TRAVEL / 3x wonderlijke reisherinneringen #1

23
Thapwarin Koh Ngai

Als ik naar mijn souvenirs, foto’s en herinneringen in mijn hoofd kijk, wil ik mezelf wel eens knijpen. Droom ik? Of ben ik echt als een malle de wereld aan het ontdekken, iets waar ik als klein meisje over heb gedroomd? Dat reizen nu sinds vier jaar mijn werk zou worden had ik nooit kunnen bedenken, maar ook voor die tijd blogde ik al jaren (13 jaar, minstens!) en plukte ik mijn dromen. Zo woonde ik vier keer in het buitenland en backpackte ik al vroeg de wereld rond. Ik voel me bevoorrecht dat ik zoveel van de wereld zie, maar ik weet daarentegen ook dat ik alle kansen vanaf jongs af aan heb gegrepen, elke cent heb omgedraaid en liever een ticket kocht dan dat ik een weekend ging stappen. Inmiddels zag ik zo’n 52 landen en ben ik nog lang niet klaar met de wereld. Of is ze nog lang niet klaar met mij?

Wat voel ik me vrij met dat wat ik nu doe. Ik ontdek de wereld, omarm ieder stukje en mijn hoofd zal altijd vol avonturen zijn. Ik leef het leven, samen met de liefde van mijn leven. We doen het gewoon. Soms lees ik iets of zie ik een bepaalde bestemming voorbij komen en besef ik me dat ik daar ook ben geweest. Soms gaat dit alles zo snel aan me voorbij (vandaar dat ik weer een stuk minder ben gaan reizen en weinig persreizen meer doe) dat ik graag herinneringen op wil halen – opdat ze niet vergeten worden.

Want heb ik echt met een walvishaai gezwommen? Was ik dat blonde meisje dat in Afrika een opleiding deed tot junior ranger? Heb ik in Japan uren staan wachten om een glimp van een geisha te zien? Ben ik die jonge vrouw die daar danst met bedoeïenen in Jordanië? Wie laat daar die traan bij het zien van een orang-oetan in het wild? Stond ik daar nou voor de tweede keer te staren naar de Himalaya in Nepal? Zat ik echt op een hondenslee in Lapland? Woonde ik in Londen? In Parijs? In Afrika? In Griekenland? De Canadese beer zag mij, maar zag ik hem ook echt… of droomde ik? Wees ik niet ontelbare keren plaatjes aan van Deadvlei in Namibië eer ik er zelf stond? Reed daar een gele VW-bus door Ierland? Huh, was ik in Taiwan? Sliep ik daar in die lodge? Dook ik in die blauwe wateren, wie had die bijzondere gesprekken met locals en zat ik op die kameel? Soms kijkt mijn eigen Instagram pagina me aan als een vreemdeling. Ja, dat was ik. Dit leef ik. En daarom deze nieuwe verhaaltjes, eens in de zoveel tijd haal ik graag drie bijzondere reisherinneringen naar boven.

Slapen in een boomhut in Zuid-Afrika

Ja, eigenlijk is heel mijn liefdesrelatie met Zuid-Afrika de mooiste herinnering die ik heb. Zuid-Afrika blijft mijn meest favoriete land op aarde, ik voel me er zo ontzettend thuis. Ik heb er natuurlijk lang gewoond, vorig jaar reisde ik terug (en binnenkort weer!) en toen sliepen we in mijn droomhuis. Een boomhut. Ik wil dus echt ontzettend graag in een boomhut wonen in Zuid-Afrika. Dit was het Phantom Forest Eco Reserve en ik was nogal verliefd. Lees hier al mijn Zuid-Afrika verhalen.

Phantom Forest Eco Reserve

Phantom Forest Eco Reserve

Phantom Forest Eco Reserve

Phantom Forest Eco Reserve

 
 

Dansen op het Barbados Crop Over Festival

Dat was me toch wat. Ik was gewoon bij hét Caribische feest van het jaar in Barbados – het Crop Over Festival! Bizar eigenlijk. Het hoogtepunt is de Grand Kadooment. Tijdens deze parade danst iedereen door de straten in schaarse kostuums van veren en kralen. Wat een sfeertje, wat een prachtige mensen. De één dost zich nog kleurrijker op dan de ander, en het mooiste van alles? Iedereen respecteert elkaar. Iedereen is prachtig. Ze stralen een vrouwelijke trots uit, eentje die me heeft geraakt. Daar kunnen wij nog wat van leren. En de muziek is één groot feest. Ook hier thuis waan ik mezelf af en toe weer even in Caribische sferen bij de geluiden van calypso en soca muziek. Mocht je ooit de kans hebben om dit festival op Barbados te vieren, doen. Je komt al heupwiegend weer thuis, en in je hart brandt de Caribische zon nog lang door.

Crop over Festival Barbados

Crop over Festival Barbados

Crop over Festival Barbados

Crop over Festival Barbados

Crop over Festival Barbados

Is ook een What About Her filmpje van. Enjoy.

 
 

Oud & Nieuw vieren op een tropisch eiland in Thailand

Ik heb al vaker oud & nieuw in het buitenland gevierd (o.a. Brussel, Krakau, Zakopane) maar het meest gekke was toch wel om het nieuwe jaar in te luiden op een tropisch eiland, en dat nog wel mét onze lieve vrienden Eva en Joppe. Om te proosten en te dansen in een jurkje met je blote voetjes in het zand terwijl de warme nacht van het nieuwe jaar je omarmt is fantastisch!

Thapwarin Koh Ngai

Thapwarin Koh Ngai

Mayalay Koh Ngai

Thapwarin Koh Ngai

Thapwarin Koh Ngai

 

Wat is jouw mooiste reisherinnering?

 

Win een reis naar jouw droombestemming!

Pssst: wil jij ook naar één van bovenstaande bestemmingen? Coca-Cola geeft deze zomer wekelijks reizen weg! Vind een blikje of flesje Coca-Cola met het speciale etiket met droombestemmingen er op. Onder het label, de dop en het lipje van je Coca-Cola vind je een actiecode, deze kun je invoeren op www.cocacola.nl/summer. Wie weet win jij een reis naar Barbados of een van de andere bestemmingen!

TRAVEL, Travel Stories

Leave a reply

23 comments

 1. Sabine 9 juli, 2017 at 19:00 Beantwoorden

  Wat een prachtige herinneringen! Ik kan zelf ook echt uren door mijn foto’s snuffelen en terugdenken aan al die mooie momenten. Mijn blog maakt dat ook nog een stukje makkelijker. Het is niet alleen leuk om te schrijven en om anderen te informeren, voor mij is het ook een mooi naslagwerk en een heel mooie herinnering aan fantastische momenten en tijden.

 2. Jacomijn Heupink 10 juli, 2017 at 08:27 Beantwoorden

  Zoveel mooie herinneringen! Zoveel momenten dat je als je weer terug bent denkt….was het echt zo? Dat is ook het mooie aan reizen vind ik. Je verwonderen, je ogen uitkijken en deel uit maken van een totaal andere wereld voor een moment. En thuis nog heerlijk nagenieten. En dan zijn soms de meest stomme momenten de mooiste herinneringen!! Zoals 22 uur in een overvolle lokale bus… ;)

 3. Christa 10 juli, 2017 at 09:11 Beantwoorden

  Wat heerlijk als je zulke herinneringen weer kunt oproepen. Menigeen zal toch wel een tikkeltje jaloezie moeten onderdrukken bij het lezen en zien van jouw prachtige en uitzonderlijke avonturen laura. Wens je nog veel van deze reizen toe en dit in gezelschap van je grote liefde en/ of je pake! Lieve groetjes, Christa

 4. Lotte 24 juli, 2017 at 17:32 Beantwoorden

  Wat een prachtige herinneringen en wat een fijne nieuwe rubriek seg! Heel fijn om af en toe eens stil te staan (eigenlijk dit gewoon sowieso af en toe) bij al de mooie momenten en plaatsen. Ik vond het heerlijk om vorige week door Boedapest te kuieren met het lief, om het prachtige oudejaarsvuurwerk te bewonderen in Singapore, om in het midden van alles en niets te staan in de Gobiwoestijn in Mongolië, om de Plitvice meren in Kroatië te bezoeken en om wakker te worden naast het wonderlijke Bohinj meer in Slovenië. En nog zoveel meer. Thanks om me weer even laten stil te staan bij al het moois. :-)

  • Laura 25 juli, 2017 at 07:38 Beantwoorden

   Aaah, lief! Vind het ook zo leuk om door mijn eigen hoofd te woelen, de volgende staat alweer klaar! Ooooh Boedapest is echt onze liefdesstad, zo fijn <3 En de rest van je herinneringen, zo bijzonder mooi. :):)

 5. Kimberley Griffioen 26 juli, 2017 at 06:21 Beantwoorden

  Wauw, wat een geweldige ervaringen! Ik kijk ook regelmatig mijn eigen blogs en foto’s terug om alles te herbeleven. Bijzonderste ervaring was denk ik opgevangen olifanten verzorgen en kooiduiken met witte haaien!

Post a new comment

Lees ook: