TRAVEL / 10x doen: Zakynthos, Griekenland

49

Zakynthos, wat deed je me goed. Je bent een oase van rust, romantiek, feta, wijn, tzatziki, geheime plekjes, glinsterend water, een omhelzende lucht en warme stralen zonneschijn. Ik deel jouw tien fijnste tips. Met beeld. Veel beeld. 

1. Onontdekte stranden ontdekken

Ik schreef al eens uitgebreid over je bijzonder mooie stranden. Ik ga ze dus niet nog eens herhalen, maar een must go zijn ze wel. Iedereen zou eens op je waanzinnig mooie strandjes moeten gaan wandelen. Ultiem geluk, daar zorg je voor. Voor je allermooiste stranden verwijs ik dan ook iedereen naar dit artikel. Want wat zijn ze machtig mooi.

Naviago Beach Zakynthos

2. Eten bij Sunset Taverna

Hotspotteriger dan dit krijg je het niet. Je mooiste taverne ligt in Keri, één van je mooiste Griekse dorpjes in het zuidwesten. Omgeven door bloemen straalt dit openluchtrestaurantje warmte uit. Vooraan staat een kreukelige man een lam te roosteren op een knapperend vuur, de wijn staat koud en je serveert me de meest smakelijke Griekse delicatessen. Waanzinnig genieten.

Sunset Taverna KeriSunset Taverna Keri

3. Samen de zon uitdoen op de klif bij Keri Lighthouse

Need I say more? Wat heb je me met deze plek verrast, Zakynthos. Wanneer ik vanuit Keri richting de vuurtoren en de kliffen klim eindig ik op één van je mooiste geheimen: een oude caravan met drankjes en snacks in een veld vol hooibalen om op te zitten, aan de rand van je indrukwekkende kliffen. Hier geniet ik van een memorabele zonsondergang.

Sunset Keri Sunset Keri Sunset Keri

4. Verdwalen in olijfboomgaarden

Ik dwaal eindeloos door je olijfboomgaarden en kan er geen genoeg van krijgen. Je ene boom is nog imposanter dan je andere. Ik knuffel met zachte geitjes en poezen, struin door eindeloze velden en zoek schaduw op onder je eeuwenoude bomen.

zakynthos zakynthos

5. Road trippen

Iets dat iedereen moet doen om ultiem van je te genieten. Een auto huren. Ik koos voor de Corendon Fly & Go optie, bij aankomst staat er een auto voor ons klaar. We doorkruizen je eiland van links naar rechts en boven naar beneden via zanderige wegen en rotsige kronkelpaadjes. Uiteindelijk hebben we je uitgespeeld. We ontdekken je mooiste geheimpjes met behulp van een Griekse kaart en ik vertel ze stiekem door.

road trip zakynthos road trip zakynthos road trip zakynthos

6. Bond Girl spelen op een speedboat

We huren een turquoise speedboat en ik voel me Bond Girl ten top. Met de wind in mijn haren scheur ik over je helblauwe water, starend naar witte strandjes omgeven door krachtige krijtrotsen.

Marathonisoszakynthos road trip zakynthos

7. Griekse dorpjes tellen

Ontelbaar. Je hebt er duizenden, de één nog snoeziger dan de ander. Bloemen blazen onverstoorbaar frisse geuren in mijn gezicht, hondjes huppelen kwispelend om me heen en felgekleurde deuren verschijnen om elke hoek. Fijn.

zakynthos Roadtrip

8. Shoppen in Zakynthos stad

Je hart, Zakynthos stad, is fijn. Trotse kerkjes wisselen zich af met gezellige winkelstraatjes en ik koop, niet verwonderlijk, een mooie jurk. Een fijne afwisseling op je mooie natuur.

zakynthos stad

9. Lunchen bij de Porto Limnionas Taverna

Nog één hotspot dan. De Taverne bij één van mijn lievelingsstrandjes (Porto Limnionas) blijkt een welkome verrassing. Het water loopt me in de mond bij het zien van je Griekse gerechtjes en ik eet weer een kilo tzatziki. Lunchen hier is een must, net zoals genieten van jouw prachtige Porto Limnionas.

lunch porto porto

10. Ultiem. Genieten.

Iets dat je me deze week weer hebt geleerd, Zakynthos. Bedankt.

zakynthos

Met dank aan Corendon!

Beach Life, DESTINATIONS, Europa, Griekenland, Hotspots, Local Life, Nature, TRAVEL, Travel Category, Travel Must Do's, Zakynthos

Leave a reply

49 comments

 1. Marijke 11 augustus, 2015 at 19:48 Beantwoorden

  Heerlijke post om bij weg te dromen. Altijd leuk om eraan herinnerd te worden dat je niet eens zover weg hoeft te gaan om zo’n authentieke plekjes te vinden. Zo’n mediterraan huisje versierd met bloemen en blauwe luiken blijft toch een grote droom! Prachtige foto’s en prachtige tips!

 2. Sabine 11 augustus, 2015 at 20:36 Beantwoorden

  Wat fijn om te zien dit! Ik krijg gewoon heimwee naar Griekenland terwijl ik nooit op Zakynthos ben geweest. Staat echt hoog op mijn lijstje dit… maar voor nu alleen om over te dromen :)

 3. Malou 13 augustus, 2015 at 16:17 Beantwoorden

  Griekenland is sowieso genieten <3
  Prachtige foto's weer. Daar wordt een mens blij van! Wil er zeker een keer naartoe. Als het om Griekenland gaat, staan Zakynthos en de Cycladen bovenaan m'n lijstje! Ennuh, welk jurkje heb je daar gekocht? Staat ie ook ergens op één van de foto's?
  Ik had trouwens sandaaltjes laten maken op Skiathos, zo leuk!

  • Laura 13 augustus, 2015 at 17:04 Beantwoorden

   Jaaa, Griekenland is fijn! Ik heb zelfs ooit op Kreta gewerkt voor een paar maanden, haha. Jaaa, die strandjurk op de zonsondergang foto (schijnt door, over je bikini maar kan ook met zwart onderjurkje). Oooo, sandaaltjes laten maken? Klinkt heel tof (ik zie hele mooie, bewerkte leren sandaaltjes voor me nu!)

Post a new comment

Lees ook: