TRAVEL TIP / Backpack inpakken

66

As we speak zit ik in het vliegtuig naar Jordanië. Elke reis is anders, dus elke reis vergt andere inpaktrucjes. Maar al met al blijft een backpackreis een backpackreis. Wat neem je mee? Ik begin altijd met bovenstaande chaos.

Mijn backpack is een prachtige Nomad tas van 55 liter. Meer dan genoeg. Daar red ik het een maand, maar ook tien maanden mee. Teveel meenemen is echt een crime, een te grote backpack ook. Ik ben 1.76 en een kilootje of 68 (wat een vrouwelijke openbaringen) en een vuistregel voor het gebruik van een backpack luidt dat je rugzak niet meer mag wegen dan 20% van je lichaamsgewicht. Mijn backpack weegt meestal rond de 8-10 kilo en ik kom terug met meer (souvenirs). Of minder (al je kleding weggeven in Afrika). Verder: koop een backpack altijd in een winkel waar ze er verstand van hebben. De tas moet op je lichaam zitten, en zij kunnen dat precies voor je afmeten en verstellen.

Ik moet zeggen dat ik niet erg veel meer meeneem als ik een maand ga vergeleken met deze keer. Ik neem voor max. een week aan kleding mee (en wat allemaal een beetje valt te combineren) en dan was ik wel ergens óf ben ik gewoon een vieze backpacker. Dit keer gaan we ‘maar’ 8 dagen (we zijn al iets te veel weggeweest dit jaar), maar wanneer ik een maand of langer ga neem ik eigenlijk hetzelfde aantal kledingstukken mee (iets van twee korte broeken, lange rok, midi rok, lange broek, harembroek, paar shirtjes en een warmer tuniekje. Meer dan zat!). Dit keer werd het een ander verhaaltje: Jordanië is een Arabisch land en vrouwen worden geacht kleding over de knie en schouder te dragen. Het is er 40+ graden, maar dit keer geen hemdjes en korte broeken voor mij.

Wat neem ik mee?
Een lange legging, een blauwe batik midi lange jurk mét mouwen, een lange streepjesrok & een lange gele rok, en twee lange broeken. Een tuniekje (ik draag heel graag wit in warme landen, can’t help it), een hemdje voor er onder, drie witte shirtjes met mouwen en een dik zwart vest voor de woestijnnachten. En een bikini. Ik rol alle kleren op in mijn backpack: scheelt ruimte en voorkomt kreukels.

Een verzameling sjaaltjes voor in mijn haar, Keep sneakers en Samsoe&Samsoe slippers, deodorant, zonnebrand en muggenspul en een zak stroopwafels om ons Nederlanders bij de Jordaniërs te vertegenwoordigen.

Electronica. Ik zit nog een beetje in dubio welke camera(s) ik wil meenemen. Werkgerelateerd zal ik de Canon + lenzen het meest gebruiken. Ik ga een analoge onderwatercamera testen en misschien neem ik nog een Canon analoge camera mee. Maar drie camera’s op een week is misschien een beetje overdreven.

Toilettas. Met pleisters, pijnstillers, pil, mini shampoo, wasgel en aftersun, een geurtje, armbandjes/elastiekjes/schuifjes, tandenborstel en tandpasta, BB cream, mascara, wenkbrauwpotloodje en een roze lippenstift voor de feestelijke uitingen.

Handbagage (bijerg lange vluchten neem ik ook tandenborstel, mini deo en mijn eigen koptelefoon mee). Leesvoer, Lonely Planet, paspoort en tickets. En een notitieboekje die ik dus bijna vergeet.

Er staan een paar dingen niet op de foto zie ik, zoals opladers, mijn haarborstel, alles dat ik in alle chaos gewoon ga vergeten (OH EEN HANDDOEK! EN M’N LENZEN- ik typ dit eigenlijk om 00:45 en ik moet echt slapen) én de heerlijke broodjes die ik smeer voor in de trein en tijdens het wachten op het vliegveld. En inbrekers: we hebben oppassers! De poesjes zullen dus geen aandacht tekort krijgen, fijn.

1348

1353

1352

1349

1350

1351

TRAVEL, Travel Gear & Gadgets, Travel In Style, Travel Tips & Inspiration
travel

Leave a reply

66 comments

 1. Natasja 21 september, 2013 at 08:35 Beantwoorden

  Heel handig deze tips, ik moet het nog voor elkaar zien te krijgen dat ik alles in mijn backpack krijg (niet dat ik er al één heb, maar toch ;) ) Ik zie bij je kleding foto 2 ontzettend leuke dingen! Die onderste broek met ruitjes en het tuniekje rechtsbovenop.. mag ik vragen waar deze van zijn?

  • Laura - what about her 21 september, 2013 at 09:45 Beantwoorden

   Haha, drama is dat altijd. Zeker voor zo lang, maar eigenlijk maakt het niet uit of je een week of een paar maanden gaat ben ik achter. De broek is van C&A, nu voor een tientje! Tuniekje is al paar jaar oud, van de Primark. Blijft favoriete reistuniekje! :)

 2. Ayla 21 september, 2013 at 08:53 Beantwoorden

  Ohhh lijkt me zo moeilijk als je langere tijd weggaat om toch weinig in te pakken! Ik hoop dat je het niet te warm krijgt met al die lange kleding in Jordanië. Veel plezier op vakantie (en ben nog steeds verliefd op je keep schoenen)

 3. Debby 21 september, 2013 at 09:20 Beantwoorden

  Wat een leuke post! Jij mag me helpen met inpakken straks hoor :’) ik vind het wel moeilijk om te gaan kiezen wat ik mee moet nemen. Jij bent er een pro in :D. Maar geez, geen hemdjes, wow. Succes! En die stroopwafels, geniaal <3. Misschien kun je ginds nog een kek badpak op de kop tikken ;)

 4. Claire 21 september, 2013 at 09:22 Beantwoorden

  Wat een handige tips, jij als geleerde weet wel hoe je moet inpakken! En daar moet je naar luisteren.. Heel veel plezier en mooie momenten beleven in Jordanië! En we zien graag de volgende posts.. En die aztec rugzak is zeker leuuuk!

 5. Eva 21 september, 2013 at 12:39 Beantwoorden

  Ik pak ‘m altijd veel te vol in. Die vuistregel van 10% van je gewicht is misschien wel een goede om te onthouden, scheelt een hoop gesjouw ;)
  En inderdaad: oprollen! Zo handig en alles wordt er een stuk kleiner door, ideaal!

 6. Karlijn 21 september, 2013 at 15:28 Beantwoorden

  Zelf heb ik nog nooit gereisd met een backpack. Maar bij alle reizen die op mijn wensen lijstje staan, heb ik wel een backpack nodig. Handige tips. Ik ben altijd zo slecht in het selecteren van kleding, terwijl ik vaak toch in hetzelfde loop (bah;p) Heel veel plezier. Ik hoop dat je lekker veel foto’s maakt zodat wij een beetje met je mee reizen :)

 7. Gwen (@Spaceinvadersz) 21 september, 2013 at 15:30 Beantwoorden

  Ik ben juist een persoon die liever 3 volle koffers meeneemt dan 1, ook al ga ik maar een week weg. Ik denk dat ik het echt zou moeten ‘leren’ om weinig mee te nemen als ik zou gaan backpacken. Maar aan de andere kant lijkt het me wel heel gaaf :)

 8. Michelle @ The World is a Book 21 september, 2013 at 20:16 Beantwoorden

  Haha herkenbaar! Ik neem voor een week ook evenveel mee als voor 2 maanden. Bizar eigenlijk ;) En die pleisters zijn leuk; die heb ik ook! Mijn backpack was vorige keer 13 kg en dat vond ik al heel knap van mezelf. Dus respect voor jouw 8-10! Have so much fun, geniet geniet geniet en ik kan nu al niet wachten op je foto’s en verhalen! X

 9. Anouk 22 september, 2013 at 18:28 Beantwoorden

  Wat een leuke tas!!! En hele fijne tips. Iemand met ervaring kan je zoveel leren. Daar ga ik jou en een aantal andere bloggers nog eens mega dankbaar voor zijn. Ik wens je heeeeel veel plezier, succes en vooral veel WAUW momenten toe;)!

 10. junglefrog 22 september, 2013 at 21:44 Beantwoorden

  Gek is het wel… Ik neem altijd meer mee als ik kort weg ga, als wanneer we langer gaan… Denk
  er ook beter over na, want het moet praktischer enzovoort. Het grappige is dat ik net een stuk aan het schrijven ben op mijn blog over inpakken! Goede reis!

 11. Eva 22 september, 2013 at 23:32 Beantwoorden

  Ik ben best goed in weinig kleren meenemen (een beetje vies is niet erg), maar ik ga nooit op reis zonder een boek. Of twee. Tegenwoordig heb ik een e-reader, maar ik ben door Argentinië gereisd met 8(!!!!) boeken in m’n tas. Nou ben ik wat langer en zwaarder dan jij, maar het was alsnog idioot. Bibliofiel. Ik heb ze wel allemaal gelezen, dat dan weer wel.

  Hopelijk heb je een geweldige reis, ik kijk uit naar je verhalen! (en, zoals je ziet, ben ik weer online!)

 12. Eline 23 september, 2013 at 08:37 Beantwoorden

  Wat ik zelf altijd super handig vind is om je spullen in plastic tasjes in je backpack te stoppen… Een tasje voor sokken, ondergoed, broeken/rokken, bovenkleding, schoenen, etc. Niet alleen blijven je spullen schoon en droog mocht je rugzak toch op de een of andere manier nat worden, het is ook een stuk georganiseerder. Veel makkelijker om alles te vinden.

 13. Nomad 12 oktober, 2015 at 12:46 Beantwoorden

  Ha Laura!

  Wat leuk, deze blog over ‘wat allemaal mee te nemen’.
  En natuurlijk nog leuker om te zien dat je zo blij bent met je Nomad backpack!

  Het is altijd mooi om mensen met een enorme passie voor reizen te zien/volgen en spreken.
  We hebben het idee dat je deze tas al een poosje gebruikt en willen voorkomen dat je straks met een kapotte tas op pad moet..
  Daarom willen we je bij deze graag een nieuwe Nomad backpack aanbieden!

  Keep up the good work & enjoy the adventure.

  We hebben contact!
  Groeten van het Nomad team.

  • Laura 12 oktober, 2015 at 21:13 Beantwoorden

   Hi there!

   Haha ja, maar volgens mij is er een nieuw team en weten jullie niet helemaal wie ik ben? Ik heb anderhalf jaar freelance alle teksten & gedeeltelijk de communicatie gedaan voor Nomad. Ik heb dus al een hele stapel tassen in mijn bezit. Een nieuwe is daarentegen altijd welkom! :)

   Ik hoor het wel!

Post a new comment

Lees ook: