TRAVEL / 6 Must Do’s in Londen

54

Van de plank gehaald en afgestoft- mijn weekend Londen in december. Waar ik hoopte op een kerstsfeer liep ik rond met een volle bak zon op mijn snufferd. Ook fijn. Toen ik nog een klein Lauraatje was en net begon met bloggen (zo’n 8 jaar geleden) heb ik een hele tijd in Londen gewoond. Dol als ik was op deze stad ben ik toch nooit meer terug gegaan. Dat werd tijd.

Vroeger vloog ik heen en weer tussen mijn tijdelijke hometown en Nederland, dit keer besloot ik met de trein te gaan. Een heel kort weekendje, maar oh zo fijn om terug te zijn. Niet het eerste alternatief waar je aan denkt, maar het blijkt het begin van mijn treinreis verslaving. Treinen is leuk. Een beetje naar buiten staren, lezen, werken, even chillen in de fijne business lounge op station Brussel en vervolgens kom je na een hap adem al aan op het station in het centrum van Londen. Handig. Ik ben om. 6 Must Do’s in Londen.


Kijk je ogen uit in de wijk Westminster

We slapen in het mooie Park Plaza County Hall, dat zo’n beetje naast de Thames ligt en uitzicht geeft op the Londen Eye en de Big Ben. Westminster is, hoe bekend ook, een prachtig stukje Londen. De Big Ben torent trots boven de stad uit, de Westminster Abbey staat te stralen in de zon en je kunt geen stap zetten of je hebt de neiging om je oma te bellen vanuit een rode telefooncel. Hier rondlopen is een feestje voor het oog.

Big Ben

London

Westminster Abbey

Big Ben

Neem de boot van Westminster naar the Tower Bridge

In plaats van de bus of metro is het natuurlijk ook leuk om eens de boot vanaf Westminster naar the Londen Bridge te nemen. Het zonnetje schijnt als een malle en het is leuk om Londen vanaf het water te ontdekken. We varen langs prachtige gebouwen en meerdere highlights van Londen, zien de Big Ben steeds kleiner worden en dobberen op de Thames blijkt toch best leuk.

Boat Thames London

Boat London

Knuffel met eekhoorntjes in St. James Park

Mijn persoonlijke favoriet: eekhoorntjes. Ik ben dol op alles met een vacht en dat de parken van Londen vooral bestaan uit pluizige eekhoorntjes is voor mij een droom. Ik koop een zak doppinda’s in de supermarkt en vermaak me met de nieuwsgierige en tamme eekhoorntjes. Vooral in Hydepark en (mijn favoriet) St. James Park zijn ze erg gezellig. Ik heb hier ongeveer mijn hele tijd in Londen gespendeerd. Ook doen.

Eekhoorns

Squirrel London

Park London

Eekhoorn

St James Park London

Ontdek de wijk Shoreditch

Shoreditch was toen ik nog een Londenaar was een no-go, inmiddels is het uitgegroeid tot één van de hipste plekken van Londen. Alternatief hip, dat wel. En laat ik daar nou net ontzettend van houden. De wijk is één groot kunstwerk aan graffiti en op zondag zijn de straten bezet door creatieve kraampjes. Vintage winkels en Indiase eettentjes wisselen elkaar af in de straten en je kunt zomaar op een klein food festival terecht komen. Een must go.

Shoreditch Londen

Shoreditch Londen

Shoreditch Londen

Shoreditch Londen

Shoreditch Londen

Wandel over de Tower Bridge

We maken een mooie wandeling over de mooiste brug van Londen, de Tower Bridge. Begin met het verkennen van Windsor Castle, loop vervolgens de brug over, bezoek de Tower of London en vervolg daarna je weg naar mijn laatste tip; food heaven Borough market.

Tower  bridge

Tower  bridge

Tower  bridge

Borough Market

Wat een hemels feestje voor foodies. Britse en internationale happen en dranken komen hier samen. Hier draait het niet alleen om het eten, maar ook om de sfeer, de mensen en de plek. Het is een toevluchtsoord voor iedereen die om kwaliteit en herkomst van voedsel geeft. Wij hebben er heerlijk geluncht (zeg maar vijf keer geluncht in een uur) onder het genot van een cider. Inspirerende plek. 

Borough Market Londen

Borough Market Londen

Borough Market Londen

Borough Market Londen

10x nog meer liefde

♡ De London Pass, ontzettend handig om de stad te verkennen en optimaal van de mogelijkheden te genieten
♡ Wandelen langs Regent’s Canal
♡ Camden Town
♡ Indian take-away
♡ Live muziektalent in de metro
♡ Brick Lane market
♡ Zwarte zwanen en warme chocolademelk in St. James Park
♡  Sunday stroll door Richmond
♡ Een concert in the Royal Albert Hall (wishlist!)
♡ Hamleys, ‘s werelds oudste speelgoedwinkel

Citytrip, DESTINATIONS, Engeland, Europa, London, TRAVEL, Travel Category, Travel Must Do's

Leave a reply

54 comments

  • Laura 15 januari, 2015 at 16:51 Beantwoorden

   Haha ja, gek hè? Echt geen reden voor. Ja, behalve dat ik natuurlijk nog 2x lang in het buitenland heb gewoond nadien en daarna steeds ‘nieuwe’ plekken wilde ontdekken. Maar nu werd het hoog tijd!

 1. Joost 15 januari, 2015 at 17:45 Beantwoorden

  Wat een geluk met het weer! Ik heb daar nog nóóit zon gezien. Ik hou ook van Londen, maar ben er ook al 3 jaar niet meer geweest. Ik lees steeds vaker over Shoreditch. Moet ik toch echt eens heen. Die reiger aan de zijkant van die woningen is volgens mij gemaakt door dezelfde kunstenaar als iets bij mij hier om de hoek (ik woon in Berlijn). Zoek ‘deer kreuzberg’ :p

 2. Lourens | Let Us Stay For A Day 16 januari, 2015 at 02:39 Beantwoorden

  Zelf ook 6 maanden in Londen mogen wonen, maar wat een super mooie stad blijft het. Ik ben helemaal van zelf van Camden Town. De markt op zondag daar. Ook de vele musicals die er speelden vond ik altijd super. Met de boot over de Thames met een croissantje en krantje in de hand. Wat was het gaaf! Leuk om jouw ervaring te lezen!

 3. jiska 16 januari, 2015 at 07:14 Beantwoorden

  Oh heerlijk die foto’s. Het ziet er uit als fijne herfstdagen. Lekker zonder jas buiten, zon op je gezicht, blaadjes op de grond en prachtig gekleurde bomen. Ik was ooit in de herfst in Londen, zelfde weer. Heerlijk tussen de middag een tukkie in het park en dan weer de stad verkennen :)

 4. Anouk 16 januari, 2015 at 07:57 Beantwoorden

  Wat een heerlijk verslag weer Lau. Ongelofelijk wat en prachtweer jullie hadden dat weekend, haha! Echt.. eind november gewoon even zonder jas in het park dwalen, heeeerlijk. The Borough Market, waarom hebben wij zoiets hier niet? IK WIL! Ik zou overigens wel aankomen…. VEEL.

 5. Lianne Koot 16 januari, 2015 at 09:18 Beantwoorden

  Ah, wat heerlijk om iets over mijn favo stad te lezen. Ben er in de afgelopen 5 jaar 7x geweest (en nu al meer dan een jaar niet :( ). Nog nooit eekhoorntjes gevoerd trouwens maar wel veel tijd in Shoreditch doorgebracht. En de Borough Market is ook fantastisch inderdaad! Krijg weer helemaal London kriebels door je blog! :)

 6. Nanda 16 januari, 2015 at 09:36 Beantwoorden

  Ohhhh wat is Londen toch mooi! Goede tips trouwens. Ben al zoooovaaaak in Londen geweest maar nog heb ik niet alles gezien. Hopelijk heb ik snel een nieuwe baan zodat ik weer een weekendje kan plannen!

 7. Caro 16 januari, 2015 at 12:11 Beantwoorden

  Ik ben vorig jaar nog in Londen geweest en vond Shoreditch echt geweldig! Leuke cafeetjes en winkels en heb me ogen echt uitgekeken bij alle graffiti. En die eekhoornfoto’s zijn zo ontzettend lief!

 8. Debby 16 januari, 2015 at 13:34 Beantwoorden

  Hihiii waaaauw die street art <3 <3!!!! En ja, ik moet ook eens terug. Wat was het mooi weer daar! Ik ben er voor 't laatst (en 't eerst, ha) geweest toen ik 15 was zo'n 12 jaar geleden, schoolreisje. Toen hebben we als 'n stel pubers met een gast ergens in de subwayhallen met een gast de Red Hot Chili Peppers zitten zingen, haha!

 9. Eva - eighty7 16 januari, 2015 at 13:50 Beantwoorden

  Nog nooit in Londen geweest en las laatst over Shoreditch en dacht; yeeehaa daar moet ik naartoe! Sindsdien staat de Airbnb-pagina over Shoreditch open en wil ik tickets boeken :P en nu lees ik er hier ook nog over.. :D Ik ben echt een sucker voor streetart en leuke tweedehands marktjes. Fijne foto’s!

 10. Marijke 17 januari, 2015 at 19:58 Beantwoorden

  Wat fijn om een tijd in een stad gewoond te hebben en na zoveel jaren nog eens terug te komen en te zien wat veranderd is en wat hetzelfde is gebleven etc… die kunstenaarswijk is werkelijk prachtig met die graffiti en ook die markthal lijkt me heel gezellig. Ik denk dat het voor mij ook tijd is om er eens terug naar toe te gaan. Voor mij is Brussel vlakbij en is met de eurostar reizen de normaalste zaak van de wereld :-)

 11. Lies 19 januari, 2015 at 19:50 Beantwoorden

  Handige en toffe tips!
  Ik hoop binnenkort een weekendje Londen te kunnen doet met mijn vriend, ik ben er zeker van dat ik dan dit artikel nog eens opnieuw zal lezen.

 12. Meilan 20 januari, 2017 at 21:17 Beantwoorden

  Wat verlang ik toch steeds naar Londen! 2x per jaar Brengt ik de stad een bezoek en telkens valt er iets nieuws te ontdekken. Leuk om dit overzicht dan eens te lezen. Wel één opmerking. Ik geloof dat je Tower of London bedoelt en niet Windsor Castle. Windsor ligt nog een stukje van Londen.

Post a new comment

Lees ook:

MINDSTYLE / Gelukkig 2014!

1 januari, 2014. Dit is de tijd om het jaar waar we net afscheid van hebben genomen te reflecteren. Het jaar dat een deel van ...