TRAVEL / 7x bijzondere accommodaties in Belize – Waar sliepen we?

24

Belize is helderblauw water, een ongekend onderwaterleven en wuivende palmbomen, voeten in het zand en de warme zon op mijn bol. Belize is de luide schreeuw van een brulaap in de groene jungle, bladeren zo groot als een mens en de eeuwenoude geesten die rondom de Maya ruïnes dwalen. Belize is verhalen over leven in de natuur en het weinige dat er groeit, Belize is klaterende watervallen en jaguars die zich schuilhouden in de dichte bossen. Belize is heuvels en regendruppels en zonnestralen en elke dag Mexicaanse smakelijkheden, pluizige puppies en blauwe rivieren. Belize is mooi, zo wondermooi.

Ik deel vandaag waar we hebben geslapen, alle bijzondere overnachtingen in prachtige accommodaties. Wat een onvergetelijke reis, Belize is heel bijzonder. Het was onze eerste reis richting het vasteland van Midden-Amerika, en zeker niet de laatste. Het was twee weken ultiem genieten van zowel de idyllische stranden als de groene jungle in Belize.

Belize is niet groot en zo reizen wij via tropische eilandjes dwars door de jungle richting het onontdekte zuiden, door naar de groene Cayo heuvels en Maya ruïnes in het westen richting het noorden. Ik deel vandaag al onze accommodaties in Belize.
 

Sea Dreams Hotel, Caye Caulker

Caye Caulker schijnt hét backpackers eiland van Belize te zijn en daarom besluiten we hier twee nachtjes te slapen voor we op onze Raggamuffin boot stappen, die ook vanaf dit eiland vertrekt. De sfeer is hier inderdaad heel gemoedelijk, de straat is een zandpad en overal vind je gezellige strandbarretjes. Wij slapen in het Sea Dreams Hotel dat in een rustig straatje op enkele seconden van het strand (én de bekende Split) ligt.

Ik voel me er direct thuis en voor het eerst heb ik binnen een dag het ultieme reisgevoel te pakken. Op het dakterras inclusief hangmatten serveren ze perfecte cocktails en heerlijke nacho’s. Een eeuwenoude boom domineert de binnenplaats en ons lieflijke appartement is ideaal voor onze dagen op Caye Caulker. Ook heel handig is het gratis gebruik van de fietsen, zo crossen wij het hele eilandje rond!

Wanneer je hier slaapt maak je deel uit van de droom van de eigenaren en onlangs is deze droom uitgekomen: ze hebben de eerste middelbare school van het eiland geopend. Ze bieden een scholarship en betalen het schoolgeld voor leerlingen die het anders niet zouden kunnen betalen. Fijn initiatief van een heel fijn hotel.

accommodaties belize

SeaDreamsHotelCayeCaulker-7

SeaDreamsHotelCayeCaulker-5

accommodaties belize

accommodaties belize

SeaDreamsHotelCayeCaulker-5

SeaDreamsHotelCayeCaulker-5

 
 

Rendezvous Caye

Vanaf Caye Caulker besluiten we mee te gaan met de ultieme getaway in Belize – de driedaagse zeiltocht met Raggamuffin Tours. Ik schreef er al een artikel over, ik zal dus niet in herhaling vallen HOE GEWELDIG DEZE TOCHT WAS. Doen doen doen. Dit artikel gaat echter over de overnachtingen en zodoende sliepen we de eerste nacht op Rendezvous Caye, een onbewoond eilandje midden in de Caribische Zee. Het is niet meer dan een zandstrip met een paar palmbomen en palapa’s en zodoende zetten we een tentje op om wakker te worden met het geluid van brekende golven op het strand naast mijn oor.

Raggamuffin Tours Belize

Raggamuffin Tours Belize

Raggamuffin Tours Belize

Raggamuffin Tours Belize

Raggamuffin Tours Belize

 
 

Ragga Caye

De volgende nacht slapen we op Ragga Caye, tevens een klein onbewoond eiland midden op zee. Hier mogen we ook ons tentje opzetten, maar er zijn ook een aantal cabana’s op palen in zee gebouwd en daar kunnen wij geen weerstand tegen bieden. De kamer is eenvoudig, er is een bed, een douche en een composttoilet, maar meer heb ik niet nodig. De cabana staat op palen in de zee en de veranda biedt een fantastisch uitzicht. Vissen, haaitjes en zeesterren dobberen onder ons door en ik wil nooit meer naar huis.

Raggamuffin Tours Belize

Raggamuffin Tours Belize

Raggamuffin Tours Belize

Raggamuffin Tours Belize

Raggamuffin Tours Belize

 
 

Punta Gorda, Toledo

Belcampo Jungle Resort

Wat een hidden gem is dit! Het Belcampo Jungle Resort ligt in de groene heuvels van zuidelijk Belize. Het is een jungle lodge, biologische boerderij en een 12.000 hectare natuurgebied in één. Wij hebben het voorrecht om te verblijven in één van de vier Ridge Suites op de heuvel en boy oh boy, ik zal deze plek nooit vergeten. De kamer is ongelooflijk mooi ingericht en het buitenbad en de hangmat maken me glimlachen als een klein kind in een snoepwinkel. Ik word wakker door de klanken van de brulaap in de bomen en neem een duik in het infinity zwembad. Het uitzicht op de kust, de Maya-bergen en het schijnbaar eindeloze ongerepte regenwoud is geweldig vanaf dit punt.

De boerderij is inspirerend en heerlijk om op rond te lopen, en we hebben zelfs onze eigen organic chocolade gemaakt! Ze verbouwen hier echt alles. Ook produceren ze hun eigen rum, koffie en chocolade en net zoals de rest wordt het suikerriet, de cacao- en koffiebonen biologisch geteeld door lokale mensen die eerlijke lonen krijgen en behandeld worden met respect. In het Jungle Farm Restaurant at ik het beste eten dat ik in Belize heb gehad. Ze produceren op het terrein meer dan 70% van het eten dat ze aan de gasten en het personeel serveren. Beneden aan de rivier liggen kano’s en zo ontdek ik uiteraard de rivier Rio Grande. Echt een hemeltje op aarde, deze plek.

Accommodatie_Belize_Hotels-1-2

Accommodatie_Belize_Hotels-2

Accommodatie_Belize_Hotels-5

Accommodatie_Belize_Hotels-7

Accommodatie_Belize_Hotels-8

Accommodatie_Belize_Hotels-9

Accommodatie_Belize_Hotels-10

Belize-2

belcampo belize

 
 

Placencia, Stann Creek District

Robert’s Grove Resort

We besluiten om na deze dagen in de jungle nog twee nachten te slapen in Placencia, een schiereiland aan de kust. Helaas regent het op deze ingeplande stranddagen en blijkt Placencia meer een toevluchtsoord voor ouderen, desondanks is de dorpskern erg gezellig en vermaken we ons prima in de leuke strandtentjes. We slapen in het iets afgelegen en gedateerde Robert’s Grove Resort, maar ik zou je eigenlijk aanraden om in Placencia Town te verblijven, mocht je hier toch willen slapen.

Accommodatie_Belize_Hotels-14

Accommodatie_Belize_Hotels-13

Accommodatie_Belize_Hotels-13

 
 

San Ignacio, Cayo District

Mariposa Resort

We reizen door naar San Ignacio, het outdoor gebied van Belize. We slapen hier in het Mariposa Resort, op een klein uurtje rijden van San Ignacio. Deze plek ligt midden in het natuurgebied en de howler monkey’s en kolibries hangen recht boven m’n hoofd. De cabana’s van deze jungleplek zijn ontzettend leuk, maar helaas vinden we de sfeer in de main lodge niet helemaal oké voelen (de eigenaresse is een beetje raar) en het eten is niet om over naar huis te schrijven. Het personeel daarentegen is heel warm en lief en we zijn op een te gekke dagtocht in de omgeving gegaan met hun guide. We zagen prachtige watervallen, grotten en de moeilijk bereikbare Caracol Maya ruïnes, de hoogste van heel Belize. Daarover later meer!

Accommodatie_Belize_Hotels-20

Accommodatie_Belize_Hotels-20

Accommodatie_Belize_Hotels-24

Accommodatie_Belize_Hotels-20

 
 

North of Belize

Maruba Resort Jungle Spa

Na Belcampo (en de onbewoonde eilandjes natuurlijk) is dit toch wel mijn favoriete accommodatie in Belize. Het is het vreemdste en toch meest briljante bohemian resort dat ik ooit heb gezien. Het Maruba Resort is uniek en zeker geen typisch boutique hotel. Dit is ‘where the wild things are’ in haar beste vorm!

Het resort ligt in een prachtig terrein vol ontelbare bloemen, palmbomen en meer groen en barst van de intrigerende details: een kleine kapel van glazen flessen, een stenen palapa, een schaaktafel, een zwembad dat direct uit de jungle lijkt te ontspringen, een shisha lounge, een Japans mineralen bad, een restaurant in een boomhut, een spa waar ik een geweldige massage had – en dat alles in een artistieke bohemian stijl. Maruba biedt daarnaast veel avontuurlijke tours aan, ze hebben hun eigen paarden en guides en de Maya ruïne Altun Ha ligt op een steenworp afstand.

De kamers zijn verspreid over dit terrein. Onze kamer is bizar, ik had geen idee waar ik was en waar ik eerst moest kijken. Een kapel? Een privé spa-bad? Ramen van gekleurde glazen flessen? Gekke kleuren? Dierenprintjes? Mosaic tegelvloeren, kasteelkaarsen, fonteinen, een stenen jacuzzi, overal verse bloemen? Het is allemaal in ons eigen kerkje. Je hebt vast een haat-liefde verhouding met de stijl en felle kleuren. Ik vind het geweldig.

Geen woorden. Maruba is een artistiek resort voor de free spirits onder ons.

belize accommodatie maruba

belize accommodatie maruba

belize accommodatie maruba

belize accommodatie maruba

belize accommodatie maruba

belize accommodatie maruba

belize accommodatie maruba

belize accommodatie maruba

 
 

Welke accommodatie in Belize spreekt jou het meest aan?

 
 

Belize, Centraal-Amerika, DESTINATIONS, Hotspots, Must Sleep, Nature, The Boho Guide, TRAVEL, Travel Category, Travel Tips & Inspiration

Leave a reply

24 comments

Post a new comment

Lees ook:

TRAVEL / ATHENE – Griekenland

Kennen jullie dit onwijs originele en gave concept al? Srprs.me wil de spontaniteit in reizen terugbrengen door haar reizigers pas op het vliegveld te vertellen waar ...