TRAVEL / 2014 in reizen

106

Net zoals vorig jaar hoort een ‘2014 in reizen’ er natuurlijk bij. Ik vind deze lijstjes ontzettend leuk om bij andere bloggers te lezen en zelf werd ik helemaal gelukkig tijdens het schrijven van dit artikel. Want wat heb ik mooie plekken mogen ontdekken en dat zo goed als allemaal voor What About Her. Al reis ik mijn hele leven al vaak en veel, toch knijp ik mezelf nog even bij het zien van dit lijstje. Want het is me er eentje. Ik kan geen woorden vinden die omschrijven hoe dankbaar ik ben. Bear in mind: ik ben inderdaad heel wat keren de grens overgestoken, maar vergeet niet dat deze reizen vaak ook gewoon heel pittig zijn en dat ik heel wat waanzinnige uitnodigingen heb moeten laten gaan omdat het me simpelweg te veel werd. Het is rennen van hot naar her, lange vluchten en korte dagen, verplichtingen en niet te vergelijken met een eigen reis of vakantie. Maar: vooral ook is het inspirerend, enerverend, fantastisch, waanzinnig, een droom die uitkomt. Ik geniet dubbel en dwars van elke reis. Ik ga weinig in op de standaard bloggers persreizen, liever kies ik een bestemming uit waar ik zelf graag heen wil. En waar ik nog het meest van heb genoten is dat ik deze opdrachten kan delen met mijn vriend. Vandaar het ‘we’ in deze terugblik. Als professioneel fotograaf en filmmaker gaat hij op bijna alle reizen met me mee en dat is leuk. Niet alleen voor mij. We hebben het altijd onwijs gezellig met iedereen en wat hebben we een prachtige mensen mogen ontmoeten. Wat een jaar. Ik kijk terug met een grote glimlach naar dit jaar vol reizen en grijze wolken en zon en wervelwinden.

Laat 2015 net zo fijn worden. Voor iedereen. Want wat ben ik als een kind in een snoepwinkel wanneer ik voet op onbekende bodem zet. Ik geniet met heel mijn hart en probeer de beelden en woorden te grijpen en te vertalen naar verhalen zodat ik jullie hopelijk kan blijven inspireren en meenemen. Kijk nog één keer mee naar mijn, ons, 2014. En bij deze wens ik jullie allemaal een fantastisch 2015 toe. Ik kan er duizend lieve woorden over schrijven, maar waar het op neer komt is…bedankt. Bedankt voor alle ontzettend lieve woorden. Voor jullie support. Voor de motiverende reacties. Voor de bedankjes. Dat jullie mijn letters lezen en mijn plaatjes kijken. Bedankt voor alle berichten, mailtjes en samenwerkingen. En vooral voor alle leuke ontmoetingen het afgelopen jaar. Reis, ontdek, lees boeken, schrijf, luister naar muziek, volg je hart. Deel liefde, lach, heb geen spijt. Leer, kijk, neem in je op. Dans en omarm. Gooi de touwen los. Vaar weg van je veilige haven en vang de wind in je zeilen. Leef. Laten we gaan stralen in 2015!

 

Februari

Málaga & Granada – Spanje

Onze eerste reis in 2014 was naar Málaga, waar mijn schoonbroer woont. Het was fijn om de eerste zonnestralen van het jaar op onze huid te voelen en ik ben verbaasd door de pracht en praal van deze stad. Ook bezochten we Granada en het waanzinnig magische Alhambra. Yes, dat Spaanse leven bevalt me wel. Volgend jaar weer. Lees de verhalen hier. We besluiten door te gaan met ons voornemen om te filmen tijdens onze reizen en maken onze tweede reisfilm.

Alhambra

 

Maart en april

De Filipijnen, Azië

De laatste weken van maart en de eerste van april trokken we met onze backpack (onze jaarlijkse Azië reis) door de Filipijnen. Vanaf Manila reizen we naar het mooie eiland Bohol, we slapen vervolgens een nacht op Cebu en reizen dan door naar het ongerepte eiland Palawan. We testten prachtige accommodaties maar reizen ook zelf fijn rond. We genieten van de groene binnenlanden, de waanzinnige stranden en de prachtige mensen. Een reis om nooit te vergeten. Lees de verhalen hier. En vergeet vooral de video’s niet: deel 1, Bohol en deel 2, Palawan.

Weeshuis Bohol Shepherds Arms, Filipijnen

El Nido Palawan

Palawan El Nido

 

Mei

Lille, Frankrijk

In mei genoot ik een dag van het Franse Lille. Het is een waar klein Parijs dat makkelijk in een dag per trein te doen is en ik genoot met volle teugen van de franse kaasjes, stokbroodjes en de heerlijke wijn. Lees het verhaal hier.

Lille

Catalonië, Spanje

Ook maakte ik later die maand een korte rondreis door Catalonië voor het Spaans Verkeersbureau. Ik bezocht Girona, Falafrugell, Banyoles, Garrotxa, Begur, Santa Pau en Val d’En Bass. Ik verbaasde me over de omgeving van het Barcelona dat ik zo goed ken. Kasteeltjes, natuur en prachtige authentieke dorpjes in overvloed. Lees de verhalen hier.

Catalonia lake Banyoles

Catalonia Begur Spain

Parijs, Frankrijk

Na Spanje vloog ik terug naar Amsterdam om die avond bij een verjaardag te zijn, om de volgende ochtend op de bus richting Parijs te vertrekken. Ik verras een vriendinnetje die aan het Interrailen is. Ik heb in Parijs gewoond en het is fijn om even terug te zijn. Lees het verhaal zonder woorden hier.

Parijs

 

Juni

Brugge, België

In juni genoten we van het mooie Brugge voor Toerisme Vlaanderen. Het begint een jaarlijks terugkerend tripje te worden en ik kan er geen genoeg van krijgen. Brugge is magisch mooi en neemt me altijd mee in haar wezen. Lees de verhalen hier. 

Brugge

Alaçati, Turkije

We verkenden het Turkse Alaçati voor Corendon en het is één van de bestemmingen die me het meest verrast heeft. Ik ben fan. Alaçati is een waanzinnig authentiek en sfeervol dorp in een prachtige omgeving. De zee is blauwer dan ik had durven dromen en de zon schijnt als nooit tevoren. En het eten…goddelijk. Lees de verhalen hier. En bekijk de reisvideo hier.

 

Juli

Schotland

In juli geniet ik vooral van de zomer in Nederland, maar kan ik het niet later om een avontuurlijke trip naar Schotland te maken met Bever Sport. Ik deed aan canyoning, abseilen en mountainbiken en dronk natuurlijk ook een paar slokken Whiskey in Edinburgh. Lees het verhaal hier.

 

Augustus

Barbados, Caribbean

Een tropische maand, we vertrekken wegens het Crop Over Festival naar Caribisch Barbados voor Visit Barbados. “Het Crop Over Festival is uitgegroeid tot het jaarlijkse hoogtepunt met een smash van kleur, kostuums, muziek, eten en unieke geschiedenis van één van de meest oostelijk gelegen eilanden van de Caribbean. De vieringen variëren van historische herinneringen, optredens zoals het Cohobblopot en Foreday ochtend, waarin lokale bewoners dansen in de modder, verf en poeder. Daarnaast verken ik Barbados zelf, een klein en paradijselijk eiland met vele gezichten in het midden van een turquoise, immense oceaan.” Lees de verhalen hier en bekijk de reisvideo hier.

Gent, België

Voor de tweede keer zetten we voet op Gentse bodem voor Toerisme Vlaanderen. “Gent is één van die steden waar zo’n fijne sfeer hangt dat je al snel het gevoel hebt dat je écht even weg bent. De historische gebouwen hebben de bombardementen in de Tweede Wereldoorlog overleefd en staan daarom des te statiger te stralen aan alle kanten van de vele watertjes. Gent is een makkelijke stad. Gemoedelijk, fijne hoekjes wijzen zich vanzelf. Een kaart is niet nodig en ik verfrommel deze terug in mijn tas. Alle herinneringen van ons vorige bezoek komen terug. Alsof Gent al stiekem een plekje in ons hart had veroverd. Gent is prachtig – en jong van geest. Het is een compacte studentenstad in een authentiek jasje en dit zorgt voor een positieve energie.” Lees het verhaal hier.

Gent

Gent

 

September

Fins Lapland

In september vertrek ik naar Fins Lapland voor Only in Lapland . Wat een fantastische reis is dit, Fins Lapland is simpelweg stunning en ik beleef er fantastische momenten. In Lapland vriest het toch altijd? Is er meer dan witte bomen, schuifelen door dik bedekte poederige paden van sneeuw en krakend ijs op de meren? Absoluut. Lees de verhalen hier.

Lapland

Aruba, Caribbean

De zon. Aruba is een tropisch feestje en we vertrokken eind september naar dit Caribische eiland. Het prachtige Boardwalk Hotel Aruba heeft ons uitgenodigd voor het internationale bloggersweekend. Inspirerend. In een paar dagen verkennen we het hele eiland. Lees de verhalen (more coming!) hier en bekijk de film hier.

slideraruba

Black beach Aruba

 

Oktober

Berlijn & Rügen, Duitsland

In oktober vertrekken we naar Berlijn en zoeken we Eva en Marieke op. Ik blijf zelf nog wat langer in Berlijn en maak een road trip richting Rügen, een schiereiland in het noorden van Duitsland. Hier ben ik in opdracht van het toerismebureau als blogger gevraagd om in een promotiefilm te verschijnen. Keep you posted!

berlijn

berlijn

Riga, Letland

Eind oktober vertrekken we een weekend naar Riga voor Live Riga. We verkennen de stad en rennen van restaurant naar restaurant, het is hier genieten. In Riga proef je nog het grauwe verleden van de Sovjet-onderdrukking en het land is pas sinds 1991 onafhankelijk. Het is een rauwe, indrukwekkende stad met waanzinnig mooie gezichten. Baltisch Hip en traditioneel Lets gaan hier harmonieus hand in hand en ik vind het echt een fantastische stad. Een aanrader. Lees het verhaal hier.

Riga Letland

Riga Letland

 

November

Gran Canaria & Tenerife , Spanje

In november ontdekken we in een flitsbezoek de Canarische Eilanden Gran Canaria en Tenerife voor Corendon. Vooral Tenerife verrast me, ik vind het een fenomenaal mooi eiland. Na vier dagen op deze twee eilanden wil ik meer zien, meer proeven, hoger reiken en langer kijken. I’ll be back. Lees de verhalen hier (more coming!) en bekijk de film binnenkort.

Las Dunas Gran Canaria

Tenerife

Londen, Verenigd Koninkrijk

Eind november reizen we per trein voor EuroStar naar Londen. Ik heb jaren geleden in Londen gewoond en was sindsdien niet meer terug geweest, het was dus één groot feestje aan herkenning en vernieuwing. Zelfs de geur in de metro deed me glimlachen. Fijn. Het verhaal is binnenkort online.

Eekhoorn

 

December

Gambia, West Afrika

In december vertrekken we last minute naar Gambia voor Corendon. Nadat ik in Zuid-Afrika heb gewoond heb ik iets met het Afrikaanse, en dat gevoel kwam vol warmte terug bij aankomst. We ontdekken het leven in Gambia, bezoeken schooltjes en compounds en worden omver geblazen door de kleuren en geuren op de lokale markt. Ook de stranden zijn fenomenaal mooi en het doet me verdriet dat ze leeg zijn. Het is een meer dan veilig land en een bezoek absoluut waard. De verhalen komen snel, evenals een korte film (camera kapot. Huilen).

Gambia1

gambia2

Polen

As we speak zitten we in Polen voor Interrail en Visit Polen. We reizen vanaf Gdansk via Warschau naar Krakau en hebben net spontaan een extra nachtje in de bergen (Zakopane) geboekt. Het is hier heerlijk winters, het sneeuwt en de treinreis naar Warschau was werkelijk waar sprookjesachtig. Gdansk heeft me meer dan verrast en ik ben nieuwsgierig naar wat er nog meer komen gaat. To be continued!

polen

Dagboek, DESTINATIONS, Persoonlijk, Stories from the Heart, TRAVEL

Leave a reply

106 comments

 1. Michelle | Travel lifestyle.nl 28 december, 2014 at 18:52 Beantwoorden

  Wat een super fijn overzicht en wat een ge-wel-dig reisjaar, oh my! Je verdient het meis en ik ben zo blij voor je dat je dit allemaal mag doen en allemaal met ons mag delen. Ik ben heel erg dankbaar voor mijn reisjes en voel me super gezegend. Al passen die van mij in 2 maanden van jou hahaha! Hoop dat 2015 weer een geweldig jaar gaat worden. Dat we mogen houden wat we hebben en dat je weer heel veel mooie nieuwe ervaringen mag opdoen. Dat je dromen mogen uitkomen en dat het nieuwe jaar je heel veel liefde, gezondheid, verwondering, plezier en magische momenten mag brengen. En eindelijk weer een date met ons ;-) Liefs! X ♡

  • Laura 28 december, 2014 at 19:25 Beantwoorden

   Aaaaah lief, ik vind je reacties altijd zo mooi! Super fijn. Had moeite met het plaatsen, het lijkt zoveel! Is het ook, maar ook werk. Anyhow, wel fantastisch en jouw reizen zijn geweldig, op naar 2015! ♡ En 6562615 dates!

 2. Liliane 28 december, 2014 at 18:59 Beantwoorden

  Wat een ontzettend mooie en fascinerende plekken heb je mogen bezoeken dit jaar! En wat fijn dat wij ervan mogen meegenieten, scheelt me weer wat vliegtickets ;)
  Dat 2015 maar weer een hoop mooie reizen mag brengen, maar dat komt vast goed.

 3. Nadia 28 december, 2014 at 19:02 Beantwoorden

  Wat een mooi jaar heb jij achter de rug zeg. Mooie plaatsen bezocht en veel gezien. Ik vind je rug tattoo ook ontzettend bij je passen als ik dit allemaal zo lees. Je kunt wel zeggen dat ik jaloers ben haha, wil ook meer reizen, maar ik durf niet alleen hihi

 4. Kim 28 december, 2014 at 19:03 Beantwoorden

  Wat heb je prachtige reizen gemaakt! Stiekem wel een beetje jaloers haha. Ik hoop dat je volgend jaar ook weer prachtige reizen kunt maken en mooie verhalen + foto’s voor ons hebt! :)

 5. Danique 28 december, 2014 at 19:10 Beantwoorden

  Wat een fantastische reizen heb je mogen maken dit jaar! Ik ben ook echt heel benieuwd waar je in 2015 allemaal terecht zult komen. Geniet ervan en jij ook alvast een geweldig 2015 toegewenst!

  • Laura 28 december, 2014 at 19:16 Beantwoorden

   Ik ook! In ieder geval Nepal en wederom Kuala Lumpur, de rest staat nog open. Al ben ik wel van plan om een stuk rustiger aan te gaan doen :-). Jij ook en natuurlijk een fastastische reis!

 6. Malou 28 december, 2014 at 19:16 Beantwoorden

  Love dit soort overzichtjes!
  Of zeg maar gerust overzicht! Wat wat een reizen heb je gemaakt zeg. Heel gaaf!

  Als je moest kiezen: Brugge of Gent?
  Zou weleens die kant op willen en ben benieuwd wat jij dan zou aanraden.

  Geniet nog even van Polen!

 7. Daisy 28 december, 2014 at 19:32 Beantwoorden

  Wat een indrukwekkende bestemmingen en avonturen heb je afgelopen jaar meegemaakt! Ongelooflijk. Ik reis met veel plezier een beetje met je mee. Alvast fijne wensen voor 2015.

 8. Sandrai 28 december, 2014 at 19:32 Beantwoorden

  Wauw Laura! Wat een fantastische lijst. Ik kan me daarnaast ook helemaal voorstellen hoe heftig het jaar voor je geweest moet, je bent nauwelijks een moment thuis geweest… Ik hoop dat je in 2015 nog veel meer mooie reizen mag maken en dat je deze blijft delen op je blog. Een heel goed 2015 toegewenst!

 9. Eva 28 december, 2014 at 20:03 Beantwoorden

  Laura, wat heb je een prachtige bestemmingen mogen ontdekken. Het is je zo gegund en ik hoop dat 2015 jullie nog veel meer mooie dingen gaat brengen. Sowieso al Nepal & Kuala Lumpur op de planning he? Prachtige plaatsen en ben erg benieuwd naar al je verhalen en natuurlijk de prachtige foto’s en video’s van alle reisjes die je dit jaar mag maken. Ontzettend bedankt voor alle inspiratie die je me geeft! Geniet in Polen! Liefs

  • Laura 28 december, 2014 at 21:40 Beantwoorden

   Wat lief Eva, ik waardeer jou enorm als trouwe lezer. Echt, duizend maal dank :-). Jaaa, zin in! KL ken ik en is zo’n fijne stad en ben echt onwijs nieuwsgierig naar Nepal. Liefs voor jou!

 10. Lieke 28 december, 2014 at 20:30 Beantwoorden

  Wat een mooie lijst met prachtige plekken en verhalen. Ik lees ze met veel plezier!
  Voor volgend jaar wens ik je nog veel meer mooie reisje toe, of het nu voor werk is of voor vakantie. Hoe meer reisjes, hoe meer ik/wij weer kunnen genieten van mooie verslagen. Liefs!

 11. Natasja 28 december, 2014 at 21:14 Beantwoorden

  Oh yeah jouw reisjaar! <3 Indrukwekkende lijst en prachtige bestemmingen zeg! Dat zoveel reizen niet alleen maar 'leuk' is, snap ik inmiddels wel, al kneep ik ook echt weer even in mijn handjes toen ik mijn jaar in travel online zette vandaag.

  Op naar nieuw te ontdekken plekken en te maken reisherinneringen in 2015. En nu vooral even genieten in Polen, x

 12. Anouk 28 december, 2014 at 21:23 Beantwoorden

  Wauw Lau. Wat een prachtige lijst staat hier. Elke stad, elk dorp, elk land, elk stukje water, door jouw woorden wordt het allemaal magisch. Je maakt er een sprookje, een droom van en ik geniet van al je postst. Ik weet hoe hard je er voor werkt en dat het soms tranen met tuiten is. Maar die tranen kunnen we drogen met het geloof dat ZIJ altijd bij ons zijn. Veel plezier met je grote liefde in Polen en tot HEEL snel <3.

 13. Eleni 28 december, 2014 at 21:46 Beantwoorden

  Oh wauw, wat een prachtige lijst en wat heb jij prachtige reizen gemaakt. Ik gun je in 2015 net zoveel mooie avonturen en natuurlijk kom ik in 2015 alle mooie plaatjes en woorden erover bekijken en lezen op je blog. Dankjewel dat je ons meeneemt : )

 14. Debby 28 december, 2014 at 22:42 Beantwoorden

  Wow, wat een bewogen jaar meis! Jammer dat ik je uiteindelijk niet meer in Centraal-Amerika gezien heb, dat zou wel het kersje op de taart zijn geweest ;) haha. Ik hoop stiekem voor volgend jaar dat we samen een keer de grens over gaan :D maar tot die tijd zien we elkaar gewoon in je prachtige huisje. Wat fijn trouwens dat R. altijd mee mag, bijzonder!

 15. Mandy 29 december, 2014 at 08:35 Beantwoorden

  My goodness wat een prachtlijst. Jij dromenvanger dat je er bent. Ben echt heel trots op je, je hebt zulke grote stappen gezet. Je inspireert, deelt, vertelt, beleeft, danst, lacht, valt, staat op, droomt, doet en leert. Dikke (snel echte) knuffel, houfaj.

 16. Anneke 29 december, 2014 at 09:23 Beantwoorden

  Wat een prachtige reizen allemaal, stuk voor stuk. Ik zit nu al een tijd na te denken waar ik naartoe zou willen in 2015 en door jouw blog zijn er alleen maar meer wensen op mijn lijstje gekomen, haha. Ik ben er al wel achter dat alles wat onbekend is mooi is, zelfs in Nederland zijn er nog genoeg mooie, onbekende plekken te ontdekken. Dat maakt het kiezen van een land voor een vakantie wel lastig hoor. ^^
  Ik hoop dat je in 2015 weer zulke mooie reizen mag maken en ons mee blijft nemen. :-) Alvast een fijne jaarwisseling Laura!

  • Laura 29 december, 2014 at 15:27 Beantwoorden

   Haha ah, vind ik alleen maar leuk! Als ik moet helpen kiezen hoor ik het, haha. En heeeel herkenbaar, ik ben van tevoren altijd bang dat ik spijt krijg ofzo en twijfel dan als een malle, maar uiteindelijk als ik iets heb geboekt ben ik helemaal blij en realiseer ik me dat er geen verkeerde keuze bestaat :-). Dankjewel, jij ook!

 17. Karlijn 29 december, 2014 at 11:46 Beantwoorden

  Ik verheugde me al op jouw jaaroverzicht! Wat een fantastisch reisjaar, en wat heerlijk dat je je dromen zo waar kunt maken. Ik begrijp heel goed dat het merendeel van deze reisjes werk is en ook dat het je soms even teveel wordt. Maar toch: het is een stuk beter dan veertig uur per week op een kantoor zitten ;) Maak ook van 2015 weer een fantastisch, succesvol jaar!

  • Laura 29 december, 2014 at 15:29 Beantwoorden

   Haha, zo leuk dat je je er al op had verheugd! :-) Klopt helemaal, en dat realiseer ik me ook hard! Toch lijkt een beetje zekerheid me ook wel fijn. Ach, we zien wat volgend jaar me gaat brengen! Jij ook, met je prachtige plannen!

 18. Leonie 29 december, 2014 at 11:57 Beantwoorden

  Gjadskahdk0-01eiowqjdjashjk@#$^@(_. Dat kwam er uit mijn mond (met hoge pieptoon) na het lezen van deze GEWELDIGE post.

  Dat je het maar even weet. Je zit volgend jaar in je huis met een labiel persoon, hoor.

  Grapje. Wauw. Wat een reisjaar. Verdere woorden zijn overbodig.

 19. Nanda 29 december, 2014 at 12:41 Beantwoorden

  Wow. Ik heb hier natuurlijk het meeste wel van voorbij zien komen, maar jeetje… als je het in 1 post leest. Fantastisch zeg! Ik word altijd zo blij van je mooie foto’s, ze sprankelen en knallen altijd zo lekker van kleur en je ziet er altijd zo supertevreden uit. Vind ik leuk! Ik hoop van harte dat je volgende jaar er weer zo uitziet en jij zo lekker sereen blijft stralen. Een gelukkig 2015 voor jou!

 20. Marijke 29 december, 2014 at 14:49 Beantwoorden

  Wat een mooie reizen heb je toch gemaakt! Dat zal met momenten ook wel hard werken zijn, maar waarschijnlijk ook wel erg veel genieten! Lapland ziet er prachtig uit… eigenlijk geldt dat voor al je reizen! Je blogs zijn zo leuk geschreven met zo’n mooi fotomateriaal is, waardoor je als lezer echt kan meegenieten. Veel plezier nog in Gdansk en ik kijk natuurlijk al uit naar je blogs van 2015 :)

 21. Eva - eighty7 29 december, 2014 at 16:58 Beantwoorden

  Wat een prachtig overzicht! Ik volg je blog pas enkele weken en heb mezelf er al enkele keren op betrapt te verdwalen in je reisverhalen en blog. Ik blijf met veel plezier je blog volgen in 2015 en ben heel benieuwd naar alles wat er nog komt voor jou.

 22. Xaviera 29 december, 2014 at 17:05 Beantwoorden

  Wat een prachtig overzicht om te zien en te lezen! Fantastisch dat je dit mag doen (al geloof ik zeker dat het ook heel hard werken is!) en dat je al deze ervaringen met ons deelt. Vooral Fins Lapland lijkt mij heel bijzonder om een keer te bezoeken. Ik wens je een heel mooi, liefdevol en inspirerend 2015 toe en ik hoop nog heel lang van jouw prachtige verhalen en foto’s te mogen genieten!

 23. Jenny - ikreis.net 29 december, 2014 at 17:31 Beantwoorden

  Wow, wat een indrukwekkende lijst! Dat 2015 maar een net zo mooi jaar mag worden – uiteraard met de juiste balans tussen werk privé en voldoende tijd om te genieten van alles.

  Leuk dat je vriend zo vaak met je mee kan, lekker vertrouwd en het levert leuke plaatjes op.

 24. ivonne 30 december, 2014 at 11:07 Beantwoorden

  Hoi Laura, wat heb je een mooi nieuw jasje aangetrokken. Die film bovenaan vind ik ook geweldig. En wat een reisjaar! Dat het lijstje voor 2015 maar net zo mooi mag zijn, maar dat gaat wel lukken!

 25. Wieke 30 december, 2014 at 18:37 Beantwoorden

  Wat een leuk overzicht met fantastische reizen! En schitterende foto’s!
  Ik ben benieuwd naar je verhalen over Tenerife, daar ga ik in januari een weekje naartoe :)

 26. Lizet 31 december, 2014 at 14:46 Beantwoorden

  Wauw, je hebt echt prachtige en bijzondere plekken gezien dit jaar! Ik kan me zeker voorstellen dat het echt allemaal als een wervelwind gebeurd, maar wauw.
  Blijf vooral volgend jaar weer zulke mooie woorden schrijven, je bent echt een inspiratiebron!

 27. Merel 1 januari, 2015 at 13:15 Beantwoorden

  Lieve Laura, wat ik als eerste tegen je wil zeggen is dat ik het zo mooi vind om te lezen dat je net zo hard kunt genieten van een weekendje Gent of Berlijn, als van een zon-overgoten reis naar Barbados. Je komt op mij hardwerkend en dankbaar over en dat zijn twee prachtige eigenschappen. Ik reageer eigenlijk nooit en dat vind ik stom, want ik lees je altijd en ik kijk alle video’s. Dus een van mijn voornemens is om vaker op je blog te reageren. (en op andere blogs die ik graag lees, maar waar ik ook nooit een reactie achterlaat – stom!)

  Ik ben stiekem heel benieuwd naar je stuk over Londen, want ik ga eind januari die kant eindelijk weer eens op. Maar ik word niet boos hoor, als het voor die tijd nog niet online is ;) Dan ga ik daarna gewoon nog een keer, hihi!
  Mijn reisjes waren misschien niet zo héél spectaculair afgelopen jaar. Berlijn x 2, Barcelona en Milaan. Maar voor mij was goed en meer dan ik de jaren daarvoor had gezien. Mijn eerste trip voor 2015 staat dus gepland; Londen. En verder wil ik dolgraag naar Scandinavie. Waar in Scandinavie weet ik nog niet, want er is zoveel te kiezen en ik ben er nog nooit geweest. Ook denk ik dat ik dit jaar weer eens naar Parijs wil, al is het maar voor een nachtje, en mijn liefde voor Berlijn gaat nooit over, dus daar móet ik ieder jaar eventjes naartoe. Stiekem droom ik van een verdere reis, maar het kost me zoveel moeite om het geld bij elkaar gespaard te krijgen. Dus voorlopig ben ik heel tevreden met de kleinere reisjes die ik maak en geniet ik van alles!

  Ik wens jou en je vriend een prachtig nieuw jaar en ik hoop van heel veel reisverslagen te mogen gaan genieten!

  • Laura 5 januari, 2015 at 17:30 Beantwoorden

   Aaaaaah lieve lieve Merel, ik was dus in Polen en toen al helemaal stil van je onwijs lieve comment – eindelijk kan ik er op reageren! Wat. Lief. Klopt helemaal wat je zegt, besef ik me nu. Ik kijk ook net zo uit naar een weekend Brugge als naar Nepal. En wat je zegt ben je zelf. Ik herken dat van het reageren ook zo. Ik reageer bijna nergens meer (terwijl ik alles lees, ook jullie fantastische blog) en daar wil ik in 2015 echt meer tijd voor vrijmaken. Waardering is zo fijn! Wat een heerlijke plannen heb je! Jij ook een top jaar, hopelijk kan ik je dit jaar ontmoeten. Date!

 28. Natasja 3 januari, 2015 at 15:03 Beantwoorden

  Wat een heerlijk overzicht, hier keek ik naar uit :D Ik heb het hele jaar (en al langer trouwens) genoten van je uitgebreide verslagen, prachtige foto’s en heerlijke films. Ik hoop dat 2015 je veel liefde, geluk en uiteraard veel reizen mag brengen (zo geniet ik zelf ook een beetje mee :) )

 29. Rianne 5 januari, 2015 at 22:37 Beantwoorden

  Wauw wat een overzicht! Ik ben stiekem wel jaloers op je hoor! Ik denk erover om volgend jaar een soort tussenjaar te nemen en dan ook te gaan reizen, ik zit nu kwijlend al je reisverslagen te lezen!

 30. Marcella 18 januari, 2015 at 15:02 Beantwoorden

  Wat had jij een onwijs fijn jaar Laura! Heerlijke trips, de mooiste momenten gevangen in beeld, film en je woorden. Echt te gek wat je allemaal doet en ziet. Geniet er volop van lady, op naar een topjaar 2015!

Post a new comment

Lees ook: