TRAVEL / Dromen of doen – ga fietsen met Cycle for Plan in Vietnam

19

Wil je een avontuurlijke reis maken en tegelijkertijd iets betekenen voor de stammen van Vietnam? Dit is je kans om je dromen waar te maken. Vorig jaar bracht ik Cycle4Girls in Vietnam en Zambia onder de aandacht op What About Her. Door het lezen van mijn artikel vertrokken (en vertrekken bijna!) een paar lieve lezeressen naar Vietnam en Zambia om te fietsen voor de achtergestelde kinderen in deze landen, en dat doet me echt onwijs goed.

Wat vind ik dit bijzonder! Ik waag daarom graag nog een poging, want er komt weer een fietstocht aan. Wie raakt geïnspireerd door dit artikel en gaat fietsen in Vietnam voor de stammen van Vietnam? De Hill Tribe Edition komt eraan, en hoe bijzonder is dit om eens te doen?

vietnam

vietnamm

Vietnam

Hoewel de Vietnamese economie blijft groeien, missen veel kinderen en families de boot. Eén op elke zeven Vietnamezen behoort tot een etnische minderheid en die hebben het vaak extra moeilijk. Meer dan 70 procent van de minderheden leeft in extreme armoede.

Etnische minderheden behoren tot de armste en meest gemarginaliseerde groepen van Vietnam en zijn woonachtig in de meest povere en afgelegen gebieden van het land. In deze gebieden gaat een derde van de kinderen niet naar de lagere school en heeft bijna een kwart van de kinderen, als gevolg van ondervoeding, een groeiachterstand. Met Plan krijgen ook deze kinderen de kans om gezond op te groeien en zich zo goed mogelijk te ontwikkelen.

201203-KHM-15

1. Cover

Cycle for Plan Vietnam – The Hill Tribe Edition

Ga in maart 2017 mee op een grensverleggend fietsavontuur dwars door de rurale landschappen van Vietnam met Cycle for Plan! Deze unieke tocht voert je diep in het nog onontdekte noordwesten van Vietnam langs karakteristieke theeplantages, dramatische kliffen en terrasvormige rijstvelden omlijst door grillige bergen. Je legt zo’n 400 kilometer af per mountainbike door een prachtige omgeving en over uitdagende bergpassen, maakt kennis met bergstammen en ervaart zelf het werk van Plan Nederland in Vietnam.

Met deze sportieve uitdaging krijg je de kans de wereld een stukje beter te maken. Iedere deelnemer werft € 4.000 euro sponsorgeld. Met dit geworven bedrag kan Plan Nederland in samenwerking met Plan Vietnam kinderen in Lai Chau een hoopvolle toekomst geven. Onderweg bezoek je diverse projecten van Plan en zie je met eigen ogen het verschil dat jouw bijdrage maakt. Met het opgehaalde geld steun je de strijd voor een hoopvolle toekomst van kinderen in de meest arme en afgelegen gebieden van Vietnam. Bovendien maak je persoonlijk kennis met jouw sponsorkind dat je met deelname aan Cycle for Plan zal steunen!

Meer informatie

Ga vooral naar één van de inspirerende informatieavonden (de eerste is vanavond!) of kijk op de website van Plan Nederland. Ga je mee?

Donderdag 28 juli – 19.00 uur, Den Haag, Lange Houtstraat 17, Café restaurant Schlemmer
Maandag 8 augustus – 19.00 uur, Amsterdam, Stadhouderskade 60, kantoor Plan Nederland
Dinsdag 16 augustus – 19.00 uur, Utrecht, Oudegracht 243, Lazuli

201307-KHM-90

201212-VNM-37

TRAVEL, Travel Tips & Inspiration

Leave a reply

19 comments

  1. Jildou 19 augustus, 2016 at 16:47 Beantwoorden

    Ik ben hier eigenlijk echt heel enthousiast over! Jammer dat er geen informatieavond in het Noorden van Nederland is. Het geld ophalen vind ik wel een hele grote uitdaging maar ik las dat je vanuit Plan wel veel hulp krijgt daarbij. Zal ik hrt doen? Zal ik hrt doen?

Post a new comment

Lees ook: