TRAVEL / Azië – wondermooi & onontdekt Taiwan

40

Taiwan. Onontdekt Taiwan. Waar moet ik beginnen, waar moet ik eindigen? Flarden van onze reis naar Taiwan dwarrelen door mijn hoofd. Een reis van contrasten. Niet veel mensen weten hoe geweldig het land is, waardoor het een van de meest onderschatte bestemmingen in Azië is.

Felle zon, harde wind. Toeterende auto’s, doodstille natuur. Flikkerende lampen in honderden kleuren, blauw water. Beukende golven, windstille luchten. Oneindige rijstvelden, grillige rotsen. Blinkend schone straten, rondvliegende bomen. Kleurrijke tempels, witte watervallen. Broeiende hot springs, verkoelende bergen. Duizend Chinezen, een enkele Westerling.

De contrasten zijn wondermooi.

Met een glimlach op mijn gezicht loop ik rond in Taipei. Taipei, die Aziatische metropool waar ik locals leer kennen en mee word gesleept op een wirwarrende reis door tempels, lichtjes en food markets. Ik val voor Yilan en plak mijn neus tegen het treinraam. Hua Lien biedt eten waar ik nog over fantaseer en bovenal een stuk schitterend natuurschoon: Taroko National Park. Rusteloze rivieren banen zich hier een weg door grillige bergranden, bloedrode bruggen en eeuwenoude tempels.

Een road trip brengt me via de ruige oostkust, daar waar schuimkoppen schateren en rijstvelden als spiegels dienen, naar de hoge bergen van Taiwan. De bergstammen verwelkomen me met open armen en een zee van puppies en poezen. Met zeemeerminnenhaar klim ik in Taitung uit de hot springs en duik ik gierend de watervallen in. Ik bewonder de natuur en hou onverminderd van Aziatische steden. Mijn witte haren wapperen in de opkomende wind en trekken de aandacht. Geen wonder, ik tel de hele reis slechts twee Westerlingen. De onontdektheid van Taiwan is bijzonder mooi.

In Kenting schrijf ik gedichten op het strand, kijk ik verder dan mogelijk is vanaf het uiterste puntje van het eiland en ik sla slingerend over de wegen mijn armen om mijn alles.

Ik duik onder voor super typhoon Soudelor en waai bijna weg in Kaoshiung. Ik vind mijn weg tussen rondvliegende bomen terug naar Taipei en vlieg verwonderd naar thuis. Thuis, waar ik al mijmerend terugdenk aan deze schitterende reis en langzaam de eerste woorden op papier teken. Taiwan, dat onontdekte stukje aarde, is meer dan de ontdekking waard.

Taiwan

Taiwan

Taiwan

Taiwan

Taiwan

Taiwan

Taiwan

Taiwan

Taiwan

Taiwan

Taiwan

Taiwan

Taiwan

Taiwan

Taiwan

Taiwan

Taiwan

Azië, Beach Life, DESTINATIONS, Local Life, Nature, Taiwan, TRAVEL, Travel Category, Travel Stories

Leave a reply

40 comments

 1. Marijke 15 september, 2015 at 08:54 Beantwoorden

  Dat is echt een kustlijn om U tegen te zeggen ;-) En reizen waarop je maar 2 westerlingen ziet, zijn de beste reizen! Dit spreekt me eigenlijk veel meer aan dan al dat toeristisch geweld in de meeste delen van Azië!

 2. Kim 15 september, 2015 at 10:23 Beantwoorden

  Alweer supermooie foto’s. Ik blijf het bij elk artikel zeggen, wordt bijna een beetje saai haha ;) Maar ook heel erg leuk geschreven dit stuk! Raak er helemaal geïnspireerd van. Taiwan had ik nooit echt overwogen als reisbestemming, maar nu begint het wel een beetje te kriebelen…

 3. Ester 16 september, 2015 at 12:04 Beantwoorden

  Wat een mooie foto’s Laura!

  Als kind hoorde ik altijd dat Taiwan aan de andere kant van de wereld lag – mijn neefje komt er vandaan – en dat was iets wat voor mij onbereikbaar leek. Grappig dat ik, nu ik bijvoorbeeld al wel naar Japan ben geweest, dat best kan relativeren. Ook al is het een wereld van verschil, je hoeft er bij wijze van spreken alleen maar voor in het vliegtuig te stappen.

 4. Mirjam 17 september, 2015 at 08:04 Beantwoorden

  Wat een geweldige foto’s! Zo leuk om te horen dat het een onontdekt paradijsje op aarde is. Ik ben op zoek naar deze plekjes, precies zoals jij Taiwan omschrijft en laat in november nu een rondreis Taiwan op de planning staan! Ik krijg er steeds meer zin in :)

   • Mirjam 3 december, 2015 at 15:29 Beantwoorden

    Hoi Laura,

    Wilde je nog even vertellen dat Taiwan echt het beste is dat ons in onze reis geschiedenis is overkomen. Ben zo ontzettend enthousiast! Zoveel afwisseling en dat op zo een klein eiland. Iedere dag werden we weer verrast door de cultuur, de tradities, de festivals en het lekkere eten. De mensen zijn ontzettend behulpzaam en ik heb me nooit onveilig gevoeld. Ik lees dat mensen Taiwan duur vinden om heen te gaan, maar als je er eenmaal bent is het erg goedkoop. Lekker eten kan voor €3,- en de meeste attracties zijn gratis of erg goedkoop. We gaan zeker terug, want er is nog zoveel meer te zien. Wauw, wat geweldig was Taiwan!

Post a new comment

Lees ook: