TRAVEL / Belize – Over een meerdaagse zeiltocht, dolfijnen en kamperen op verlaten eilandjes

46
Raggamuffin Tours Belize

Ik vaar op een catamaran door ijsblauw water, turquoise gevlekt door de immer schijnende zon en de mysterieuze dieptes onder het wateroppervlak. Shane, de Belizaan met zijn wilde dreadlocks, zingt ‘REFILL!’ en ik steek mijn glas nog eens omhoog.

Met een glimlach op mijn gezicht tel ik de turquoise vlekken. De kleuren veranderen per golf en mijn gedachten rollen mee. De muziek op de boot maakt me vrolijk. Luister maar, terwijl je met me mee reist.

Dolfijnen, turquoise vlekken en een oase

Mijn haar is één ingewikkelde knoop na een paar zwempartijtjes met de meest mooie vissen, roggen en andere zeewonderen. Achter me een schreeuw, er is weer een vis gevangen. Ik nip aan mijn oneindige rum punch en zie een donkere schaduw door mijn zorgvuldig geobserveerde turquoise vlek dwalen. Ik kruip langzaam naar de rand van de boot en zie plots de neus van een dolfijn. Vol enthousiasme springt mijn nieuwe vriendje met ons mee terwijl de wind de zeilen op laat bollen. In de verte zie ik een klein eilandje opdoemen als een oase in de woestijn, alsof de wereld eventjes op z’n kop staat.

Raggamuffin Tours Belize

Raggamuffin Tours Belize

Raggamuffin Tours Belize

RaggaMuffin-6

Raggamuffin Tours Belize
 
 

Rendezvous Caye

Turquoise vlekken schieten voorbij en de donkere vlek verandert in palmbomen, wit zand lijkt plots licht te geven onder de zon. Het eilandje wordt niet groter. Het is wat het is. Een klein paradijs. Twintig meter wit zand, een paar palmbomen en een stapel palapa’s….

Welkom op Rendezvous Caye, onze eerste slaapplaats.
Raggamuffin Tours Belize
 
 

Kamperen 2.0

We meren aan en ik stap op blote voeten op het zand. Het voelt alsof het zand door blijft golven. Deze dagen leef ik met niets meer dan een badpak, een rok en mijn snorkel. De haarborstel, mascara en telefoon zitten diep verstopt in een tas die ik niet nodig heb.

Op slechts een meter van de rollende golven zetten we ons kleine tentje op. De crew bereidt de catch of the day terwijl ik geniet van mooie gesprekken en heerlijke drankjes tijdens zonsondergang. Na een smakelijk maal, veel drankjes en een hoop gelach kruipen we samen in ons tentje en slaap ik beter dan ik in tijden heb gedaan.

Wakker worden met het geluid van brekende golven is één van de fijnste dingen die er is. Met ontembaar haar kruip ik op de boot en steek ik mijn neus richting zon. Ook deze dag bestaat uit turquoise vlekken, warmte, rum punch, een prachtig koraalrif, het ontwijken van paradijselijke eilandjes en het heerlijke alles van niets doen.

Raggamuffin Tours Belize

Raggamuffin Tours Belize

Raggamuffin Tours Belize

Raggamuffin Tours Belize

Raggamuffin Tours Belize

Raggamuffin Tours Belize

Raggamuffin Tours Belize
 
 

Ragga Caye

Ook Ragga Caye, het tweede eiland waar we slapen, blijkt een tropisch schilderij. Pastelkleurige huisjes op palen zweven boven het water en omlijsten het witte zand. Een haai zwemt langs. Hoe fijn het kamperen ook is, ik heb nog nooit in een huisje boven het water geslapen en gooi mijn snorkel op het bed.

Een adembenemende zonsopgang gooit haar licht door de ramen en ik word langzaam wakker. Ik kan niet wachten om weer op de boot te klimmen en te genieten van deze laatste dag complete rust. Ik heb nog nooit zo snel de stress van thuis thuis kunnen laten.

Raggamuffin Tours Belize

Raggamuffin Tours Belize

Raggamuffin Tours Belize

Raggamuffin Tours Belize

Raggamuffin Tours Belize

Raggamuffin Tours Belize

 
 

Ja.

Het is een must do, deze expeditie in Belize. Eilandhoppen. Snorkelen. Genieten. Slapen op idyllische eilandjes. Het is als een droom en without a doubt de mooiste ervaring die ik heb gehad in Belize.

Over deze onvergetelijke Raggamuffin expeditie

Wat je zojuist voor je zag? De 3-daagse zeiltocht met Raggamuffin Tours vanaf Caye Caulker naar Dangriga in het mooie Belize. Het was mijn lievelings in Belize, een onvergetelijk avontuur en ik heb heimwee.

Beach Life, Belize, Centraal-Amerika, DESTINATIONS, Hotspots, Must Sleep, Nature, Outdoor Adventure, TRAVEL, Travel Category, Travel Must Do's, Travel Stories, Verenigde Staten

Leave a reply

46 comments

 1. Eva 15 februari, 2017 at 21:55 Beantwoorden

  Oh wauw wauw wauw! En wat fijn dat er al zo snel een post over Belize is. Ik kon niet wachten om te lezen (en te horen!!) hoe het was. Wat ziet het er geweldig uit, vooral Ragga Caye lijkt wel uit mijn dromen weggelopen <3

 2. Kim 15 februari, 2017 at 22:00 Beantwoorden

  Ik vond je instagram plaatjes met de boot al zo mooi en joepie, nu is er weer een echt Laura-verhaal. Heb ze gemist en heb er van genoten. Ik droom nog even weg….

 3. Danique 15 februari, 2017 at 22:00 Beantwoorden

  Aaah fantastisch! Wat ziet het er mooi uit! Anderhalf jaar geleden ben ik drie dagen wezen eilandhoppen bij Panama en heb ik ook op eilandjes geslapen waar alleen maar hutjes en palmbomen waren. Een van de beste ervaringen ooit!

 4. Ilona 16 februari, 2017 at 06:34 Beantwoorden

  Ik lees dit artikel in Nederland, als de wind langzaam voorbij suist en de laatste winterse koud mijn handen omsingelt. Maar w-a-u-w; wat een avontuur, Laura. Wat een droom. Een hagelwit strand dat je tenen kietelt, ontelbare eilandjes, mooie momenten en dolfijnen. Dol-fijn. Voor mij is dit wel een van je favoriete belevenissen. Dat er in Belize nog veel meer voor je mogen volgen.

 5. Lotte - scratchingmymap 16 februari, 2017 at 11:14 Beantwoorden

  Heerlijk deze foto’s en verhaal. Toen ik las over het wakker worden en in slaap vallen met het ruizen van de zee, moest ik spontaan denken aan ons tentje op een klein strandje op Koh Rong in Cambodja. Geen weg er naar toe, gewoon strand, het helderblauwe water en het heerlijke gevoel dat niets moet.
  Nooit gedacht dat Belize ZO mooi was!

 6. Lizet van de Kamp 21 februari, 2017 at 20:21 Beantwoorden

  WAUW. Je geeft me een soort heimwee naar een plek waar ik nog nooit ben geweest. Dit soort verhalen (en vooral die foto’s, holy shit) zijn heel gevaarlijk tijdens deze grauwe dagen. Echt prachtig prachtig. (en wat fijn waarschijnlijk om zoiets weer samen te kunnen doen) <3

 7. Eva 26 februari, 2017 at 18:38 Beantwoorden

  Ik heb deze post al drie keer bekeken en gelezen en kan maar niet de woorden vinden hoe ontzettend mooi, gaaf en GOALS dit er uit ziet. Wat prachtig. Wat puur. Wat genieten. Ik wil oooooooook..

 8. Wim 9 februari, 2021 at 09:07 Beantwoorden

  Dag Laura,
  Nadat de pandemie voorbij is en we opnieuw vrij kunnen reizen, zal dit één van de eerste
  bestemmingen worden. De zeiltocht ziet er echt fantastisch uit!

Post a new comment

Lees ook: