TRAVEL / De katten van Athene

44
Athene

Katten op reis spotten. Ze allemaal even begroeten en aaien. Hebben jullie dat ook? Dat je een klein beetje verliefd wordt op alle dieren in een bepaald land? Bij mij varieert dat van een giraffe tot een kat. En die laatste, die zie je nogal eens op reis. 

Wanneer ik op reis ben moet ik alles aaien met een vacht, ook al wordt me dat soms sterk afgeraden. Ik vind dieren gewoon zo ontzettend leuk en op reis ben ik vaak te vinden met een kat op mijn schoot of liggend op de grond naast een hond. Waar ik ook ben of loop, ik ben direct afgeleid als ik dieren zie. Ik loop meestal met dierensnoepjes op zak en steek er straten voor over. Vooral katten zijn zó leuk. Jullie kennen onze eigen Aap & Noot natuurlijk (ze verdienen binnenkort best weer eens een eigen artikel) maar ik vind elke kat lief. En ze verdienen allemaal een aai.

Zo ook in Athene, waar het idee voor deze reeks ontstond. Want wat wonen daar veel poezen. Ik was er een dolgelukkige kattenfreak en besloot voortaan op reis alle katten te portretteren en er een reeks aan te wijden. Helaas zag ik in Nepal geen enkele kat, maar de katten van Athene laten zich graag even zien. Hoeveel tel je er bijvoorbeeld al op bovenstaande foto? Drie stuks! Ik ben verliefd. Athene is een kattenstad.

En poezenplaatjes kijken is altijd fijn.

Athene Athene catsofathens3 Athene Athene Athene

Athene, Cats of, Europa, Griekenland, Local Life, TRAVEL, Travel Category, Travel Tips & Inspiration

Leave a reply

44 comments

 1. Chantal 7 april, 2015 at 12:20 Beantwoorden

  zoooooo herkenbaar…ik heb dat ook altijd. Loop op katten en honden af in India, Nepal, Myanmar….inderdaad ook al word het je altijd sterk afgeraden, ik kan er niets aan doen als ik die lieve snoetjes zie. Wat een leuk idee trouwens om ze te fotograferen!!!

 2. Eva 7 april, 2015 at 12:23 Beantwoorden

  Aaaaaaah leuk! Mijn nieuwe favoriete rubriek. Ik houd van katten en kan ze ook nooit niet aaien op vakantie. Zo ben ik in Turkije vrienden geworden met een whiskas katje, hij kwam altijd bij me liggen en na de vakantie wilde ik hem het liefst meenemen. Dieren zijn zo leuk <3

 3. Marieke 7 april, 2015 at 12:42 Beantwoorden

  Ik was 2 weken geleden in Porto en daar hadden ze een stukje kattenland! We kwamen er per ongeluk, doordat we weer eens van de paadjes afweken. Er waren allemaal kleine hutjes gebouwd voor katten en er liepen er wel een stuk of twintig! Zo lief!

 4. Ester 7 april, 2015 at 13:19 Beantwoorden

  Ik heb het gevoel dat Griekenland sowieso een kattenparadijs is. Overal z je ze! In kreta ‘adopteerde’ ik als kind twee kittens die ik hele ochtenden knuffelde en melk gaf (gekocht van mijn zakgeld, hihi). Hier in peru weinig katten maar heel veel honden. Tijdens onze drie dagen trek in de bergrn volgden twee honden ons de hele trek, heel loyaal.

  • Laura 7 april, 2015 at 13:23 Beantwoorden

   Jaaa, ik kan me dat ook nog herinneren van de tijd dat ik op Kreta woonde. Honden zijn ook lief! In Nepal hadden we hetzelfde. Ontzettend veel honden op straat, maar goed gevoed en heel loyaal!

 5. Simone | Paper Travels 7 april, 2015 at 14:13 Beantwoorden

  O ja dat is zooooo leuk! Ik heb hetzelfde, ben volledig kattengek… ;) En die laatste lijkt echt sprekend op onze Humphrey.. Jammer genoeg hadden we de afgelopen reis in Indonesie ook veel hele zielige katjes en dat vind ik dan echt verschrikkelijk…!

 6. Taina 7 april, 2015 at 14:40 Beantwoorden

  Jaaa wat een leuke rubriek! Ik kan geen genoeg krijgen van mooie dierenfoto’s en met name katten. Het liefst wil ik ook altijd elke kat aaien die ik tegenkom, maar ik ben vaak ook een beetje bang dat ze me gaan volgen en dan hun huisje kwijt raken. Wist je trouwens dat 22 april de eerste kattencafé in Nederland opengaat? Kopjes in Amsterdam;)

  • Laura 7 april, 2015 at 14:59 Beantwoorden

   Haha, jeej! Haha ja, daar ben ik ook wel eens bang voor, maar dat raken ze zo snel niet! De kat van mijn schoonouders liep zo’n 10 kilometer terug naar z’n oude huisje. EN JAAA! ZO’N ZIN IN! :)

 7. Nikki 7 april, 2015 at 14:51 Beantwoorden

  Ooohhja, dat doe ik ook altijd. Wil ze dan ook altijd allemaal mee naar huis nemen. In Istanbul zaten heel veel prachtige langharige katten tactisch opgesteld bij döner- en baklavatentjes <3

 8. Lizet 7 april, 2015 at 18:42 Beantwoorden

  WAT EEN LEUK ARTIKEL! Ik moet ook alles aaien. In ZA liep dat al helemaal uit de hand toen ik constant achter dassies aan rende, een pinguïn naar me blies (als een kat), omdat ik te dichtbij kwam en een leeuw van 6 maanden me bijna aanviel, haha. Katten zijn dan nog wel een van de veiligere opties. ;) (al heeft er ook wel eens een kat in mijn been gehangen toen ik die wilde aaien)

  Mooie foto’s ook! En die kat op dat dak is echt een baas.

 9. Natasja 9 april, 2015 at 18:01 Beantwoorden

  Aaaah, sinds ik zelf twee katten heb, vind ik elke kat op straat naast schattig ook heel zielig want op straat en alleen en gussie, dat kan mijn kattenmoederhart helemaal niet aan :’)

Post a new comment

Lees ook: