TRAVEL / Europa: Brugge

55
Brugge

De zon schijnt. De geur van een wafel met chocola en aardbeien. Twee vorkjes. Een extra dot slagroom, ik heb iets te vieren. Trappelende paardenhoeven. Kinderkopjes onder mijn voeten, boven mij een blauwe lucht. Zwanen zoeken verkoeling onder een fontein. Lonkende kaasplankjes. Prachtige architectuur vecht om mijn aandacht, en ik kan niet stoppen met ronddwalen. Hand in hand. Elk straatje heeft bekijks, het ene bruggetje nog mooier dan de ander. Wandelen in de kloostertuin. Vintage winkeltjes afstruinen. Kerktorens tellen. De fiets hoeft niet op slot. Ik plof neer op een stoel bij ons favoriete café en kies een voor mij onbekend biertje. Licht in mijn hoofd. Belgische klanken galmen. Waar ik ben? In mijn stad der liefde. Ik mag Brugge weer verkennen. Vorig jaar vierde ik met mijn vriend ons jubileum in Brugge en werden we verliefd op deze stad. Daar schreef ik al eens wat reisverhalen over, ook deelde ik mijn hotspots. Dit jaar lag er rond dezelfde periode een uitnodiging op de deurmat. Een teken. Tijd om wederom onze liefde te vieren in één van onze favoriete steden in Europa. Een liefde die het waard is om te vieren.

We maken gebruik van de Brugge City Card en willen er alles uithalen. Zo’n pas blijkt handig. We huren fietsen, gaan alle tips van de locals bij langs, bezoeken meer musea dan ooit, verkennen de stadsbierbrouwerij en laten ons zelfs rondvaren door de wateren van Brugge in zo’n welbekend bootje. Het is de enige manier om Brugge op een andere manier te bekijken én het bleek nog leuk ook. We bekijken een prachtige expositie van Dahli, genieten van een waanzinnig uitzicht over Brugge vanaf het dak van de brouwerij en Brugge vanaf het water is waanzinnig mooi. Ik geniet als vanouds van het rondzwerven door de stad. Het per ongeluk express verdwalen. De verliefde blikken. De zoektocht naar het lekkerste biertje, de fijnste kaasplank en de mooiste plekjes. De gebouwen met karakter en kleur. De Grote Markt is weer net zo indrukwekkend als voorheen, gebouwen uit de 19e eeuw omhelzen drie kanten van het plein en de vierde zijde is geflankeerd door indrukwekkend Belfort. Het Minnewaterpark is rustgevend en de vele bruggetjes in Brugge stelen opnieuw mijn hart. Stenen kunstwerken, de puntige daken, altijd bier en Bourgondisch eten in de buurt, de duizenden zwanen, fantastische winkeltjes en zonovergoten terrasjes. En chocola. Heel veel chocola. Brugge heeft so-called toeristische hoogtepunten, maar voor mij is Brugge zelf het hoogtepunt. Brugge is genoeg zoals ze is. Een weekend Brugge voelt als een week in een sprookje leven. Tot volgend jaar, same time, same place.

Brugge

Brugge

Brugge

Brugge

Brugge

Brugge

Brugge

Brugge

Brugge

Brugge

Brugge

Brugge

Brugge

Brugge Anno 1468

Brugge neemt ons een avond daadwerkelijk mee in een Middeleeuws sprookje. We nemen plaats aan een lange tafel in de vroegere jezuïetenkerk van Brugge om te genieten van een avond Middeleeuwen: het dinerspektakel van Celebrations Entertainment: Brugge anno 1468. Een imposante omgeving om te dineren, de kerk is prachtig. Ik geniet van het feit dat iedereen bij elkaar aan lange tafels wordt geplaatst, onze favoriete bezigheid is praatjes aanknopen met vreemden. Vooral op reis.

Een feestbanket, bier en wijn vloeit rijkelijk. Deze avond draait voor het eerst in Brugge niet om het eten, ik kom ogen en oren tekort voor alles wat er om me heen gebeurt. Jonkvrouwen, ridders, zwaardgevechten, valkeniers en vuurspuwers zorgen voor een wervelende show. Dit spektakel is ontzettend leuk voor kinderen (of als bedrijfsuitje!) maar ook wij lachen ons helemaal suf om de grove grappen van de hilarische nar. We schreeuwen om het hardst mee tijdens de zwaardgevechten, ik duik als eerste naar voren als iemand een valk mag vasthouden en kijk met grote ogen naar de vuurshow. Het is een historisch gezellige avond, en wij vertrekken laat in de avond – als laatste.

Brugge Anno 1468

lauravlak

Brugge Anno 1468

Brugge Anno 1468

Brugge Anno 1468

Brugge Anno 1468

Brugge Anno 1468

België, Brugge, Citytrip, DESTINATIONS, Europa, TRAVEL, Travel Category, Travel Stories

Leave a reply

55 comments

  • Laura 10 augustus, 2014 at 09:57 Beantwoorden

   Jaaaa, ik ook! Echt een fijne stad. En ja, ik ben een brok geluk wat dat betreft, het feit dat mijn vriend nu op veel persreizen mee mag is heerlijk. Elke maand een ander reisje!

 1. Elke 10 augustus, 2014 at 10:36 Beantwoorden

  Ik vind je foto’s echt zo mooi! & Ik sta op een uurtje in Brugge en ik kom er zelf amper… Maar dankzij je foto’s heb ik echt zin gekregen nog eens naar Brugge te gaan. :)

 2. Lisa 10 augustus, 2014 at 11:57 Beantwoorden

  Wat grappig dat ik jouw post over Brugge tegenkom! Mijn vriend wil heel graag voor ons jubileum er heen maar ik was een beetje terughoudend.. Als ik dit zo zie ga ik er toch nog maar eens over nadenken! Weet jij toevallig iets van een lijstje/blogpost met tips voor Brugge?

  • Laura 10 augustus, 2014 at 12:06 Beantwoorden

   Leuk! Als je in mijn menu bij destinations – Brugge kijkt heb ik wat hotspots gedeeld van vorig jaar. :) De tip is vooral rondlopen en een fiets huren. Alles is mooi in Brugge :)

 3. Lenneke 10 augustus, 2014 at 19:27 Beantwoorden

  Vorig jaar voor het eerst naar Brugge geweest en het stadje had me echt positief verrast. Het is ook echt een voordeel dat je midden in de stad in de parkeergarages voor 8 euro voor een dag kan parkeren.

  Wil zeker weer eens terug, heb alleen nog niet echt leuke restaurantjes gevonden. misschien tips?

 4. Mieke 13 augustus, 2014 at 16:00 Beantwoorden

  Laura, wat een HEERLIJKE foto’s van mijn favoriete stad, mijn geboortestad/plek waar ik altijd thuis kom. :)
  Echt een mooi, enthousiast verslag.
  Volgende keer kom je lekker bij me aanbellen en drinken we samen een wijntje op mijn zonneterras dat op 10 seconden ligt van ‘de mooiste wandelaarsbrug van Europa’ (Brug aan de Smedenpoort, dichtbij ‘t Zand).

  Veel liefs,

  Mieke

 5. Lieke 26 augustus, 2014 at 17:06 Beantwoorden

  Het afgelopen jaar heb ik veel steden in België bezocht. Ik hou van het accent, de aardige mensen en de geschiedenis die je op veel plekken kan terugvinden. Brugge was ook echt mijn favoriet! Leuk om alle foto’s te zien op je blog.

Post a new comment

Lees ook: