TRAVEL / Accommodaties in Japan – waar sliep ik?

40
hotelscom

Ik slaap regelmatig (zo’n beetje de helft van het jaar) in de meest mooie accommodaties, maar vergeet vervolgens vaak om er een hotspot artikel aan te wijden. Ik loop een beetje gigantisch achter omdat ik inmiddels zo’n drie full-time banen draai met m’n ondernemingen ook daar moet ik eens meer over delen maar hopelijk kan ik in 2016 weer ademhalen. Ik heb nog zoveel mooie ideeën voor verhalen, nog zoveel te vertellen, nog duizend dankwoorden voor 2015 te schrijven, duizend woorden dwalen in mijn hoofd, nog zoveel mooie films te maken. Het komt. Mijn korte sabbatical in Thailand doet me nu al goed. Écht vakantie, vast niet te begrijpen, is eens nodig. De leuke (en minder leuke) slaapplekjes dus. Vanaf nu wil ik van de leukste reizen een overzicht delen waar ik op bestemming heb geslapen, te beginnen bij Japan!

Tokyo & Osaka

AirBNB/Wimdu
De eerste twee nachten in Tokyo en de laatste nacht in Osaka hebben we een AirBnB/Wimdu geboekt. Blijft handig! Wij huurden voor de eerste dagen in Tokyo een typisch Japans stadsappartement van zo’n 8 m2 inclusief kamer, keukentje en badkamer. In Japan wonen ze allemaal ontzettend klein! Daarnaast spreken ze nauwelijks Engels en onze host was op het moment supreme dan ook nergens te bekennen. Uiteindelijk hebben we elkaar gevonden en na tien minuten kwam de hele familie, inclusief Japans opaatje en snurkende baby’s, handjes schudden en aan mijn blonde haar trekken. Ze lieten gekke desserts en mandarijntjes achter. Hilarische ervaring rijker. Ik heb geen foto’s gemaakt van het kamertje omdat ik er mijn kont niet kon keren, maar deze kamer is zeker een aanrader. Het kamertje ligt midden in Shinjuku, wat ik de leukste wijk van Tokyo vond. In Osaka had ik graag langer willen blijven. In mijn hoofd was het slechts een hub om weer terug naar huis te vliegen, maar het bleek de leukste plek van allemaal. Osaka is een ontzettend hippe en levendige stad en daarnaast hadden we ook weer een erg leuke AirBnB. Het grappige is dat ik mijn host niet heb gezien, ze leverde bij boeking een complete handleiding inclusief de code om de sleutel uit de brievenbus te halen. Voor Japanse begrippen was het een ruime kamer en het lag in een opkomende wijk van Osaka met ontzettend leuke barretjes. Ook een dikke aanrader dus, deze kamer.

De rest van de nachten boekten we via Hotels.com. Ik vond dit een goede optie voor Japan, ze hadden een ruim aanbod en fijne last-minute aanbiedingen. Ik was namelijk lekker op tijd en de meeste hotels waren al volgeboekt. Twee handigheidjes aan Hotels.com: ze hebben een hele fijne mobiele app. Omdat ik altijd ‘on the go’ ben en vaak last-minute reserveer scroll ik regelmatig tussen de last-minute aanbiedingen. Daarnaast biedt Hotels.com een rewards programma, waarbij je spaart voor een gratis overnachting. Wanneer je tien nachten boekt (dat hoeft natuurlijk niet in één keer) krijg je een nacht gratis aangeboden. Vind ik leuk!

Keio Plaza Hotel
Onze laatste nacht in Tokyo móest in een gekke kamer zijn. Japan is namelijk een beetje gek. In het Keio Plaza Hotel, ook ideaal in Shinjuku gelegen, sliepen we in een knalroze Hello Kitty kamer. Bril-jant! Waar je ook keek, alles was roze en in elk detail zat een Hello Kitty verstopt. In de avond genoten we van een diner in de Polestar Skybar – helaas was het bewolkt, maar zeker een aanrader. Heerlijkste cocktails ooit. In de ochtend rolde er een Hello Kitty ontbijt naar binnen en zo kon deze overnachting niet meer stuk. Het Keio Plaza Hotel is enorm groot en heeft ook ‘normale’ kamers en kamers in Japanse stijl. Daarnaast heeft het hotel meerdere restaurants. Leuk om rond te lopen!

hotelscom

hotelscom

hotelscom

hotelscom

hotelscom

hotelscom

hotelscom

Kyoto

Dozen Ryokan
De eerste nachten in Kyoto sliepen we traditiegetrouw in een Japanse ryokan, Dozen. Een ryokan is een eeuwenoude manier om reizigers een kamer te bieden. Een ryokan bestaat uit rijstpapieren wanden, tatami matten, een gemeenschappelijk bad en andere openbare ruimtes. In de kamer slaap je op een futon, een opgevouwen dun matras. Meer een dikke deken, eigenlijk. Schoenen worden buiten het hotel uitgedaan, de pantoffels staan klaar en in de kamer ligt een yukata, een soort badjas die aan de kimono verwant is. Dozen Ryokan is zo’n honderd jaar oud en het pand is prachtig. Ik moet toegeven dat ik twee extra futons heb gevraagd omdat het voor mijn zieke rug toch niet erg fijn lag, maar ik vond het wel een heerlijke ervaring. De geur van riet, de sfeer in dit eeuwenoude oude huis, rondwandelen in een badjas, kamperen op de grond… Ik vond het leuk.

hotelscomdozen

hotelscomdozen

hotelscomdozen

hotelscomdozen

hotelscomdozen

Grand Bach Hotel

De laatste twee nachten in Kyoto slapen we in Hotel Grand Bach, in de fijnste wijk Gion. We kijken uit op de hoofdstraat en ‘s nachts geniet ik van alle voorbijschietende lichtjes. De kamer is klein, maar fijn en ik geniet van de heerlijke douche. Ik weet nog steeds niet wat Bach met Japan te maken heeft, maar het hotel is absoluut een aanrader. Het ontbijt is werkelijk fantastisch. Je kiest tussen Japans of Westers en krijgt vervolgens een uitgebreid ontbijt geserveerd aan tafel. Bij het Japanse ontbijt zat een prachtig kastje met laatjes vol lekkernijen, het Westerse ontbijt leek een uitgebreide high tea. Ik was onder de indruk, ik denk dat dit mijn leukste hotelontbijt ooit was.

hotelscombach

hotelscombach

hotelscombach

hotelscombach

Japanontbijt

Azië, DESTINATIONS, Hotspots, Japan, Must Sleep, TRAVEL

Leave a reply

40 comments

 1. Stéphanie | Expeditie Aardbol 29 december, 2015 at 13:52 Beantwoorden

  Dit artikel komt als geroepen! Ik ben bezig met het uitstippelen van mijn trip door Japan en heb al een aantal plekken vastgelegd (waaronder via Airbnb, in een ryokan en zelfs twee nachtjes in een tempel), maar zoek voor Osaka en onze laatste nachten in Tokyo nog een slaapplek. Misschien dat ik voor onze allerlaatste nacht ook wel de Hello Kitty kamer ga boeken…

  • Laura 29 december, 2015 at 14:21 Beantwoorden

   Oh jaaa, zo leuk! Benieuwd waar je allemaal gaat slapen. Mijn Wimdu in Osaka was echt top! Osaka zelf ook te gek. Jaaa, wilde ook zo graag in een tempel. Helaas vol en geen tijd om buiten de steden te reizen. JAAA, Hello Kitty!

 2. Bianca 29 december, 2015 at 16:22 Beantwoorden

  Japan lijkt me geweldig! Leuk dat je me een kijkje geeft in de verschillende hotelkamers :D Die Hello Kitty kamer komt op mijn verlanglijstje want ik ben gek op hotels met thema’s ( en Hello Kitty). Wat super leuk dat het ontbijt ook helemaal in stijl is!

 3. Marijke 29 december, 2015 at 19:49 Beantwoorden

  Haha en wat vond Robert van het Hello Kitty hotel? Ik zou het geweldig vinden, maar ik vrees dat Jeroen het heel erg raar zou vinden om in zo’n kamer te slapen, haha ;-) Dat ontbijt is toch echt te geniaal voor woorden. Lieve gekke Japanners ;-)

 4. Ester 29 december, 2015 at 22:16 Beantwoorden

  Een hello kitty omelet en een hello kitty broodje, ze denken wel goed na over details! Ik geloof dat je in Japan zeker in de meest vreemde kamers kan slapen. Ik vond zelf de rykoyan kamers heel bijzonder. Maar ook duur – we hebben uiteindelijk het meest in een tweepersoonskamer in een hostel geslapen. En vier nachten bij een vriend in Osaka, dat scheelde ook in kosten.

  • Laura 30 december, 2015 at 00:42 Beantwoorden

   Haha, jaaa! Ja, vond het ook duur. En wij waren ook nog laat, dus al het goedkoopst was al volgeboekt. Haha en ja, hilarisch hè? Er zaten zelfs Hello Kitty croutons in de salade :’)!

 5. Merel 30 december, 2015 at 06:16 Beantwoorden

  Ik denk dat je wel kunt zeggen dat een bezoek aan Japan niet compleet is zonder slapen in een Hello Kitty kamer. Ik bedoel, zelfs dat ontbijt in thema?! I die… Maar het logeren in zo’n kamer met matjes op de grond, dat vind ik toch ook wel heel bucketlistwaardig. Heel tof om te zien!

 6. Liv 4 januari, 2016 at 21:44 Beantwoorden

  Aaaaaaah dit vind ik echt een fantastisch artikel (zie hem nu pas?), want ook leuk om eens te zien waar je allemaal verblijft idd (hoewel ik dit allemaal heb meegekregen via whatsapp HAHA). Váker doen, erg leuk om te lezen <3

 7. Simone 24 januari, 2016 at 02:08 Beantwoorden

  Wat lijkt het me bijzonder om in zo’n rijstmatten gebouw te verblijven. En die Hello kitty kamer is natuurlijk ook echt geweldig hihi. Ik denk dat mijn vriend gillend weg zou rennen haha. Grappig dat bij die ene Airbnb ze zo’n heel plan had gemaakt voor de sleutel. Slim van ze! Ik wil ook nog zo graag eens naar Japan. Ze hebben daar twirlscholen, de sport die ik ooit heb gedaan op hoog niveau toen ik nog niet ziek was. Ik ben toen gescout door een Japanse docent en mocht eigenlijk een periode intern komen twirlen op die school. Helaas werd ik niet lang daarna ziek anders was ik absoluut gegaan. Toevallig is die school ook in Osaka geloof ik!

  • Laura 26 januari, 2016 at 17:36 Beantwoorden

   Wat een leuke reacties allemaal, dankjewel! :) Aaaah, bijzonder dat twirlen en wat tof dat je gescout bent. Hopelijk heb je er nog mooie herinneringen aan en niet alleen verdrietige, ook al heb je niet kunnen gaan!

 8. Travelfess 2 december, 2020 at 10:37 Beantwoorden

  I really love your website.. Pleasant colors & theme. Did you create this amazing site yourself? Please reply back as I’m hoping to create my own blog and would love to find out where you got this from or just what the theme is called. Thanks!

Post a new comment

Lees ook:

5unday’s pleasures #16

Op zondag deel ik graag vijf pleasures – simpelweg vijf dingen die ik wil delen en waar ik blij van word. Van leuk tot pakkend, ...