TRAVEL / De allermooiste stranden van Zakynthos, Griekenland

67
Naviago Beach

Zakynthos, wat ben je mooi! Een tijdje terug ontdekte ik het prachtige Zakynthos en nog steeds is het dé zonbestemming in Europa waar ik het nog vaak over heb. Ik wil echt eens terug en goed nieuws: dat kan weer! Het is zo fijn, reizen komt steeds een stukje dichterbij. Daarom deel ik nog eens graag dit artikel over de mooiste stranden van Zakynthos, want het blijkt nog steeds zoekwoord nummer #1. Zo leuk om te zien! In vijf dagen heb ik het eiland uitgespeeld en ik zet mijn mooiste strandontdekkingen op een rijtje: de allermooiste stranden van Zakynthos.

Naviago Beach

Denkend aan Zakynthos zie je vanzelfsprekend deze bekende zonsondergang voor je. Ook ik kan het niet laten en rij de eerste avond direct naar het noorden van het eiland om te kunnen genieten van het prachtige uitzicht op dit idyllische plekje. Het scheepswrak en de rotsen kleuren langzaam oranje en ik wankel langs de diepe afgrond om het perfecte plaatje te kunnen schieten. Waanzinnig.

Naviago Beach Naviago Beach

Dafni Beach

Dit rustige strand in het zuidoosten van het eiland is niet erg bekend bij toeristen. Per toeval volg ik een onduidelijk bordje en rijd ik via een onmogelijk kronkelend zandpad door de bergen naar beneden. Behoorlijk spannend, maar de doodsangsten waard. Het is een prachtig strand met betoverend uitzicht op het beschermde eiland Pelouzo. Dafni maakt deel uit van het Nationale Marinepark en is één van de belangrijkste nestplaatsen voor de Caretta Caretta schildpad. 
Dafni Beach Dafni Beach

Porto Limnionas

Porto Limnionas is een prachtige baai aan de westkust, bereikbaar door wederom een offroad track vanuit het binnenland. Het is eigenlijk geen strand, maar een inham in de steile rotsen.Er is een taverne met een aantal ligbedden en overheerlijke (goedkope!) Griekse delicatessen. Via een uitgehakte trap in de rotsen kom je bij een waanzinnig blauwe lagune. Je kunt er snorkelen en al zwemmend de donkere grotten verkennen. Een prachtige plek waar ik een beetje verliefd op ben geworden.

Porto Limnionas Porto Limnionas Porto Limnionas

Porto Roxa

Wanneer je richting Porto Limnionas rijdt en koppig de verkeerde zanderige afslag neemt kom je uit bij Porto Roxa. Het is hier vrij verlaten, maar oh zo mooi. Er is een prachtige lagune, de vissersbootjes dobberen vredig in het helderblauwe water en er is een springplank. Daarnaast is er een plek op de rotsen waar je heerlijk kunt vertoeven op hangende bedden. Viel er zelfs even in slaap. Fijn.

Porto RoxaPorto RoxaPorto Roxa

Cameo Island

Cameo is een klein eilandje voor de zuidkust van Laganas. Het is een privé eiland en je betaalt €4,- entree (maar dan krijg je wel een drankje!) en de sfeer is er fantastisch. Het eiland is vanaf de kust bereikbaar via een lange houten trap over het water. Ik vind het zo mooi dat ik eerst vier keer op en neer loop voor ik voet zet op het eiland. Er is een klein strandje waar je kunt zwemmen en snorkelen terwijl boven je lange witte doeken in slowmotion lijken te wapperen in de wind. Idyllisch, niet? Overdag is het een rustige plek waar je kunt genieten van een drankje en een duik, in de avond verandert de plek regelmatig in een outdoor club. Ik ben fan. 

Cameo Island Cameo Island Cameo Island

Xigia Beach

Een bijzonder kiezelstrand in het noorden van het eiland. Rijdend over kronkelende wegen met prachtige vergezichten stuit ik bij toeval op dit strand, dat verborgen ligt tussen de kliffen in een kleine baai. Vanuit de rotsen stroomt er collageen en zwavel in het zeewater (goed voor je huid!) en dat maakt deze plek bijzonder. Het water kleurt bijna melkachtig in de zon en het is er ongerept mooi. Genieten.

Xigia Xigia Xigia

Marathonisi

Dit kleine paradijselijke eilandje ligt in de baai van Laganas en is een beschermd gebied van het National Marine Park. Ik huur een (turquoise!) speedboat en vaar rondom dit bijzonder mooie eilandje. We nemen een duik in het kristalheldere water en bewonderen dit prachtige eiland. Een bootje met snacks & drankjes dobbert in het water langs de enige witte strip zand op het eiland: Marathonisi beach. De ideale plek om rustig te kunnen zonnen en zwemmen. 

Marathonisos Marathonisos

Keri Caves

Met een gehuurde speedboat (tip!) verken ook de zuidwest kust van Zakynthos en een goed alternatief voor de toeristische Blue Caves zijn de Keri Caves. Ik vaar langs bijzondere natuurlijke bruggen en grotten en er zijn talloze verlaten witte strandjes waar je kunt aanleggen. Een paradijselijke plek op dit eiland.

Keri Caves Keri Caves Keri Caves

En, lijkt dit je wat?

Beach Life, DESTINATIONS, Europa, Griekenland, Nature, TRAVEL, Travel Category, Travel Stories, Travel Tips & Inspiration, Zakynthos

Leave a reply

67 comments

 1. Sacha | health-island.nl 2 juli, 2015 at 14:36 Beantwoorden

  Prachtig! Zakynthos is mijn droombestemming, ik wil er samen met mijn vriend trouwen, wonen, onze kinderen laten opgroeien en oud worden. Een jaar niet naar Zakynthos, is een jaar niet geleefd! ;) Kalamaki beach (vlakbij Laganas) is ook een aanrader. Het strand is niet heel boeiend, maar er liggen wel overal eieren. Op Kalamaki beach komen ‘s avonds de schildpadden aan wal om deze te leggen. Als je daar gaat snorkelen zul je gegarandeerd schildpadden tegenkomen!! In Kalamaki hebben ze ook een bar in een grot. Daar kan je heerlijk afkoelen en genieten van een cocktail!

  Oh ik hou van Zakynthos!
  Nu houd ik er over op! ;)

  • Laura 2 juli, 2015 at 15:56 Beantwoorden

   Haha! Ik heb ze niet gezien. Alhoewel, de stranden in het noordoosten vond ik minder, en Laganas ook. Maar ook het binnenland is prachtig, vol Griekse dorpjes, bloemen, olijfbomen en ruïnes. :)

 2. Jessica 2 juli, 2015 at 19:36 Beantwoorden

  Wat maken jullie toch altijd verrukkelijke foto’s! En wat hebben jullie heerlijke stranden bezocht, zucht… Ik vond het noordelijke punt van het eiland ook zeer mooi + je kon daar geweldig klif springen!

 3. Simone 2 juli, 2015 at 21:42 Beantwoorden

  Ja Zakynthos is een fijn eiland! Wij zijn er geweest in de tijd dat ik nog niet alle namen opschreef van plekjes maar ik herken er wel een hoop. :) Mooie foto’s weer!

 4. Liesbeth | Wacca 5 juli, 2015 at 13:59 Beantwoorden

  Waw, fantastische stranden en foto’s!
  Wij huren doorgaans een auto op vakantie, geeft je veel vrijheid e?! :) Elke reis ontdekken we wel stranden en plekken waar we anders nooit zouden komen, en laat het nu net die plekken zijn die een vakantie afmaken.
  Eens een speedboat huren ziet er ook wel enorm tof uit! Waarschijnlijk geraak je dan op nog op plekken waar je met de wagen / te voet nooit geraakt?!

 5. Sheelagh 7 juli, 2015 at 12:11 Beantwoorden

  Als ik dit soort dingen zie ben ik altijd verbaasd en blij tegelijk dat je dit ook zo dichtbij Nederland kan vinden! Ik ben al op heel wat Griekse eilanden geweest maar Zakynthos staat nog op de to-do list. Fantastische foto’s!

 6. Marcella 31 juli, 2015 at 19:15 Beantwoorden

  Wat een onwijs mooie stranden zeg! Ik ben jaaaaren geleden op Rhodos geweest, maar ik moet echt een terug naar Griekenland om nog veel meer mooie plekken te ontdekken! Dit lijkt me ook een fijne plek om in het voor- of najaar naartoe te gaan!

 7. Lizet 10 augustus, 2015 at 18:51 Beantwoorden

  Oooh. Mijn. God. En dan denk je dat je nog zoveel ver weg moet ontdekken, zijn dit soort paradijselijke taferelen ook gewoon om de hoek. Ik krijg er stress van.
  (PS. Boat Babe!)

 8. Denise - Follow my footprints 28 april, 2016 at 09:57 Beantwoorden

  Ja, het lijkt me zéker wat, en daarom ga ik ook. Ook met Corendon toevallig. Het eiland stond niet op mijn lijstje (ik dacht altijd dat het heel toeristisch was, maar dat is -op bepaalde badplaatsen na wellicht- overduidelijk onterecht), maar ik ben echt gevallen voor de mooi gelegen accommodatie waar ik verblijf. En ja, ik hoop ook zeker een paar mooie strandjes te ontdekken, als dat lukt, want ik ben aangewezen op bussen of tripjes ter plekke. De meeste stranden had ik al op een lijstje gezet inmiddels, maar toch mooi ze ook bij jou nog een te zien, in jouw stijl. :-).

 9. Laura 24 augustus, 2016 at 14:24 Beantwoorden

  Hoi! Wat ziet dit er moooi uit. Ik wil met mijn ma op examenreisje, maar nu is de vraag Santorini of Zakynthos. Ben jij in Santorini geweest? Wat zou je dan aanraden? Liefs

  • Laura 24 augustus, 2016 at 19:01 Beantwoorden

   Ja, ben ik! Santorini is heel mooi en bijzonder. Stuk kleiner. Maar waanzinnig mooie gebouwen. Zakynthos heeft meer natuur en verschillende stranden (leuk om auto te huren). En ook lieve Griekse dorpjes! Lastige keuze, haha! Santorini lijkt me leuker voor een stelletje denk ik :)!

   • Denise 25 augustus, 2016 at 06:53 Beantwoorden

    Ik kreeg een melding van de reactie, dus ik was benieuwd wat je zou antwoorden. Ik ben het met je eens: lastige keuze. Het zijn twee zulke totaal verschillende eilanden! Santorini is vooral bijzonder vanwege de mooie huisjes tegen de kraterwand (caldera), de unieke zonsondergangen en de bijzondere sfeer, Zakynthos is meer een echt vakantieeiland in de zin van mooie stranden en dergelijke.

 10. marije 27 maart, 2017 at 06:36 Beantwoorden

  Wauw wat een prachtige fotos! Wij gaan eind mei naar Zakynthos 10dagen en willen voor 1 dag een auto huren. Welke stranden raad jij aan om echt naar toe te gaan??

  • Laura 27 maart, 2017 at 16:55 Beantwoorden

   Hoi! Tien dagen, wat heerlijk. Ik zou eigenlijk gewoon voor 3 dagen een auto huren en alle stranden bezoeken. Het is het zo waard en een auto huren is goedkoop! Wij hebben dit in 4 dagen gedaan. Naviago Beach is een uitzicht dat niet te missen is. Mijn favoriete strand om te chillen is Porto Limnionas (al dan niet echt een zandstrand), Cameo Island (als je in het zuiden slaapt is er geen auto voor nodig) en Xigia Beach!

 11. Vivienne 18 september, 2017 at 07:15 Beantwoorden

  Leuk! Fijn dat je strandjes tipt die niet overal in flyers worden genoemd. Ik ben nu op zakynthos. Gisteren bij Xigia geweest.

  Vandaag wil ik denk wel een van jouw genoemde strandjes noemt zoals port roxa.

  Groetjes Vivienne

Post a new comment

Lees ook:

MINDSTYLE / Bucket list

In een ver verleden, op mijn oude blog, heb ik eens een bucket list voor mezelf gemaakt. Inmiddels zijn we een aantal jaren verder en ...