TRAVEL / Een briefje aan magisch IJsland

44
Ijsland

Lief, magisch IJsland,

Wat een verrassing. Jij, maar ook het feit dat ik al even kennis mocht maken met je voordat onze echte reis begint. Dat had ik niet verwacht, en daarom heb ik er des te harder van genoten. Al was het kort, zelfs in één dag begrijp ik waarom reizigers zo geraakt worden door je. Waarom je ze meeneemt. Waarom het voelt alsof je op een andere planeet dwaalt. Alles heeft hier een andere dimensie. Aarde. Wat zijn je mensen mooi, trots, vol humor. Wat zijn je grillen grillig, je wateren wild en je wolken onvoorspelbaar. Ze noemen je niet voor niets magisch. Je landschap is een mix van fenomenale verschijnselen. Vulkanen en vuur, sneeuw en ijs, zwarte stranden en warme geisers, witte valleien en kleurrijke dorpjes.

Het voelde alsof ik me aan het einde van de wereld bevond. Het voelde anders. Geen enkele plek is zoals jij, IJsland. Niets. Na al mijn reizen is het mooi om te kunnen zeggen dat je niet te vergelijken bent met al dat wat ik al heb gezien op deze wereld. Intrigerend. Ik ben zo nieuwsgierig geworden naar je. Het smaakt naar meer. Je lonkt. Ik schudde handjes met je waanzinnige Gullfoss waterval, mysterieus gehuld in mist. Ik verbaasde me over je warme poelen. De geisers van Geysir. Ik knuffelde een IJslander en genoot van je verrassende keuken. Ik reed over eindeloze wegen van ijs, door een wit landschap dat me bleef verbazen.

Het nieuwe vliegtuig van Icelandair, de Hekla Aurora, liet me van dichtbij kennis maken met je mooie vormen. Ze vloog een rondje langs je kust terwijl het noorderlicht aan de binnenkant van het vliegtuig schitterde. Wat is ze mooi, je nieuwe trots. Ze staat voor wat jou zo bijzonder maakt.

Het echte noorderlicht liet je me nog niet zien. Ik vergeef het je, ik ben het met je eens dat het daar nog niet de tijd voor is. Dit was een klein voorproefje op onze echte ontmoeting. De volgende keer schudden we meer handen. Langer. Wellicht een warme knuffel. Ik zie je snel, IJsland.

Note: Icelandair vliegt zeventien keer per week naar IJsland. Icelandair richt zich naast reizigers met bestemming IJsland ook op reizigers die doorvliegen naar de Verenigde Staten en Canadese bestemmingen. Je hebt de mogelijkheid om zonder toeslag op het ticket een stopover van maximaal zeven dagen op IJsland te maken. Een retourticket Amsterdam – Reykjavik begint vanaf €340,- per persoon.

IjslandIjsland Ijsland Ijsland

Ijsland
Ijsland
Ijsland
Ijsland Ijsland Ijsland Ijsland

Ijsland Ijsland

DESTINATIONS, Europa, IJsland, Nature, TRAVEL, Travel Category, Travel Stories

Leave a reply

44 comments

 1. Shirley 24 februari, 2015 at 11:45 Beantwoorden

  Van iedere bestemming weet jij alles zo mooi te omschrijven, dat ik overal wel heen wil gaan, haha. En dat terwijl ik eigenlijk niks met IJsland heb. Had. En dat met zoveel bestemmingen waar je bent geweest. Dat is een gave! Ga zo door, dan geniet ik met je mee.

 2. Eleni 24 februari, 2015 at 18:40 Beantwoorden

  Staat heel hoog op mijn to-visit-lijst! Net als dat ik nog heel graag naar het noordelijkste puntje van Noorwegen wil om het noorderlicht te zien <3

 3. Mylène 25 februari, 2015 at 07:47 Beantwoorden

  Kriebels overal bij het lezen van deze post en natuurlijk het zien van de foto’s. Ik kan echt niet wachten tot ik het in de paasvakantie met eigen ogen mag bekijken. Had al zo’n zin, maar hoe jij nu over/tegen IJsland praat, geeft me nóg meer zin. Ik ben zo benieuwd!! <3 En ja, dit is ook een compliment voor jou, wat heb je dit prachtig geschreven/omschreven.

 4. Emma 25 februari, 2015 at 10:33 Beantwoorden

  Oef! Ik wilde er al graag heen maar nu helemaal! De passie spat van je verhaal af! Ik heb al eens door Noorwegen en Zweden gereisd, dat vond ik ook echt magisch! Mooi verhaal!

 5. antonette - we12travel 25 februari, 2015 at 13:30 Beantwoorden

  Ohhh mens wat ben ik jaloers dat je in de Hekla Aurora hebt gezeten haha :-) ik vlieg binnenkort met ze naar IJsland en van de zomer naar Alaska en ik ben nu al duimen aan het draaien dat ik met de Aurora mag vliegen. Enne ja IJsland… het is een virus dat je nooit meer loslaat!

 6. Lizet 26 februari, 2015 at 10:31 Beantwoorden

  IJsland lijkt me zo fantastisch mooi! In de zomer, herfst, winter, lente. Ik zou er denk ik wel vier keer heen willen. Staat ook heel hoog op mijn bucketlist. Fijn dat je na zo’n preview later nog een keer terug mag. En wat een hip vliegtuig! Heel cool. :)

 7. Eva 26 februari, 2015 at 18:39 Beantwoorden

  Ik wilde dit heel graag lezen hoor maar heb het niet gedaan want ik wil zó graag naar IJsland dat ik af en toe op het punt zou staan alles de boel te laten en er het eerste vliegtuig heen te pakken. Dus stop maar even met nog meer over IJsland oke, totdat ik er geweest ben ;)

 8. Rob Jans 3 april, 2015 at 18:34 Beantwoorden

  Dag Laura,
  Je hebt me weer even meegenomen naar IJsland met een poëtische tekst. Prachtige foto’s ook. Jammer dat mist en regen de pret wat drukte…. groeten en succes met je volgende reizen.

 9. Fleur 24 juni, 2015 at 11:53 Beantwoorden

  Prachtig geschreven artikel! Ik ga zelf ook in december voor twee nachten naar IJsland (is dat niet veel te kort?) omdat ik daarna met Icelandair naar New York vlieg. Ik vroeg mij af of je nog tips hebt wat betreft accommodatie en bezienswaardigheden? :) Liefs!

  • Laura 24 juni, 2015 at 12:51 Beantwoorden

   Dankjewel! Wat leuk dat je ook naar IJsland gaat. Jaaa, het is kort, maar IJsland is leuk! Wel duur…Ik was op een perstrip en heb weinig van de stad gezien. Ik zou een dagje de stad verkennen en een dagje naar de Blue Lagoon en eventueel een mooie waterval in de buurt…:) Benieuwd hoe je het gaat hebben!

Post a new comment

Lees ook: