensen, het leven en vooral: mezelf.

Ik spotte een hele toffe wedstrijd van Getaway Travel: je kunt jezelf naar mijn Zuid-Afrika filmen. Afrika, met zijn prachtige natuur. De eindeloze wegen. De adembenemende bergen, de watervallen, de rivieren, regenbogen. De prachtige zee. Het leven tussen de dieren. Het naar buiten staren en iedere keer weer een geluksgevoel krijgen van dit mooie, prachtige land. De warme mensen, de gastvrijheid. Het geloof. De zons op-en ondergang. De sterrenhemel. De schone lucht. De puurheid. Een vogel die zijn vleugels uitspreidt om op te warmen in de zon. Een springbok, die angstig dichterbij komt. Een leeuw die je onbewogen aankijkt. Een prachtig kindje, je aanstarend alsof hij meer van de wereld heeft gezien dan jijzelf. En daar nog gelijk in heeft ook. Leven in de natuur, tussen alle dieren. Vrijwilligerswerk. De wereld een beetje beter leren kennen. Ik kan oneindig doorgaan. Een land met vele gezichten dat me zo ontzettend diep heeft geraakt. Ik heb meer besef van en meer respect voor de aarde gekregen en al het kleins en groots en moois wat ze me biedt zonder dat ik er altijd bij stil sta.

Ik vind het heel jammer dat ik mijn vriend toentertijd nog niet kende en ik wil hem nog dolgraag mijn Zuid-Afrika laten zien. Hij is vorig jaar zelf eventjes geweest voor zijn documentaire, en dus zijn we nog steeds niet samen geweest terwijl het mijn favoriete land ever is. Samen reizen is tenslotte het allermooiste dat er is en ik ben zo blij met de reisvideo’s die we sinds twee jaar van bijna elke grote reis maken. Hij is, zoals jullie misschien wel weten, professioneel filmmaker. Ik ben er nog steeds van overtuigd dat ik nooit zal gaan vloggen (of hebben jullie daar een ontembare behoefte aan?) maar deze reisvideo’s voegen wel wat reisliefde toe aan What About Her en daarnaast is het vooral een prachtige herinnering voor later. Ik ben echt dol op reisvideo’s en bewegend beeld van mooie herinneringen. “Kijk lieverd, dit is mama op een kameel in Jordanië! En dit zijn papa en mama in Nepal!”. Lijkt me bijzonder om terug te kijken als ik oud en grijs ben.

Film jij jezelf naar Zuid-Afrika?

Wil jij nou ook prachtige herinneringen op bewegend beeld leren maken? Ik stuitte op een waanzinnige actie die mijn liefde voor Zuid-Afrika én mijn liefde voor reisvideo’s combineert en deel dit graag met jullie. De Getaway Academy zoekt vier videoreporters die met FOX Verre Reizen naar Zuid-Afrika willen. Getaway Travel is een online publisher van online reismagazines en sinds dit jaar geeft Getaway verschillende workshops waaronder reisbloggen en -reisfotografie. Getaway Travel lanceert in samenwerking met FOX een Masterclass Video Reporting. Tijdens deze Masterclass leer je hoe je een professionele reisvideo maakt.

Op 30 oktober geven ze deze exclusieve Masterclass Travel Video waar je je voor op kunt geven door een video in te sturen. De beste tien kandidaten worden uitgekozen om daadwerkelijk deel te nemen aan de workshop. Het leukste: na de workshop kiezen ze vier deelnemers die in december met FOX naar Zuid-Afrika mogen (!!!) om hun geleerde skills in praktijk te brengen. Hier vind je meer informatie. Het lijkt me waanzinnig als één van mijn lezers (of gewoon vier) naar mijn geliefde Zuid-Afrika mogen reizen en dit vast leren te leggen via video.

Ik zeg doen. Durf. Ga. Ik ben heel benieuwd en volg het op de voet. Doe jij mee?

zuid-afrika

zuid-afrika

zuid-afrika

zuid-afrika

zuid-afrika

zuid-afrika

Give Away, Lifestyle, TRAVEL, Travel Tips & Inspiration

Leave a reply

30 comments

 1. Jessica 27 september, 2015 at 11:55 Beantwoorden

  Jaaaa ik las er eerder al over! Ik baal nu een ietsie-pietsie beetje dat ik op dit moment in Colombia zit, anders had ik zeker meegedaan! Ben benieuwd naar de resultaten :) Waarom doe je eigenlijk zelf niet mee? ;)

 2. Maris 28 september, 2015 at 06:28 Beantwoorden

  Wow, wat een prachtige kans! Het is dat ik echt nul ervaring heb met filmen en editen (en geen vakantie dagen meer heb voor 2 weken weg in december), maar anders had ik het wel geweten.

 3. Melissa 28 september, 2015 at 06:41 Beantwoorden

  Ooooo ik ben dol op filmen! Maar ook op fotograferen en het is vaak lastig om een keuze te maken. In 2009 waren wij ook in Zuid Afrika en toen hebben we de taken verdeeld; de een fotograferen, de ander filmen. Het haalt het niet bij jullie video’s maar wat zijn we blij met die video (te zien op onze site)! Toch zou ik het graag nog een keertje over doen, nu een aantal jaren later kijk je weer heel anders naar dingen en het lijkt me geweldig om zo’n workshop te krijgen. Ik ga zeker een kansje wagen!

 4. Mellisa 28 september, 2015 at 07:58 Beantwoorden

  Alleen al voor dit soort kansen zou ik niet meer willen studeren en gewoon vrije dagen op kunnen nemen. Al heb ik straks geen 2 maanden ‘zomervakantie’ meer natuurlijk!
  Niet dat ik kan filmen of iets dergelijks haha, maar het idee dat je iets kunt winnen. Super <3

  Je foto's zijn echt prachtig, zou ook heel graag naar Zuid-Afrika willen. (Waar wil ik niet heen!?)

 5. Simone 4 oktober, 2015 at 19:44 Beantwoorden

  Ik spotte deze contest ook laatst en ik heb mijn inzending gepost! Er zijn zoveel mooie video’s, super inspirerend ook trouwens! Wie weet :) Zuid Afrika lijkt me oprecht echt fantastisch mooi en ik wil het reisbloggen professioneler gaan aanpakken. Maar ik gun het iedereen!

Post a new comment

Lees ook: