TRAVEL / 2015: Een jaar reizen in 48 beelden

91

Nee, ik kon gewoon niet wachten met een 2015 in reizen. Vorig jaar plaatste ik ‘m nog netjes op 28 december, dit jaar kon ik me niet langer inhouden. Zo’n overzichtje laat je toch wel even inzien wat voor prachtige reizen je in een jaar hebt gemaakt. Overtreft het 2014? Ja! Bezocht ik vorig jaar nog 21 bestemmingen, dit jaar staat de teller op 28 bestemmingen. Ik schrok er zelf een beetje van. Wat heb ik dit jaar weer een fantastische plekken mogen ontdekken.

Laat 2016 net zo bijzonder worden. Voor iedereen. Want wat ben ik als een kind in een snoepwinkel wanneer ik voet op onbekende bodem zet. Ik geniet met heel mijn hart en probeer de beelden en woorden te grijpen en te vertalen naar verhalen zodat ik jullie hopelijk kan blijven inspireren en meenemen. Bedankt voor alle ontzettend lieve woorden. Voor jullie support. Voor de motiverende reacties. Voor de bedankjes. Dat jullie mijn letters lezen en mijn plaatjes kijken. Bedankt voor alle berichten, mailtjes en samenwerkingen. En vooral voor alle leuke ontmoetingen het afgelopen jaar. Het is een zware, maar machtig mooie reis geweest. Mijn warmste wensen komen nog, maar dit wilde ik alvast even gezegd hebben.

En waarom ik niet kon wachten met dit artikel? Omdat ik een heel leuk overzicht op de deurmat vond en het me leuk leek om zo mijn jaar te laten zien. Alle reisfoto’s van afgelopen jaar zag ik voorbij flitsen in een Bundle Book. Gratis en wel. Niet voor What About Her (hoeveel fotoboeken ik al aangeboden heb gekregen…) maar omdat iedereen deze boekjes in december 2015 gratis kan bestellen. Dit leek me toch wel een fijne actie om te delen.

2015 in reizen

Bundle geeft deze maand namelijk 100.000 Bundle Books weg! Je betaalt alleen de verzendkosten. Met slechts een paar tikken op mijn telefoon maakte ik een boekje en ik ben aangenaam verrast door het eindresultaat. Bundle is een makkelijke manier om je mooiste foto’s bij elkaar te brengen en eventueel te delen met vrienden. Je bundelt ze als het ware. De fotoboekjes zijn 14 x 21 cm met een zachte kaft en bevatten 48 pagina’s met op elke pagina een foto. Ik scrollde door mijn Instagram feed en selecteerde zo mijn 28 reizen in 2015 aan de hand van deze 48 foto’s. Download de app en knutsel ook zo’n leuk, gratis boekje in elkaar. Stiekem wil ik er één van elke reis maken. Ik ben benieuwd naar jullie jaar in reizen en ik geef je een overzicht van mijn reizen aan de hand van het boekje dat ook even door mijn reizigershuis reisde.

Januari

Polen

Eind 2014 begonnen we aan onze treinreis door Polen. De eerste dagen van 2015 brachten we met -20 in Krakau door. Een reis vol verrassingen. Ik wist niet dat Polen in de winter zo mooi kan zijn.

Berlijn, Duitsland

Onze Interrailpas bleek nog even geldig en we konden het niet laten om onze vrienden in Berlijn weer even op te gaan zoeken. Berlijn is fijn.

Málaga, Spanje

We vertrekken eigenlijk elke winter naar Málaga. Mijn schoonbroer woont hier af en toe en wij laten die kans nooit aan ons voorbij gaan. Inmiddels is het ook een beetje ‘ons’ stadje en ik hoop natuurlijk in 2016 weer terug te gaan. Volgende maand dus, eigenlijk.

2015 in reizen

2015 in reizen

2015 in reizen

Februari

Ijsland

In februari trotseerde ik sneeuw en ijs in Ijsland en werd een beetje verliefd. Ik besloot terug te gaan, maar dit is er tot heden nog niet van gekomen. Ik hoop volgend jaar terug te gaan, het is zo’n magische plek.

Athene, Griekenland

Een verrassingsreis bracht ons naar Athene. Zo laag als het op mijn bucketlist stond, zo hoog staat het nu tussen het lijstje van de mooiste verrassingen dit jaar. Athene bleek een fantastische stad te zijn.

2015 in reizen

2015 in reizen

Maart

Kuala Lumpur, Maleisië

De maand maart stond geheel in het teken van onze fantastische reis naar Nepal. De eerste dagen brachten we door in Kuala Lumpur, die leuke stad in Maleisië waar onze eerste reis samen (3,5 jaar geleden) begon. Fijn om terug te zijn.

Nepal

Nepal is natuurlijk mijn mooiste reis van 2015 geweest. Ik vind er zelfs nu nog de woorden niet voor. Nepal zit in mijn hart en komt daar nooit meer uit. Lees de verhalen gewoon maar.

2015 in reizen

2015 in reizen

April

Maastricht

April was (voor mijn doen) een rustige maand. Ik kwam bij van Nepal en genoot een weekend van Maastricht en België.

2015 in reizen

Mei

Leipzig, Duitsland

Mei daarentegen was druk, zie ik nu. Maar liefst vier bestemmingen passeerden de revue. We begonnen de maand in Leipzig, een bijzonder gezellige stad in Duitsland.

Middelburg

Vervolgens spendeerden we een weekend in Middelburg.

Kroatië

Een paar dagen later vertrokken we naar Zagreb en het Plitvice National Park. Europa kan toch ook zo ontzettend mooi zijn. Daar hoef je niet altijd voor naar de andere kant van de wereld. Al is dat ook altijd wel heel leuk. Ik telde het nog even na, dit jaar vloog ik zes keer naar de andere kant van de wereld en de rest van de tijd ontdekte ik Europa.

Formentera, Spanje

Dit hippieparadijs voelde als thuis voor me. Op een rode Vespa tourden we het eiland Formentera rond en ik kreeg er geen genoeg van. Wat een plaatje.

2015 in reizen

2015 in reizen

2015 in reizen

Juni

Zakynthos, Griekenland

Mijn verjaardag vierde ik op het waanzinnige Zakynthos. Met een eigen autootje speelden we het eiland uit en ik genoot ontzettend van dit mooie Griekse eiland. Een plek waar ik volgend jaar best weer heen zou willen reizen. Het gaf me rust.

Duitsland

Vervolgens reisde ik af naar het zuiden van Duitsland om een actieve reis langs de Donau te maken. Ook vocht ik er met mijn hoogtevrees. Ik won.

Texel

We sloten de maand af met een weekend Texel. Onze oldtimer mocht mee op de boot en bracht ons langs de mooiste plekjes op ons eigen eiland.

2015 in reizen

2015 in reizen

2015 in reizen

Juli

Otterlo

Juli bleek een maand waar ik graag mijn rust wilde pakken. Niet vreemd, na het maken van deze lijst. Ik besloot even geen reis te maken en te genieten van de rust, de Nederlandse zomer en elkaar. Tijdens de heetste dagen van deze zomer vertoefden we op nog geen 10 kilometer van ons eigen huis, het pittoreske Otterlo. Thuis is ook best fijn.

Augustus

Taiwan

Na een maand rust werd het weer tijd om de Europese grenzen over te steken. We vertrokken naar Taiwan waar we vast kwamen te zitten in een super typhoon. Een hele spannende, maar ook zeker verrassende reis. We telden geen enkele Westerling en vonden het heerlijk weer op zo’n onontdekte bestemming te zijn.

Leuven, België

Een bezoekje aan onze zuiderburen. Leuven bleek net zo leuk als Brugge en Gent. Hoe doen ze het toch? Waarom hebben wij niet van die onwijs gezellige, sfeervolle en culinaire steden?

2015 in reizen

2015 in reizen

September

Zeeland

Zeeland blijft naar me lonken en wederom vertrokken we in onze oldtimer naar dit mooie stukje Nederland. Ditmaal was de kust aan de beurt.

Boedapest, Hongarije

Terug naar Boedapest, één van mijn favoriete plekken in Europa. En wat was het weer fijn.

San Sebastián, Spanje

Mijn vriend heeft vorig jaar een documentaire gemaakt in Zuid-Afrika en dit jaar is deze film geselecteerd voor meerdere internationale filmfestivals. Uiteraard woonden wij de première in San Sebastián bij. Inmiddels heeft hij zelfs een prijs gewonnen. Trots!

Berlijn, Duitsland

Tijd om weer naar Berlijn te gaan. Zoals ik al zei, Berlijn is fijn.

2015 in reizen

2015 in reizen

Oktober

Bordeaux, Frankrijk

Toulouse, Frankrijk

Deze twee Franse steden brachten ons naast een hoop regen ook een boel wijn. Ook wijn is fijn.

Jamaica

Ha, op naar de zon. Jamaica heeft me misschien nog wel het meest verrast dit jaar. Ik had er zo’n ander beeld bij. Het bleek echt een fantastische bestemming.

2015 in reizen

2015 in reizen

2015 in reizen

November

Londen, Engeland

Per boot vertrok ik naar Londen, de stad waar ik 9 jaar geleden heb gewoond en pas vorig jaar voor het eerst terug ben geweest. Het werd weer tijd, en ik genoot van een herfst in Londen.

Japan

Een bestemming die hoog op mijn bucketlist stond en die daar ook een beetje vanaf is gevallen. Ik ben net terug uit Japan en voor het eerst ben ik er nog niet helemaal uit wat ik er van vond. Enerzijds was het hilarisch, intrigerend, prachtig en bijzonder en anderzijds ook heel (HEEL) druk, vond ik Kyoto een beetje tegenvallen en bleek Osaka juist de leukste stad van allemaal. Misschien moet ik het nog even laten bezinken.

2015 in reizen

2015 in reizen

2015 in reizen

December

Thailand

Inmiddels is het december, ben ik net terug uit Japan en heb ik nóg een reis voor de boeg. Ik vier de feestdagen in Thailand. Ik ben er al eens geweest (deze foto is van 2013, mag ik dit figuur terug?) en hoef dus he-le-maal niets te doen van mezelf. Waren de meeste reizen dit jaar pers- en werkreizen, dit is een welverdiende vakantie. Na een paar dagen in ons vertrouwde Bangkok reizen we af naar het onbewoonde eiland Koh Ngai, een tropisch paradijs van zo’n 8 vierkante kilometer. Strand, yoga, fruitsapjes, massages, zon. Ik kom eraan. Een perfecte afsluiter van 2015.

2015 in reizen

Hoe was jullie 2015 in reizen?

TRAVEL, Travel Stories

Leave a reply

91 comments

 1. Eleni 10 december, 2015 at 10:20 Beantwoorden

  Wat een fantastisch mooie beelden! Super leuk om ze nu zo gebonden te hebben, om er over een paar jaar weer eens in terug te bladeren. Wat dat betreft is Instagram ook wel een soort dagboekje. Ik vind het heerlijk om soms even ‘terug te bladeren’ en terug te dromen.

  • Laura 10 december, 2015 at 10:23 Beantwoorden

   Jaaa, zo bizar om terug te zien. Wat heb ik (veel te) veel gedaan in een jaar! En jaaa, ik scroll ook regelmatig door m’n feed. Soms ook omdat ik soms helemaal niet meer weet waar ik dan de laatste weken ben geweest. Oeps. Even relativeren en wegdromen!

 2. Steohanie 10 december, 2015 at 10:28 Beantwoorden

  Wat heb jij een krankzinnig jaar achter de rug, maar wat een mooie plekken! Ik ben ontzettend geïnspireerd geraakt de afgelopen maanden en kijk uit naar alle verhalen die nog gaan komen! Fijne reis naar Thailand gewenst alvast :)

 3. Lisette | Travellust.nl 10 december, 2015 at 10:28 Beantwoorden

  Jaaa! Ik vind al die jaaroverzichten zó leuk! Die van mij staat ook bijna klaar, al maakte ik iets minder reizen dan jij… ;) Wat een reisjaar meis! Wat een prachtbestemmingen! Vooral Nepal, Japan, Zakyntos, Taiwan en Jamaica. Daar ga ik graag eens heen…

  Heerlijk uitrusten in Thailand nu. Je verdiend het!

 4. Edith | [travel.create.repeat] 10 december, 2015 at 11:29 Beantwoorden

  Wow wat een prachtige reizen! En tegelijkertijd denk ik ook: pittig hoor, zoveel bestemmingen en trips in een jaar… Ik merk dat ik langzaamaan mijn eigen ‘thuis’ wat meer begin te waarderen. Oh mijn hemel, word ik oud?? Heel leuk om zo ook allerlei plekken van je huisje te zien! ;-)

 5. Petra 10 december, 2015 at 12:19 Beantwoorden

  Wauw! Een prachtig jaar (letterlijk), maar lijkt me ook zwaar inderdaad. Ik ben benieuwd hoe je komende jaar er uit ziet!
  Ik ben dit jaar voor mijn doen redelijk veel naar het buitenland geweest! 3x Antwerpen en voor oud en nieuw ga ik weer. In april/mei ging ik voor mijn eerste persreis naar een conferentie in Londen! In november ging ik een dagje naar Budapest om mijn afstuderen te vieren. En in december ging ik met mijn moeder naar Polen, dat was mijn kerst/verjaardagscadeau aan haar.

  • Laura 10 december, 2015 at 12:34 Beantwoorden

   Ik ook! Ik probeer zo min mogelijk te plannen en niet alles direct aan te nemen, maar Málaga in januari en Zuid-Afrika in februari staan al wel. Daarnaast Ijsland en New York (of San Fransisco?), Schotland, Slovenië, allemaal leuke opties! En jij hebt ook een leuk reisjaar gehad zeg!

 6. Sabine 10 december, 2015 at 12:33 Beantwoorden

  Mooi overzicht zeg! Taiwan en Japan staan beiden op de lijst! Ik ben echter sinds ik geëmigreerd ben een stuk rustiger geworden wat reizen betreft. Misschien komt het doordat ik nog steeds het idee heb dat ik nog een ander land aan het ontdekken ben, maar dan op een veel intensiever en dieper niveau. Ik ben dan ook Colombia niet uit geweest in 2015 haha

  • Laura 10 december, 2015 at 12:35 Beantwoorden

   Ja, dat snap ik heel goed inderdaad. Nu ik erover nadenk, ik heb 4x in het buitenland gewoond en daar ook alleen maar in het binnenland gereisd. Dan staat het toch vanzelf stil omdat het al voelt als één grote ontdekking! :)

 7. Kirsten | Travelaar.nl 10 december, 2015 at 12:42 Beantwoorden

  Wat een mooie manier om terug te blikken Laura! Mooi zo’n boek :) En wat een hoop bestemmingen… Kan me heel goed voorstellen dat het zo af en toe best vermoeiend kan zijn! Wij hebben ons ook hard voorgenomen om volgend jaar, tijdens de reis, vaak genoeg “vakantie” in te lassen. Jammer dat Japan toch niet helemaal was wat je er van verwachtte, maar de plaatjes zijn super mooi geworden in ieder geval! Én je weet nu maar mooi hoe het er is toch!? Heel veel plezier alvast in Thailand! <3 Kan niet wachten tot ik daar weer ben!

  • Laura 10 december, 2015 at 14:01 Beantwoorden

   Jaaa, vond het ook heel leuk! Ik kan niet stoppen met bladeren :)! Maar inderdaad. MOE! En ja, dat moet je zeker doen tijdens een wereldreis. Vind het zo ontzettend tof voor jullie! <3

 8. Sandra 10 december, 2015 at 13:19 Beantwoorden

  Hallo 2015! Wat een geweldige lijst, zo veel gezien en gedaan zeg. Doe rustig aan in Thailand, er is maar één Laura. Echt! Ik heb toevallig dit weekend mijn overzicht gepland staan, bijna vergelijkbaar haha. Niet met de boektip (leuk!), maar wel met foto’s. Mijn reis jaar was ontzettend dubbel. Ik heb nog nooit zoveel reizen gemaakt als afgelopen jaar (hallo lege portemonnee!) en anderzijds nog nooit zoveel thuis gezeten met die rotlong. Voor mij is 2015 dus behoorlijk dubbel, maar ik kijk er voorzichtig met een glimlach op terug. Op naar een beter 2016!

 9. Marijke 10 december, 2015 at 13:54 Beantwoorden

  Wat een indrukwekkend lijstje! Het moet, naast ongelooflijk mooi, ook wel druk geweest zijn met momenten. Goh en IJsland wil ik ook zo graag doen! Even iets anders random: hoe mooi is die Japan-Instagram Feed hieronder niet?! Bijna zo perfect mooi dat ik zou zeggen dat je niets meer mag posten om die prachtige harmonie niet te doorbreken ;-)

 10. Marijke 10 december, 2015 at 14:08 Beantwoorden

  Ja, haha, dat lijkt me de énige goede reden om de harmonie te doorbreken ;-) Ik ga misschien nog wel eens vloeken als ik in het berekoude Polen die witte stranden met palmbomen zie ;-)

 11. Kim 10 december, 2015 at 14:15 Beantwoorden

  Wauw wat ben je veel weg geweest. Heerlijk maar – ook wat Edith zegt- pittig! Zelf ben ik helaas vanwege de start van mijn bedrijf niet weggeweest maar ik ga het mooi afsluiten: vanaf oudjaarsdag tot 4 januari vertoef ik in Berlijn. Love it!

 12. Rianca 10 december, 2015 at 14:54 Beantwoorden

  Wauw wat een prachtige reizen heb je gemaakt en ik ben heel erg benieuwd naar je tijd op een onbewoond eiland in Thailand. Klinkt in ieder geval fantastisch!

  Volgend jaar wordt mijn eerste keer Thailand. Honeymoon <3 Kan nu al niet meer wachten.

 13. Naomi 10 december, 2015 at 16:00 Beantwoorden

  Wat een gezegend mens ben jij om zulke geweldige mooie prachtige reizen te maken. Natuurlijk zijn er ook minder leuke/heftigere dingen gebeurd, maar echt ik zou met je willen ruilen wat betreft de reizen. Volgend jaar als goed is eindelijk mijn eerste langgekoesterde droomreis in vervulling, namelijk Indonesië.

  Die fotoalbum is een goede, ik vind die van jou erg mooi geworden!

 14. Esmeralda 10 december, 2015 at 16:28 Beantwoorden

  Wow wow wow Laura wat gaaf allemaal! Japan staat eigenlijk ook altijd al wel hoog op m’n lijstje. Jammer dat je nog even niet weet wat je ervan moet denken. Jamaica lijkt me ook erg gaaf. Mooie foto’s heb je daar gemaakt! Leuk om te lezen ook allemaal :) Gelijk een vraagje: waar is dat toffe kleed van op de foto van Formentera? (eerste foto onder de tekst van Formentera). Alvast bedankt :) en geniet in Thailand, lekker relaxen en genieten van het heerlijke eten en de sapjes haha!

 15. Shirley 10 december, 2015 at 19:52 Beantwoorden

  Wow! Wat veel bestemmingen. Ik ben benieuwd of je het volgend jaar weer weet te overtreffen. Vergeet niet om tussendoor ook goed uit te rusten (en onderweg eigenlijk ook ;-)). Ik ben dit jaar niet heel veel weg geweest, maar heb wel onder andere een supertoffe roadtrip langs de noordoostkust van the USA gemaakt. Heel veel plezier in Thailand.

 16. Karlijn Travels 10 december, 2015 at 21:37 Beantwoorden

  Wauw, wat een jaar! Je hebt echt geweldige reizen gemaakt, vooral Nepal, Jamaica en Japan springen eruit. Maar hoe kan het nou dat je Japan niet helemaal fantastisch vond? Ik ben er nu twee keer geweest en het is een van mijn favoriete bestemmingen ter wereld ;) . Ik hoop voor je dat 2016 net zo’n mooi reisjaar wordt als 2015, maar misschien wel iets minder druk. Want 28 trips maken is natuurlijk geweldig, maar ook doodvermoeiend. Zeker omdat het bijna allemaal werk is. Ga in elk geval enorm genieten in Thailand en doe daar lekker helemaal niets. En bedankt voor de Bundle-tip, ik ga er meteen boekje over onze wereldreis van maken! Die duurt nog twee weken trouwens ;)

  • Laura 11 december, 2015 at 08:18 Beantwoorden

   Jaaa, wat een jaar hè? Haha ja, geen idee. Ik had een foto van de drukte op Instagram geplaatst en daar waren toch ook wat mensen die het ook niet zo hadden. Terwijl ik ervoor inderdaad alleen maar fantastische, bijna life-changing verhalen heb gehoord. Daarom kan ik het niet zo goed accepteren denk ik, haha! Ik vond het echt niet zo heel leuk. Mijn favoriete bestemming ter wereld is Nepal, Zuid-Afrika, Sumatra en…Laos. En Jordanië. Denk ik. Japan staat er in ieder geval niet tussen, haha! Het was echt wel bijzonder hoor, maar ik weet het niet… Ik had het niet. EN NOG TWEE WEKEN! Wat is dat weer SNEL gegaan! Vind het heerlijk om met je mee te reizen, echt leuk hoe je je blog bij hebt gehouden. :)

 17. Tikva 11 december, 2015 at 06:28 Beantwoorden

  Ik heb ons eigen overzicht ook al klaar staan en vind dit altijd zulke leuke posts. Als je het dan allemaal achter elkaar zegt ben je op zoveel mooie plekken geweest! Ja je mixed feelings bij Japan ik snap ze (maar dat weet je) ben benieuwd hoe je er over een tijdje over denkt. Ga lekker samen genieten in Thailand!

 18. Lizet 11 december, 2015 at 10:23 Beantwoorden

  Pfff, als je er over nadenkt ben je dus gemiddeld vaker dan elke twee weken op reis geweest he. Wat een leven (I’m just jelly en meld me nog altijd aan als stagiair). Ik ben nog altijd heel benieuwd naar je verhalen over Japan. En meer over Jamaica! En ik vind de foto’s echt heel leuk, zo elke keer op een andere plek!

  Mijn reisjaar had een groot hoogtepunt: Indonesië <333 en Kuala Lumpur. Verder ben ik vooral in Antwerpselen gebleven. Maarrr volgend jaar zijn Bologna, Venetië en Londen al gepland én willen huisgenoot Lien en ik in de zomer naar een nog te bepalen land in Midden-Amerika en Cuba. En Miami. In vier weken. Haha. Maar goed, leuke dingen dus!

 19. Angélica 11 december, 2015 at 11:15 Beantwoorden

  Wauw, wat een heerlijke reizen! Jaloers! Japan staat heel hoog op mijn lijstje (hopelijk in 2016!) en ik ben wel benieuwd hoe ik het ga vinden (ben ook meer van de natuur en niet zozeer van de drukte, nee). Soms heb je met sommige plekken gewoon niet die ‘klik’… Nepal staat trouwens ook heel hoog, ooit… De reizen die jij in een jaar maakt, hoop ik in mijn leven te maken haha! Heerlijk :)

  • Laura 11 december, 2015 at 15:09 Beantwoorden

   Ben ook heel benieuwd ja, let me know tegen die tijd… Nepal, dat is pas een land dat tussen mijn favorieten staat. Als ik mocht kiezen… Maar wie weet vind jij Japan wel geweldig! :D

 20. Lizette 11 december, 2015 at 14:58 Beantwoorden

  Wauw, wat heb je een fantastisch jaar om op terug te kijken! Zoveel mooie bestemmingen, mooie herinneringen en ook fijne verrassingen ! En fijn dat ik mee mocht genieten van hoe jij de wereld ontdekt en bekijkt.

  Ik vond 2015 voor mij ook een heel fijn reisjaar. Hoewel ik wel weer snak naar een langere reis, ben ik nog nooit zo vaak op pad geweest als nu met heel veel korte reisjes. Trouwen op de Malediven maakte het jaar sowieso magisch.

  Op naar je welverdiende vakantie in Thailand!

 21. Sonja 14 december, 2015 at 10:23 Beantwoorden

  Waaauw, echt ongelofelijk hoeveel moois jij het afgelopen jaar hebt gezien! Je hebt het ook trouwens leuk gedaan door dat fotoboekje telkens op een andere plaats open te leggen:)

 22. Lotte - scratchingmymap 14 december, 2015 at 13:45 Beantwoorden

  Wauw, ik droom gelijk weer weg bij het lezen/bekijken van deze post. Hoe vermoeiend dit (reis)jaar voor jou ook was, ik ben blij dat jij ‘mij’ elke keer meeneemt met je inspirerende woorden en prachtige foto’s. GENIET (laat die laptop thuis wil je?!) van jullie niets-doen/masages/smoothies/boeddha’s overal/lekker eten/hutje op het strand in Thailand!
  En wat een leuke tip van het boekje seg, daar ga ik ook mee aan de slag! 2015 was ook voor mij een prachtig reisjaar, weldra ook een overzicht maken. Liefs!

 23. Nies | Reismicrobe.com 14 december, 2015 at 21:28 Beantwoorden

  Laura, wat een indrukwekkende lijst! Leuk zoveel nieuwe ontdekkingen maar ik begrijp ook dat je nu even gewoon wil reizen dus Thailand wordt vast de max. Ik ben daar zoooo tot rust gekomen na ons huwelijk 2 jaar geleden, een zaligheid! Ik heb ook heel wat plekjes mogen zien in 2015 (blog komt er aan) maar kom no way near jouw aantal. In 2016 gaan we weer een stapje verder he. Super toffe foto’s trouwens!

 24. Eva 15 december, 2015 at 18:37 Beantwoorden

  Lieve Lau, wat heb je ontzettend veel moois gedaan en wat heb je ontzettend hard gewerkt. Je hebt echt zo wel moois gezien, maar hier heb je ook zo hard voor gewerkt. Bizar eigenlijk, hoe vaak je bent weggeweest.. Al veel plannen voor het nieuwe jaar? X

 25. Sheila 16 december, 2015 at 20:26 Beantwoorden

  Wat leuk om te lezen hoeveel reizen je dit jaar hebt gemaakt. Toevallig net een boekje gemaakt voor een review vanuit mijn IG foto’s. Ik hen er 2 gemaakt. Eén van onze maand reizen en een andere van het eerste levensjaar van mijn zoon. Maar ik heb ook een IG voor alleen mijn reizen en daarvoor is het wel een idee om een boekje te maken. Ik ga er even over nadenken, want boekjes maken kost wel tijd. Heb je dit allemaal gewoon vanuit je mobiel gemaakt? Dat scheelt ook wel weer. Kan je het even tussendoor doen. Ziet er echt super uit.

  Mijn mooiste reis van 2015 was dus een maand door Amerika trekken. Amerika is wel bekend, want daar reis ik vaker. Maar dit was de eerste keer met onze zoon, toen 9 maanden. En hij is een geboren globetrotter. Gaf geen kik en vond alles prima. Zelfs elke dag op pad zijn.

  Leuk om te lezen dat je in Londen hebt gewoond! Ik ook door een stage. Inmiddels alweer 20 jaar geleden. Wat een stad, altijd fijn om terug te keren.

  • Laura 17 december, 2015 at 07:23 Beantwoorden

   Jaaa, het is heel makkelijk! Gewoon selecteren uit je Instagram galerij op je telefoon, volgorde maken en bestellen. Je hoeft niets te doen verder! :) En tof, zo’n reis met een kleine.

 26. Jessica 19 december, 2015 at 02:41 Beantwoorden

  Wauw meid wat een lijst! Ik heb je het hele jaar gevolgd, maar als je het zo in een lijstje zet is het nog net iets indrukwekkender! Geniet vooral lekker van de tijd in Thailand, vooral even ontspannen en kom lekker uitgerust terug :)

 27. Zo simpel is dan geluk 27 december, 2015 at 18:02 Beantwoorden

  Je hebt echt prachtige reizen gemaakt dit jaar. Zo ontzettend gaaf en zo fijn dat je ons meeneemt op je reizen. Ik geniet elke keer weer van de manier waarop je schrijft. Niet een recht toe recht aan verslag, maar jouw passie komt er echt in naar voren. Je schrijft zo met gevoel echt heel erg mooi. En dan ook nog van die prachtige foto’s erbij!
  Zelf bleef het reizen voor mij beperkt tot een midweekje in Kaatsheuvel en een week ‘zeilen’ op en rondom het IJsselmeer. Iets minder spectaculair, maar ik heb er wel heel erg van genoten!

  • Laura 29 december, 2015 at 12:24 Beantwoorden

   Wat ontzettend lief van je, dankjewel! Maakt me heel blij. En ook dat je zo van je leuke tripjes hebt genoten, daar draait het tenslotte om. Of het nou om de hoek is of aan de andere kant van de wereld!

 28. Denise - Follow my footprints 29 december, 2015 at 20:49 Beantwoorden

  Veel moois! En je was er inderdaad vroeg mee! Ik heb mijn reisjaaroverzicht net pas geplaatst. Dat was ook best een mooi reisjaar. De eerste 8 maanden van het jaar was ik in elk geval elke maand een keer weg, 8 x lekker zuidelijk. Van de bestemmingen die jij dit jaar bezocht zou ik nog graag naar Formentera, Zakynthos, San Sebastian en Jamaica willen. En terug naar Thailand! Wat héérlijk dat je er nu zit!

  • Laura 30 december, 2015 at 00:42 Beantwoorden

   Haha ja, kon niet wachten en ben nu lekker op vakantie. Thailand is zo fijn! Moest nog aan je denken in Bangkok. Zo’n heerlijke stad, lijkt me echt leuk om te wonen ook. Ik ga kijken bij je, leuk! :) Heerlijk.

 29. Elise 30 december, 2015 at 16:14 Beantwoorden

  Wat leuk weer! Mooi om op deze manier het jaar weer te geven. En jaaaaa, graag weer net zoveel mooie verhalen, foto’s en filmpjes in 2016. Ik geniet iedere keer als ik je verhalen lees. Altijd weer even mooi en rakend geschreven. Ga zo door, ook in 2016! En geniet van je reis nog verder nu :)

Post a new comment

Lees ook: