TRAVEL / 24 hours in Amsterdam + WIN een 9-daagse city trip (!)

24
waterzon

Ik ben vaak in Amsterdam te vinden. Wanneer ik er moet zijn voor een event, een afspraak of gewoon een etentje met vrienden plan ik vervolgens de hele dag vol onder het mom van ‘nu ik er toch ben…’. Dan ren ik van PR bureau naar lunch met vriendin, naar de volgende afspraak en door naar borrels met andere vriendinnen. Je zou zeggen dat ik Amsterdam inmiddels best ken. Niets is minder waar. Ik Google Maps me van de ene plek naar de ander! Toch ken ik mijn plekjes en weet ik precies hoe je je 24 uur in Amsterdam kunt vermaken. Hoe zou jij 24 uur in je favoriete stad besteden?

Win een 9-daagse reis door Europa!

Samen met AccorHotels mag ik een 9-daagse citytrip door Europa weggeven. Deel jouw ’24 hours in’ je favoriete stad middels een blog, artikel, foto’s of video (verder geen eisen of linkjes, alleen even delen op Twitter!) en maak kans op een fantastische trip voor twee personen van NEGEN (!) dagen naar Amsterdam, Berlijn én Parijs – inclusief transport, accommodatie, een GoPro en city-passes om de steden te ontdekken. Lees hier hoe je meedoet!

accor

Hoe besteed ik mijn 24 uur in Amsterdam het liefst?

08:00 – Ontbijt
Ik begin de dag met een heerlijk ontbijt! De laatste keer dat ik in Amsterdam was at ik bij de Breakfast Club, een aanrader. Ook heel leuk is Latei, alles dat hier staat is vintage en te koop. Het leukste? Ze hebben een kat, Elvis. Ontbijten aan het water doe ik bij de Ysbreeker. Verder ontbijt ik graag bij Two for Joy, Omelegg, Bakers & Roasters en de Ruyschkamer (met Berlijns sfeertje!). Als bohemian liefhebber ben ik trouwens gek op Yay. Niet alleen voor het ontbijt, eigenlijk voor alles. Het interieur is echt fantastisch.

breakfastclub

breakfastclub

09:00 – Stap op een boot
Het licht is prachtig in de ochtend en Amsterdam bestaat niet voor niets uit prachtige grachten. Huur een boot of stap op één van de rondvaartboten, zo zie je de stad eens vanuit een andere hoek. Ik hou niet zo van toeristische dingetjes, maar met een bootje door de grachten van Amsterdam varen is toch wel het leukste van de wereld!

waterzon

boot

10:00 – Koffie!
Goede koffie drink ik bij Hartje Oost, Coffee Bru, Stek, Coffee & Coconuts, East57, Bedfort Stuyvesant of Rum Baba (met huisgemaakte taart!).

11:00 – Huur een fiets
Eigenlijk móet je Amsterdam wel per fiets verkennen. Te voet kost meer tijd, met het OV mis je de heerlijke sfeer van de stad. Al fietsend door de mooie wijken proef ik altijd een beetje van het Amsterdamse leven en stel ik me voor hoe het zou zijn om er daadwerkelijk te wonen. Maak vooral even een rondje door Oost en langs de grachten om vervolgens de stadsparken in te duiken. Favoriet naast het Vondelpark? Het Rembrandtpark!

13:00 – Lunchtijd

Mijn favoriete plekje in Amsterdam is Hanneke’s Boom. Hier zit je heerlijk aan het water in een eigenlijk bijeengeraapt kunstzinnig zooitje én een schommel. Ook Amsterdam Roest is favoriet. Verder vind ik brunch bij Worst, lunchen bij Little Colins en wijn bij het WestergasTerras fijn. Of pak de boot naar Pllek op de NDSM werf! Last but not least: Vinnie’s Deli is een heel leuk tentje aan de Haarlemmerstraat met heerlijke lunchgerechten. Hier stap je zo door naar de leukste winkeltjes van Amsterdam in mijn favoriete winkelstraat!

hanneke

winkelgevel

straatzon

haarlemmer

15:00 – Shoppen
Shoppen doe ik het liefst in de Haarlemmerbuurt en de 9 straatjes, beide vol vintage winkels, concept stores en kleine boetiekjes. Favoriet? Store without a home, Sukha, Jutka en Riska, Het Groot Avontuur, Nukuhiva, Marbles, Six & Sons, Restored, Stach, Kindred Spirits, Episode, Roots, Hope, Annliz, 360 Volt, Marie Stella Maris en Maison Rika. Ik vermaak me hier uren op zoek naar vintage jurkjes, bohemian laarsjes en fijne interieur spulletjes.

sukha

winkel

winkel

winkel

winkel

18:00 – Het echte Amsterdam
Pak die (gehuurde) fiets en duik eventjes de Jordaan in om het echte Amsterdam te proeven. Deze historische wijk voelt echt nog als oud Amsterdam en ik vind het heerlijk om hier rond te dealen. Tegenwoordig vind je er mooie galerieën, antiekwinkels en goede restaurants.

poes

straat

19:00 – Dinnertime
ETEN! Mijn lievelings. Moeite met kiezen? Ga naar de Foodhallen en proef van al het streetfood een hapje. In Oud West zitten sowieso erg leuke restaurantjes zoals Salmuera, Braai, HappyHappyJoyJoy, Fier en Bar Brouw. Ook leuk in Amsterdam: Thai & Co, The French Connection, Café Amoi, Taqueria, Kantjil & de Tijger, Guts&Glory en Wunderbar. Ik eet me altijd helemaal vol als ik in de stad ben, er zit ook zoveel leuks om te ontdekken.

wijn

straatzon

dam

waterzon

21:00 – Party!
Ik borrel het liefst in een kroeg of ga naar een concert. Ik check altijd even de agenda van Paradiso, de Melkweg of Bitterzoet voor de fijnste bands en feestjes. Borrelen doe ik graag bij Baut, VespterBar, Panache, Kanarie Club, de Biertuin of Bar Mash. Zoek je echt een 24-uurs ervaring? Shelter is een nieuwe underground club in Amsterdam.

00:00…03:00…06:00…
Slapen doe ik regelmatig in het INK hotel. Als schrijfster heb ik een zwak voor dit mooie hotel dat gerealiseerd is in de oude drukkerij van krant De Tijd, en het ontbijt is to die for.

Doe jij mee?

straatamsterdam

sukha

water

straat
*in samenwerking met AccorHotels

Amsterdam, DESTINATIONS, Give Away, Nederland, TRAVEL, Travel Must Do's

Leave a reply

24 comments

  1. Ilona 28 oktober, 2016 at 17:00 Beantwoorden

    Leuk, Laura, zo’n gave wedstrijd met een prijs waar elk reizigershart sneller van gaat kloppen ;)

    Maar Amsterdam blijft favoriet, ook toen ik nog werkte midden in het centrum; picknicken in het Vondelpark, fietsen door de 9 straatjes, eventjes drinken in het café van Lowietje (Baantjer).

  2. Eva 4 november, 2016 at 14:10 Beantwoorden

    Leuk dat je dit mag weggeven! Ik houd van korte en krachtige stedentripjes. Je kan soms zoveel zien in een korte tijd, en het voelt altijd alsof je langer weg bent geweest dan dat daadwerkelijk zo is!

Post a new comment

Lees ook: