TRAVEL / Europa: Brugge

19

Een uitstapje in de buurt, maar daarom niet minder interessant. Als verrassing heb ik een weekend Brugge geregeld (jubileumweekend!). En wat een geweldig leuke stad is dit. Wat een sfeertje. We hebben echt genoten, zelfs het weer zat ondanks slechte berichten mee. We sliepen in het Parkhotel, een prima hotel. Beetje suf. Ik was zo slim om te vergeten dat het Pinksterweekend is en alles zat al vol. Kwam ik achter nadat ik de bus had geboekt. Blond zullen we maar zeggen.

Brugge is een historische stad en heeft prachtige architectuur, romantische straatjes, mooie kerken, heerlijke parken en uiteraard: Belgische biertjes. Ook heeft Brugge een ruim aanbod aan vintage winkels en andere bijzondere winkeltjes. Zo liep ik de hele dag door de straten met een schilderij. Leer jullie mij kennen in dit geval. Zaterdag hebben we de hele dag bijzondere winkeltjes bezocht met af en toe een Belgisch biertje of een Vlaams frietje tussendoor. Een paar tips:

Think Twice” aan de St. Jacobsstraat, een vintage winkel met kleding, schoenen en andere accessoires. Erg leuke winkel met elke dag nieuwe items. Ik heb heel wat gepast maar besloot een andere keer in de toekomst maar eens in te slaan en ben er uitgelopen met een leuke retro pet, maar ze hebben echt erg leuke vintage items.

Madam Mim aan de Hoogstraat. Eveneens een vintage winkel met alle leuke spulletjes die je op een rommelmarkt kunt vinden verzameld! Leuke kleine interieur items, kleding en accessoires.

The Lodge Bruges is een prachtige kledingwinkel aan de Langestraat.Wij werden binnengetrokken door de fantastische vintage styling, maar ze verkopen voornamelijk erg gave herenkleding. De inrichting is fantastisch. We hebben een interessant gesprek gehad met de eigenaar (met retro snor!). Ze zijn net open, dus een vermelding waard!

Depot d’o aan de Ridderstraat is een fantastische interieurwinkel met bizarre items. Helemaal mijn ding, en zeker de jouwe als je van bijzonder interieur houdt.  Een kijkje waard!

En als laatste tip hebben we een een hilarische avond gehad in het laatste bruine kroegje van Brugge: het Brugse Beertje in de Kemelstraat. Met 20 mensen is het vol, maar ze hebben er 300 soorten bier en er hangt echt een historisch, gezellig sfeertje.

Zondag scheen de zon volop en hebben we fietsen gehuurd en zijn we random gaan fietsen, volgens mij hebben we heel Brugge gezien (inclusief alle terrasjes waar we wederom lekker bier hebben gedronken en van kaasplankjes hebben genoten). En natuurlijk namen we nog wat heerlijke chocolade mee van de beste chocolaterie in Brugge: Chocolate Line.

287

285

282

281

280

279

277

276

275

274

272

270

België, Brugge, Citytrip, DESTINATIONS, Europa, TRAVEL, Travel Category, Travel Stories

Leave a reply

19 comments

Post a new comment

Lees ook: