TRAVEL / Europa: Boedapest

70

“Budapest is a prime site for dreams: the East’s exuberant vision of the West, the West’s uneasy hallucination of the East. It is a dreamed-up city; a city almost completely faked; a city invented out of other cities, out of Paris by way of Vienna — the imitation, as Claudio Magris has it, of an imitation.” 

Ik dacht vandaag terug aan één van onze stedentrips vorig jaar. For some reason heb ik echt de meest fijne stedentrip-memories aan deze trip. We dansten bijna door de stad, zweefden op wolkjes van geluk. Ik voelde me er fijn, samen was het fijn. De stad heeft iets bij me losgemaakt, of misschien was het de flow waar we toen al in zaten- het was gewoon ontzettend fijn.

Ik heb het ooit al eens geplaatst hier, maar onder hetzelfde mom van een soort ‘throwback Thursday’ -ook al heb ik een hekel aan dat woord- plaats ik het vandaag nog eens. Ergens in september 2012 waren we een heerlijke vijf dagen in Boedapest. We hebben niet zoals elke toerist in de spa’s gelegen (misschien een reden om terug te gaan). Wat we wél voornamelijk hebben gedaan? Wijntjes drinken en eten. Héél veel eten. Al doen we dit eigenlijk altijd en overal, dit is toch wel echt een stad naar ons hart. Overal waren kraampjes. In elke hoek van de stad. Kleine eetfestivalletjes, bierfestivalletjes (bananenbier, heerlijk!). Er was een groot wijnfestival in de oude stad op de heuvels in en om het kasteel. De zon scheen nog zo fijn. En muziek. En leuke mensen. En Joodse tentjes waar je bakjes kan vullen met heerlijkheden om vervolgens te picknicken in één van de parkjes.

We sliepen in een vreemd hostel op een verhoging. We vonden een heerlijk goedkoop lokaal restaurantje, Frici Papa. Ze spreken er geen Engels en we zijn er elke dag geweest. Bril-jant, kan ik je vertellen. Even verderop werden we uitgenodigd om gratis cheesecake te eten. Eigenlijk nodigde ik onszelf uit door een woonhuis binnen te lopen waar livemuziek uit kwam. Daar waren ze een beetje van onder de indruk. Gekke Hollanders.

Ik had er trouwens rood haar. Ik vond het leuk om van wit naar rood te gaan; dat werd feloranje. Ik probeer het binnenkort nog eens.

108

106

105

104

103

101

99

97

96

Boedapest, Citytrip, DESTINATIONS, Europa, Hongarije, TRAVEL, Travel Category, Travel Stories

Leave a reply

70 comments

 1. Diede 31 oktober, 2013 at 17:07 Beantwoorden

  Ik wil daarheen! Krijg altijd zo’n zin om m’n tas te pakken en te vertrekken door al jouw verhalen, gewoon omdat het kan, nouja eigenlijk niet, maar toch. En rood haar is mooi, en staat jou ook heel mooi!

 2. Natasja 31 oktober, 2013 at 17:20 Beantwoorden

  Prachtige stad, ik ben er vorig jaar ook geweest maar zou zeker nog eens terug willen! En inderdaad (zoals elke toerist) heerlijk een dagje bij de Széchenyibaden geweest! Dat is toch wel een aanrader, druk maar ontspannen!

 3. Linda 31 oktober, 2013 at 18:07 Beantwoorden

  Wat ben je ook sprookjes achtig mooi gekleed op de foto’s in deze spoookjes stad!
  Ik ben er begin dit jaar geweest voor een steden tripje, waar we vooral zoveel mogelijk van de stad probeerden te zien! En alleen in het bad van het hotel heb ik gelegen, de rest is er helemaal bij in geschoten. En dat terwijl ze er op de fotos echt prachtig uit zagen!

 4. Karlijn 31 oktober, 2013 at 18:20 Beantwoorden

  Die haarkleur staat je echt prachtig! Wow, je ziet er ineens heel anders uit. Wat een mooie foto’s, je kunt zien dat je helemaal in je element bent. Leuk ook die foto van jullie samen. Ik ben er nog nooit geweest, maar wat leuk al die kraampjes. En dat je dan wat je gekocht hebt, lekker opeten in het park. Is het serieus voor zo’n 30 euro te boeken? Zou het ook leuk in de winter zijn?

  • Laura - what about her 31 oktober, 2013 at 19:21 Beantwoorden

   Ahh thanks! Ga het weer verven binnenkort voor de herfst. Lief! Ja, echt een leuke stad. Jammer dat ik geen foto’s heb van die leuke marktjes. Te druk met eten, blogpauze, ach ja!

   Jaaa, Ryanair heeft heel vaak aanbiedingen naar Boedapest! Lijkt me mooi in de winter ook. Beetje van die kerststalletjes-sfeer zie ik dan voor me. Ik zou er wel oud & nieuw willen vieren dit jaar.

 5. renateforyou 31 oktober, 2013 at 19:18 Beantwoorden

  Ik ben afgelopen zomer op vakantie geweest naar Boedapest en het is echt een pracht stad!
  Ontzettend veel cultuur en een echte moderne stad!
  Zeker een aanrader om naar toe te gaan wat mij betreft!
  Mooie foto’s trouwens!:)
  X

 6. Denise 31 oktober, 2013 at 19:37 Beantwoorden

  Wauw, wat ben (was) jij een hippe citytripster. Alsof je er voor een shoot was of zo. Leuk! Echt mooi!
  Ik zal mijn foto’s er ook eens bij zoeken. Heb als het goed is nog een foto van toen ik op mijn 19e (langgggg geleden) blootgeschouderd langs de Donau liep (toen aansnoerspijkerbroeken nog hip waren volgens mij).

 7. Jess 31 oktober, 2013 at 19:58 Beantwoorden

  Oh je haar is zo gaaf daar! Die kleur staat je prachtig. Ik ben er een jaar of 8 geleden geweest. Geweldige stad. Heb er goede herinneringen aan. Geweldige sprankelende mensen.

 8. Malou 31 oktober, 2013 at 20:22 Beantwoorden

  Dit is ook toevallig! Heb vandaag op m’n werk gekeken voor een stedentripje Budapest!! :-)
  Ik weet nog dat je toen die blog had gepost want toen had ik gereageerd op je haar. Vind het nog steeds mooi.

 9. Michelle 31 oktober, 2013 at 20:36 Beantwoorden

  Jaaa Boedapest <3
  Zo'n mooie herinneringen aan, toen ik daar was voor het Sziget festival (tip!).
  Sziget betekend eiland in het Hongaars en wordt gehouden op een groot eiland midden in de Donau. Het duurt een hele week, maar dan heb je nog niet alles gezien!
  Je hebt een stedentrip, festival en prachtig weer in een!

  Hele mooie foto's trouwens :)

 10. Eva 1 november, 2013 at 13:15 Beantwoorden

  Je haar is prachtig! Nu ook trouwens maar die kleur is echt faaaancy! En Boedapest is geweldig, afgelopen zomer voor de tweede keer geweest (blog staat nog steeeds in concepten) en ben fan. Vooral van het eten en het bier. Hmmm <3

 11. Sarah 1 november, 2013 at 16:44 Beantwoorden

  Ik heb ook al heel veel goeie dingen gehoord over Budapest. Een van mijn beste vriendinnen ging er vorig jaar heen en zij was vol lof over hoe vriendelijk de mensen daar waren. Ik wil het heel graag zelf ook eens bezoeken. Prachtige foto’s! En dat feloranje haar staat je super, trouwens!

 12. Dagmar 2 november, 2013 at 14:06 Beantwoorden

  Hello gorgeous! Wat ben jij een beauty, super mooie foto’s en je haarkleur stond je waanzinnig! Mooie tijd heb je er gehad, het staat ook zeker op mijn lijstje om er naartoe te gaan :)

 13. Linda - One Day Trip 24 februari, 2015 at 11:56 Beantwoorden

  Ik hou van Budapest! Mijn vader is Hongaars, dus ben er minimaal één keer per jaar te vinden.

  Ik denk dat je in Hostel Baroque sliep. Herkende het aan ‘We sliepen in een vreemd hostel op een verhoging. ‘ :)

Post a new comment

Lees ook: