TRAVEL / 10 must do’s op Aruba

63

Note: een nieuwe rubriek. En je poëtische reisverhalen dan? Die blijf ik schrijven. Met stip op één. Dat vind ik het mooiste dat er is, een rakend verhaal schrijven. Spelen met woorden. Een verhaal creëeren. Dat is wie ik ben, en waarom What About Her inspireert. Dus waar mijn koffer me ook brengt, ik krabbel woorden en gedachten op mijn hart en brei er een verhaal van.

Echter word ik dagelijks overspoeld met mailtjes van lezers. Lieve woorden, bedankjes, mailtjes die me echt raken en me doen laten beseffen waarom ik dit ben gaan doen. Maar ook mailtjes met vragen. Veel vragen. Vragen om tips, wat de echte must do’s zijn op een bestemming, wat ik aan zou raden, en ga zo maar door. Het lijkt me toch makkelijker om daar gewoon een fijne rubriek van te maken. Misschien wel meer andere rubrieken. Op z’n Laura’s, dat wel. Er zijn online en offline namelijk genoeg lijstjes te vinden met standaard tips. Die hoef ik niet te herhalen, al zal ik dat af en toe wel doen omdat ze het soms gewoon waard zijn. Ik blijf op zoek naar pareltjes, naar de must do’s en see’s die niet in ieder lijstje staan. Ik zal deze rubriek de komende tijd aanvullen met reizen die ik heb gemaakt. Samen met mijn mijmerende reisverhalen en reisfilms die je meenemen naar de bestemming, een perfecte aanvulling op What About Her. Goed idee?

1. Slaap bij het Boardwalk Hotel Aruba (BBQ!)

Het Boardwalk Hotel op Aruba is een echte aanrader wanneer je de enorme torens aan high rise hotels en resorts wil vermijden. Het Boardwalk Hotel is een lieflijke plek op een oude kokosnoot plantage, omgeven door palmbomen, kwetterende vogels en de oceaan op loopafstand. Deze tropische oase wordt gerund door een geweldig lieve Belgische tweeling, opgegroeid op Aruba. Het is een plek waar je helemaal tot rust kunt komen. Je slaapt er in je eigen casita en bent van alle gemakken voorzien. Een zitkamer met keuken, badkamer en een slaapkamer in Caribische kleuren en sferen. Eco-friendly en vol met lokale kunst. Het voelt als thuiskomen. Wij hebben een patio met barbecue en duiken zo het zwembad in. Het mooiste van deze plek? De Treasure Box. Iedere gast krijgt een persoonlijke Treasure Box met een selectie van ‘treasures’ die op het eiland te vinden zijn. Echte tips van locals, de mooiste hoekjes, onbekende stranden en fijne eetplekjes. Mijn grootste treasure was toch wel dit fijne logeerplekje.

Een impressie van het Boardwalk Hotel Aruba? Bekijk dan deze video:

2. Huur een fiets

Het is niet het eerste waar je aan denkt als je aan Aruba denkt, er wordt dan ook vaak aangeraden om een auto te huren om het eiland te verkennen. Toch huren wij, zoals het echte Hollanders betaamt, een fiets. We ontdekken een klein gedeelte van het eiland per fiets en dat is heerlijk. Geheime strandjes, verborgen baaitjes…Let wel goed op, Arubanen zijn geen fietsers gewend!

Fiets huren Aruba

3. Snorkel boven een scheepswrak

Op een Caribisch eiland ontkom je er niet aan: water. Heel veel en heel blauw water dat een verborgen wereld verbergt, tot je een duik neemt en onder het wateroppervlak gluurt. Op Aruba kan je prachtige duiken maken, en ook snorkelen is hier de moeite waard. Wij varen een dag mee op een Catamaran en snorkelen boven een scheepswrak, tussen de tropische vissen. En een dag op een boot in de zon vertoeven (onbeperkt rum!) is niet verkeerd natuurlijk.

Zeilen Aruba

Snorkelen Aruba

4. Let ook op het dierenrijk bóven water

Naast een compleet leven onder water leven er op het eiland zelf ook een aantal bijzondere dieren. Zo vind je er leguanen, prachtige vogels, slangen, pelikanen en heel veel ezels. Er is zelfs een overschot aan wilde ezels en daarom is er een donkey sanctuary, waar ik uiteraard flink knuffel met deze koppige dieren. En veel honden en katten, prachtig om te zien dat Arubanen om hun dieren geven. Er is zelfs een compleet strand als dierenbegraafplaats gedoopt. Indrukwekkend om kilometers strand vol kleine kruisjes te zien. De ezels staan alleen op film (ja, er komt weer een reisvideo!).

Wildlife

5. Ga road trippen met een local

We gaan op pad met Jonathan, een rasechte Arubaan. Hij laat ons veel hoeken van het eiland zien. Zo maken we een wandeling door het Arikok National Park en ontdekken we de ruige kant van Aruba, het noorden. Tussen de rotsblokken en de woeste zee ligt een natural pool, we verdwalen in een grot, we tellen ontelbare cactussen en eindigen we in een traditionele rum shop, een Arubaanse kroeg. De volgende dag gaan we op stap met Ricardo van See Quality Tours, eveneens een Arubaan in hart en nieren. Hij biedt privé tours aan. Een one man’s show, maar vol passie en overtuiging. Wanneer je zelf geen auto wil of kan huren en wel het eiland wil verkennen raad ik je aan om deze privé tour te doen. Hij neemt je mee naar de mooiste plekjes van het eiland, vertelt interessante verhalen en neemt alle tijd voor wat jij wil. We beklimmen natural bridges, rijden naar verborgen baaitjes, genieten van het uitzicht vanaf de oude goudmijn, zien verschillende steden, een zwart strand, bezoeken de donkey farm, en zo kan ik nog wel even doorgaan. Aruba heeft meer te bieden dan enkel de lange witte stranden aan de zuidkust. Een aanrader.

Local beach

Mine Aruba

Black beach Aruba

Local Tour Aruba

Arikok

6. Hang aan een parachute boven de oceaan

Ik zag ze zo nu en dan. Een bootje in het water, een parachute in de lucht. Elkaar heen en weer trekkend aan een touw. Parasailing. Dat zou ik wel even doen. Hoe eng kan dat nou zijn? Ik laat los en zweef de lucht in. Blijkt het toch best nog wel behoorlijk hoog te zijn. Het bootje lijkt vanuit de lucht enkel een stip, de wind trekt me alle kanten op en het water ziet er bizar glad uit. En blauw. Ik hang in de lucht en kijk zo’n beetje óver het eiland heen. Maar wat een kick, wat is dit heerlijk. Het is doodstil. Wat een vrijheid.

Parasailing

Parasailing Aruba

7. Verzet je gedachten op een paradijselijk strand

Al schreef ik net dat er veel meer is dan witte stranden, ze zijn er natuurlijk wel. En het is er prima vertoeven. Het zand is witter dan wit, zachter dan zijde. Het water is kalm, magisch turquoise en heerlijk verkoelend. Hier even Mijn favoriet? Arashi beach. Kijk maar.

Strand Aruba

Beach Aruba

8. Eet een lekkere hap (terwijl er vliegtuigen over je hoofd heen razen)

Op Aruba heb je een stuk strand waar de vliegtuigen rakelings overheen vliegen tijdens de landing. Je kunt hier onder gaan staan, maar er zitten ook verschillende restaurants aan het strand vlakbij deze plek, zoals Barefoot – een fijne plek, al vind ik het eten daar wat tegenvallen. Waar je wel goed kunt eten? ArubaVille en Moomba Beach. Of eet verse vis tussen de zeemanslieden bij Zeerover, waar je de dagvangst uit een mand opeet en daarnaast nog een biertje in je handen krijgt gedrukt. Like the locals do. Een menu lezen is trouwens een uiterst serieuze zaak, zoals je ziet.

Wijn Aruba

Eten drinken

Vliegtuig dicht over strand

9. Verbaas je over duizend tinten blauw bij de Mangel Halto mangrove

Dit vind ik, naast het ruige noorden en haar verborgen baaitjes, één van de mooiste plekken op Aruba. De kleuren hier zijn onbeschrijfelijk en via een bruggetje loop tussen de bomen van de mangrove naar een heerlijk stukje strand. Hier komen veel locals om te zwemmen, te luieren en te drinken. Een meer dan fijne plek.

Mangrove Aruba

Mangel Halto

10. Ga met dé boom op de foto

Iets dat je gewoon moet hebben gedaan wanneer je op Aruba bent is zo’n idyllische foto maken met dé Divi Divi boom. Deze boom staat op Eagle beach en het is werkelijk waar een plaatje.

Divi Divi Aruba

Aruba, Beach Life, Caribbean, DESTINATIONS, Nature, TRAVEL, Travel Category, Travel Must Do's

Leave a reply

63 comments

 1. Serena 5 november, 2014 at 19:29 Beantwoorden

  Ik ben heel blij met deze nieuwe rubriek Laura. Jouw reisverhalen zijn geweldig en daar kan ik echt bij wegdromen, maar soms wil je niet alleen de sfeer proeven van een land, maar ook gewoon wat goede tips en hotspots onder elkaar zien. En waar de meeste hotspot lijstjes heel rechttoe rechtaan zijn, geef jij er weer zoveel mooie en leuke informatie bij dat het alsnog een inspirerend geheel wordt. Het zijn nu 10 kleine ‘Laura’ verhaaltjes onder elkaar. En bij elk puntje dat je noemt denk ik “ja dit wil ik ook doen, of zien!”. Als ik ooit naar Aruba ga pak ik meteen deze post erbij. Dankjewel!!

   • Lizet 6 november, 2014 at 18:19 Beantwoorden

    Als ik dit zie, heb ik het idee dat ik vooral veel gemist heb! Ik was nog maar acht jaar toen ik erheen verhuisde, dus ik herinner me steeds minder (en ik was opstandig en miste toen NL heel erg). Wel weet ik nog dat we op speciale zondagen gingen ontbijten op het strand (meestal bij de Natural Bridge) en dat we elke week wel naar Eagle Beach gingen. Maar zo mooi kan ik het me dus echt niet herinneren! Tijd om weer een keer terug te gaan dus. :)

 2. mandy 6 november, 2014 at 18:26 Beantwoorden

  Leuke post! Zelf een jaar op Aruba gewoond en mis het nog elke dag. Natural pool is ook zeker een aanrader. Heb je de kans om er met Carnaval te zijn, doen! Een groot feest. Verder leuke tips

 3. Marijke 7 november, 2014 at 08:54 Beantwoorden

  Leuke nieuwe rubriek. Ik merk ook dat hoewel ik het meest houd van poëtische blogs schrijven, mijn blogs met praktische tips wel het meest populair zijn. Ik vind dat je een goed compromis gevonden hebt, zeker door er een aparte rubriek van te maken. Stiekem blijf ik wel het meest fan van je lyrische verhalen, al vind ik wat concrete tips van tijd tot tijd ook handig :)

 4. Tikva 9 november, 2014 at 13:42 Beantwoorden

  Ik denk dat het slim is om deze nieuwe rubriek te starten. Je kunt ook niet over alles even dromerige en lyrische verhalen vertellen :-)
  Foto’s zijn wederom fantastisch en het leest lekker weg.Voor mij nog wel wat meer de diepte in als je echt een praktische tip rubriek wilt doen. Een aantal keer doe je dat wel en een andere keer zoals bij je fietstrip wil ik graag meer weten. Is dat veilig alleen of met een gids. Mountainbike of stadfiets etc.

  • Laura 10 november, 2014 at 16:42 Beantwoorden

   Ik had juist het gevoel dat ik overal weer veel te diep op in ging zodat het weer een boekwerk zou worden, hahaha, dus heb wat punten kort gehouden. Maar is handig om te weten, dus thanks voor de tip! :)

 5. Louise 18 mei, 2015 at 13:32 Beantwoorden

  Hoi Laura!
  Wat een fijn artikel. Ik weet niet of je nog naar reacties kijkt van oudere berichten. Maar ik vroeg me af wat je zo ongeveer kwijt bent aan een tripje Aruba!
  Liefs, Louise

  • Laura 19 mei, 2015 at 09:39 Beantwoorden

   Zeker wel! :) Aruba is helaas niet goedkoop. De prijzen daar zijn hoger dan in Nederland. Als je goed zoekt vind je af en toe aanbiedingen van vlucht en hotel (en soms all in) voor zo’n 900 euro!

 6. Brigitte Le Blanc 4 mei, 2016 at 12:28 Beantwoorden

  Ik zou zo graag deze exotische plekken bezoeken en ook fijn snorkelen in het water. Maar ik ben zo bang om evt. kwallen te zien dat ik nooit het water in ga :P

Post a new comment

Lees ook:

Fridiary #19

Fridiary o’clock! Het dagboekje op vrijdag. Persoonlijke nootjes. Een klein kijkje in mijn leven. Grootse dagboekjes met kleine momentjes. In mijn vorige Fridiary deelde ik ...