TRAVEL / 6 must do’s op Tenerife & Gran Canaria

57
Gran Canaria Hike

Laat oceaanwind en zand langs je wangen waaien bij Las Dunas de Maspalomas, Gran Canaria

Kies een duin uit, neem plaats en kijk. Kijk om je heen, zie de zandduinen vervormen door de oceaanwinden, volg elke zandkorrel, hoor de zee op de achtergrond ruisen. Ja, Las Dunas de Maspalomas in het zuiden van Gran Canaria is een fijne plek. De weidse, uitgestrekte zandvelden vervelen nooit.

Gran Canaria

Gran Canaria

Ga surfen tijdens zonsondergang op Playa de Las Canteras, Gran Canaria

Kies een kleurrijk surfboard uit, wandel op blote voetjes naar het mooie Playa de Las Canteras en loop de zee in, terwijl de zon zich langzaam laat zakken en de schuimende golven roze kleurt. Surfen tijdens zonsondergang heeft iets. Je uitleven op de golven heeft iets. En voeten in het zand, dat heeft altijd al iets gehad. Ik heb het surfen gemist, al is de gedane ervaring in Zuid-Afrika ergens verdwenen tussen de golven, pas na een uur gefrustreerd terug de zee in stampen kan ik weer staan. Ik mis het en ik wil Las Canteras graag laten verplaatsen naar mijn achtertuin.

Tenerife

Surfen Gran Canaria

Daal af in de krater van de Caldera de Bandama, Gran Canaria

Op Gran Canaria kan je een mooie afdaling maken naar de krater van de vulkaan Caldera de Bandama. Goed, je moet ook weer omhoog, maar het is de moeite waard. Het is bizar om midden in zo’n grote krater te staan.
Gran Canaria Hike

Gran Canaria Hike

Gran Canaria Hike

Gran Canaria Hike

Drink sangria in ieder mooi Canarisch kustplaatje

Gran Canaria en Tenerife hebben beide ontzettend leuke kustplaatsjes. En sangria. En tapas. Verdwaal in mooie, historische steden zoals Las Palmas en Bandana op Gran Canaria, Puerto de la Cruz en mijn favoriet La Laguna op Tenerife.

Gran Canaria Hike

Sangria

Tenerife road trip

Surfen Gran Canaria

Ga road trippen door Tenerife

Ik was werkelijk waar stomverbaasd over hoe mooi Tenerife is. We hebben per auto de noordkust verkend en zijn de bergen opgereden. Behekste dorpen, bergen, vulkanen, een prachtige kustlijn, zee, rotsen, authentieke kustdorpjes, bananenplantages, ik keek mijn ogen uit. Jij ook?

Tenerife road trip

Tenerife road trip

Tenerife road trip

Tenerife road trip

Tenerife road trip

Ga sterren tellen op de vulkaan de Teide, Tenerife

En geloof me, dat zijn er veel. Wanneer de avond valt besluiten we de vulkaan de Teide de beklimmen. In de auto, welteverstaan. Terwijl we kronkelend een weg naar boven vinden, wil ik om de minuut stoppen. De uitzichten zijn fantastisch, zeker wanneer de zon net zakt en haar laatste stralen over de bergdorpjes schijnt. Op de top was het donker, de grillige vormen van de vulkaanrotsen zijn nog net te onderscheiden en langzaam verschijnen er sterren aan de hemel. Een astronoom staat ons op te wachten en vertelt ons honderduit over de sterren, de vormen die ze maken en wat ze betekenen. Wanneer de maan verschijnt als een enorme witte bol boven de vulkaan en wil ik enkel plat op de grond liggen en staren. En wensen doen. Mooi.

Tenerife road trip

Tenerife road trip

Tenerife road trip

Tenerife road trip

Ben jij al overtuigd van de schoonheid van deze exotische eilanden? Je boekt voordelige reizen naar de Canarische eilanden via Corendon. Lees ook mijn andere artikel over de eilanden en wat ze met mij deden. En er komt ook een reisvideo aan!

Beach Life, Citytrip, DESTINATIONS, Europa, Gran Canaria, Nature, Outdoor Adventure, Spanje, TRAVEL, Travel Category, Travel Must Do's

Leave a reply

57 comments

 1. Anne 6 januari, 2015 at 12:52 Beantwoorden

  Joehoe voor voorpret! Ik ga in februari naar Tenerife, kan nu al niet wachten! Laatste reisje met mijn vriend alleen, voordat er voortaan nog een extra iemand mee gaat ;-). Hopelijk zal het net zo betoverend zijn als jij hier beschrijft!

 2. Anne 6 januari, 2015 at 13:05 Beantwoorden

  Vrienden van ons gaan zo’n beetje elk jaar naar Tenerife en iedere keer denk ik ‘dat moeten wij ook eens doen’, want ze zijn altijd zo enthousiast. En nu zie ik deze foto’s en nu vind ik helemáál dat we moeten. Zo mooi!

 3. Eva - eighty7 6 januari, 2015 at 13:38 Beantwoorden

  Ik ben 1,5 jaar geleden op Gran Canaria geweest en wat heb ik een SPIJT dat ik toen een week met m’n billen op het strand van Maspalomas heb gezeten. Als ik het zo zie is het een prachtig eiland; ik wil terug!!!

 4. Laura 6 januari, 2015 at 14:36 Beantwoorden

  Door die foto’s mis ik het surfen ook… Ik heb 2 jaar lang gesurft in de noordzee, maar ik stopte ermee omdat het een keertje mis ging met te hoge golven (niks ernstigs hoor, ik kwam gewoon in een soort wasmachine terecht). En je gele tas is echt heeeeeeeel mooi.

  • Laura 6 januari, 2015 at 15:21 Beantwoorden

   Ahhh, zonde! Herkenbaar ook, ik ben in Afrika eens bijna verdronken en toen ben ik er gelukkig direct weer opgestapt, anders had ik het nooit meer gedaan denk ik. En ahh, dankjewel!

 5. Anouk 6 januari, 2015 at 14:54 Beantwoorden

  Wat een plaaatje die sterrenhemel! En ik wist dat ook niet van Tenerife… volgens mij verbazen veel mensen zich daarover. Die foto’s van jou met je surfplank en die mysterieuze wolken zijn ook gaaf!

 6. Jess 6 januari, 2015 at 16:04 Beantwoorden

  Niet dat het nodig was om me te overtuigen maar jeetje, als deze blog je niet over de streep trekt om een ticket af te rekenen weet ik het ook niet meer. Wat prachtig allemaal! Ik ben zo’n jaar of tien geleden eens wezen surfen op Fuerteventura en ook eens op Lanzarote geweest. Ik vind dat vulkaanlandschap zo oer <3

 7. Esther 6 januari, 2015 at 16:38 Beantwoorden

  Ik dacht altijd dat Gran Canaria en Tenerife duffe zon zee strand bestemming waren, maar deze post wast deze beelden in een klap weg. Wellicht toch eens een keer die kant op..

 8. Lisanne 6 januari, 2015 at 17:45 Beantwoorden

  Dat ziet er echt heel anders uit dan ik verwacht had, haha! Bij de Canarische eilanden heb ik altijd een soort beeld van veel te toeristische hotels met veel lawaaiige, dronken gasten gehad, totaal niet van mooie natuur! Maar die zandduinen en sterrenhemel zien er wel érg goed uit!

 9. Prisca Visser 6 januari, 2015 at 20:18 Beantwoorden

  Oef, krijg bijna heimwee als ik dit zo lees en de foto’s bekijk. Zelf vind ik Tenerife mooier en er valt meer te ontdekken. Wel eens op Lanzarote geweest? Dat is en blijft toch mijn favoriet. Wel buiten het hoogseizoen om hoor. Ahhh verlang nu al naar die lange warme dagen vol met surfen, tapas, natuur en gezelligheid. Nog even een paar maandjes doorbijten ;-)

 10. Simone | Paper Travels 7 januari, 2015 at 04:58 Beantwoorden

  Wow! Gek he dat je eigenlijk bij sommige bestemmingen een beeld hebt dat dan volledig verkeerd is. Tenerife en Gran Canaria geven bij mij altijd een beeld van toeristen in patatje van Adje of zoiets… Maar als ik dit zo zie dan wil ik er ook heen! Prachtige foto’s!

 11. Lizet 7 januari, 2015 at 08:35 Beantwoorden

  Mooi hoe je een heel andere kant van zo’n eiland laat zien, het stond in mijn hoofd vooral als de plek waar alle Nederlanders op vakantie gaan (net wat Simone hierboven zegt). Je kunt er dus ook aan ontsnappen! Ik vind dit (nogmaals) echt een erg leuke rubriek tussen je mooie verhalen door.

 12. Natasja 10 januari, 2015 at 11:06 Beantwoorden

  Prachtig! Ik ben járen geleden op Tenerife en Gran Canaria geweest, maar dit heb ik helaas allemaal niet gezien. Toen was het nog een all-in resort vakantie met m’n moeder en zusje. Als ik nu terug zou gaan, zou ik het wel weten wat ik ga doen (en wat absoluut niet haha).. Leuke tas ook!

 13. Marcella 18 januari, 2015 at 15:07 Beantwoorden

  Wij dachten serieus aan een tripje naar één van deze eilanden of toch naar Curacao. Maar toen kochten we ons nieuwe huis in Groningen, dus de plannen om te overwinteren zijn even naar de lange baan. Gelukkig staat die camperreis in West Canada nog wel gepland! ;-)

Post a new comment

Lees ook: