TRAVEL / Accommodaties in Thailand (Bangkok & Koh Ngai) – Waar sliep ik?

49
Thapwarin Koh Ngai

Ik slaap regelmatig (zo’n beetje de helft van het jaar) in de meest mooie accommodaties, maar vergeet vervolgens vaak om er een hotspot artikel aan te wijden. Vanaf nu ga ik van alle reizen een overzicht delen waar ik per bestemming heb geslapen. Vandaag de accommodaties in Thailand! Zoals jullie misschien wel mee hebben gekregen heb ik tijdens kerst en oud & nieuw genoten van een waar paradijs in Thailand. Mijn korte sabbatical in Thailand deed me onwijs goed. Écht vakantie, vast niet te begrijpen, is eens nodig. Waar sliep ik nou?

Bij het zoeken naar een bestemming kwamen we uiteindelijk uit op Thailand. Eigenlijk wilde ik naar Papua… Maar dat was weer een ander soort reis geworden en daarbij is het daar nu regenseizoen. We hebben al eens eerder door Thailand gereisd, het gevoel ‘iets te moeten’ en alles te willen zien viel daarmee weg. En dat was precies wat we nodig hadden. Ik kies altijd voor nieuwe bestemmingen omdat er nog zoveel te zien is, maar daarmee leg je ook druk op jezelf. Ik heb daar echt moeite mee gehad. Het feit dat ik bijvoorbeeld in Londen én Parijs heb gewoond en pas na 9 jaar terug ben gegaan naar Londen en na 5 jaar naar Parijs zegt misschien genoeg. Ik ontdekte liever een nieuwe stad. Ik ben erachter gekomen dat het best fijn is om een oude geliefde op te zoeken. Het brengt rust met zich mee. Thailand was weer ontzettend fijn. Bangkok voelde oud & vertrouwd, we sliepen uit, we dwaalden wat rond en we moesten niets. En ons eiland? We kozen, na erover te hebben gelezen bij m’n lieve GL2T, voor het paradijs Koh Ngai. Toch een onbekend eiland, niet alleen voor ons maar ook voor de rest van de wereld. Het bestaat slechts uit een stukje strand en een woest stuk jungle. Geen wegen, geen dorpen, geen auto’s, geen bewoners, nauwelijks toeristen. Er was simpelweg niets te doen en dát hadden we nodig. Koh Ngai overtrof al onze verwachtingen.

Tip: bij het zoeken naar de fijnste plekjes om te slapen besloot ik Expedia te proberen. Ik heb de mobiele app gedownload en kreeg daardoor direct een leuke korting op mijn overnachtingen. Ik heb in het verleden vaker met Expedia geboekt en zag dat ik als Expedia+ member blijkbaar punten had gespaard, bekeek de accommodaties eens op m’n gemak en kwam op een fijne deal uit. Ik drukte mijn telefoon onder de neus van de man des huizes, hij werd ook verliefd op deze leuke plekjes en zo boekte ik midden in de nacht twee ontzettend leuke hotels in Bangkok en het ware paradijs op Koh Ngai. Helaas had ik mijn vlucht al geboekt bij Malaysia Airlines, maar als ik dit niet had gedaan had ik bij nader inzien ook nog wat kunnen besparen. Via de website zelf krijg je namelijk leuke pakketdeals wanneer je je vlucht en hotel (al is het slechts je eerste nacht!) samen boekt. Alles geboekt, aftellen geblazen!
 

Bangkok

 
Playhaus Thonglor
De eerste nachten sliepen we in het Playhaus Thonglor in Bangkok. Ik had ergens gelezen dat dit dé nieuwe food area van Bangkok is en besloot hier een hotelletje te zoeken. We moesten beide een beetje wennen aan de wijk (vrij rustig, geen backpacker te bekennen) maar ontdekten al snel de pareltjes in de buurt. Omgebouwde zeecontainers, bohemian dakterrassen, wijnbarretjes, zo kan het ook! Ook best fijn om niet in de hectiek rondom Khao San Road te slapen, zoals we eerder hebben gedaan. Om de hoek zat een heerlijke massagesalon en zo bestonden onze eerste dagen al uit uitslapen, eten, drinken, massages en nog meer eten. Zoals een vakantie hoort te zijn. Het hotel is absoluut een hotspot binnen de wijk Thonglor. Het is een klein design hotel met 20 kamers in Broadway thema, kamers met een verhaal, en een hippe bar. Wij sliepen in de Aladdin kamer, aanrader!

Thonglor Bangkok

Thonglor Bangkok

Thonglor
 
 
Siam@Siam
De laatste nacht in Bangkok sliepen we in het Siam@Siam hotel. Dit prachtige design hotel (daar heb ik echt een zwak voor) ligt in een rustige wijk naast Siam Square en vlakbij alle bezienswaardigheden. We kregen zomaar een upgrade naar een suite en de kamer had een fantastisch uitzicht over Bangkok. Het heeft verschillende restaurants en barretjes, een fantastisch dakterras en een zwembad met ook weer een heel fijn uitzicht. Een ideaal hotel om je laatste nacht voor de lange terugvlucht door te brengen.

Siam@Siam Bangkok

Siam

Siam@Siam Bangkok

Siam@Siam Bangkok
 
 

Koh Ngai

 
Mayalay
Tussen die paar fijne nachten in Bangkok zat natuurlijk een paradijselijk eiland verstopt. Koh Ngai. Vanaf Bangkok vlogen we met AirAsia naar Trang en daar sprongen we in een lokale long-tail boot richting het onbekende Koh Ngai. Hier sliepen we de eerste nachten in een hutje aan het strand van Mayalay. Heerlijk hutje dat van alle gemakken is voorzien en direct aan het strand. Ik begon de dagen vroeg met yoga en de zonsopgang, vervolgens werkte ik wat en lagen we de rest van de dag op het strand te lezen en te zonnen. Voor het eerst in m’n leven had ik hier geen moeite mee. Mayalay heeft een gezellige beach bar met elke avond een barbecue en heerlijke cocktails en we hebben echt genoten van dit paradijsje.

Mayalay Koh Ngai

Mayalay Koh Ngai

Mayalay Koh Ngai

Mayalay Koh Ngai

Mayalay Koh Ngai

Mayalay Koh Ngai

SAMSUNG CSC
 
 
Thapwarin
Omdat Mayalay onze laatste nachten volgeboekt was besloten we haar grote zus Thapwarin te ontdekken. Hele goede keuze! Ons hutje stond hier iets verder naar achteren in de jungle en we werden elke dag gewekt door de vrolijke hornbills en andere vogels. Ons hutje hier had een nog fijner bed, een prachtige buitendouche en met een paar stappen stonden we op het strand. Het restaurant heeft een houten veranda met idyllische droompalmboom en heerlijke zachte grote stoelen. Wij zijn deze dagen die stoel niet uitgekomen. Vakantie. Hoe fijn! De menukaart is hetzelfde als die van Mayalay en we hebben weer heerlijk gegeten. Ook hebben we hier met blote voetjes in het zand én onze vrienden Eva en Joppe 2016 verwelkomd. Er speelde een band, we kregen sterretjes en ze hadden zelfs vuurpijlen. Ik kon wel janken van geluk op dat moment.

Thapwarin Koh Ngai

Thapwarin Koh Ngai

Thapwarin Koh Ngai

Thapwarin Koh Ngai

Thapwarin Koh Ngai

Thapwarin Koh Ngai

Thapwarin Koh Ngai

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met Expedia.

Azië, Beach Life, DESTINATIONS, Hotspots, Must Sleep, Thailand, TRAVEL, Travel Category, Travel Tips & Inspiration

Leave a reply

49 comments

 1. Stéphanie | Expeditie Aardbol 21 januari, 2016 at 19:49 Beantwoorden

  Drommels wat een fijne plekjes om te slapen. En wat een heerlijk om er gewoon even kort tussenuit te gaan naar Thailand. Daar is het ook echt het land voor. Ik riep het vorige week nog naar mijn vriend: moeten we ook doen! Maar we hebben stiekem al Zuid-Amerika in ons hoofd zitten voor komende zomer, dus het moet nog even wachten ;)

  • Laura 21 januari, 2016 at 20:36 Beantwoorden

   Jaaaaaa, zo fijn! Ja, lastig die keuzes. Zuid-Amerika is dan weer echt een ‘reis’! Kan Thailand ook zijn, maar dat hoefde dit keer niet. Zou ik daar weer wel hebben, maar ook omdat ik er nog niet ben geweest!

 2. Maris 21 januari, 2016 at 20:26 Beantwoorden

  Thailand <3 Voor een altijd goed vakantie.
  Ik wilde laatst ook in het Siam@Siam verblijven, maar mijn vriend had zoveel negatieve reacties gelezen online dat we toch maar besloten om in het Sofitel So te verblijven (ook geen straf hoor :D) maar zo te zijn ziet het er gewoon top uit!

 3. Fleur Sophia 22 januari, 2016 at 17:15 Beantwoorden

  Oh wauw, wat een prachtige foto’s zitten er in dit artikel! Jullie hebben in mooie accomodaties geslapen! Ik was zelf alleen op bij de rooftop bar van het Siam@Siam hotel geweest. Dat was echt fantastisch!

 4. Simone 24 januari, 2016 at 01:21 Beantwoorden

  Wat ziet dat er relaxed uit. Ik snap heel goed dat je na al dat rennen vliegen en draven, en leveren van filmpjes artikelen, opdraven op events en andere taken eventjes toe bent aan echt vakantie. Wat fijn dat jullie ook echt genoten hebben. Koh ngai ziet eruit als een waar paradijs. Gaaf om je daar yoga te zien doen ook! Dat doe ik ook. Echt heel relaxed! Bedankt voor het delen van deze mooie accomodaties!

 5. Marijke 24 januari, 2016 at 11:34 Beantwoorden

  Wauw, Koh Ngai lijkt me zo leuk! Die yoga-foto is geweldig mooi! Maar slapen in de jungle in Thapwarin lijkt me helemaal een droom! Qua reisinspiratie kan deze post wel tellen hoor ;-) Nu snap ik ook wel waarom je zo bruin was op de Vakantiebeurs, haha ;-)

 6. Ester 24 januari, 2016 at 14:30 Beantwoorden

  Wat een paradijsje :-) Het ziet eruit alsof jullie goed genoten hebben van het eten, de rust en elkaar!

  Verstandige keuze om op reis te gaan en even ‘echt’ vakantie te nemen. Dat moet niet altijd makkelijk zijn voor een professionele reisblogger zoals jij; juist omdat reizen en ontdekken iets is wat je het liefste doet en je daarom ook altijd op vakantie aan het werk bent. Maar om te kunnen ontspannen heb je ook af en toe een scheiding tussen werk en privé nodig, denk ik. Net als ieder ander.

Post a new comment

Lees ook:

LIFESTYLE / Dear diary

Allereerst: excuses. Al weet ik dat ik me niet hoef te verantwoorden, maar als blogger van het eerste uur ben ik de laatste tijd ietwat ...