TRAVEL / 10x romantisch overnachten

22

Happy Valentine’s Day!

Op een hoop liefde. Warmte. Knuffels. Kaas. En rode wijn. Wij doen niet aan Valentijnsdag, maar ik moet je wel eerlijk bekennen dat ik een hopeloze romanticus ben. Ik hou van kaartjes geven, cadeautjes verzinnen, lieve woordjes, iemand verrassen, kaarsjes, knuffelen, strandwandelingen en love songs. Ook vind ik reizen iets romantisch hebben. Overnachten op bijzondere plekken, hand in hand verdwalen in een vreemde stad, elkaar aankijken na een fantastische ervaring, het lijkt alsof mijn zintuigen en hart overuren draaien wanneer ik doe wat ik het liefst doe met diegene met wie ik het liefst ben. Om maar even in het thema te blijven deel ik vijf van mijn meest memorabele overnachtingen én vijf droomovernachtingen. 10x romantisch overnachten.

Top 5 romantische overnachtingen

Wat zijn mijn vijf meest romantische overnachtingen geweest?
Kiezen is niet mijn sterkste kant, maar here we go. Op willekeurige volgorde, mijn vijf droomplekjes.

Tentenkamp in de woestijn, Jordanië

Overnachten in de woestijn van Jordanië is romantiek ten top. Daar kan geen luxe hotelkamer tegenop. Wij sliepen twee keer op verschillende plekken in de woestijn van Jordanië. Het oeroude zand dat langzaam rood kleurt wanneer de zon ondergaat, de scharrelde kamelen, de simpele tentjes, de bijzondere gesprekken met de Bedoeïenen, samen een miljoen sterren zien verschijnen aan de hemel. Beat that.

jordan4 Jordanië Jordanië

De jungle van Sumatra, Indonesië

Weer zo’n simpele maar over-romantische overnachting. Wij sliepen tijdens een jungletocht op een sjaal midden in de jungle op Sumatra. We werden wakker door het stromen van de rivier, zingende vogels en een knetterend vuur waar een pot thee op borrelde. Een uur later staan we oog in oog met een Orang Oetan. Waanzinnig.

Sumatra Sumatra

South Palms, Bohol, Filipijnen

Op en top luxe. Ook wel eens ongelooflijk genieten. Deze luxe privé bungalow op het mooiste strand van Bohol krijgt een welverdiend plekje in mijn top vijf. Wakker worden door de golven en vervolgens in één stap, blote voetjes in het zand, naast de oceaan staan is fantastisch.

South Palms Panglao Island BoholSouth Palms Panglao Island BoholSouth Palms Panglao Island Bohol

The Crane Hotel, Amsterdam

Nederland verdient ook een plekje. De overnachting in dé hijskraan van Amsterdam was namelijk meer dan romantisch te noemen. Ik bedoel, een jacuzzi buiten op de top van de hijskraan terwijl het lichtjes sneeuwt? Juist.

Crane Hotel Amsterdam Booking.com

Gili Air, Indonesië

Een heel simpel backpackershutje waar ik de naam niet eens meer van weet, maar het moment nog in mijn geheugen gegrift staat. Onze eerste reis samen, we kenden elkaar drie weken en vertrokken voor vijf weken naar Indonesië. Toen de zon opkwam en als duizend stralen naar binnen scheen in ons hutje op dit romantische eiland, voelde ik me op en top gelukkig.

Gili islands Gili islands

Top 5 romantische overnachtingen op de bucketlist

Dan heb ik natuurlijk nog heel wat wensen als het over romantische overnachtingen gaat. Als afgestudeerd ‘hotello’ en ex-hotelmanager heb ik een zwak voor mooie accommodaties. Booking.com heeft een handige destination tool om te zoeken op type overnachtingen en ik heb een avond gespendeerd aan wegdromen bij droombestemmingen. Deze vijf romantische overnachtingen zou ik graag aan mijn to do lijstje willen toevoegen. Leuk Valentijnscadeau?

Ratua Private Island, Vanuatu, Oceanië

Om maar direct met de deur in huis te vallen. Vanuatu is een onafhankelijke eilandengroep in Oceanië. Daar in het paradijs vind je dit privé eiland met resort. Kijken zegt genoeg denk ik. Wanneer gaan we?

private island romantic stay

Gilpin Lake House, Bowness-on-Windermere, Engeland

Dat Engeland prachtig is wist ik al. Ik wil ooit nog eens een road trip door Engeland (en Schotland) maken en het Lake District moet op de route. Hier waan je je midden het Britse natuurschoon zoals ze bedoeld is. Aan één van de meren vind je dit schattige Lake House. Het is bijna een filmset.

gilpin

The Fishtail Lodge, Nepal

Over drie weken vertrekken we naar Nepal (YAY!) en het land lijkt me naast puur en pracht en praal ook onwijs romantisch. Samen de Himalaya beklimmen, ons verbazen over de bijzondere cultuur en weer helemaal back to nature gaan – ik kan niet wachten. In Pokhara ligt, naast het meer, de Fishtail Lodge. Lijkt mij een romantisch plekje, dus wie weet. Ik kijk mijn vriendje even lief aan.

fishtail

fishtail2

Hotel Kasteel Wittem, Geuldal, Nederland

Ook in Nederland zijn mooie plekjes te vinden. Zo zou ik best een nachtje in een kasteel willen slapen. Ik vond dit mooie kasteeltje dat vlakbij Maastricht ligt. Een romantische getaway. Ik wil wel een weekend prinsesje spelen.

kasteel

Six Senses Hide Away, Yao Noi, Thailand

Ik blijk een zwak te hebben voor eilanden na het maken van deze post. Het heeft natuurlijk wel iets romantisch. Nou ben ik al in Thailand geweest, maar heb ik dit plekje toch even gemist. Ik dacht niet meer terug naar Thailand te willen, maar bij nader inzien bombardeer ik dit nu tot mijn nieuwe schrijvershuis. Tot over een paar maanden.

thailand thailand2

Wat is jouw meest romantische overnachting geweest?

TRAVEL, Travel Tips & Inspiration

Leave a reply

22 comments

  1. Natasja 14 februari, 2015 at 10:49 Beantwoorden

    Heerlijk! Nu nog een man vinden die mee wil haha.. Alleen met de sumatraanse jungle ben ik het niet helemaal eens. Het was een ontzettend gave ervaring, maar naar mijn idee nou niet heel romantisch :P Slapen op een betonnen vloer, heel snel in het donker achter de tent plassen en maar hopen dat er niets engs rondkruipt/loopt en om het uur wakker worden van de geluiden en de kou ;) Ik zou het voor geen goud hebben willen missen, maar voor de romantiek kies ik toch liever voor zo’n private island!

  2. Eva 15 februari, 2015 at 08:42 Beantwoorden

    I loooove dit soort bestemmingen! Mijn meest romantische plek was in Thailand, Ko Tao. Prachtig hotel, midden in het groen met uitzicht op zee.. Het interieur was zo liefelijk, zonsondergang magisch en het was gewoon zo mooooi :)

  3. Caro 16 februari, 2015 at 21:11 Beantwoorden

    Wauw wat een plekken! Kan ik echt alleen maar van dromen…. Ik ben nu echt even hard aan het nadenken wat mijn meest romantische overnachting was, maar ik weet het nog even niet haha

Post a new comment

Lees ook: