TRAVEL / De Filipijnen: duizend verborgen eilanden – Bacuit Archipelago, El Nido, Palawan

64

Weten jullie nog dat ik een liefdesbrief schreef aan El Nido? Dat prachtige dorpje in het noorden van het Filipijnse eiland Palawan? Ik kan daar natuurlijk weer op inspelen. Zeggen dat El Nido geen seconde minder in mijn hoofd blijft zitten als toen ik die lange brief schreef. Me des te meer beseffen hoe fenomenaal mooi het er is. Fluisteren dat ik nog steeds verliefd ben op zijn grillige vormen met messcherpe randen, op zijn baaien met verborgen witte stranden, op alle tinten azuurblauw water. Hoe ik nog steeds smachtend klaar zit om in de boeien geslagen te worden. Ik zou ook een nieuwe liefdesbrief kunnen schrijven. Ik krijg er namelijk nog steeds blosjes van.

Ik heb in mijn vorige brief een belofte afgelegd. “Je bracht me naar een hoogtepunt. Dat hoogtepunt bestond uit de boottochten langs je vele onbewoonde eilandjes. Dat zal ik ze later laten zien, ik beloof het je. Dat verdient een eigen verhaal. Ik heb je op je mooist vastgelegd, daar buiten in het azuurblauwe water. Maar eerst deel ik je ware aard, El Nido. Ik laat je zien, gewoon zoals je bent. Een prachtig, bijna onbereikbaar dorpje met gelukkige mensen, een sfeer waarmee je ze om je vinger windt en waanzinnige, waanzinnige, waanzinnige natuur.”

Die eilandjes verkenden wij per boot. De Bacuit Archipelago. Ik ga geen nieuwe liefdesbrief schrijven, hier zijn immers geen woorden meer voor. Kijk maar gewoon. Ik hoop op een dag dat je deze plek zelf mag ontdekken. Het is een speeltuin, met ontelbare verborgen eilandjes, maar wel één van de mooiste die ik ooit heb gezien. En als je het na het zien van deze foto’s nog niet gelooft, plaats ik de reisfilm over Palawan die we er maakten ook nog maar eens. Droom maar gewoon even weg.

El Nido Palawan

IMG_0377

El Nido Palawan

El Nido Palawan

El Nido Palawan>

El Nido Palawan

El Nido Palawan

El Nido Palawan

El Nido Palawan

El Nido Palawan

El Nido Palawan

El Nido Palawan

El Nido Palawan

El Nido Palawan

El Nido Palawan

[youtube=http://youtu.be/yyz4T3mhvf4&w=900&h=512&rel=0]
Azië, Beach Life, De Filipijnen, DESTINATIONS, Nature, Palawan, TRAVEL, Travel Category, Travel Stories

Leave a reply

64 comments

 1. Debby 6 oktober, 2014 at 16:56 Beantwoorden

  Ohh wat een heerlijke foto’s zeg! Ennuh, ik ben even te lui om de geschiedenis te gaan doorzoeken en ik voel me echt heel dom, enig idee waarom het een Spaanse naam heeft?

 2. Vanessa 6 oktober, 2014 at 17:00 Beantwoorden

  Jaaaa ik verheug me zo op januari!!! Tel nu al af. Ik herken me hier zo in. Op reis ben ik al een paar keer verliefd geworden. Vaak heb ik heimwee naar een plek waar ik niet vandaan kom. Als het me overvalt dan kan ik best een traantje laten

 3. Kim 6 oktober, 2014 at 20:46 Beantwoorden

  Prachtig! Het ziet er echt zo mooi en rustgevend uit, wat een heerlijke plek! Wauw. En je filmpje is ook echt weer geweldig mooi gemonteerd en gefilmd. Echt heel gaaf!

 4. Let's travel and see 7 oktober, 2014 at 07:52 Beantwoorden

  Wat is het mooi he, daar! Ik heb ook zo’n heimwee naar dit mooie stukje Filipijnen, soms denk ik wel eens zal ik niet gewoon teruggaan om t gewoon allemaal nog eens te beleven? Het feit dat er nog zoveel mooie andere plekken zijn waar ik nog niets van gezien heb houd met tegen..

  • Laura 7 oktober, 2014 at 08:23 Beantwoorden

   Herkenbaar! Ik heb dat echt werkelijk met alle plekjes en steden op aarde. Ik heb bijvoorbeeld zelfs 8 jaar geleden in Londen gewoond en ben nog steeds niet terug geweest, omdat ik dan toch weer kies voor een nieuwe ontdekking. Soms moet je dat gewoon doen, ik zou ook graag weer eens terug willen gaan!

 5. Esmeralda 7 oktober, 2014 at 08:18 Beantwoorden

  Wat een fantastische foto’s weer Laura! Ik wil er ook dolgraag heen! De film had ik al eens gezien en weer opnieuw bekeken. Werkelijk prachtig. De muziek past er ook goed bij. Van wie is het nummer?

 6. Kimber 7 oktober, 2014 at 08:52 Beantwoorden

  Wat heb je het geweldig mooi in beeld gebracht! Mijn vader is hier al meerdere keren geweest, maar zijn foto’s hebben nooit echt indruk gemaakt. Jouw foto’s daarentegen… heel mooi. Nu wil ik ook!

 7. Tikva 7 oktober, 2014 at 18:22 Beantwoorden

  Fijne foto’s weer de stranden zijn natuurlijk geweldig! Mijn eigen fijnste herinneren aan het land zijn vooral de walvishaaien en de mensen. Heb je nog plannen om terug te gaan naar de Filipijnen dan?

 8. Marloes 31 maart, 2015 at 11:29 Beantwoorden

  Hi Laura,

  Wat een fijne blog heb je! echt prachtig.
  Wat zou jij aanraden? Filipijnen of Thailand? als je echt zou moeten kiezen? hihi.

  Hoor graag van je, twijfel zo! (we willen 3 weken gaan)

  • Laura 31 maart, 2015 at 12:13 Beantwoorden

   Hoi Marloes! Ah, wat een lastige vraag! Ik denk toch de Filipijnen.
   Thailand biedt meer cultuur (tempels, monniken, etc) en dat mistte ik een beetje in de Filipijnen (katholiek land) maar qua natuur, ongereptheid en stranden zijn de Filipijnen echt vele malen mooier. Wel naar Palawan gaan, dat was zo bijzonder mooi. Er zijn een stuk minder toeristen dan in Thailand, Thailand is al best Westers en vooral heel toeristisch geworden. Maar ook nog steeds erg mooi en het eten is er een stuk beter. Ben je eerder in Azië geweest? De Filipijnen zijn wel direct best pittig reizen, Thailand is een fijne kennismaking met Azië. Moeilijk hè? Helpt dit? Haha!

 9. Marloes 1 april, 2015 at 12:21 Beantwoorden

  Aaah Bedankt voor je bericht.
  Ow, maakt het niet makkelijker nee, haha. Vorig jaar hebben wij voor het eerst een grote reis gemaakt, Bali, Gili eilanden en Lombok, Oh was zo geweldig! Vandaar dat we weer een mooie reis willen maken.
  Waardoor ik twijfel; Thailand waar we bang voor zijn , te toeristisch, vonden we nu ook op de Gili’s en sommige plaatsen in Bali. Maar wel heerlijk eten en ook mooie eilanden (denk ik he hihi) en Filipijnen, omdat het zo mooi schijnt te zijn en wij het fijn vinden dat het niet zo toeristisch is. Maar misschien is het te rustig (te weinig te doen?) is het eten niet lekker? of minder dan in Thailand? OW! Maar wel heerlijk om sowieso al mee bezig te zijn! <3

  • Laura 1 april, 2015 at 12:51 Beantwoorden

   Ooooh, dan zou ik voor de Filipijnen kiezen! :) Ik heb trouwens twee films gemaakt over de Filipijnen, heb je ze gezien? Misschien krijg je dan een idee! Het eten was prima hoor, maar niet zo goed als in Thailand. Maar de Filipijnen zijn zeker meer bijzonder! En er is genoeg te doen, maar op andere vlakken :)! Jaaa, voorbereidingen zijn zo leuk! Laat je me weten wat je beslist? Vind ik leuk!

 10. site 14 september, 2015 at 21:25 Beantwoorden

  There are books, home study courses, workshops and other means
  of information, to gain the knowledge required to become the alpha leader.

  It also has LED flash that illuminates when the need arises.

  With the new Jelly Bean, you will be able to expand notifications and get
  a preview on the recent e-mail message.

  I think this is one of the most significant info for me. And i am glad reading your article.

  But wanna remark on some general things, The
  site style is great, the articles is really great : D.
  Good job, cheers

 11. Aquila 11 oktober, 2015 at 05:39 Beantwoorden

  oa mede dankzij jouw enthousiaste info op je website hebben we recentelijk een ticket geboekt voor de filipijnen. Het plan is om in ieder geval naar Palawan te gaan, maar ik vroeg me af of het mogelijk is om met het vliegtuig van Palawan naar Bohol te gaan.
  Aquila

  • Laura 12 oktober, 2015 at 09:36 Beantwoorden

   Hi Aquila, wat super leuk om te horen. Het is er echt heel erg prachtig. Ik ben benieuwd hoe je het gaat vinden, wanneer vertrek je? Je kan niet direct naar Palawan vliegen. Wij hebben de fast ferry naar Cebu genomen (eiland boven Bohol, ook erg mooi!) en vanaf daar vlieg je naar Puerto Princesa op Palawan. Succes en als je meer vragen hebt, vind ik leuk!

 12. Aquila 13 oktober, 2015 at 07:45 Beantwoorden

  Ja, inderdaad. We starten in Palawan. Heb de vlucht Manila-Puerto Princesa al geboekt. Had dezelfde vraag ook al op Thorn Tree gesteld, en dezelfde tip gekregen die jij geeft: Eerst naar Cebu en dan de boot naar Bohol. Kijken er erg naar uit. Mocht je nog goeie tips hebben ivm overnachtingen, dan hou ik me aanbevolen.

Post a new comment

Lees ook: