TRAVEL / Terug uit het Midden Oosten

109

Wauw. Wauw wauw wauw wauw. Ik wil nog helemaal niet thuis zijn. Ik wil het Midden Oosten verder ontdekken. Wat een bijzondere reis was dit.

Het gevoel begon met dankbaarheid door midden in de nacht te stranden op het vliegveld van Amman en door een enorm gastvrije Jordaniër mee te worden genomen naar zijn huis en familie. Het sudderde warm door met drijven in de Dode Zee en rijden door de oneindige woestijnen en Arabische dorpjes. Het mijmerde verder door interessante geschiedenis, intrigerende cultuurverschillen en bijzondere gesprekken met de lokale bevolking. Het stokte even door in een rel terecht te komen en weg te moeten vluchten. Het zweefde vervolgens in ongelooflijk magisch Petra en met de koppige maar bijzondere route die we er namen. Alleen wij en onze gedachten. Het tintelde wanneer we terecht kwamen bij een vrouw die in de bergen van Petra woonde en haar thee met ons deelde. Droomde verder wanneer de andere 88 jarige vrouw die zomaar op een rots zat me een kus gaf. Het vloog betoverend door en droomde een eigen droom in het Bedoeïenenkamp in Little Petra. Waar we de eer hadden om de twee meest bijzondere Bedoeïenen te ontmoeten en hun levensverhaal te mogen horen. Het verbaasde zich een moment over de rode bergen en het rode zand. Het danste. Het huppelde verder en werd verliefd op een kameel en het Bedoeïenenkamp terwijl een miljoen sterren te tellen waren. Het verloor zichzelf in de woestijn van Wadi Rum. De reis naar Jordanië in een notendop. 

Er komen de komende weken een heleboel posts over Jordanië. Over de bezienswaardigheden, de mensen, de hotspots, onze ervaringen. En we hebben zelfs een filmpje gemaakt. Maar ook blog ik door over mijmeringen, lifestyle, mode, interieur en dromen najagen. Ik zit na deze reis weer vol met inspiratie, plannen, toekomstdromen en nieuwe ideeën. Ik ben blij dat ik de poesjes weer kan knuffelen maar boos omdat ik niet op wereldreis ben. 

Voor nu: een help ik ben thuis-mijmering en een paar telefoon & Instagram foto’s als klein voorproefje. Ook heb ik ter plekke fijne dingetjes verzameld als cadeautje voor één van jullie, maar eerst loopt de scratch-map win actie nog even door. Hoi, ik ben Laura en ik ben thuis met wederom een backpack vol ervaringen en een stukje hart dat is ingenomen door het Midden Oosten. Nu wil ik naar Oman.

1365 
1366

1367

1368

1370

1371

1372

1373

1374

1375

1376

1377

1378

1380

1381

1382

1383

1384

1385

1386

DESTINATIONS, Jordanië, Local Life, Midden Oosten, Nature, Outdoor Adventure, TRAVEL, Travel Category, Travel Stories, Wildlife

Leave a reply

109 comments

 1. Jennifer 30 september, 2013 at 16:46 Beantwoorden

  Betoverende plaatjes, ik ben zo benieuwd naar de rest van de foto’s en naar al je verhalen! Jordanië in een notendop klinkt al fantastisch, wederom een heel bijzondere reis als ik jouw woorden mag geloven.

 2. Nanda 30 september, 2013 at 18:49 Beantwoorden

  Wauw wat een mooie foto’s! Ik wil ook daar naartoe!
  En volgens mij is dat de eerste keer dat ik je vriend eens goed kan bewonderen op een foto, leuk! Ik had helemaal geen langer haar bij hem verwachten op een of andere manier haha.

 3. Mirthe 30 september, 2013 at 20:26 Beantwoorden

  Wauw, ontzettend mooi! Ik ben ook in Jordanië geweest, een weekje toen ik in groep 8 zat, mijn eerste reis verder dan Duitsland en het was zo geweldig! Ik denk dat ik daar echt heb ontdekt hoe leuk reizen is en hoe mooi de wereld is, het enige wat ik nu jammer vind is dat ik nog geen Engels sprak en niet heb kunnen praten met de superaardige Jordaniër die onze gids was!

 4. Marlou 30 september, 2013 at 20:30 Beantwoorden

  Jaaaa ik heb zo genoten van je instagramfoto’s, en ook die mini verhaaltjes klinken al fantastisch fijn. Heel benieuwd dus naar de rest! (En zelfs een beetje benieuwd naar het Midden-Oosten, al heeft me dat eigenlijk helemaal nog nooit getrokken)

 5. Malou 30 september, 2013 at 20:30 Beantwoorden

  Wauw!!! Echt wauw!!! Ik heb er geen ander woord voor. En supermooi geschreven weer. Ook al zou je nooit van je leven naar Jordanië willen, na het lezen van je verhaal en het zien van je foto’s moet je er gewoon heen.

 6. Anneke 30 september, 2013 at 20:34 Beantwoorden

  Zo mooi… <3 Die foto van jou op de kameel, heerlijk meewiegen lijkt me dat. En ik krijg wel een beetje een Aladdinvibe van deze foto's. (Waarom weet ik eigenlijk ook niet.)
  Kom maar op met al die blogs! :D

 7. Esmeralda 30 september, 2013 at 21:12 Beantwoorden

  Wow echt prachtige foto’s zeg :) super cool! Je outfits passen ook echt in het landschap haha leuk :) Leuke foto ook met je vriend (die zoenende). Ik ben benieuwd, vroeg je gewoon of iemand een foto maakte?

 8. nandasdaily 1 oktober, 2013 at 05:32 Beantwoorden

  Ok, ik heb sterren gezien, echt waar….maar nog nooit vanuit de woestijn, dat moet nog even op de bucketlist. WOW! Wat een lekkere bubbly post! Is dat ook niet een van de mooie dingen van het reizen, weer vol energie en ideetjes terug te komen… een van de mooie dingen zeg ik, het reizen zelf blijft nog altijd beter…haha.

 9. Anne 1 oktober, 2013 at 08:29 Beantwoorden

  Laura! Wat doe je me aan! Ik zit hier op mijn werk met een koffie achter een saaie computer en zie deze prachtige beelden voorbij komen, je betoverende verhalen. Jeetje. Ik wil nu ook daar heen, dat soort mooie ervaringen opdoen. Maar voor nu, ga jij maar lekker snel weer op reis, kan ik meegenieten ;)

 10. Wanda 1 oktober, 2013 at 15:24 Beantwoorden

  Mooi om te lezen en te zien waar iemand zo vol van is! Zelf heb ik eigenlijk helemaal niet de behoefte om buiten Europa te kijken, ooit wel in Amerika en Canada geweest, maar om de een of andere reden spreekt de cultuur me niet direct aan maar ik kan me daar natuurlijk ook heel goed in vergissen.

 11. Marlow Travels 1 oktober, 2013 at 17:28 Beantwoorden

  Oh my! Al 87 comments voor me haha. Wat een ontzettend gave reis lijkt me dit. Een vriendin van mijn is er in september ook geweest en kan niet wachten om haar verhalen en jouw blogs er over te horen/lezen. En Oman.. daar wil ik ook heen!

 12. Marcella 2 oktober, 2013 at 13:19 Beantwoorden

  Niet een land waar ik snel voor zou kiezen, maar wat klinkt het goed en zijn de foto’s prachtig! Mooi avontuur weer, ik kijk ernaar uit om al jouw verhalen en ervaringen te lezen!

 13. Jan Bastiaansen 17 oktober, 2013 at 08:00 Beantwoorden

  Ben benieuwd! Mijn vrouw en ik hebben ook ons hart zo’n 15 jaar geleden verloren aan het Midden Oosten en hebben vanaf die tijd regelmatig in de winter daar gebackpackt. O.a. In Jordanie. Ga daarover over een tijdje een fotoserie op fb zetten! Zou graag ook mijn fb- pagina met je willen delen! Lieve groet, Jan.

Post a new comment

Lees ook: