TRAVEL | Een stedentrip naar het mooie Mechelen: een verborgen parel in België

0
Mechelen België

Onlangs zijn we samen met de drie kinderen (hallo zomervakantie!) een weekendje weg naar het Belgische Mechelen gegaan en wat was dit verrassend leuk! Zo leuk dat we volgende week weer gaan met Atlas. Het is allereerst zo’n enorm kindvriendelijke stad, maar doet ook bijna niet onder voor een Brugge of Gent. Mechelen is doordrenkt van geschiedenis en heeft een schat aan historische bezienswaardigheden om te verkennen: van de majestueuze Sint-Romboutskathedraal tot het imposante Stadhuis, elke hoek van de stad ademt geschiedenis! Ik had geen idee van deze verborgen parel.

Het is er heerlijk struinen door de historische straatjes. Visit Mechelen heeft hele leuke wandelroutes uitgezet en zelfs verschillende interactieve routes voor kinderen gemaakt. Met hun eigen kaart in de hand hebben de meiden ons langs mooie plekken geleid en ze hielden zichzelf lekker bezig met alle opdrachtjes. Visit Mechelen biedt overigens ook super leuke brochures aan met alle tips en verborgen pareltjes, wij hebben de meeste plekjes gevonden dankzij hun Zomerbrochure!

Must do’s in Mechelen

Ons letterlijke hoogtepunt van het weekend was het beklimmen van de Sint-Romboutskathedraal: een van de meest iconische bezienswaardigheden van Mechelen. Vanaf de top van de toren heb je een adembenemend uitzicht over de stad, maar de architectuur van deze gotische kathedraal alleen al is een bezoekje waard. Met ons verstand op 0 cirkelden we rond, omhoog via de stenen wenteltrap. Wat een view! Na het bezoeken van de kathedraal zelf vervolgden we onze weg naar het Groot Begijnhof. Het Groot Begijnhof is een UNESCO-werelderfgoed en een oase van rust in het hart van Mechelen. Hier verdwaal je in de smalle straatjes en bewonder je de goed bewaarde traditionele huizen. Het is een perfecte plek om te genieten van de serene sfeer. Die vonden wij overigens ook in de Kruidtuin, één van de groene parken van Mechelen. Hier kunnen de kinderen even lekker ravotten met Thomas terwijl ik even naar wat vintage winkels ren: Mechelen zit er vol mee! Nu al zin om terug te gaan zodat ik iets rustiger kan shoppen, want daar leent deze stad zich ook echt heel goed voor. Er zijn talloze mooie creatieve winkels, fijne boetiekjes en vintage shops.

Deze tip kwam van jullie via Instagram: wandel over het water via het Dijlepad! Dit drijvende pad loopt helemaal langs de rivier de Dijle en is een mooi stukje om te wandelen. Je kunt ook een boottocht maken over deze schilderachtige Dijle. Ik had een ongelukje met een wesp dus we hebben helaas de boot gemist, maar gaan dit zeker nog doen. Zo kan je heerlijk rustig genieten van het uitzicht op de historische gebouwen en groene oevers terwijl je meer te weten komt over de geschiedenis van de stad: leuk!

Eten & slapen in Mechelen

En: een bezoek aan Mechelen is niet compleet zonder culinair te genieten. In de middag hebben we geluncht bij Lief en in de avond zijn we naar de Vleeshalle gegaan, een overdekte foodhal met allerlei stalletjes met smakelijk streetfood én een speelhoek, maar ook met (live) muziek. De sfeer was echt top en we hebben zó lekker gegeten dat we hier volgend weekend weer gaan genieten. Yum!

Slapen deden wij in het mooiste hotel van Mechelen: Martin’s Patershof. Dit hotel is gerealiseerd in een oude kerk en dat zie je! De connecting rooms zijn prachtig, de ramen geven echt dat kerkelijke sfeertje en het bad heeft bubbels: welkom na zo’n dag stappen! Het heerlijke ontbijt in de kerkzaal maakte het helemaal af. Het is echt een plaatje!

Op zondag willen we iets leuks doen en we laten de kinderen kiezen. Niet bezocht, wel gewild: voor een dosis nostalgie en plezier moet je het Speelgoedmuseum bezoeken. Hier vind je een uitgebreide collectie speelgoed uit verschillende tijdperken. Ook Technopolis lijkt me heel leuk met kinderen, maar de meiden kozen voor een dagje Planckendael: een prachtige en ruim opgezette dierentuin verdeeld over de continenten.

Mechelen België

België, Citytrip, Europa, Must Eat, Must Sleep, Reizen met kinderen, TRAVEL, Travel Category, Travel Stories, Travel Tips & Inspiration

Leave a reply

No comments

Lees ook:

DIARY / The analogue series

Vorige week ontdekten we een oud volgeschoten filmrolletje in een backpacktas. Helemaal vergeten! Tijdens onze laatste reis naar Thailand, Laos en Cambodja hebben we naast ...